טיפול באולטרסאונד ממוקד

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

09/11/2015 | 16:27 | מאת: נטע-לי

שלום פרופ' תדיר מעיון בשאלות קודמות הבנתי שיש ספקות לגבי אפקטיביות של טיפול באולטרסאונד ממוקד. אך האם יתכן נזק או סיבוכים אפשריים, ובאיזו סבירות? או שבמקרה הרע זה לא יועיל? תודה נטע-לי

שאלך טובה, אך לצערי אינה ניתנת למענה. שאלת הסיבוכים אינ הרלוונטית כל עוד לא יודעים אם את מתאימה בכלל לטיפול זה. הדבר תלוי במיקום, בגודל, בגיל, בתכניות הילודה, בקצב גידול המיומה, ומחייב תחילה ביצוע בדיקת תהודה מגנטית MRI . רק לאחר כל אלה ניתן יהיה לאמר לך אם המיומה שלך מתאימה. פרופ תדיר

11/11/2015 | 10:05 | מאת: נטע לי

תודה. אני חיה בחו"ל כשנה ומחכה לתשובה לגבי התאמה לטיפול בבי"ח מקומי. ע"פ חוות דעת של רופא בלתי תלוי שבצע בעבר, כנראה שיש התאמה מספקת ויסכימו לבצע. מעיון בMRI הוא ציין שעליהם להזהר במהלך הטיפול לא לגרום לפגיעה עצבית או חור במעיים. (מיומה כ-10 ס"מ,קדמית סמוכה לדופן, מרקם מתאים, בת 46 ללא תכניות ילודה). לכן מתעניינת לדעת לגבי פגיעה עצבית במה בדיוק מדובר, האם מדובר בנזק חולף, מה בדרך כלל חומרת הנזק ...

04/12/2015 | 17:30 | מאת: חן מנדלסון / אינסייטק

ישנם שני נושאים- (1) מידת התאמתך לטיפול ו(2) סיבוכים אפשריים של הטיפול. לגבי ההתאמה לטיפול יש לפנות אל המרכז לטיפול בטכנולוגיות מתקדמות בשיבא. לגבי פרופיל הבטיחות של אולטרסאונד ממוקד - הוא גבוה מאוד ועומד על שליש אחוז. סיבוכים אפשריים יכולים להיות כוויה בעור או פגיעה באיבר סמוך. מומלץ לכל אישה לעשות שיעורי בית ולבקש את המידע המדויק לגבי כל אפשרות טיפולית העומדת על הפרק. ובכל מקרה יש להיוועץ ברופא, הנאמר אינו מהווה ייעוץ.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות