פורום שרירני רחם - מיומות

פורום זה נועד לספק מידע על בעיה שכיחה בתחום בריאות האישה: שרירני רחם, ובלע"ז: מיומות או פיברומות (Myoma, Leiomyoma, Uterine Fibroids). מידע רב נצבר בשנים האחרונות באשר לגורמים המעודדים את התפתחותם של גידולי רחם אלה, ובמקביל, קיים מגוון רחב של שיטות חדשות למעקב וטיפול.

המרכז הישראלי לשרירני רחם ("מי-שר") הוקם ע"י קבוצת רופאים מומחים ומנהלי יחידות בתחומים שונים הנקשרים סביב בעיית שרירני הרחם. בדרך זו ניתן לספק לכל אישה הסובלת משרירני רחם ייעוץ וטיפול רב תחומי ברמה הגבוהה ביותר, על בסיס מצבה, צרכיה ורצונותיה.

פורום שרירני הרחם נותן מענה כללי לשאלות הציבור בתחום שרירני הרחם, ושאלות נלוות בתחום בריאות האשה, על בסיס ניסיון רב וידע קבוצתי נרחב.
1276 הודעות
1110 תשובות מומחה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות

23/07/2015 | 23:39 | מאת: אילונה

אני בת 50+3. ווסת עד בדצמבר 2014 סדיר. עד חודש מרץ 2015 ללא מחזור.בחודש מרץ דימום שהמשיך כל החודש והסתיים בגרידה באפריל 2015. בתשובה היסטולוגית פוליפ אנדומטריאלי. ו.א במאי 2015 נמשך שבוע עם דימום חזק, פסק ספונטאנית. ללא אירועים אחרים של דימום. מרקרים תקינים ממאי 2015. בעבר 1993 CIN2. pap-מינואר תקין. רחם קדמי שרירני עם מיומה בקיר קדמי אנטראמורלי בגודל של 34*36 מ"מ ושתי מיומות קטנות אנטראמורליות. גודל הרחם 56*83 מ"מ. רירית עבה 10 מ"מ. שחלה ימנית עם שני ממצאים ציסטים עם נוזל צלול גודל כולל 28*34 מ"מ. שחלה שמאלית תקינה.ללא נוזל חופשי באגן. רחם שרירני בגודל 12-14 שבועות. הסטוריה משפחתית: להורים סרטן מעי הגס והריאה. שאלה: האם לדעתך צריך לעבור ניתוח להסרת רחם, צוואר רחם ושחלות או להמשיך להיות רק במעקב? אשמח לקבל את דעתך בנושא בהקדם האפשרי.

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך מפורטת ומנוסחת כראוי, אולם ספק אם פורום ציבורי הוא המקום לקבלת החלטות כגון אלה בהיות הנושא מורכב. כללית ניתן לאמר שפוליפ אינומטריאלי בגיל זה הוא ממצא שכיח והעובדה שיש בדיקה היסטולוגית שלו, שאינה מצביעה על ממצא בעייתי, אינה מהווה סיבה לניתוח. גם ההמצאים האחרים שכיחי, ולא מדאיגים, כגון שרירני הרחם או ממצא ציסטי בעל מבנה צלול. בהעדר מידע על ממצאים סונוגרפיים קודמים, קרי, על דינמיקה בממצאים אלה (כגון תהליך של גדילה או הקטנה) נראה סביר להמתין לתוצאות בדיקת אולטרהסאונד חוזרות בעוד כ 3-4 חדשים, ו/או מעקב קליני אחרי דימום, אם יהיה אל לא?! בהצלחה, פרופ יונה תדיר

06/07/2015 | 15:11 | מאת: שיר

שלום אני בת 47, יש לי מיומה בגודל של בין 11 ל 13 ס"מ. בארבעת החודשים האחרונים היא גדלה בשני סנטימטר. שרירן בדופן אחורי נוטה לימין. הרחם בגודל שבוע 22. יש בריחת שתן בעת שיעול ודליפת שתן לאחר ביקור בשירותים. מחזורים היו כבדים לתקופה מסויימת ועכשיו אפילו חלשים ולעיתי דימום קליל מאוד באמצע החודש לאיזה יומיים. יש לי תור לביצוע כריתת רחם בעוד כשבוע . כך שהדברים ממש דוחקים ויש לי כמה שאלות: 1. האם הגיוני בגלל גילי לחכות עד למנאפאוזה ובינתיים לנסות ולהוריד את נפח השרירן באמצעים אחרים כגון דיקור ותזונה?, אמבוליזציה? 2. האם זה הגיוני לבצע פעולה כגון צנטור עורקי השרירן ולהניח שהוא יקטן במידת מה ואז במנאפאוזה ימשיך לקטון? 3. האם ניתן לבצע את הטיפול באולטראסאונד בלי לשלם מחיר ניתוחי? האם יש כבר מספיק מידע על סיכוני והצלחות של החלופות? 4. הבנתי שלהוצאת הרחם והשחלות יש השלכות על איברי האגן, על הזדקנות טובה בהמשך וגם ייתכן שעל דמנציה בגיל המבוגר יותר? האם יש מחקרים עדכניים שבודקים את הססיכונים של הוצאת רחם לטווח הארוך? האם תוכל לעזור לי להבין את משמעות ההחלטה להשאיר את השחלות והחצוצרות או להסירן- במקרה שאבחר באופציה הניתוחית? תודה רבה שירה

לקריאה נוספת והעמקה

יש מידע על כל חלופות הטיפול, ויש רק תשובה אחת רלוונטית כדי להתמודד עם בעייתך. הגודל כליו את מדברת מצדיק, לדעתי, רק טיפול אחד. כריתת הרחם ללא השחלות (אלא אם כן יש סיפור משפחתי של סרטן שחלות או גורם זיכום אחר להשארתן. בגודל ובמיקום זה שאת מתארת הדימום אינו סימן המסייע בהחלטה והחלשת הדימום צפויה במידות שרירן אלה. כל חלופות הטיפול האחרות רק יעכבו את הטיפול הנכון והוא הטיפול הניתוחי. הפגיעה בבריאותך ובאיכות החיים במצב הנוכחי, עם השרירן שאת מתארת, גובר על כל שיקול אחר. הסירי התלבטות ובצעי את הטיפול שהרופא/ה המליצ/ה לך. זה הטיפול הנכון. פרופ, יונה תדיר

תודה על תשובתך המהירה. מקבלת. שאלה נוספת יש לי לגבי הוצאת צוואר הרחם- האם יש עדות לכך שהשארתו מסייעת במניעת צניחת אברי אגן לאחר הניתוח? האם בדיקת הפאפ כל שנה (עד עכשיו תמיד תקינה) - היא מספיק אמינה ומאפשרת השארת צוואר הרחם בלב שקט? באילו אחוזים הוצאת החצוצרות עלולה לפגוע בתפקוד השחלות? הרדמה: המנתח מציע הרדמה ספינאלית עם טשטוש או בלי. מה דעתך על ההשוואה של הרדמה ספינאלית ומלאה בניתוח מסוג זה? תודה שירה

אין עדות לכך שכריתת צואר רחם משפיעה על צניחת רחם. בדיקת פרופ נותנת תשובה אמינה ולעניין ההרדמה עליך להיוועץ במנתח והמרדים. לכל צמד יש הרגלים משלהם.

שלום, ילדתי ב 6/5. לידה רגילה, שנייה רחם שרירני- 5 שרירנים. ב 25/6 קיבלתי מחזור ראשון והתחלתי ליטול גלולות מליאן בהמלצות הרופא המטפל לאור השרירנים. אבל מאז ועד כה המחזור לא הסתיים!! 9 ימים של דימום כאילו מדובר בימים הראשונים למחזור. וזה לא ניראה כאעלו זה עומד להפסיק. מדוע המחזור ארוך? האם זה בגלל הגלולות ? האם עלי להפסיק ליטול אותם מיד? ואם אפסיק מה יקרה? .. בנוסף האם הדימום בזה לא מסוכן? אני אנמית .. חשוב לציין שהייתי נןטלת גלולות יסמין שמעולם לא עשו לי בעיות טו דימומים כללו. מה עלי לעשות?? תור לרופא נשים רק עוד חודשיים

01/07/2015 | 22:53 | מאת: אילה

רציתי לדעת מה ההשלכות של זה ומה האחוזים של הפלות

01/07/2015 | 15:11 | מאת: גל

אני לאחר טיפולי פוריות אני בשבוע 12 אחרי שקיפות עורפית וגילו לי מיומה 15 מ"מ .יש לציין שאני לוקחת אנדומיטרין 3 פעמים ביום ואסטרופם 2 מ"ג 3 פעמים ביום .היו לי דימומים בשבוע 6 שנפסקו וכרגע יש לי שבועיים הפרשות חומות .השאלה שלי האם זה מסוכן להתפתחות העוברים ?האם זה יעלם ? אני אמורה להפסיק עם הכדורים מחר .ולא היתה לי היסטוריה של שרירנים וזה לאחר בדיקות מקיפות .

שלום פרופ' תדיר, יש לי מיומה, שאני מתעתדת להוציאה בקרוב בניתוח לפרוסקופיה, הבנתי שיש רופאים שנותנים אנטיביוטיקה טרם הניתוח לכל מנותחת ויש את אלו שלא נוהגים לתת. אשמח לשמוע את דעתך על סוגיית מתן האנטיביוטיקה לניתוח הזה.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן מדובר בגישות שונות. למיטב נסיוני רוב המנתחים אימם נותנים אנטיביוטיקה באופן שגרתי אלא אל כן יש סיבה לכך.

27/06/2015 | 09:51 | מאת: אודל

שלום רב, נמצא אצלי שרירן בגודל 59*69 ממ במיקום סב סרוזי קדמי עוברי רירית 3.5 ממ... היה לי לפני 7 שנים בערך ובבדיקה אצל מומחה אמרו שהוא קטן ואין צורך להוציא.... כיום הוא די גדול ולוחץ על שלפוחית השתן.... אשמח לקבל קצת מידע לגבי הטיפול ;) בתודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

אין אפשרות להתייחס לשאלתך באופן שיבהיר את התמונה בהעדר מידע בסיסי כגון גיל, עבר מילדותי, תכניות ילודה, מיקום השרירנים, סימפטומים כגון דימומים, וכיוב.  רפואה היא קצת יותר מורכבת מזה. פרופ. תדיר.

25/06/2015 | 08:44 | מאת: שלומית

בוקר טוב, לפני שלוש וחצי שנים עברתי ניתוח לכריתת מיומה עקב דימומים חריפים.לפני שלושה חודשים אובחנה מיומה חדשה ברחם (פנימית) שגודלה נע בין 3-4 ס"מ המחזור הנוכחי ממושך (כבר היום 14 למחזור אך דימום חלש), כולל מספר ימים של דימום מרובה ומלווה בקרישים. כרגע מקבלת טיפול בברזל שכן מתחילה לפתח אנמיה. אני בת 32 וללא ילדים אך מעוניינת בילדים בעתיד בשלב זה ולאור הניתוח הקודם קיבלתי המלצה רפואית להמנע מניתוח ככל האפשר ובינתיים קיבלתי מרשם לנקסין מתוך תקווה שהטיפול יפחית את ההתכווציות והדימומים. בעבר הוסבר לי לגבי אפשרות לטיפול הורמונלי לעצירת המחזור החודשי להתכווצות המיומה אך טיפול זה מרתיע אותי. האם יש כיום חלופות טיפול נוספות? קראתי בפורום לגבי טיפול תרופתי חדש לכיווץ המיומות- הוא קיים בארץ? מה ההתוויות? כמו כן- קראתי שגם טיפול בדיקור יכול להועיל. האומנם? בברכה, שלומית

לקריאה נוספת והעמקה

ההחלטה אם לנתח? או לעשות שימוש בכל שיטה אחרת, או רק לעקוב ללא טיפול, הינה פועל יוצא של מגוון גורמים כגון מיקום מדוייק של השרירן בשכבות הרחם, ריחוקו מרירית הרחם ו/או האם בולט אל חלל הרחם? גודלו וקצב גידולו, סימפטומים (כגון דימומים), גיל האישה, תכניות הילודה וכיוב. עדיף להמנע מניתוח, אך לעיתים דווקא ניתוח עשוי לשמר פוריות ולמנוע נזק השרירן לרחם. טיפולים שמרניים כוללים אכן גם טיפולים שמרניים תרופתיים. תרופה בשם Esmya לא אושרה עדיין לשימוש בארץ והשימוש בה מוגדר בשלב זה כטיפול מקדים לניתוח. יש לעיתים גם תוצאות טובות עם דיקור סיני, והקפדה על תזונה נכונה. צינתור עורקי הרחם הוא גם טיפול יעיל אך לא הייתי ממליץ למי שעדיין לא ילדה, והטיפול באולטרהסאונד ממוקד אף כי תוצאותיו שנויות במחלוקת וריחוק המיומה מרירית הרחם חשובה להגדרה אף היא. במילים אחרות, מעקב נכון הכולל בדיקות אולטרהסאונד תקופתיות ואשר בהן מוגדר היטב מיקום השרירן הן המפתח לתכנון נכון של המעקב ותכנון הילודה בהתאם. פרופ יונה תדיר

25/06/2015 | 09:10 | מאת: שלומית

תודה רבה על המענה המפורט והמהיר בבדיקה האחרונה שנערכה לפני שבוע הטכנאי אמר לי שהמיומה לוחצת על רירית הרחם אך לא גדלה בהשוואה לבדיקה הקודמת, איך זה משפיע על תוכנית הטיפול?

שלום רב, אני בת 29, רווקה, ללא ילדים (רוצה בעתיד). נוטלת גלולות אמילי כשנה לאור מחזור ארוך וחזק, כעת מחזור קל כ5 ימים, חשוב לי לציין שיש לי לפעמים דימומים בין וויסתיים (לעיתים רחוקות) ויש לי מאז השימוש בגלולות הכתמות חומות כאלו על התחבושת... (לא דימום אבל נגיד לאחר חצי יום עם תחבושת יכול להיות לי כתם חום בהיר על התחבושת). בגיל 23 גיליתי שרירן אז בגודל 2X3 ס"מ, לפני כשבועיים בבדיקה אצל הרופא נשים הוא היה בגודל 4.6X3.1 ס"מ רחוק 3.7 מ"מ מרירית הרחם, רחם בגודל 7-8 שבועות. הרופא גם אמר לי שנראה מהבדיקה שהשרירן עובר תהליך של התנזלות נמקית. דרשתי לעשות אולטראסונד וגינלי ועשיתי אותו שבועיים אחרי הבדיקה אצל הרופא נשים ובו יצא שהשרירן סבסרוזי אחורי בגודל 39X51 עם אזור ציסטי במרכזו במימדים 11X21 -אולי תהליך התנזלות, מרקם רחם שרירני ועובי רירית 3.3. אציין כי הטכנאית אולטרסאונד אמרה לי שפעם אחרונה שעשיתי אולטרסאונד אצלה ב2013 השרירן היה 35X44. יש לי 3 שאלות : 1. האם השינוי שחל בין הבדיקות יכול להעיד על קצב גדילה מהיר וממאירות? 2. האם תהליך של התנזלות יכול להיות גם סממן לשינויים סרטניים? 3. איזה בדיקות/טיפול (בהתחשב ברצוני ללדת בעתיד) אני יכולה לעשות כדי לדעת אם השרירן שפיר או סרטני? בברכה, נויה

לקריאה נוספת והעמקה

חשוב שיהיה בידך תיעוד של הבדיקות שביצעת, בעבר וכיום, כפי שתואר עי הטכנאית. ציעוד משמעותו סיכום בדיקה המתאר גודל ומיקום ולא תמונה, כפי שמקבלים לעיתים, וזה חסר משמעות. לפי דברי הטכנאית לא נראה גידול משמעותי בשנה האחרונה, וזה חשוב, כי שרירנים גדלים לעיתים במהירות גדולה יותר בגיל צעיר זה, ולכך תתכן משמעות על פוריותך העתידית. אותם דימומים והכתמות יכולים להיות קשורים לשרירן ושינוי דפוס הדימום יכול להיות מהשפעת הגלולות על המערכת. ניתן לשקול גם הפסקת הגלולות לחדשיים (תוך שימוש באמצעים מכניים ולא הורמונליים) כדי לראות מה אופי הדימום הנגרם עי השרירן ללא גלולות. הגודל הנוכחי לכשעצמו אינו מצדיק עדיין טיפול אלא רק מעקב איכותי, וההתייחסות למיקום (התת רירי?) חשובה אף היא. לעניין ההתנזלות וחשש הממאירות, לא צריך להיות קשר וזה יחסית נדיר בגילך. המעקב עליו התייחסתי חשוב גם בהקשר זה. פרופ יונה תדיר

18/06/2015 | 10:18 | מאת: רונית לוי

שלום , אני בחורה בת 26 כחודש וחצי לאחר לידה שנייה. עברתי 2 לידות רגילות. אחרי הלידה הראשונה שמרתי בעזרת גלולות יסמין. בהריון השני ראו כי יש לי רחם שרירני ( בהריון הקודם לא היה דבר) עם 5 שרירנים ועל מנת להחליט על איזה אמצעי מניעה מתאימים לי הרופאה הפנתה אותי ל us אגן קטן . להלן התוצאות גודל רחם 78X71X80 רקמת רחם שרירני רירית רחם עובי 13 ממ -אקוגנית לא הומוגנית דוגלס נוזל בכמות מועטה שרירנים נצפו שרירנים קטנים בהיקף הרחם ממצא היכול להתאים לשרירן מספר 1 בגודל 33X44 מ"מ תוך דפני , קיר קדמי מיקום אחר מורכב משני קשרים ממצא היכול להתאים לשרירן מס' 2 15X16.5 ממ תור דפני קיר אחורי ממצא היכול להתאים לשרירן מס' 3 36X41 ממ תוך דפני קיר אחורי פונדוס ממצא היכול להתאים לשרירן מס' 4 17X17 ממ תוך דפני פונדוס חשוב לציין שאני כן אתכנן הריון בעזרת השם בעוד כשנתיים . הרופאה המליצה לי לנטול גלולות מיאלין עם מינון נמוך של הורמונלים ולחזור אליה בעוד כ שלושה חודשים עמ לראות איך השפיעו עלי ועל השרירנים . במידה ולא יתאים לדעתה רצוי לשקול התקן מירנה שלדעתה אני יצתרך לעשות זאת בהרדמה כי השרירנים מקשים על ההחדרה . אני פחות מתחברת להתקן . מהי חוות דעתך ? מה אתה ממליץ שיתאים לי לאור מצבי ? והאם קיימים חלופות אחרות לאמצעי מניעה .. ?

לקריאה נוספת והעמקה

השפעת גלולות על שרירני רחם שנויה במחלוקת אף כי מדובר בטיפול שכיח, והשימוש בו כאמצעי מניעה במינון נמוך ולפרק זמן קצר תוך מעקב אולטרהסאונד קפדני לאחר כ 3 חדשים הוא פתרון הולם, כשלב ראשון. חשוב שמעקב האולטרהסאונד יהיה איכותי ושיהיו בידייך תוצאות מפורטות של גודל ומיקום השרירנים בדוח (ולא בתמונות, אשר אין בהן כל חשיבות). לא הייתי ממליץ על מירנה ממספר סיבות אשר לא זה המקום לפרטן, והבעיה לא כיצד להכניס את ההתקן (בהרדמה או ללא הרדמה) אלא עצם הרעיון. פרופ יונה תדיר

17/06/2015 | 12:42 | מאת: ספיר

יש לי שרירן אנטראמוראלי אורכו 11.5 ס"מ רוחבו 10.3 האם בדרך כלל מנתחים בגודל הזה ?? האם שרירן זה יכול ללחוץ על שלפוחית השתן ??

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בשרירןיחסית גדול. לשאלתך אם מנתחים? התשובה היא כן. אבל זה קצה קצהו של תשובהראויה, בהעדר כל מידע על גילך, תכניות הילודה שלך, קצב גידול השרירן, ועוד פרטים אשר בלעדיהם התשובה אינה מלאה. ולעניין השלפוחית התשובה חיובית. ודאי שיכול ללחוץ ולגרות לתכיפות במתן שתן. פרופ יונה תדיר

18/06/2015 | 20:06 | מאת: ספיר

14/06/2015 | 19:20 | מאת: ליאת

בבדיקת סיטי שנעשתה לפני שנה וחצי וארבעה חודשים הרופאה רשמה שלא היה שינוי משמעותי בגודל המיומה

14/06/2015 | 19:14 | מאת: ליאת

בת 48 באולטרסאונד שעשיתי רחם משוך לאחור שרירני, רירית לוטאלית. בבדיקה של רופאה מומחית רושם של שתי מיומות האחת אינטראמורלית מימין 41 * 40 מ"מ השנייה יותר משמאל 66 * 53 מ"מ מיומות מאוד קרובות אחרת לשניה השאלה האם זה נקרא גדול בבית חולים אחד אמרו ניתוח להוציא את הרחם בבית חולים אחר אמרו שצריך כרגע רק מעקב (לא קיבלתי כבר מחזור 4 חודשים)איך אני יכולה לדעת אם זה לוחץ על שלפוחית השתן כי יש לי דחיפות מאוד רצינית בשתן (יש גם אבנים אבל גם לפני שהיו את הבעיות עם האבנים הייתה דחיפות רצינית בשתן) לתשובתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

למיטב זכרוני כבר השבתי על שאלה זו בניסוח דומה. סביר להניח שתלונות תכיפות השתן קשורות לשרירני הרחם. ההחלטה אם לנתח או לא, ובאיזו שיטה לטפל, אם בכלל, היא פועל יותא של מגוון שיקולים אשר חלקם אינם מצויים בשאלתך.

13/06/2015 | 13:27 | מאת: ליאת

קצת מבולבלת ?? בת 48 עם עודף משקל. בסיטי שעשיתי במקרה נראה גוש איזוטוני גודל 8 ס"מ. בבדיקה באולטרסאונד הרופאה רשמה שזה מיומה 8 ס"מ. בבית חולים אחד אמרו ישר ניתוח אמרו שמוצאים את הרחם ולא דיברו איתי על לפרסקופיה. בבית חולים אחר בבדיקה היא אמרה שכנראה שמדובר בשתי מיומות אחד סמוכה לשניים ביחד 9 ס"מ . ואמרו לי שלפני שמחליטים על ניתוח לבדוק את שלושת בדיקות הסיטי שעשיתי לפני שנה וחצי ארבעה חודשים ועכשיו בנוגע לרחם ולגודל ולפי זה להחליט אם יש גדילה מהירה של המיומה. רופא נשים אמר לי שאי אפשר לבדוק את מהירות הגדילה של המיומה לפי סיטי שעשיתי אלא רק לפי אולטרסאונד (העינין שלא עשיתי אולטרסאונד בשנתיים האחרונות) שאלתי היא דבר ראשון זה משנה אם המיומה היא אחת בגודל 9 ס"מ או מחולקת ל 2 חלקים צמודים אחד לשני ?? השאלה האם אפשר לפי סיטי של אברי אגן שעשיתי לבדוק אם הייתה גדילה מהירה של המיומה . גם הרחם מוגדל.

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ויש בבדיקות סיטי קודמות התייחסות לגודל ניתן לקבוע את קצב גידול המיומה לאור ציר הזמן. מבחינה טכנית יכול להיות הבדל אם זו מיומה אחת או שתיים. יש חשיבות רבה גם להגדרת המיקום של המיומה/ות בדופן הרחם. לשאלה אם לפרוסקופיה או בטן פתוחה, כמו גם כריתת המיומה או כריתת הרחם (שזה פעמים רבות ניתוח קל יותר) זו החלטה מורכבת יותר אשר תלויה, בין היתר, במיומנות הצוות המנתח. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

11/06/2015 | 15:33 | מאת: רונית לוי

שלום אני לאחר לידה כ- 6 שבועות לאחר , רחם שרירני . אלו אמצעי מניעה מתאימים לי? . הרופא המליץ על גלולות עם מינון נמוך של הורמונים או התקן מירנה לאחר תוצאות us . חשוב לציין שבמעקב ההריון נאמר לי שהשרירנים ממוקמים גבוה ולא למטה. מה עדיף? אלו עוד חלופות קיימות ? דבר נוסף, האם עלי להמשיך מעקב אצל רופא נשים המתמחה במיומות ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

המלצה על שימוש באמצעי מניעה צריכה להתקבל עי הרופא/ה המטפל/ת ולא דרך פורום באינטרנט. כדי לענות לשאלתך באופן כללי יש לדעת מה גודלם ומיקומם של השרירנים? (למעלה או למטה אינו מינוח בעל משמעות), מה גילך? מה תכניות הילודה שלך? והאם השרירנים גורמים לתסמינים כגון דימומים, כאבים, וכיוב. עקרונית ניתן לעשות שימוש בגלולות במינון הורמונלי נמוך, אבל יש מגוון רחב של טיפולים שמרניים. פרופ יונה תדיר

10/06/2015 | 18:17 | מאת: גילי

שלום פרופסור, לפני חצי שנה עברתי ניתוח לפרוסקופי להסרת מיומה אינטרמוראלית בדופן אחורית בגודל 5 סמ. המיומה היתה מאוד קרובה לרירית הרחם אך הוצאה בשלמותה ללא פגיעה ברירית. התבקשתי להמתין שלושה חודשים לפני כניסה להריון ואכן כך עשיתי. לאחר שלושה וחצי חודשים הריתי וכעת נמצאת בשבוע 12-13. בשבוע 6, 9, 11 והיום אני חווה הפרשות במגוון צבעים. החל מורודות, חומות, כתומות. אחרי כל הכתמה שכזו מבצעת א.ס והכל נמצא תקין ולא נראה מקור לדימום. שאלתי היא - האם יתכן כי מקור הדימום הוא בצלקת הניתוח? האם הניתוח מהווה סיכון בהריון ואם כן, מה עשויים להיות הסיכונים?

לקריאה נוספת והעמקה

לא סביר שההפרשות מקורן בצלקת הניתוחית. יכולות להיות מספר סיבות להפרשות במהלך הריון. יש להיות במעקב רפואי אשר יבחן מה יכולות להיות הסיבות, מה משמעותן, מה מצב הרחם והעובר, האם יש שרירן חדש? פרופ יונה תדיר

07/06/2015 | 00:25 | מאת: noya

שלום רב, אני בת 29, רווקה, ללא ילדים (מקווה בעתיד). נוטלת גלולות אמילי כשנה לאור מחזור ארוך וחזק, כעת מחזור קל יחסית כ5 ימים. מגיל 23 גיליתי שרירן אז בגודל 2X3 ס"מ וכיום בבדיקה אחרונה הוא בגודל 4.6X3.1 ס"מ רחוק 3.7 מ"מ מרירית הרחם, רחם בגודל 7-8 שבועות. הייתי אצל הגניקולוג והוא אמר לי שלפי האולטרסאונד אולי השרירן עובר תהליך של התנזלות נמקית. רציתי לדעת 1. אם זה מסוכן ועלול לסכן חיים? 2. האם זה יכול לגרום לקריש דם ולתסחיף ריאתי/לבבי וכדומה? או שאין לי מה לדאוג יותר מידי? 3. מאיזה סימני אזהרה לחשוש? אשמח לתשובתך! נויה.

לקריאה נוספת והעמקה

אתחיל מהסוף: משאלתך עולה בברור שאת חוששת, ושאלה מס 3 (מאיזה סימני אזהרה יש לחשוש?) נראה שבטוח צריך לחשוש, השאלה אם כך היא רק ממה לחשוש? ובכן, אין לה ממה לחשוש אלא רק להבין, וטוב שאת שואלת. ועכשיו להתחלת שאלתך. תהליכי התנזלות בשרירן מתרחשים בעיקר בהריון. לפעמים גם ללא הריון אבל זה די נדיר, ובכל מקרה, אין מה לחשוש מזה. לא השרירן ולא ההתנזלות. שום דבר אינו מסוכן ואינו מסכן חיים. לא קרוש דם, ולא תסחיף, ולא שום דבר כזה. אז נא להרגע בבקשה. אבל מה כן עליך לדעת ולעשות. שרירן גדל בקצב כמו שלך זה די שכיח. במידות בו נמצא השרירן כיום אין עדיין מה לעשות, אבל הוא מתקרב למידות בהן צריך לטפול כי למנוע פגיעה ברחם ובפוריות העתידית. ולכן, כדאי שתבקשי הפניה למכון אולטרהסאונד של קופת החולים בה את מבוטחת כדי שיהיה לך ביד מסמך ברור והו תאור השרירן, גודלו ומיקומו המדוייק. לפי זה ניתן יהיה להנחות אותך על שינויים למיניהם, קצב גידול, ומגוון הטיפולים האפשריים לשימור מיטבי של פרויותך. בהצלחה, וללא חששות. פרופ יונה תדיר

14/06/2015 | 00:30 | מאת: noya

06/06/2015 | 20:28 | מאת: מבולבלת

היי, אני בת 44 פעמיים דחו לי כריתת רחם בגלל בדיקות חסרות, שרירן אינטרמורלי 55×60 בפונדוס, שרירנים סבסורוזליים בקיר האחורי 19×19, 25×27, אני אישה בריאה בד"כ, סבלתי במשך שנתיים מווסת לא סדירה כל שבועיים שלוש מחזור, ב 3 חודשים האחרונים משום מה סדיר, הדימומים חזקים מלווים בכאבי ראש , חולשה אחריי המחזור יומיים של חולשה, יש לציין בדיקות דם ושתן תקינות, אני קמה באמצע הלילה תמיד בגגל תדירות גבוה של מתן שתן, עשיתי בדיקות של השלפוחית הכל תקין, על כן כנראה בגלל השרירינים ברחם, יש לי ימים לפעמים של כאבים כמו צירונים, אך בכל זאת השאלה שלי האם בכל זאת כדאי לבצע את הניתוח או לחכות עוד כמה שנים שהמחזור יפסק ואז אוליי השרירנים יצטמקו,והאם כבר כדאי להוריד גם את השחלות על מנת למנוע סרטן השחלות? או להקטין את האפשרות לסרטן השד ובמה זה כרוך מבחינת התופעות? אודה לתשובה

לקריאה נוספת והעמקה

השרירנים שאת מתארת מתקרבים לגודל בו מומלך יהיה לטפול, בין אם בניתוח או בדרכים שמרניות למיניהן. דרכים שמרניות הן צינתור עורקי הרחם, טיפולים תרופתיים למיניהם, התאמה תזונתית, ובמקרים מסויימים גם טיפול באולטרהסאונד ממוקד. בחירת הטיפול היא פועל יוצר של מיקום, גודל, קצב גידול, ותסמינים למיניהם. סביר להניח שתלונות השתן שאת מתארת אכן קשורות לשרירן. לפיכך בדיקות אולטרהסאונד תקופתיות, כל 6 חודשים לערך, ומעקב לאחר הסימפטומים יסייעו בייעוץ מה כדאי לעשות. לעניין השחלות והקשר לסרטן שד. שרירנים לכשעצמם זו תופעה מאד שכיחה. הקשר בין שחלות לסרטים שד, במידה ויש לך סיפור משפחתי בכוון זה כדאי לבדוק אם יש לך את מוטצית הגן BRCA 1-2 ולפי זה להמליץ. אם אין, נכון יהיה להשאיר את השחלות, במידה ותגיעי לניתוח. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

05/06/2015 | 20:36 | מאת: א

שלום אני בשבוע 33 הריון תאומים. מתחילת ההריון מיומה בגודל 6 סמ גדלה ל13 סמ. מיומה סבסרוטית דופן אחורי תחתון יושבת על צוואר הרחם. לשמחתי מלבד שבועיים של כאבים בשבוע 15 שטופלו על ידי משכחים - במהלך ההריון לא חוויתי כאבים ממנה. בשבועייםה אחרונים, בשינויי תנוח הובעיקר בישיבה או שכיבה על הצד - המיומה כואבת, כאב עז ומפלח שמוכר לי ממנה. אני מתמודדת עם זה כי זה נרגע אחרי שינוי תנוחה. במקביל לזה דווקא בשבועייםה אלה יש האטה משמעותית בגדילת העוברים, במקום 150 -200 גרם בשבוע הם גדלו 100 גרם כל אחד בשלושה שבועות סהכ (!).. לצערי רופאי המיון לא מתייחסים למיומה. הרופאה שלי גם מתייחסת אליה רק ביחס לקיסרי שאעבור בגלל חסימת צוואר הרחם. ואני מודאגת שהמיומה חוסמת כלי דם ופוגעת באספקת חמצן או דם לרחם. בא. סאונד אחרון נמצאו זרימות דם תקינות בחבל הטבור, שיליות תקינות. האם זה מספיק או שיש בדיקה נוספתש כדאי לבקש? אין לי ספק שמשהו קורה שם עם המיומה, שלא קרה קודם סוג של נמק או לחץ או משהו, השאלה רק אם זה מפריע לעוברים? בתודה גדולה.

לקריאה נוספת והעמקה

תהליכים של נמק מיומה במהלך הריון הם אכן פועל יוצא מגידול מהיר של המיומה במהלך ההריון, וזאת, כתוצאה מכמויות הורמונים גבוהות בהריון, וזה הבסיס לצמיחה מהירה של המיומה. הטבע נותן בדכ עדיפות לעובר/ים על פני המיומה בכל הקשור לאספקת הדם, ולכן מתרחשת תופעה של נמק. האם במקרה שלך יש לכך השפעה על האטה בקצב גידול העוברים? איני יכול לאמר. מוצדק לקיים מעקב אולטרהסונוגראפי על קצב גידול העוברים ולקחת זאת בחשבון במהלך המעקב וההכנת לקראת הלידה. פרופ יונה תדיר

אתה תכוון לא. סאונד הרגיל שבו בודקים גודל עובר וכו'? האם בא. סאונד כזה בודקים את זרימת הדם לעורקי הרחם או את הזרימה בשיליות או שצריך בדיקה מיוחדת? בא. סאונד האחרון אחרי שתיארתי לטכנאית את המיחושים היא אמרה שזרימות הדם בחבל הטבור תקינות - זה מה שאני צריכה להקפיד לוודא שבודקים? שנית - אם חלילה יש הפרעה באזפקת חמצן זה לא פוגע בעוברים בזמן הזה? זה לא משהו שמחייב מעקב יומיומי? תודה רבה!

מדובר בבדיקה הרגילה. בדיקות זרימה אינן רלוונטיות. המערב הוא על קצב גדילת העוברים כדי לאשר או לשלול שיש בעיה מסוג זה שתארת. של עיכוב בקצב הגדילה. תכיפות הבדיקה היא פועל יוצא של תוצאות הבדיקה. פרופ תדיר

05/06/2015 | 13:52 | מאת: מ.

שלום רב, לפני 4 ימים עברתי כתיתת מיומה בלפרוסקופיה (פתיחת רחם). ההחלמה שלי משביעת רצון אולם אתמול בערב התחיל אצלי דימום וגינאלי טרי, לא גדול אבל בהחלט ברור.בנוסף, יש לי כאבי ראש כבר 24 שעות שלא עוברים עם נטילת משככי כאבים כמו אקמול ואופטלגין. אני קצת מוטרדת.. האם יש קשר בין 2 הסמינים (דימום וכאבי ראש)? האם יכול להיות שהוסת הקדימה בגלל טראומת הניתוח? תודה רבה מראש על המחשבה וההתייחסות. מ.

לקריאה נוספת והעמקה

כל מה שאת מתארת יכול לקרות אחרי ניתוח, אולם בכל מקרה של ספק על תופעות המטרידות את האישה אחרי ניתוח יש להוועץ ברופא או במחלקה בה נותחת. אינטרנט נועד כדי להבין תהליכים ומחלות אך לא נועד כדי להחליף טיפול אישי וודאי אחרי ניתוח. פרופ יונה תדיר

04/06/2015 | 07:00 | מאת: פרופ תדיר

מבלי לדעת בבטחון פרטים נוספים, על בסיס מה שציינת נראה שיש הגיון במחשבת הרופא ובנסיון זה. צריך לדעת קצת יותר על מיקומם וגדלים.

מתייחס לשאלה של יעל מקנדה.

03/06/2015 | 07:07 | מאת: יעל

אני סובלת מדימומים מוגברים כתוצאה ממספר מיומות שיש לי. אני גרה בקנדה והרופא רשם לי תרופה שנקראת פיבריסטל fibristal. אני לא מוצאת חומר בעברית על תרופה כזו.אני תוהה מה התרופה אמורה לעשות איך היא פועלת והאם כדאי לקחת אותה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר על תרופה חדשה הנקראת גם ismia או ulipristal. תרופה חדשה יחסית אאשר מצמצמת גודלן של מיומות. אם את מתאימה או לא, זה תלוי בפרטים רבים אשר אינם מצויים בשאלתך. יש מגוון רחב של חלופות טיפול וההתאמה לכל אחת משיטות הטיפול מחייבת בחינה של מגוון שיקולים. פרופ. יונה תדיר

04/06/2015 | 05:05 | מאת: יעל

תודה רבה על תשובתך. יש לי 4 מיומות לא גדולות שתיים בתוך הרחם ושתיים בחלק החיצוני, אולי הרופא מנסה לקנות זמן ללא הדימומים המוגברים כי אני בת 50 ומירנה לא עזרה כלל. להיפך גרמה לדימום בלתי פוסק. אז חזרה לשאלתי, האם יש סכנה בפיבריסטל? האם יכול לגרום לקרישי דם? תודה, יעל

27/05/2015 | 19:30 | מאת: פרן

פרופ תדיר שלום רב, אני בת 47 , עדיין עם וסת, לפני 10 שנים התגלתה מיומה , במשך כל השנים לא היו שום תסמינים. לפני כשבוע, בעקבות מיחושים בבטן תחתונה, בוצע אולטרסאונד ודופלר אגן קטן והמיומה נמדדה 8 סמ. אין כאבים או דימומים מוגברים בווסת, אך יש בעיה חריפה של תכיפות במן שתן ובריחת שתן. הבעיה הזאת כבר שנים. שאלותיי אליך הן: א. מה הסיכוי שהמיומה היא היא הגורם להשתנה המרובה ובריחת השתן? ב. האם כדאי להסיר את המיומה? לציין שאין לי כבר שום תכנית ילודה. ג. מה הסיכוי שהמיומה ממאירה ? בתודה מראש, פרן

לקריאה נוספת והעמקה

שרירן בגודל זה הוא על הגבול שמומלץ לטפל באחת משיטות הטיפול המקובלות וההחלטה אם לטפל או במה לטפל היא פועל יוצא של פרטים אשר אינם מצויים בשאלתך, כגון מיקום מדוייק של השרירן, קצב גידולו (מה שכתבת בהקשר זה אינו נותן מידע מספק), וכלל הסימפטומים שנגרמים (כגון בעיות במתן שתן או דימומים, וכיוב). הסיכוי שיש קשר לבעיות השתן הוא רב, ומידת הסיכוי שהוא ממאיר קטנה (על פי סטיסטיקה בלבד), אך אין לראות בתשובה זו כדי לאמר אם כן או לא. פרופ יונה תדיר

שלום, חייבת עצה דחופה. אני בת 41. ללא ילדים, מעוניינת להתחיל טיפולי IVF! יש לי שרירן אחורי, תוך שרירי, בדופן הרחם, שדוחק מעט את הרירית. גודלו 57 על 75 ס"מ. נקבע לי ניתוח להסרתו בפרלסקופיה בעוד שבועיים. 95% שלא תהייה פתיחת בטן. לפני יומיים גיליתי במקרה, כי ניתן לטפל בשרירן באמצעות אולטרסאונד ממוקד בתל השומר. יצרתי קשר עם המחלקה ונאמר לי כי אני מתאימה לטיפול. כעת אני לא יודעת מה עלי לעשות? האם להסיר את השרירן בניתוח או לצמצם את הקיפו בטיפול? מה פחות פוגע ברחם (בנושא פריון). תודה רבה על העזרה. לי

סליחה. טעיתי: 5.7 על 7.5 ס"מ

אין אפשרות להמליץ על טיפול ללא ידיעה מדוייקת יותר של פרטים, ואתר אינטרנט אינו מסלול נכון לבחירת טיפול, לפיכך אתייחס רק בקווים כלליים. 1. לא ניתן לאמר מראש מה מידת הסיכון לפתיחת הבטן, ועם על הכבוד, כאשר מדובר בפוריות עתידית מה שצריך להטריד אותך זה לא אם יפתחו את הבטן (מבחירה או מחוסר ברירה) אלא אם תהיה פתיחה של דופן הרחם? כמוכן, מה תהיה מידת הקושי להוציא את השרירן הדוחק את רירית הרחם, (בלפרוסקופיה או בבטן פתוחה) , מה שאומר שהוא כנראה צמוד אליה, ולכן נראה שאת מוטרדת לא ממש מהסיבות הנכונות. 2. מקומו של הטיפול באולטרהסאונד ממוקד בשרירני רחם שנוי במחלוקת בין המומחים, ודאי בשרירן הדוחק את רירית הרחם לאישה המעוניינת בפטריות עתידית. 3. לפי סוג שאלותיך נראה שאת מוטרדת כנראה משיטת הטיפול ופחות מהשלכותיו על פוריותך העתידית. פרופ יונה תדיר

19/05/2015 | 15:17 | מאת: יפה

היי שלום רב יש לי שרירן ברחם בקיר הקדמי והייתי רוצה לדעת מהן ההשלכות של זה,ככ אילו טיפולים ניתן בכדי להקטינו האם גלולות יכולות להשפיע הוא גדל והבטן שלי נפוחה ויש לי כאבים לאחרונה בבטן התחתונה ואכן לחצים במתן השתן תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בהעדר פרטים על גילך, תכניות ילודה, גודלו של השרירן, האם הוא יחיד? מיקומו? וקצב גידולו לאורך ציר הזמן - לא ניתן להמליץ על הטיפול אפילו לא בקווים כלליים. עקרונית יש מגוון רחב של טיפולים. פרופ יונה תדיר

שלום רב, יש לי כבר מאז 2009 (לאחר לידת בתי השניה) מיומה של כ 6 ס"מ בדופן הרחם. זה עתה קיבלתי תוצאת ביופסיה בשד שיש לי היפרפלזיה אטיפית עם מס' הסתיידויות. האם זה אומר שהמיומה היא היפרפלזיה גם כן משמע תהליך טרם סרטני?

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום קשר בין המיומה ברחם לממצא בשד. פרופ תדיר

05/05/2015 | 16:09 | מאת: חן31

היי רציתי לשאול מיומה 8 סנטימטר דופן אחורי לא מעוותת את הרחם לפי האולטרסאונד רירית עבה הכול תקין...הרופא אמר לי שאפשר לעבור הריון כאשר המיומה נמצאת בדופן אחורי ולא מעוותת את החלל לפי הידע שלך גם אתה מכיר שאפשרי לעבור הריון עם מיומה בדופן אחורי? פחות או יותר לא מצפה לתשובה שהיא 100 אחוז בטוחה ....תודה לך והמשך יום נעים

לקריאה נוספת והעמקה

מדובר בגודל גבולי חגבי ניתוח, כן או לא, והריון תקין או ללא סיבוכים. הדבר לא תלוי רק במיקום אלא גם בקצב הגידול לאורך ההריון, מיקום השיליה, וכיוב. לא ניתן לחזות מה יהיה מהלך ההריון. פרופ תדיר

05/05/2015 | 12:10 | מאת: גאיה

לפני שנתיים עברתי היסטרוסקופיה ניתוחית שבמהלכה לא אובחנו שרירנים למרות שבאולטרסאנט נצפו מספר שרירנים,עברתי אבלציה. כעבור שנה חזרו הדימומים הקשים וכאבים נלווים. לפני כמה חודשים עברתי אולטראסנט שבו נצפו שוב שריררנים לא גדולים שנמצאים על רירית הרחם נשלחתי שוב להיסטרוסקופיה אבחנתית שנמצא פוליפ בגודל 3.5 ס"מ. ונקבע שוב היסטרוסקופיה ניתוחית. הלכתי ליעוץ נוסף לא ניתן לאבחן בוודאות אם מדובר בשרירן או בפוליפ.שאלתי האם יתכן גדילה משמעותית תוך פרק זמן כזה? האם המצב יכול לחזור על עצמו ובניתוח שוב לא יראו את השרירן/פוליפ? איך מצב כזה נוצר? האם כדורים להפסקת הדימום יכולים להעלים/להקטין את השרירן? תודה

05/05/2015 | 12:19 | מאת: גאיה

מתנצלת לא ציינתי את גילי בת 45 , 3 לידות תקינות 2 הפלות באחת ההפלות בסוף חודש רבעי נבעה בעקבות שרירן

לא כל שרירן (מיומה) הנראה באולטרהסאונד נראה גם בהיסטרוסקופיה, ולכן כל מה שאת מתארת הוא סביר. לא ניתן גם לאמר בוודאות אם זה שרירן או פוליפ עד שמבצעים היסטרוסקופיה ומוציאים את הממצא. קצב הגדילה הוא סביר ואין סיבה לדאגה אלא לביצוע הטיפול. פרופ תדיר

01/05/2015 | 17:10 | מאת: רוית אורן

שלום, אני נמנצאת כעת לקראת לידה שניה. בהריון זה גילו לי שרירנים ברחם דבר שלא היה בהריון הקודם. הריון קודם ילדתי רגיל אך היה לי דימום לאחר הלידה pph . כל ההריון הנוכחי היתי במעקב הריון בסיכון והרופא אמר לי שבגלל שהשרירנים נמצאים גבוה ולא מפריעים לעובר לצאת מה שנקרא אין טומר-פרויה . עדיף ללדת רגיל . העניין הוא שאני כעת נמצאת בשבוע 41 ואין שום סימן ללידה קרבה לא צירים, לא פתיחה לא מחיקה , צוואר רחם ארוך . ורוב הסיכויים שב 41+4 אני אשלח להשראת לידה . חשוב לציין שבהריון הקודם ילדתי ב 41+5 לאחר השראת לידה . השאלה שלי היא כזו : אני ביקשתי מהרופא ניתוח והוא אמר לי שהסיכונים בניתוח גדולים יותר עקב דימום בעיקר אם בקודם היה לי דימום וייתכן שחס וחלילה יכרתו לי את הרחם !! .. ואני שואלת האם השראת לידה לא יכולה להביא בסופו של דבר אם לא מתקדם הלידה ללידת קיסרי חירום ??? אז לא עדיף להמנע מכך ?? אני ככ חוששת ולא יודעת מה לעשות!! דבר נוסף, מדוע אין לי צירים האם קיים דבר כזה שישנם נשים שאין להם צירים ?? אשמח לחוות דעתך ? האם קיימת אופציה שבה בזמן הלידה יהיה נוכח רופא מומחה .. אפילו בתשלום באופן פרטי ??

לקריאה נוספת והעמקה

אתחיל מהסוף: מאחר ואין בארץ מערכת לידות פרטיות, אין (לניטב ידיעתי) אפשרות לנוכחות רופא פרטי בלידה. הדבר כמובן תלוי במקום בו את אמורה ללדת, ותשובתי כללית על פי החוק. יחד עם זאת חשוב לציין שיש בארץ בתי חולים מצויינים והלידות בארץ הן מהבטוחות בעולם. ניתן ללמוד זאת מהסטטיסטיקה של תחלואה ותמותה של ילודים ואמהות שהן מהטובות בעולם. ניתן להבין חששות במקרה כמו שלך, אבל לדעתי אין לך ממה לחשוש. עליך להיוץ במעקב דרך מיון יולדות בביהח בו את רשומה ללדת ואני בטוח שיתייחסו אליך ברצינות הראויה. ולכל יתר שאלותיך, לא ניתן להשיב בדרך זו, מאחר והדבר תלוי בגורמים רבים אותם ניתן לדעת רק בבדיקה, כגון מיקום השרירנים, מנח ומצג העובר, ניטור דופק, וכיובק. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

26/04/2015 | 07:53 | מאת: רות

שלום אני כעת בשבוע 41 רחם שרירני מיועדת להשראת לידה. מה הסיכוניפ הטמוניפ בכך בעצם העובדה כי לי רחם שרירני. הבנתי שהזירוזים גורמים לדימום .. התכווציות חזקות .. חשוב לציין שזה הריוני ה2 בקודפ לא היו שרירניפ ולאחר הלידה הינ דמם pph . וזה החשש שלי ששוב יהיה המקרה רק גרוע יותר.

לקריאה נוספת והעמקה

השיקולים סביב השראת לידה בנסיבות אלה מורכבים, והם פועל יוצא של גודל השרירנים, מיקומם, מנח העובר, ועוד. לא ניתן להמליץ על ... מה נכון ומה עדיף בדרך זו. פרופ תדיר

24/04/2015 | 12:04 | מאת: דליה

שלום פר יונה יש לי מיומה בגודל 9.5 סמ האם יש דרך להוציאה מלבד ניתוח להוצאת רחם והאם יש טעם לאולטרסאונד ממוקד או משהו חלופי אחר והאם יש טעם לגשת למרפאת מיומות בשיבא אשמח לתשובה ממך

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי אין שום אפשרות להתייחס לשאלתך בלי לדעת מה גילך? מה תכניות הילודה שלך? מה מיקום המיומה? מה קצב גידולה? וכיוב. גם עם פרטים אלה קשה לתת תשובה, ללא פרטים אלה זה בלתי אפשרי לחלוטין. פרופ יונה תדיר

25/04/2015 | 20:32 | מאת: דליה

שלום פר יונה בהמשך להודעה שלי אני בת 52 המיונה הייתה 4 סמ לפני כשנתיים הרופאה אמרה לי שאני לא מתאימה למירנה בגלל מיקום המיומה יש לי דמומים חזקים במחזור אני פשוט אובדת עצות,כנראה גם לא מוסרים לנו את מירב המידע כי הבנתי שישנו טיפול שמפסיק את זרימת הדם למיומה והיא מפסיקה לגדול פשוט הכי קל לשלוח את כולם להוציא רחם, ושאלה נוספת האם זה יכול להיות מסרטן. תודה .

השיקולים סביב השראת לידה בנסיבות אלה מורכבים, והם פועל יוצא של גודל השרירנים, מיקומם, מנח העובר, ועוד. לא ניתן להמליץ על ... מה נכון ומה עדיף בדרך זו. פרופ תדיר

שלום אני בת 27, רופאת הנשים שלי הפנתה אותי לבדיקת אולטרסאונד אגן קטן זאת בשל מחזורים שאינם סדירים. קבעתי תור להסבר על משמעות התוצאות אולם התור הקרוב ביותר הינו בחודש יולי. אשמח אם ניתן לתת לי הסבר על משמעות התוצאות, במיוחד האם מראות על אינדיקציה של קושי לכניסה להריון בעתיד (לפי מה שקראתי מרקם רחם שרירני יכול להוות בעיה..). להלן תוצאות הבדיקה שבוצעו ביום ה-21 למחזור. גישת הבדיקה: וגינלית מנח רחם: קדמי גודל רחם מ"מ: 51X38X46 רקמת רחם: מרקם שרירני דיפוזי ללא שרירן מוגדר רירית הרחם: בעובי: 5 מ"מ תיאור הרירית: סדירה דוגלס: ללא נוזל שחלה ימנית: הודגמה בגודל (מ"מ): 29X26 מבנה: מבנה וגודל תקינים; מספר זקיקים קטנים שחלה שמאלית: הודגמה בגודל (מ"מ): 29X26 מבנה: מבנה וגודל תקינים; מספר זקיקים קטנים אשמח לתשובה בהקדם. בברכה, מיכל

לקריאה נוספת והעמקה

תור ראשון ביולי? אין לבדיקה זו משמעות רבה. יש רק לוודא למה הכוונה מרקם שרירני דיפוזי ללא שרירן מוגדר. האם מדובר באדנומיוזיס? (מצב בו יש תאי רירית רחם בדופן בשריר? או שרירני קטנים. בכל מקרה לא ניתן לאמר יותר מזה בדרך זו.

20/04/2015 | 00:36 | מאת: אפרת

שלום פרופ' יונה, אני בת 39 ומנסה להיכנס להריון מזה שנה, שתי טיפולי פוריות של צלחו. ממצאי אולטרסאונד: שרירן אינטרמורלי ימני בקוטר 8 ס"מ. ושרירן סוב סרוטי 4 ס"מ, הרופא אמר שהשרירניים מגדילים מעט את הרחם שזה אולי מקשה לקליטת העובר,והמליץ לעשות ניתוח בפתיחת בטן האם במצב זה חובה לעשות ניתוח והאם יש אפשרות אחרת כגון ניתוח ממוקד ללא ניתוח בפתיחת בטן. יש לציין שלטיפול פוריות פנינו בעקבות בעיית זרע קשה אצל בין זוגי. אשמח לקבל המלצה מהפרופ'. תודה אפרת

לקריאה נוספת והעמקה

מצבים מ8רכבים כגון אלה אינם להתמודדות בפורום ציבורי. הם מחייבים בירור מעמיק. שרירנים בגודל זה במצב בו הפוריות נדרשת מחייבים התייחסות זהירה לרחם.לא ברור למה כוונתך ניתוח ממוקד. פרופ יונה תדיר

13/04/2015 | 21:49 | מאת: חיה

בת 31 עם תת פעילות בלוטת התריס,עברתי בדיקת U.S.בטן בשל אבנים בכיס מרה ,ותוך כדי מצאו מיומה ברחם, רציתי לציין שאני רווקה וללא ילדים, אמרו לי שאני צריכה לעבור בירור אצל גינקולוג...וואו אני קצת לחוצה מה זה אומר? ממה זה נוצר? ומה זה אומר אולטראסאונד גינקולוג, מה ההבדל בין הU.S. שעשיתי למה שהם ביקשו? תודה רבה....

לקריאה נוספת והעמקה

אין סיבה להיות לחוצה אלא לעשות את מה שהומלץ לך. ההבדל בין אולטרהסאונד גינקולוגי לאולטרהסאונד שביצעת הוא בכך שהאולטרהסאונד הגינקולוגי נועד להדגים את גודל השרירנין (מיומות) ומיקומם בדופן הרחם. רק לאחר בדיקה זו ניתן להגדיר מה מצב הרחם ומה צריך, אם צריך בכלל, לעשות דבר מה, ומה יכולות להיות ההשלכות של לעשות או לא לעשות עם פוריותם העתידית. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

13/04/2015 | 21:08 | מאת: בעבר הייתי אצל הפרופסור הנל

פרופסור יקר שלום רב הרקע שלי נשואה בת 30 ללא ילדים בשנת 2008 עברתי פתיחת בטן להוצאת שרירני מיומות גדולים יש לציין שלא בוצע חדירה לחלל הרחם. עברתי שלושה מחזורי ivf שכשלו עקב חצוצרות אידוסלפינקס ביוני האחרון הייתי אמורה לעבור ניתוח לכריתת מיומות וכריתת חצוצרות אך בטרום ניתוח האחרון(רופא ופרופסור) הוחלט שלא לבצע ניתוח ונשלחתי לעשות באופן פרטי סלילי אישור לחצוצרות. הרחם היה בגודל של שבוע 14 אם 4 או 5 שרירנים כעת הרחם בגודל שבוע 18 השחלות גבוהות וניתן לראותן רק דרך הבטן ולא וגינאלי ביום ראשון האחרון בוצע שאיבת ביציות אך לא הצליחו להוציא את כולם כעת נתנו לי אורגלוטרן להפסקת הביוץ... יש לציין שצוואר הרחם תקין ברחם מחיצה כחמישית מאורך חלל הרחם ללא שרירן רירית יפה. חלל הרחם נקי משרירנים ואין שרירנים שחודרים לחלל (הסטרוסקופיה מנובמבר האחרון) בצילום רחם האישור הצליח ואין הידרוסלפינקס שמפריע לטיפול ונאמר לי שיש שיקול כן לבצע ניתוח כי כעת ישנם 9 שרירנים שרירן קדמי אינטראמוראלי קרוב לצוואר הרחם בממדים 62*58מ"מ שרירן קדמי אינטראמוראלי 38*54 מ"מ שרירן קדמי פונדלי42*48 מ"מ שרירן פונדלי בקוטר 20 מ"מ שרירן אחורי פונדלי סובסרוזי 37*43 שרירן אחורי 29*35 מ"מ שרירן אחורי אינטראמוראלי 34*38 מ"מ שרירן אחורי 52*41 מ"מ שרירן אחורי קרוב לצוואר הרחם 32*31 מ"מ פרופסור יקר כעת אני עובדת עצות האם כול זה קרה כתוצאה מהטיפול ? האם כן לבצע ניתוח? או לבקש החזרת אוברים ולקחת את הסיכון? מה בנוגע לניתוח לא פולשני במצבי? לעצתך אודה

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך מורכבת מאד ויש בה מספר סתירות מבחינה רפואית. העובדה שחלל הרחם אינו מדגים שרירנים אינה מפתיעה כי מיקומם אינו לכוון חלל הרחם, אך לגדלו הכולל של הרחם יש משמעות רבה באשר לעכולת של הרחם לשאת הריון, אם יקלטו העוברים. לא ניתן להמליץ על טיפול זה או אחר, ונראה שעליך להגיע לייעוץ רפואי אצל רופא/ה העוסק/ת בתחום זה. פרופ יונה תדיר

13/04/2015 | 19:19 | מאת: ש

שלום, לפני כחודש עברתי ניתוח מיומקטומי בלפרוסקופיה. כעת שהחתכים מחלימים שמתי לב שיש חוט קטן לבן שיוצא מאזור החתכים כנראה מהתפרים (נאמר לי ע"י הרופא המנתח שבוצעו תפרים פנימיים) זה רגיל? או שמא עליי לפנות לרופא נשים? הביקורת אצל הרופא המנתח רק בעוד חודש.

לפעמים משתמשים בתפרים נספגים, ולפעמים לא. עליך לברר זאת על הרופא/ה המנתח/ת. פרופ יונה תדיר

13/04/2015 | 13:12 | מאת: רחל

שלום, יש לי שרירן די גדול ורופאת הנשים שלי הפנתה אותי לישיבת ניתוחים. מדובר בשרירן סבסרוזי בגודל: 132x97x140 ומיקומו בקיר אחורי. הרחם בגודל תקין. אני מעוניינת למצוא רופא שיכול להוציא את השרירן בלבד, מבלי להוציא את הרחם. אשמח לקבל המלצה. בתודה,

לקריאה נוספת והעמקה

פורום זה אינו מהווה מוקד הפניות, אלא אתר להבהרת שאלות רפואיות ברמה העקרונית, לצורך הבנה טובה יותר של המחלה ותפרונותיה. לא ניתן להתייחס לשאלתך ברמה העקרונית מאחר ולא ידוע מה גילך? מה עברך המילדותי? ומה תכניות הילודה שלך? לשאלות אלה יש חשיבות רבה באשר להתייחסות עניינית ומעמיקה, ככל שניתן. פרופ יונה תדיר

13/04/2015 | 17:56 | מאת: רחל

שלום פרופ' תדיר, תודה על התשובה. עוד כמה פרטים: אני בת כמעט 50, לא ילדתי מעולם ואני רוצה לשמור על הרחם. האם בתנאים אלה, בהינתן גודל השרירן, אפשר לעשות מיקטומיה? נאמר לי שברוב המקרים מוציאים את הרחם ואיני רוצה בזה. רחל

07/04/2015 | 12:42 | מאת: מזל

פרופ תדיר שלום רב, יש לי שתי שאלות: 1. עד איזה גודל מיומה אפשר לעשות לפרוסקופיה, במקום אחד קראתי שאפשרי עד 10 סמ ובמקום אחר קראתי עד 7 סמ, מה דעתך? 2. מתי נכון לעשות אמבוליזציה ומתי נכון לעשות לפרוסקופיה? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

שאלה טובה אשר לא ניתן לתת עליה תשובה חד משמעית, ולמה? ממספר סיבות: א. ההחלטה אינה רק שאלה של גודל, היא גם שאלה של מיקום מדוייק של המיומה? האם היא יחידה? מה גיל האישה? האם היו ניתוחי בטן בעבר? ומה תכניות הילודה? ואלה רק חלק מהשאלות. ב. השאלה היא גם מידת המיומנות של הרופא והצוות העובד איתו. יש רופאים המיומנים יותר בגישה לפרוסקופית, יש פחות, ויש מנתחים מצויינים המעדיפים תמיד ניתוח בבטן פתוחה. פרופ יונה תדיר

ולעניין האמבוליזציה: שיטת טיפול מצויינת למקרים המתאימים, גם כאן יש חשיבות לחלק מהשאלות שהעליתי בתשובה על הלפרוסקופיה. תדיר

01/04/2015 | 21:19 | מאת: ש

שלום, בשל רחם רב שרירני עם דחיקה של חלל הרחם לאחרונה עברתי ניתוח מיומקטומי בלפרוסקופיה. בדוח ניתוח: רחם שרירני מוגדל 15 שבועות. נצפה שרירן פונדלי אחורי 6 ס"מ בנוסף מאחור מאוד נמוך שרירן 5 ס"מ. בנוסף נצפתה מסה גדולה של אדנומיוזיס הן בדופן האחורית והן בקידמית. אופן כריתת השרירן intramural. בוצעה כריתה של שני השרירנים ללא כניסה לחלל הרחם בנוסף הוצאה מסה גדולה של אדנומיוזיס עד לקבלת מבנה רחם קרוב לגודל תקין. האם לאור הנ"ל עשויה להיות בעיה בכניסה להריון? מהן השלכות האדנומיוזיס? בנוסף לבעלי 1% של תאי זרע תקינים מורפולוגית

לקריאה נוספת והעמקה

בנסיבות שאת מתארת יש בהחלט אפשרות להשלכות על פוריות על בסיס מה שעברת. איני יודע מה גילך ומה עברת המיילדותי, אבל בכל מקרה יש הצדקה לבצע בירור המרכיב המכני (רחם, חצוצרות שחלות ואגן) וזאת עוד לפני שאלת מצב הזרע. פרופ יונהתדיר

30/03/2015 | 20:52 | מאת: שיר

יש לי מיומה בגודל 8 סמ על 5 סמ אינטראמוראלית שרוכבת על הרחם. לא סובלת מתופעות לוואי .בחודשים האחרונים סובלת מטחורים כאבים ודקירות באיזור פי הטבעת כמה ימים לפני המחזור. האם יש קשר למיומה??

לקריאה נוספת והעמקה

ברפואה לא ניתן לשלול או לאשר שאלות כגון אלה בדרך זו, ללא בדיקה ואימות מיקום המיומה. כללית ייאמר שאם יש לך טחורים אין הכרח שיהיה קשר בין הכאבים למיומה. פרוופ יונה תדיר

22/03/2015 | 11:01 | מאת: מאיה

לפני כחמש שנים עברתי ניתוח שבו הוצאו כ-30 מיומות מהם 4 גדולות מאד. לאחר חצי שנה שוב התחילו לגדול מיומות. היום ברחם יש לי מספר רב של שרירנים וכמה גדולות ביותר. מצד אחד מאד מפחדת מניתוח גדול שוב ומצד שני מפחדת שהשרירנים יתפתחו לסרטני. קראתי באינטרנט על הליך שנקרא אמבוליזציה, האם הליך כזה (לנשים שלא חושבות על הריון עתידי) מונע את הסיכוי שהשרירנים יתפתחו לגידול סרטני או שכדי למנוע מצב כזה חייב ניתוח כריתת רחם. אציין שאין לי דימום מסיבי כמו לפני הניתוח הראשון אך מצד שני עליה דרסטית במשקל ובטן נפוחה כמו בפעם הראשונה.

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך טובה וחשובה, ואכן מדובר בחלופה ראויה. מאידך, לא ניתן לתת תשובה מלאה למצב כה מורכב, אם זה מתאים גם לך. החלטה על טיפול זה או אחר מחייבת פרטים רבים נוספים וחובה עלייך להיות בקשר עם רופא/ה הבקיא/ה בחלופות הטיפול השונות למצב כה מורכב. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

17/03/2015 | 10:41 | מאת: חן

האם ניתן לכרות מיומה שכורתים חצוצרה ??

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך אינה ברורה. האם אפשר? כל התשובות הבאות נכונות: כן, לא תמיד, למה, באיזו שיטה, באיזה גיל, מאיזו סיבה. ועוד כהנה וכהנה. ועל כל אחת מהתשובות אפשר להרחיב באריכות. פרופ. תדיר.

15/03/2015 | 17:51 | מאת: מאיה

שלום, בת 47 לאחר 10 שנים בטיפולי פוריות .2 הפלות בשבוע ה10 וה11. בעבר עשיתי שתי בדיקות של היסטרוסקופיה אבינתית. נמצאה שהמיומה אינה דוחקת את חלל הרחם ,גם לאחר הורדת לחץ. האם המשמעות שהיא אינה משפיעה על הפלות. כרגע לקראת ניסיון שלישי של הפריה מתרומת ביצית וזרע ,. נאמר לי מהרופא שלנשים שיש מיומות יש יותר עליה בהפלות. שלחו אותי להיסטרוסקפיה אבחנית שוב.בבמידה שימצא כי אין היא גורמת להפלות האם בכול זאת מומלץ להוציאה?

לקריאה נוספת והעמקה

שכות לציין מה גודל המיומה. הלא כן? שיעורי ההפלה בגיל זה גבוהות בכל מקרה. אמנם מדובר בתרומת ביצית וזרע (משמע, תרומת עובר), מה שמקטין את אחוזי ההפלה תןויי הגיל, אבל עדיין יש משמעות גם לגיל הרחם.

16/03/2015 | 21:08 | מאת: מאיה

תודה על תגובתך .גודל המיומה 37 מ"מ.ואינה דוחקת את חלל הרחם. האם היא גורמת להפלות?

לא ניתן לתת תשובה ודאית. כל מה שניתן לאמר, בהכללה, שמיומה בגודל זה, ובמידה ואינה דוחקת את חלל הרחם, ואם אין סימפטומים כגון דימומים, אין הצדקה להתערבות כירורגית. פרופ. יונה תדיר

הכל יכול להיות, וזה לא ממש חשוב. השאלה אינה מה היה? או האם זה ממצא חדש? אלא מה המצב הנוכחי?! וזאת ניתן לדעת עי השלמת הבדיקות כגון היסטרוסקופיה ובדיקת אולטרהסאונד איכותית פרופ. תדיר

07/03/2015 | 21:04 | מאת: נועה דיין

שלום, אני בת 30, יש לי שני ילדים, האחרון נולד מניתוח קיסרי לפני 4 שנים , לפני שנה עברתי ניתוח להוציא את כיס המרה וגילו שיש לי הידבקויות בבטן, שאלתי היא האם אני חייבת לעבור ניתוח להפריד את האברים בגלל ההידבקויות על מנת להיכנס להריון, תודה

07/06/2015 | 08:28 | מאת: פרופ' יונה תדיר

סליחה על העיכוב. שאלתך הסתתרה בין שאלות אחרות ולא הבחנתי בה. אם זה רלוונטי עדיין, הדבקויות בבטן עלולות לגרות להפרעה בכניסה להריון, אבל כדי להתייחס לשאלתך חשוב לדעת היכן מצויות ההדבקויות, מה מצב החצוצרות והשחלות. התאור שתיארת אין בו די כדי להתייחס באופן יותר מדוייק לשאלתך. פרופ יונה תדיר

07/03/2015 | 20:43 | מאת: כרמית

שלום, בדצמבר עברתי היסטורוסקופיה ניתוחית ונכרתה הידבקות גסה באיזור הפונדוס, זה לאחר שבצילום רחם נראתה אי סדירות קבועה בקיר הקדמי של הרחם. השבוע באולטראסאונד מעקב לIVF ציינה הטכנאית - ייתכן מיומה בקיר הקדמי (נאמר לי 9 מ"מ). מעבר לכך - החודש וחודש שעבר הפרשות מועטות בצבע ורוד-חום במהלך רוב החודש (מציינת שנמצאת תחת טיפול הורמונלי ל-IVF) - מה קורה כאן? האם התפספס משהו בהליך ההיסטורוסקופיה? האם יש לבצע היסטורוסקופיה אבחנתית נוספת?האן ההפרשות נובעות מהמיומה? האם עלול לפגוע בהצלחת הטיפול? שמירת היריון? תודה!

06/03/2015 | 09:49 | מאת: גאיה

שלום דוקטור קוגלר לפני 6 ימים עברתי היסטרוסקופיה להוצאת שארית הריון. נאמר לי בבית חולים כי הדימום עלול להימשך בערך 3 ימים. ובאמת יומיים אחרי היו לי דימומים קלים. ביום השלישי הדימום החל להתגבר ברמה של ווסת. ייחסתי את זה לווסת כי זה באמת היה התאריך שבו הייתי אמורה לקבל את המחזור החודשי. אך מאז ועד היום הדימומים לא מפסיקים והם המשכים ברמה של ווסת - דימומים כבדים עם מעט קרישים בניגוד לווסת שאמורה להיחלש. יש לציין שאין לי חום אך יש מעט כאבים קלים מידי פעם בבטן התחתונה ובאגן שמקרינים לרגל אבל שוב, הכאבים הם כלל לא חזקים, מעין רגישות כזו. 1. האם עלי ללכת להיבדק ואם כן אצל מי? אצל רופאת הנשים שלי? בבית חולים שבו עשיתי את הניתוח? 2. ממה יכולים לנבוע הדימומים הקשים האלו? האם ייתכן שהרחם נוקב בטעות במהלך הניתוח? 3. האם זה מצב מסוכן לרחם שלי? אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

איני יודע למי מופנית השאלה ומדוע בפורום שרירני רחם. בעל מקרה, בדימום לאחר פעולה כגון סו עליך לפנות לרופא או לבית החולים בו בוצעה הפעולה. פרופ. תדיר

02/03/2015 | 11:18 | מאת: יערה

תוצאות האולטראסאונד: רחם במרקם שרירני ממ9-x. ממ7-y. ממ5-z עובי הרירית 7 ממ הרחם בעל מרקם שרירני , מספר שרירנים קטנים, בקוטר 1.5-2סמ , אחד סובמוקוזי. ההתקן במקום. אני בת 44 ורציתי להתייעץ איתך מה הטיפול המתאים והמומלץ? אשמח לקבל תגובה ותודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן להשיב לשאלתך וזאת מהסיבות הבאות: א. נראה לי שטעית בין סמ ל ממ בתאור גודל ומיקום המיומות. מדובר בהבדל מהותי, ולדעתי טעית בתאור הגודל. ב. לא הסברת אם? וממה את סובל? שרירנים זה דבר אחד, ותסמינים מהם את סובלת? או לא סובלת? זה דבר אחר. פרופ יונה תדיר

01/03/2015 | 23:56 | מאת: מיקי

שלום רב. אני בת 53. עם רחם שרירני, אנדומיאוזיס, עד לא מזמן מחזורים קשים וכבדים מאד. הריון אחד (ילדה בת 12) ללא טיפולים הורמונליים. לאחרונה, בחודשים אחרונים, המחזור השתנה לי. אורכו מגיע ל כ שבועיים, הדימומים הכבדים השתנו והפכו לדימומים קלים יותר יחסית אך כ שבועיים, כשצבע הדימום דומה יותר לצבע דם מאשר לצבע דם של מחזור. פניתי לרופא הנשים, ביקשתי להבין האם מדובר עדיין במחזור או שקיימת בעיה, כיוון שהדימום ארוך וממושך,פחות כבד ונראה יותר כמו דם שיורד כתוצאה מפציעה.הוא עשה אולטרסאונד וחזר על העובדה שהרחם שרירני. קיבלתי ממנו פרימולט נור (לא ממש הבנתי מה הצורך בכדור אך עשיתי את מה שהתבקשתי ). לקחתי לפי ההואות כ 10 ימים כפול 2. קיבלתי מחזור כעבור 3 ימים, מחזור כבד מאד. גרם לי לאובדן דם רב ולירידה משמעותית בהמוגלובין,שגם כך בעייתי. כעבור כ שבוע, המחזור הכבד הפך לדימום, ולא נפסק. היום זה כבר 24 ימים מהיום הראשון של המחזור שאני מדממת. במקביל ,לפני שבוע לקח לי הרופא, תוך כדי הדימום, דגימה לבדיקת פיפל, ואני ממתינה לתוצאות, אך כפי שאמרתי, עדיין עם דימום. התקשרתי שוב לרופא ושאלתי אם יש עוד מה לעשות. אמר שבעוד כשבועיים נקבל את תוצאות ה פיפל ואז נדע מה לעשות לפי התוצאה, וכרגע צריך להמתין.אחרי התוצאה נחליט עם לעשות גרידה,אלציה,או חלילה כריתה. האם יש עוד משהו שצריך לעשות, כמו בדיקה נוספת ? האם המצב הזה מדאיג ? אני מאוד מודאגת ולא יודעת כבר על מה לחשוב..ממתינה לתוצאות הדגימה ובו בזמן ממשיכה לדמם... אודה מאד לתשובתך הדחופה, מודאגת מאד. תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

התאור שלך: רחם שרירני אין בו די. בעידן המודרני יש נתונים מדוייקים לתאור גודל ומיקום השרירנים ורך כך ניתן להתייחס, בין אבחנה מדוייקת לבין מגוון חלופות הטיפול. בדיקת פיפל משמעותה דגימת רירית רחם לצורך אבחנה פתולוגית, והיא חשובה אמנם, אך היא חייבת להשלים את התמונה הכללית. הטיפול שקיבלת עשוי להקטין את הדימום באופן זמני, אך אינו טיפול של ממש לאורך זמן. פרופ יונה תדיר

01/03/2015 | 20:53 | מאת: שואלת

שלום מיומה בקוטר 12 סמ בהריון רוכבת על צוואר הרחם לפי ההגדרה בא. סאונד. היא סב סרוטית בדופן אחורי שמאלי תחתון. אני בהריון תאומים. במיון אמר הרופא בדרך אגב שבדק שהיא לא תאפשר לידה רגילה במובן הטוב כלומר לא תתאפשר לידה אם יהיו צירים מוקדמים כי היא רוכבת על צוואר הרחם ודוחקת אותו ימינה. על הקיסרי שמעתי קודם מרופאים שונים וזה ברור. אבל האם הגיוני שמיומה תשמש חוצץ בפני צירים אם חלילה יבואו מוקדם? הגיוני שמיומה תשמש חסם או שצירים פשוט יובילו לקיסרי? אני בכלל חוששת מלחץ שהיא עלולה ליצור על המקום - חשש מוצדק? תודה וחג שמח

לקריאה נוספת והעמקה

מיומה בגודל זה, ובמיקום זה, אכן עלולה למנוע לידה רגילה. ניתוח קיסרי עשוי להדרש בין אם באופן אלקטיבי (כלומר מתוכנן ומתוזמן) והן באופן בלתי צפוי בעקבות צירים, או דימום, או סיבות אחרות. עליך להיות במעקב רפואי מתאים לאורך ההריון, ובמיוחד לקראת סוף ההריון. פרופ יונה תדיר