מיומה

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

25/06/2015 | 08:44 | מאת: שלומית

בוקר טוב, לפני שלוש וחצי שנים עברתי ניתוח לכריתת מיומה עקב דימומים חריפים.לפני שלושה חודשים אובחנה מיומה חדשה ברחם (פנימית) שגודלה נע בין 3-4 ס"מ המחזור הנוכחי ממושך (כבר היום 14 למחזור אך דימום חלש), כולל מספר ימים של דימום מרובה ומלווה בקרישים. כרגע מקבלת טיפול בברזל שכן מתחילה לפתח אנמיה. אני בת 32 וללא ילדים אך מעוניינת בילדים בעתיד בשלב זה ולאור הניתוח הקודם קיבלתי המלצה רפואית להמנע מניתוח ככל האפשר ובינתיים קיבלתי מרשם לנקסין מתוך תקווה שהטיפול יפחית את ההתכווציות והדימומים. בעבר הוסבר לי לגבי אפשרות לטיפול הורמונלי לעצירת המחזור החודשי להתכווצות המיומה אך טיפול זה מרתיע אותי. האם יש כיום חלופות טיפול נוספות? קראתי בפורום לגבי טיפול תרופתי חדש לכיווץ המיומות- הוא קיים בארץ? מה ההתוויות? כמו כן- קראתי שגם טיפול בדיקור יכול להועיל. האומנם? בברכה, שלומית

ההחלטה אם לנתח? או לעשות שימוש בכל שיטה אחרת, או רק לעקוב ללא טיפול, הינה פועל יוצא של מגוון גורמים כגון מיקום מדוייק של השרירן בשכבות הרחם, ריחוקו מרירית הרחם ו/או האם בולט אל חלל הרחם? גודלו וקצב גידולו, סימפטומים (כגון דימומים), גיל האישה, תכניות הילודה וכיוב. עדיף להמנע מניתוח, אך לעיתים דווקא ניתוח עשוי לשמר פוריות ולמנוע נזק השרירן לרחם. טיפולים שמרניים כוללים אכן גם טיפולים שמרניים תרופתיים. תרופה בשם Esmya לא אושרה עדיין לשימוש בארץ והשימוש בה מוגדר בשלב זה כטיפול מקדים לניתוח. יש לעיתים גם תוצאות טובות עם דיקור סיני, והקפדה על תזונה נכונה. צינתור עורקי הרחם הוא גם טיפול יעיל אך לא הייתי ממליץ למי שעדיין לא ילדה, והטיפול באולטרהסאונד ממוקד אף כי תוצאותיו שנויות במחלוקת וריחוק המיומה מרירית הרחם חשובה להגדרה אף היא. במילים אחרות, מעקב נכון הכולל בדיקות אולטרהסאונד תקופתיות ואשר בהן מוגדר היטב מיקום השרירן הן המפתח לתכנון נכון של המעקב ותכנון הילודה בהתאם. פרופ יונה תדיר

25/06/2015 | 09:10 | מאת: שלומית

תודה רבה על המענה המפורט והמהיר בבדיקה האחרונה שנערכה לפני שבוע הטכנאי אמר לי שהמיומה לוחצת על רירית הרחם אך לא גדלה בהשוואה לבדיקה הקודמת, איך זה משפיע על תוכנית הטיפול?

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות