פורום שרירני רחם - מיומות

פורום זה נועד לספק מידע על בעיה שכיחה בתחום בריאות האישה: שרירני רחם, ובלע"ז: מיומות או פיברומות (Myoma, Leiomyoma, Uterine Fibroids). מידע רב נצבר בשנים האחרונות באשר לגורמים המעודדים את התפתחותם של גידולי רחם אלה, ובמקביל, קיים מגוון רחב של שיטות חדשות למעקב וטיפול.

המרכז הישראלי לשרירני רחם ("מי-שר") הוקם ע"י קבוצת רופאים מומחים ומנהלי יחידות בתחומים שונים הנקשרים סביב בעיית שרירני הרחם. בדרך זו ניתן לספק לכל אישה הסובלת משרירני רחם ייעוץ וטיפול רב תחומי ברמה הגבוהה ביותר, על בסיס מצבה, צרכיה ורצונותיה.

פורום שרירני הרחם נותן מענה כללי לשאלות הציבור בתחום שרירני הרחם, ושאלות נלוות בתחום בריאות האשה, על בסיס ניסיון רב וידע קבוצתי נרחב.
1259 הודעות
1096 תשובות מומחה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות

21/11/2013 | 17:59 | מאת: יעל

שלום פרופ', אני בת 42.5, סובלת מכאבי בטן עמומים לקראת ביוץ כבר כמה שנים, לפעמים יותר ולפעמים פחות. התחלתי טיפול הורמונלי על מנת להיכנס להריון, ובמעקבים נרשמו לי שני שרירנים בדופן 13 ממ ו-15 ממ. החודש לאחר טיפול בגונאל 150 למשך 12 יום ואוביטרל לביוץ, עשיתי הזרעה. הכאבים התחזקו בימים שלפני ההזרעה, כרגיל אבל קצת יותר. בהזרעה עצמה ראיתי כוכבים. כשהוכנסה הצינורית לרחם כאב לי כאב מטורף שלא עבר מאז. אתמול, יום אחרי ההזרעה ניגשתי למוקד ונשללו דלקת באגן או ברחם או בשחלות. הרופא אמר שאולי השרירנים גורמים לכאב כי האסרוגן עלה לקראת הביוץ (ודווקא החודש הוא לא עלה יותר מדי וגם אין לי גירוי יתר כי בסה"כ הצלחתי לגדל זקיק אחד). בקיצור, הכאבים לא עוברים, גם היום. ועכשיו גם מתחיל להתפתח לי חום, כרגע 38 מעלות. היום הזרקתי אוביטרל לתמיכה, לאחר שרופא הפיריון שלי קיבל את הנתונים ואישר לי להזריק כפי שתוכנן. אשמח לשמוע את דעתך, האם זה באמת יכול להיות קשור לשרירנים, האם שרירנים במצב של עודף הורמונלי יכולים להעלות חום? האם לרוץ למיון או לחכות להקלה? (כי הרי נבדקו העניינים הקריטיים). תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שרלתך מפורטת היטב, אולם אינה שאלה לפורום, למעט מספר הסברים אשר אולי יסייעו, וגם זאת, במגבלה שללא בדיקה מידה הרלוונטיות של דברי מוגבלת: 1. שרירני קטני כאלה לא גדלים מהיום למחר, גם לא בעקבות השפעה חולפת של רמות אסטרוגן גבוהות למשך מספר ימים. 2. סביר מאד להניח שהכאב קשור לתהליך ההזרעה. זו תופעה מוכרה, ועליית החום רק מחזקת אפשרות זו. קלקת של ממש לא מתפתחת מהיום למחר, אבל כאבים, ועם הזמן חום, בהלחט כן. פרופ. יונה תדיר

שאלתך מפורטת היטב, אולם אינה שאלה לפורום, למעט מספר הסברים אשר אולי יסייעו, וגם זאת, במגבלה שללא בדיקה מידה הרלוונטיות של דברי מוגבלת: 1. שרירני פם קטנים כאלה לא גדלים מהיום למחר, גם לא בעקבות השפעה חולפת של רמות אסטרוגן גבוהות למשך מספר ימים. 2. סביר מאד להניח שהכאב קשור לתהליך ההזרעה. זו תופעה מוכרת, ועליית החום רק מחזקת אפשרות זו. דלקת לא מתפתחת מהיום למחר, אבל כאבים, ולאחר מספר שעות גם הופעת חום, בהחלט כן. יש להוועץ ברופא המטפל. פרופ. יונה תדיר

איך אתה יכול להגדיר כאבים וחום כמצב רפואי? הרי כאבים וחום הם סימפטומים בסה"כ לתהליך כלשהו שמתרחש בגוף. מעבר לזה, אני מציינת שוב, הכאבים התחילו לפני ההזרעה, והם בעצם דיי כרוניים לפני ביוץ רק בעוצמות נמוכות יותר ובוודאי ללא עליית חום. מעבר לכך - הזרקתי FSH למשך 12 יום + פעמיים HCG, אני יודעת שאני חוזרת על עצמי, אבל 12 יום נחשב בעינייך כהשפעה חולפת על השרירנים?

20/11/2013 | 19:58 | מאת: כוכי

שלום רב אני בת 54 הסובלת ממיומה עם זימומים מוגברים מזה 10 שנים עברתי טיפול של טבעת מירנה והסטוסקופיה ולא עזר כיום אני מטופלת ב הקסאקפרון ומועמדת לטיפול באמבוליזציה שאלתי האם קיים סיכון ממשי בהליך זה והאם הטיפול בהקסאקפרון יכול להזיק לי במיוחד שאני חולת סכרת וכן קיבלתי הצעה לטיפול באמצעות זריקת פפוקטין האם טיפול זה עדיף עבורי כל תקופה אני מאבדת הרבה דם וצריכה לקבל זריקות ברזל דרך הוריד אם כן מה עלי לעשות

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך מורכבת מהרבה תת שאלות ועל רובן לא ניתן להשיב, בהעדר מידע על גודל המיומות, מיקומן ברחם, קצב גידולן, מצב הסוכרת, ועוד ועוד. בכל מקרה ברור שכל אותן תרופות, כולל המירנה, ההקסקפרון, והאחרות, אינן בגדר פתרון מתאים עבורך. האמבוליזציה יכולה לעזור, כמו גם ניתוח (ממנו את כנראה מנסה להמנע), אך להחלטה זו נדרשים פרטים נוספים, ונראה במקביל שבריאותך הכללית נפגעת ללא הצדקה. פרופ. יונה תדיר

17/11/2013 | 09:00 | מאת: חמדה

ובכן תודה- השמנה הורמונלית- משמעה בעיניי השמנה בבטן התחתונה בעיקר,נפיחות של השדיים ועלייה במשקל. עדיין לא התייחסת בתשובתך לאפשרות- על פי הסימפטומים לחלילה סרטן השחלות- ברור שכולנו חרדים מפני סרטן. ברור גם שאני ממשיכה במעקב אצל הרופא שלי. דווקא הפורום משמש להתייעצות ולא לאמירת דברים "נחרצים"- אלא אחרי בדיקות והיות אצל רופא מטפל- לשמוע חוות דעת נוספת, שכמובן לא מחייבת שכן היא לא ספציפית. לסיכום- הכוונה היא לשמוע כאמור באופן כללי ובהתייחס לנתונים שמסרתי לך - האם יש מקום לבדיקות נוספות ולכיוונים נוספים.

לקריאה נוספת והעמקה

להשמנת יתר יש שמות שונים, והגדרות שונות, ותוצאה אחת. השמנת יתר מקשה לעתים להגדיר את תרומת השרירן לתחושה הכללית ולמראה הכללי. בדיקת אולטרהסאוד טוב מגדירה יטב רת גדלו ומיקומו, ויש לה חשיבות אסחונית וטיפולית. את חוזרת שוב ושוב לענניין הסרטן ולא ברור מה הקשר, פרק לחשש כללי ממצב מאיים זה. שרירני רחם גדולים מקשים לעיתים לראות את השחלות באולטרהסאונד, אבל אם יש הצדקפה להרחבת הברור, הרופא/ה שלך ודאי ימלית על כך. לא מחליטים על בדיקות כאלה בדרך פורום שנועד למטרות הבנת מנגנונים של מחלות או מטרות של בדיקות. פרופ. תדיר

17/11/2013 | 18:48 | מאת: חמדה

ראשית- אמרתי שמדד מסת הגוף- תקין לחלוטין ההשמנה- מתרכזת באזור הבטן התחתונה- והיא שוקלת בין 2-4 ק"ג בולטת ומפריעה- הן בכאבים ובתחושת הכובד- והן אסתטית לא מדובר על ":השמנה" ובוודאי שאין הפרעה לראות באולטראסאונד את השרירנים. ניסיתי לקחת את הדיון קדימה- ושאלתי- לאור הממצאים- שאכן נמצאים "באחריות" הרופא נמטפל- וכמובן שלא באחריות רופא העונה בפורומים(אגב- בשביל מה הפורומים- גם כך הרפואה- בצדק- מתגוננת- אז לא ברור לי מה תפקיד הרופא בפורום) בקיצור ניסיתי לשאול- האם לאור המימצאים יש ללכת בכיוון השערה אחר ובהתאם לערוך בדיקות נוספות ברור שכיוון אפשרי ומפחיד הוא סרטן- מה גם שסימפטומים של סרטן שחלות דומים בחלקם זהו, תודה

16/11/2013 | 21:31 | מאת: חמדה

שלום בת 53- הפסקת וסת לפני שנתיים- ללא הריונות. לאורך השנים- וסתות סדירות וכואבות מאוד. ידועים שני שרירנים גדולים וצמודים- השומרים על מידותיהם לאורך הבדיקות(כל 4 חודשים אולטראסאונד) מידי פעם- מופיעה ציסטה - ונעלמת. הרופא מניח שזה "תיפקודי". בוצע ct- בטן עליונה ותחתונה- ונמצא תקין גם אחרי הפסקת הוסת- כאבים "כמו כאבי וסת"- חזקים הבאים בגלים- נמשכים כמה ימים ועוברים. הכאבים- מאוד חזקים. כמו כן- השמנה הורמונלית של יותר מ- 2 ק"ג(BMI-תקין) בטן אדירה שדיים נפוחים- עוברת בדיקת שד סדירה וממוגרפיה ואולטראסאונד האם- ואינני רוצה להיתפס במצב של "זאב זאב"- ניתן לייחס את התופעות לשרירנים או שמא לחשוב ולחשוש מאוד מסרטן השחלות אילו בדיקות יש לבצע בנוסף על האמור לעיל תודה לתשובתך המהירה חמדה

לקריאה נוספת והעמקה

השרירנים "שומרים על מידותיהם", רק שכחת לציין מה מידותיהם. יש לכך חשיבות רבה בהתייחסות לשאלותיך. ולא ברור מה הקשר לשרירנים ולסרטן השחלות? פרופ' תדיר

16/11/2013 | 22:38 | מאת: חמדה

בבדיקה עכשווית- 100X68X74 השאלה מתייחסת לשאר הסימפטומים- כמו הבטן השמנה מאוד כאמור, הנפיחות ההורמונלית, הופעת הציסטה ו"היעלמותה"- האם יתכן שלא רואים אותה בגלל סרטן? והכאבים- שהינם חזקים

המיומות קיימות כבר הרבה זמן ומחמירות לאיטן עם השנים. בעשור השישי המחזור אמור להיפסק. משום מה זה לא קורה. מה הסיכון בהשארת המצב כמו שהוא ללא טיפול?

בהעדר מידע על גילך, משך הזמן שהמיומות קיימות, גודלן, מיקומן, והסימפטומים להן גורמות המיומות, לא ניתן להשיב על שאלתך. פרופ יונה תדיר

15/11/2013 | 07:06 | מאת: עדנה

52, מספר מיומות שתיים גדולות 6 ו-8 ס"מ. דימום כבד יומיים בכל מחזור.

14/11/2013 | 09:35 | מאת: יעל

שלום יש לי שני שרירנים - אחד בקיר האחור, תוך דפני בגודל 80*106 השני קיר ימני, סבסרוזי בגודל 58*79 הייתי את רופא שאמר שחייבים להוציא אותו מאחר ואני בגיל הפוריות (אני בת 33 ללא ילדים) וזה יפריע לי להיכנס להריון. אני ממש חוששת מניתוח. האם יש דרך אחרת?

חשש לפני ניתוח זו תופעה מוכרת, אך לא ברור אם את חוששת מהניתוח עצמו, או מפגיעה ברחם. אם מהניתוח, אזי אין מה לחשוש. מדובר בפעולה שגרתית שסיבוכיה קטנים עד כדי חוסר סיבה לחשוש. אם מחשש פגיעה ברחם? זו סיבה טובה... לעשות את הניתוח, כי הפגיעה ברחם שנגרמת משרירני הרחם קיימת, וגדלה, ככל שהשרירנים גדלים. אשר לסוג הניתוח, על כך נדרש מידע נוסף על מיקומם, ועל הסימפטומים, וכיוב, בהצלחה, פרופ, יונה תדיר

14/11/2013 | 15:48 | מאת: יעל

תודה על התשובה. בנוגע למיקום השרירנים לא ידוע לי, מלבד מה שכתבתי (אחד בקיר האחורי, תוך דפני בגודל 80*106 והשני בקיר ימני, סבסרוזי בגודל 58*79) הסימפטומים שאני חווה הם דימום מוגבר ביומיים הראשונים של הווסת וכאבי בטן וגב תחתונים.וכמובן בטן גדולה שמפריעה מאוחר ואני רזה. החשש שלי הוא לא מהניתוח אלא מהפגיעה ברחם. קראתי על שיטה חדשה של הסרת שרירנים ללא ניתוח ע"י גלי קול בביה"ח שיבא. מה דעתך עליה?

10/11/2013 | 20:16 | מאת: יעלה בת 49

אני בת 49 ואאלץ לעבור כריתת רחם ללא השחלות בגלל שרירן גדול.רציתי לשאול האם זה יכול להקדים את גיל המעבר(למרות שהשחלות ישארו) ואם כן בכמה אחוז מהמקרים זה קורה.וכן רציתי לשאול האם כריתת הרחם תפגע בעיצבוב וההנאה המינית תפגע.תודה

לקריאה נוספת והעמקה

על פי ניסוח שאלתך ניתן להבין שאת מבחינה בין תופעות גיל המעבר לבין אי הופעת הווסת. אכן, אלה שתי תופעות שונות ונשים נוטות לעיתים לחשוב שאם עברו כריתת רחם ואין דמם וסתי, אין להן "מחזור". כמובן שמחזור ווסת הם שני דברים שונים והכניסה לגיל המעבר תלויה בגיל השחלות. עקרונית לא צריך להיות הבדל, אך יש עבודות המצביעות על כך שתתכן כניסה מוקדמת יותר לגיל המעבר בכ 1-2 שנים, ייתכן כתוצאה משינויים באספקת הדם לשחלות שנותרו אמנם במקומן, אך אספקת הדם שבאה מכוון הרחם פסקה. חשוב לדעת שעיקר אספקת הדם לשחלות לא מגיעה דרך הרחם אלא ישירות לשחלות, ועם הזמן נוצרים גם כלי דם נוספים כך שהכניסה לגיל המעבר אינה מיידית, כפי שקורה אם כורתים את השחלות יחד עם הרחם. לשאלתך השניה: בשלבים הראשונים לאחר הניתוח יש שינויי עצבוב באזור המנותח/ אזור האגן, אך גם כאן הדעות חלוקות. מקובל לאמר שאין שינויים בהנאה מקיום יחסי מין בעקבות כריתת רחם, אבל גם על כך יש דעות חלוקות. בכל מקרה, אם יש לך שרירן גדול, שיקולי בריאות נוספים צריכים להכתיב את החלטתך, ולתופעות גיל המעבר, לכשתגענה, יש פתרונות מצויינים כיום. עליך לזכור ששנה יותר או פחות בכניסה לגיל המעבר אינה שקולה כנגד שנים רבות של חיים בריאים שקטים ובטוחים, עם פתרונות נוספים למקרה של תופעות גיל המעבר. פרופ' יונה תדיר

11/11/2013 | 13:08 | מאת: יעלה בת 49

תודה לך פרופסןר על תשובתך עזרת לי מאוד.יש לי גם פוליפ שגדל בחודש וחצי מ7 מ"מ ל15 מ"מ.האם אני בסכנה? הקדימו לי את התור בבית חולים בגלל הפולים,מה זה אומר? מה הסיכוי שזה ממאיר או יהפוך לממאיר?(בגלל הגידול המהיר בחודש וחצי אני שואלה) תודה

31/10/2013 | 22:44 | מאת: אורית

שלום, אתה מתכוון שיש סיכוי שיכרתו גם את הרחם בגלל מקום המיומה??? מה היא השיטה המתאימה להסרת מיומה כזאת בלי לפגוע הרבה בניתוחים??? תודה

31/10/2013 | 21:11 | מאת: אורית

שלום, הניתוח יהיה בגישת פתיחת בטן אבל לפי דעתך מה יותר עדיף, פתיחת בטן או הגישה השנייה? מקום המיומה הוא בחלל הרחם. אני רוצה להגיד לך שלפני חודש עשו לי א.ס מעל הבטן וגם הסטרוסקופיה ואמרו שגודל המיומה הוא 11-12 ולפני שבוע עשיתי יותר מא.ס אחד ואמרו שגודל המיומה הוא 8-9. שאלה נוספת, האם עלי לאכול משהו שיעזור לי? (תזונה) תודה

למיקום המיומה יש חשיבות רבה באשר לגישה הניתוחית הנבחרת, למידת הפגיעה ברחם, למשך ההחלמה, ועוד. להערכתי אין זה סביר מתוך מה שאת מתארת שמיקום השרירין החלל הרחם ונראה שהתייחסותך לחלל הרחם ולדופן הרחם דומה. אך במציאות יש להבדל זה משמעות רבה. נראה כי יהיה זה נכון לדון עם הרופא/ה שלך על אותן שאלות המטרידות אותך, על בסיס מידע מדוייק של מיקום, וכיוב. פרופ. תדיר

31/10/2013 | 19:53 | מאת: אורית

שלום, אני בת 24 מתחתנת אחרי חודשיים. לפני חודש היה לי דימום חזק והדם ירד ל6 נתנו לי שתי מנות דם ועכשיו אני לוקחת תרופה שמעלה את הדם, התברר שיש לי מיומה בתוך הרחם בגודל 8-9 ס"מ. הרופא החליט לעשות ניתוח לכריתת מיומה. האמת שאני מאוד מפחדת, שמעתי שלפעמים זה גורם גם לכריתת רחם, האם במצב שלי יש סיכוי. אני מתחתנת עוד חודשיים ורוצה לכנס להריון. יש לי ניתוח עוד שבועיים, מה עלי לעשות ? והאם יש סיכוי להצלחת הניתוח בלי לגרום נזק לרחם ובמיוחד לא לכרות את הרחם. אני מאוד מודאגת, מחכה לתשובתך. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

גודל המיומה שאת מתארת מצדיק אכן ניתוח, אולם לא ניתן להשיב על שאלותיך, הן משום שאין מידע על מיקומו של המיומה ברחם, והן משום שאין לחזות בראש את מהלכו של הניתוח. לא ברור מדבריך גם אם הכוונה לניתוח בגישה של בטן פתוחה או בלפרוסקופיה. כללית ייאמר שגם אם יש סיכון לתקינות הרחם, נדיר שניתוח כזה מסתיים בכריתת הרחם, ובכל מקרה, לרחם נגרם נזק מעצם נוכחות המיומה. פרופ' יונה תדיר

29/10/2013 | 18:50 | מאת: מלי

שלום רב, כבר למעלה מכמה חודשים אני סובלת מכאבי בטן שהולכים ומחמירים, (דומים לכאבי מחזור) ביצעתי המון בדיקות אצל גסטרו שלא העלו דבר. (סי טי בטן, קולונוסקופיה) בבדיקה אצל רופא נשים, התגלה שרירן קטן מאד, אך הרופא שולל שהכאבים משם. אציין שאני נשאית של beca1 ועומדת לפני כריתת שחלות. שאלתי, האם בכל זאת הכאבים האלה יכולים להגיע מהשרירן, איך נדע זאת בוודאות? איזה משכחי כאבים לקחת משום שאקמול לא עוזר כלל !

לקריאה נוספת והעמקה

איני יודע מה זה "שרירן קטן מאד" ואיני יודע מה מיקומו. בכל מקרה שאלה זו אינה לפורום ציבורי אלא לבדיקת הרופא/ה המטפל/ת. פרופ' תדיר

25/10/2013 | 14:00 | מאת: רינא

שלום אני בת 23 ארוסה ומתחתנת תוך כמה חודשים. אני מקבלת מחזור סדיר למשך 8 ימים אבל בחודשים האחרונים היה לי מחזור עם דימום מאוד חזק ובגלל זה ההמוגלובין ירד ל5 לכן אושפזתי בבית חולים העמק ונתנו לי 2 מנות דם. בסוף התברר שזאת מיומה בגודל 10 ס"מ. הרופא אמר שצריך ניתוח אבל עד היום לא קיבלתי תור לניתוח. הרופא שלי עשתה לי א.ס ואמרה שיש מיומה אבל היא אמרה שאני יכולה לקחת זריקות של הורמון שמקטין את הביוץ ומוניע הגדלת מיומה למשך 3 חודשים ואחר כך הם יבדקו אם המיומה קטנה ויעשו לי ניתוח. וגם היא אמרה לי שאני לא יכולה לעשות ניתוח עכשיו כי ההמוגלובין נמוך (9) האם זה נכון? לפי דעתך מה עלי לעשות? הכי חשוב בשבילי שאני רוצה לשמור על הרחם. האם הרופאים בבית חולים העמק טובים ויש להם ניסיון או לבחור במקום אחר? האם תקופת ההמתנה גורמת יותר נזק לרחם כלומר המיומה מתגברת? אני מקווה שתחזור אלי בהקדם האפשרי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית חשבו להבהיר שהמחלקה הגינקולוגית בבי"ח העמק נחשבת להיות טובה מאד ויש בה רופאים טובים. כמו כל מחלקה אקדמית יש בה מומחים ומתמחים ואין לי ספק שמקרה כגון זה מטופל ע"י הצוות המתאים. לשאלותיך, אין ספק שלבחורה צעירה בגיל זה, עם שרירן גדול יחסית, ניתוח הוא הטיפול המומלץ. אכן, יש לנתח ברמת המוגלובין סבירה ולא נמוכה, אבל זאת ניתן לתקן בדרכים שונות במהירות יחסית. לעניין הקטנצ המיומה ע"י הורמוןף בד"כ נעשה שימוש בתכשיר זה כדי לאפשר ניתוח בגישה לפרוסקופית, אבל אני מדבריך לא ברור אם זו הכוונה. לשימוש בתכשיר זה יש לעיתים גם חסרונות בקושי בהפרדת המיומה מהרחם. האם לנתח מיד? או לטפל בהורמון זה (המדכא את פעילות השחלות באופן זמני וכך הוא מקטין את המיומה) זו שאלה להתלבטות עם הרופא/ה המטפל/ת ולא דרך פורום ציבורי באינטורנט. חשוב לדעת שלנשים צעירות עם מיומה כזו יש לעיתים נטיה גדולה יותר (בהשוואה לנשים מבוגרות יותר) להופעה מחודשת של המיומות, ולכן מומלץ לנסות להרות מספר חודשים לאחר הניתוח, לאחר ריפוי צלקת הרחם, ועל פי ההנחיות בהתאם למה שבוצע בניתוח (עומק חדירת המיומה, סוג צלקת הרחם, וכו'). פרופ' יונה תדיר

25/10/2013 | 09:38 | מאת: רותי

אני בת 74.בu.sרירית אקוגנית מעובה עם אזורים הפואקוגניים מאד לחוצה .מבקשת תשובה דחופה רירית הרחם 12m/m

לקריאה נוספת והעמקה

עליך לפנות לרופא/ה ולא לפורום אינטרנט. בין היתר לדון בסיבות לבדיקה ובמשמעות התוצאה. בודאי לא פורום שרירני רחם, אבל גם לא פורום אחר.

עברתי ניתוח לפרוסקופי לכריתת שרירן לפני שבועיים. אתמול קבלתי מחזור והדימום היום היה כבד כמעט כמו הדימומים לפני כריתת השרירן, ההבדל העיקרי הוא שהדימום כעת הוא נוזלי וללא גושים. האם זוהי תופעה נורמלית? האם לוקח זמן עד שהדימום נחלש?

לקריאה נוספת והעמקה

בהעדר מידע על מה שעברת, היכן היה השרירין, מה היה בניתוח, וכיוב, לא ניתן להשיב לשאלתך. עליך לפנות לרופא או למחלקה בה נותחת. פרופ. תדיר

18/10/2013 | 10:14 | מאת: ל

אני בת 55 האם חיבים לעשות כריתת רחם שרירוני מגדל אבל לא מפריעה? האם הוא יכול להפוך לסרתני? האם אחרי כריתת הרחם רק רחם יכולים ליהיות בעיות אם שלפוחית שתן ת נרתיק וכו'? האם צריך לעשות כריתת כללית רחם , צינוריותף שחלות וכ'? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין שום דרך להשיב על שאלתך. אין שום מידע בשאלתך על גודל השרירן, מיקום, קצב גידול, וביוכ. פרופ יונה תדיר

17/10/2013 | 09:17 | מאת: שרון

שלום, אני בת 32, הופניתי לבדיקת דופלר אגן לאחר אשפוז על רקע pid, בבדיקה ראו שיש לי שרירן בקיר אחורי בגודל 15 מ"מ האם זה עלול להפריע לי להיכנס להריון ועליי לציין שהמחזור האחרון היה שונה מכל המחזורים שהיו לי עד היום (וסת ראשונה בגיל תשע וחצי), היה המון קרישי דם בנוסף בשחלה ימנית הודגמה ציסטה בגודל 17*16 מ"מ שיכול להתאים לאנדומטריומה ולא הודגמה זרימת דם מתוך הממצא בשתי השחלות בנוסף נאמר לי לחזור על הבדיקה בימים האחרונים של המחזור הבא אודה להתייחסות

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן להשיב על מידת הקשר בין שרירן (אמנם קטן) זה לבין פוריותך כל עוד אין פרטים מדוייקים יותר על מיקומו המדוייק בשכבות הרחם, ריחוקו (או קרבתו) לרירית הרחם וכיוב'. יתכן והוא קרוב לרירית ולכן גם תופעות הדימומים. כמוכן, יש לברר תחילה אם מדובר באנדומטריומה בשחלה, או שזה רק חשד, מאחר וגם לממצא זה יכול להיות קשקר לפוריותך. פרופ' יונה תדיר

15/10/2013 | 00:19 | מאת: מיומה

שלום רב שרירן בקוטר 6 סמ בדופן אחורי תחתוןסב סרוטי צד שמאל. בת 37 רווקה רוצה ללדת בקרוב. אין דימומים, הומוגלובין תקין, מחזור סדיר, בבדיקה ידנית - השרירןלא כואב כלל במישוש ובלחיצה אבל - חיצונית, באיזור התחתון של המפשעה מצד שמאל - כאבים חזקים מאוד וכרוניים, מקרינים לגב, מתגברים במחזור, תחושה של כאב מאוד ממוקד בצד שמאל מקדימה היכן שהשחלות (שם לא נמצא דבר). חלק מהרופאים ממליצים ניתוח להסרתו. חלק אחר אומר שהכאבים לא מוסברים על ידי שרירן כלל ושווה לבדוק עוד, השאלה מה עוד אפשר לבדוק? והאם זה נכון שכאב כזה לא יכול להיגרם על ידי שרירן?

לקריאה נוספת והעמקה

העובדה שמיקום השרירן בדופן אחורי משמאל, וגם מיקום הכאב משמאל תומכת באפשרות שזה מקור הכאב. לא ניתן לאמר זאת בוודאות של 100%, אך זה מאד סביר. מיקום סובסרוטי משמעותו שהשרירן מצוי בחלקו החיצוני של דופן הרחם הפונה אל כוון חלל הבטן ולא לכוון רירית הרחם. זו הסיבה מדוע השרירן אינו גורם לדימומים ווסת חזקים במיוחד. יחד עם זאת צריך להבין שהשרירן פוגע בתקינות הרחם. איני יודע מה זה ללדת בקרוב וכנראה שגם את לא. בכל מקרה עליך לדעת שגודל השרירן היום הוא כגדלו של רחם (ללא שרירן). הגודל אמנם גבולי בכל הקשור לשאלה אם כן או לא להסירו בניתוח. בכל מקרה, ככל שיגדל השרירן כך תגדל גם הפגיעה ברחם, וגם הנזק לרחם בבוא יום, כאשר יוחלט להסירו. ועליך לקחת בחשבון גם עובדה נוספת. מבלי לדעת מה קצב גידולו, הוא ימשיך לגדול עד הגיעך לגיל המעבר. פרופ יונה תדיר

17/10/2013 | 16:55 | מאת: מיומה

ד"ר תודה על המענה. השרירן זוהה לפני 4 שנים ומאז גדל רק בשנה הראשונה כס"מ ומאז נשאר בדיוק בואתו הגודל - אבל הכאב גדל ומתעצצם כל הזמן. היום מרוב כאבים לא יכולתי לשכב על צד שמאל. אני חוששת אך ורק מהריון, שניתוח להסרתו לא ייצר הידבקויות ויפגע לי ברחם כשבסוף יסתבר שזו לא הבעיה. לחילופין - האם אפשר לעבור הריון שלם עם כאבים כאלה תחת משכחים מתאימים בלי לפגוע בעובר? ללדת בקרוב הכוונה בחצי השנה הקרובה להיכנס להריון. תודה רבה.

11/10/2013 | 14:08 | מאת: בעלת שרירן בגודל 12 סמ

יש לי שרירן בגודל 12 סמ על 11.5 .שרירן אינטארמורלי אחורי דוחק את חלל הרחם. נאמר לי שאני יכולה להוציא רק את השרירן ולהשאיר את הרחם אך זה יהיה הליך מורכב,ארוך ומסובך.אני שואלת האם יש סיכון לפגיעה באיברים סמוכים(שלפוחית השתן למשל).וכמו כן מה הסיכויים מבחינה סטטיסית לדימום ,שיאלץ את הרופאים לכריתת רחם.

בהעדר מידע על מיקומו המדוייק של השרירן אין כל אפשרות לתת תשובה לשאלתך. פרופ' תדיר

11/10/2013 | 16:55 | מאת: בעלת שרירן בגודל 12 סמ

יש לי בדיקת אם אר אי ואולטרסונד.באולטרסאונד כתוב בקיר האחורי צבר מיומות כולל בקוטר 11.5 סמ. רירית לא סדירה עם נוזל בתןכה. האם זה מספיק מידע ?

09/10/2013 | 17:12 | מאת: אש

האם אפשר להתאמן עם שרירן בבטן/רחם? (בת 51)

עקרונית אפשר, אבל איכות התשובה כאיכות השאלה. כאילו נשאלה: האם אפשר להתעמל חולה? מה? מי? כמה? איפה? מה הגודל? מה המיקום? מה רמת ההמוגלובין? האם יש דימומים? ועוד פרטים חסרים לצורך מתן מענה של ממש. פרופ' תדיר

09/10/2013 | 13:24 | מאת: דחוף

שלום עוד פעם, אמרתי לך שעשו לי הסטרוסקופיה ולקחו מדגם, היום הייתי אצל הרופא ואמר לי שזאת מיומה והם צריכים לעשות לי ניתוח, אבל אני צריכה לחכות עד שיזמינו אותי לאשפוז, הניתוח יהיה אחרי שבוע או שבועיים. אתה אמרת לי שכל יום יעבור יגרום נזק לרחם, אז מה עלי לעשות עכשיו??? לחכות??? יש לי הרבה כאבים ובקושי עושה ביבי. הרופא אמר לי שיש סכנה על הרחם בגלל שהרחם מוגדל, האם יש סיכוי שהם יסירו את הרחם?? מה עלי לעשות???? אני מקווה שתחזור אלי בהקדם האפשרי ותעזור לי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין באפשרותי לעזור לך בהעדר מידע על גודל השרירן, מיקומו, גודל הרחם, סימפטומים, ועוד ועוד. פרופ. יונה תדיר

08/10/2013 | 12:27 | מאת: דחוף

שלום, אני בת 23 (virgo) ארוסה ומתחתנת עוד כמה חודשים. אני מקבלת מחזור סדיר מדי חודש, 7 ימים, דימום רגיל. בחודשיים האחרונים דימום מוגבר וממושך. אושפזתי בבית חולים, עשו לי כמה בדיקות, אין לי הפרעת קרישה, הבטן הייתה רכה, נמוש רחם מוגדל עד לגובה הטבור. בסונר רחם שרירני מוגדל, שרירן דומיננטי המגיע עד לגובה הטבור. אתמול אני יצאתי מבית החולים ובמכתב השחרור היה כתוב: בבדיקה בקבלה בטן רכה. נמוש רחם מוגדל עד לגובה הטבור. על גבי הפד דימום קל, ב TAS גוש גדול צמוד לרחם המגיע עד לגובה טבור. קושי לאבחן האם הגוש הוא תוך או חוץ רחמי. במעבדה HB 7.2, היה 11 לפני כחודשיים BHCG שלילי ת. קרישה תקינים. הומלץ על אשפוז להשגחה והערכת מצב המודינמי. לאור המוגלובין חוזר 6.3 והמשך הדימום קיבלה 2 מנות דם דימום פסק המוגלובין עלה ל 8.9. בסונאר טרנסרקטלי הודגם כי הגוש הינו תוך רחמי, קושי בהדגמה רירית הרחם הצורה מלאה, הגוש עם מאפיינים היכולים להתאים לשרירן עם מרכיבים דגנרטיביים אך לא ניתן לשלול גידול מסוג אחר. לאור העדר יכולת הפרדה בסונאר בין רירית הרחם לממצא בוצעה הסטרוסקופיה בה נצפה גוש בחלק הקדמי של הרחם הדוחק את החלל אך אינו חודר את הרירית. נלקחה ביופסיה. לאור גוש אשר נראה כי גדל במהירות שאופיו אינו ברור הגורם לדימומים וגילה הצעיר של המטופלת הוסבר על הצורך בהתערבות ניתוחית להוצאת השרירן. הוסבר אופן הניתוח בלפרוטומיה, הוסברו הסיבוכים בניתוח לרבות זיהום דימום פגיעה באיברים סמוכים, צורך ללדת ב CS בלידות הבאות. הוצגה גם אפשרות של טיפול שמרני כולל HIFUS אמבוליזציה וטיפול תרופתי. הוסבר כי בטיפול שמרני אין הוכחה היסטולוגית לשפירות הממצא עם ההשכלות במידה ובכל זאת מדובר בממצא ממאיר. המטופלת תשחרר לבית ותקבל תור לניתוח בהקדם, עד הניתוח תמשיך בנטילת ברזל. זה מה שהיה כתוב במכתב, האמת שאני לא מבינה למה הם לא בטוחים שזאת מיומה, בהתחלה אמרו שזאת מיומה והחליטו לעשות ניתוח ביום חמישי שעבר וגם החליטו לעשות C/T אך לא עשו. לפי מה שכתוב, מה אתה מעדיף לעשות ניתוח? האם יש סיכוי שזה יהיה משהו אחר כמו סרטן? האם זה מסכן את הרחם? מומלץ לעשות C/T או MRI אני מקווה שתחזור אלי בהקדם האפשרי ותעזור לי. אני מטופלת בבית חולים העמק הרופא המטפל הוא ד"ר בן דוד. אם יש צורך אני אעבור לבית חולים אחר. אני לא רוצה שזה יגרום נזק לרחם תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

נתחיל מהסוף להתחלה: 1. החשש שלך שניתוח עלול לגרום לנזק לרחם ברור, אבל חשוב לדעת שהנזק לרחם שנגרם מהשרירן עצמו הוא רב ונראה כי כל המתנה נוספת רק תגדיל נזק זה. לכן, מטרת הניתוח היא לא רק להוציא את הגוש אלא גם לתקן את הנזק שכבר נגרם לרחם. 2. לא ניתן לדעת מה וטיבו של הגוש וזאת ניתן יהיה לדעת רק לאחר שיהיה בחוץ וישלח לבדיקה. 3. במקרה כגון זה אין כלל מקום להתלבטות. על בסיס התאור שפרטת אין כלל ספק שאת זקוקה לניתוח. מה יהיה מהלכו? מה ימצא? מה יוציאו? ומה לא ניתן יהיה להוציא? מה יהיה מצב הרחם לאחר הניתוח? כל אלה ניתן לדעת רק לאחר הניתוח. 4. אין ספק שאת זקוקה למנתח בעל נסיון ואין לי ספק שבמחלקה בה אושפזת יש גם מנתחים טובים וגם הבנת חשיבות שימור הרחם, בבחורה צעירה כמוך. כל החלופות האחרות שהוזכרו לא נראות לי רלוונטיות לתאור שתארת, ולגיל בו את נמצאת. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

01/10/2013 | 14:05 | מאת: ל

שלום, בת 26 נוטלת גלולות במשך 8 שנים עם הפסקה של שנה באמצע. בבדיקת us אגן קטן נמצאו 5 שרירנים כאשר הגדול בניהם הוא 5 סמ תוך דופני דוחק את חלל הרחם. שלוש שאלות: 1. אף אחד לא נותן לי תשובה ברורה האם עליי להפסיק גלולות. יש לציין כי ללא גלולות אני סובלת מאקנה. 2. עד כמה לדעתך יעילה שיטת הmri פלוס us (מכשיר הexAblate) והאם עליי לעשות משהו בימים אלה (אינני מתכננת להביא ילדים בשנתיים הקרובות). 3. הגניקלוגית המטפלת שלי לא מתמצאת בשרירני רחם ואני מרגישה שאינני מקבלת את המענה המתאים. האם עליי להחליף רופא כבר בימים אלו? תודה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

לא יהיה זה נכון מצידי להמליץ לך להחליף רופא. איני יודע מי הוא/היא. כל שאוכל לאמר זה שנשים צעירות כמוך חייבות להתייחס לבעיית שרירני רחם מהסוג שאת מתארת בזהירות רבה מאחר ובגילך נוטים שרירנים הן לגדילה מהירה (יחסית לגילאים מתקדמים יותר) , הן להישנות, לאחר הסרתם, והן לפגיעה אפשרית בפוריות העתידית. אין לי כל עניין להבהיל אותך, אך חובתי, במסגרת מגבלות הכלליות של תשובה בנטרנט, להדליק נורית אדומה. ולשאלתך הנוספת, תוצאות הטיפול באולטרהסאונד ממוקד שנויות במחלוקת בין המומחים, ודאי בגיל זה, ובתכניות ילודה עתידיות. בכל מקרה יש לדעת פרטים מדוייקים ילר על מיקום השרירנים בין שכבות הרחם ומידת הקירבה לרירית הרחם. פרופ. יונה תדיר

02/10/2013 | 11:17 | מאת: ל

תודה על תשובתך. אכן נאמר לי שאוכל לראות את הפרטים המדויקים על רירית הרחם רק כשלא אהיה על גלולות. מתוך ניסיונך, האם לדעתך כדאי לי להפסיק את הגלולות? שוב, אני סובלת מאקנה (ללא הגלולות) ונמצאת במערכת יחסים.

במקרה כמו שלך סביר להניח שהשרירנים יגדלו עם או בלי הגלולות ואם זה עוזר לך לאקנה אז תמשיכי ליטול אותן. אך נראה חי שאת מתמקדת בדברים הפחות חשובים. ולעניין רירית הרחם, לגלולות יש אמנם השפעה על הרירית, אך שוב, הבעיה היא מיקום השרירן/ים יחסית למיקום הרירית וזה לא קשור לגלולות. פרופ. תדיר

23/09/2013 | 19:10 | מאת: dana

שלום, יש לי הרחבה של מערכת מאספת בכליה שמאלית. כמו כן גילו לי מיומה ודלקת בדרכי השתן. הופניתי לבצע סי.טי בטן ואגן. אני בת 37 ועדיין לא ילדתי . 1)האם הקרינה של סי.טי יכולה לפגוע איכשהו כשארצה בעתיד לללדת ומה הסכנות והשלכות מהקרינה למישהי שלא ילדה עדיין וסכנות בכלל בקרינה של סי.טי? 2)שמעתי שקרינה של סי.טי יכולה לפתח גידולים סרטניים. האם זה נכון? 3)האם בדיקת mri של בטן בודקת את אותם דברים כמו בדיקת סי.טי ? והאם אחד מהם יותר מדויקת משניה ובמה?

לקריאה נוספת והעמקה

קרינה עלולה לגרות לנזק קטנטן לפוריותך, אבל איתור הסיבה להרחבת אגן הכיליה עשוי לתרום רבות לבריאותך ולפוריותך העתידית. לפיכך מומלץ לבצע את מה שהרופא ממליץ וללא קשר, לא לדחות עוד זמן רב את מימוש תכניות הילודה שלך. בגיל 37 מידת הוריות נמצאת בירידה גם ללא בדיקת סיטי. ובדיקת MRI אינה מהווה תחליף לאבחון בעיות כגון אלה. פרופ. יונה תדיר

קרינה עלולה לגרות לנזק קטנטן לפוריותך, אבל איתור הסיבה להרחבת אגן הכיליה עשוי לתרום רבות לבריאותך ולפוריותך העתידית. לפיכך מומלץ לבצע את מה שהרופא ממליץ וללא קשר, לא לדחות עוד זמן רב את מימוש תכניות הילודה שלך. בגיל 37 מידת הוריות נמצאת בירידה גם ללא בדיקת סיטי. ובדיקת MRI אינה מהווה תחליף לאבחון בעיות כגון אלה. זאת ועוד, יש לקחת בחשבון גם אפשרות שהרחבת אגן הכיליה מקורו בלחץ של המיומה? ולא ציינת מה גודלנ ומיקומה. במילים אחרות, בעייתך אינה מתאימה לדיון בפורם אינטרנט אלא ע הרופא/הד. פרופ. יונה תדיר

שלום, יש לי הרחבה של מערכת מאספת בכליה שמאלית. כמו כן גילו לי ציסטה ומיומה ודלקת בדרכי השתן. כשהייתי אצל נפרולוג היא הפנתה אותי לבצע с.t בטן ואגן. אני בת 37 ועדיין לא ילדתי . 1)האם הקרינה של с.t יכולה לפגוע איכשהו כשארצה בעתיד לללדת ומה הסכנות והשלכות מהקרינה למישהי שלא ילדה עדיין וסכנות בכלל בקרינה של с.t? 2)שמעתי שקרינה של с.t יכולה לפתח גידולים סרטניים. האם זה נכון? 3)האם בדיקת mri של בטן בודקת את אותם דברים כמו בדיקת с.t ? והאם אחד מהם יותר מדויקת משניה ובמה? תודה מראש שלחו אותי לבצע--------- с.t של בטן ואגן. אני עדיין לא ילדתי ולכן מפחדת ----------------------------------------------- שהקרינה יכולה לפגוע בהמשך לגבי הלידה ונזקים אחרים ושמעתי מקרים שבעקבות קרינה יכולים להתפתח גם גידולים סרטניים. האם זה נכון? האם קו"ח יכולה לסרב לי לתת לבצע בדיקת mri ומה אפשר לעשות במקרה כזה כי אני לא רוצה לבצע с.t בגלל הקרינה בגלל השלכות שרשמתי לפני זה. תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

נראה כי זו שאלת המשך של השאלה הקודמת, ונראה גם כי הדבקת מספר סידורי של בדיקה לזוג של בדיקה.

22/09/2013 | 22:21 | מאת: dana

שלום, אני בת 37. בבדיקה גילו אצלי ציסטה בקוטר 65 מ"מ ומיומה בפונדוס סובסרוזי 42 מ"מ. 1)מה זה אומר "פונדוס סובסרוזי" והאם הגדלים האלה של מיומה וציסטה הם נחשבים ל"גדולים" ? 2) אני עדיין לא הייתי בהריון אף פעם. האם מיומה במקום כזה יכולה לסכן אותי אם אכנס להריון בעתיד או שהיא יכולה להשפיע על איברים סמוכים ועל איזה?. 3)האם אפשר לחיות עם מיומה וציסטה בגדלים האלה בלי לעבור ניתוח להסרת מיומה? 4) האם דיקור סיני יכול להפחית את גודל המיומה או כל טיפול טבעי אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

מיומה וציסטה הם שני ממצאים שונים, בשני אברים שונים (מיומה-רחם, ציסטה-שחלה) . משמעות הממצאים שונה, משמעות הגודל שונה, והקשר לפוריות שונה. גם המעקב המתחיים שונה. בכל מקרה, בגיל זה וללא הריונות בעבר יש להתייחס לכך בזהירות ולעקוב בהתאם. משמעות המיקום: פונדוס הוא החלק העליון של הרחם, וסוב סרוזי הוא החלק החיצוני המרוחק מרירית הרחם. גם לכך יש חשיבות בטיפול ואם אפשר לבחור הרי שזה המיקום הטוב יור בקשר לגיעה אפשרית בפוריות, אבל כאמור, מחייב מעקב זהיר. פרופ. יונה תדיר.

16/09/2013 | 14:59 | מאת: ליאת

ליאת שלום פרופסור, אני בת 32. במהלך הריוני הראשון התגלה שרירן בגודל 6 ס"מ בצוואר הרחם (בצד שמאל, כלפי חוץ, בעלי יכול להרגיש אותו תוך קיום יחסי מין), ועל פי מרבית הרופאים שבדקו אותי, הבנתי שאזור דיי נדיר של מיומה. כרגע היא התכווצה ל3.5 ס"מ. ההריון היה בעייתי, ילדתי בקיסרי וכעת אני מתלבטת על איך לטפל אם בכלל. אני רוצה עוד ילדים בהמשך. המיקום בהחלט בעייתי ועלול להוות בעייה בהריון הבא שלי, ומצד שני, הסרה (רק בניתוח למיטב הבנתי) עלולה אולי להפריע לי להכנס שוב להריון. תוכל להמליץ לי על רופאים בתחום הספציפי שאוכל להבדק אצלם? (שמתעסקים לא רק במיומות אלא גם בוחנים את הסיכון בבעיות שיכולות להיות לי בלהכנס להריון במידה ואחליט להסירה). תודה רבה, ליאת.

16/09/2013 | 15:09 | מאת: ליאת

תיקון: סליחה, מיומה בצד ימין- כנראה בפרמטריה. כך רשם הרופא שטיפל בי בזמן ההריון.

ניתן לייעץ כיצד לנהוג רק על בסיס מידע מדוייק על מיקומו של השרירן , לפחות -4- 3 חדשים לאחר הלידה, ובעקבות בדיקת אולטרהסאונד איכותית, קרי מכשיר טב ומומחה/ית טוב/ה. פרופ, יונה תדיר

13/09/2013 | 12:50 | מאת: הילה

שלום פרופסור! אני בת 40, החלתתי להפסיק להשתמש בכדורים הורמונלים( הרמונט ) .במקום התחלתי להשתמש בהתקן רגיל תוך רחמי. טבעת רגילה. מ אז שהותקנו לי אותה ב23 באוגוסט אני עדיין מקבלת סוג של מחזור, זה לא חזק, זה יותר ניראה כאילו יום אחרון של מחזור .עד היום יש לי את זה בכללי לא נגמר .האם התרופה ההקסאקרון תיהיה יעילה בשבילי. תודה רבה.

יש להמתין קצת יותר זמן עד כד לדעת אם מיקום ההתקן בעייתי, וניתן לוודא זאת בבדיקת אולטרהסאונד. כדורי הקסקפרון נועדו להפחית דימום לפרק זמן קצר, אבל עדיף לוודא מה סיבת הדימום ולא לעשות שימוש ממושך בטיפול תרופתי זה, וד לא כתחליף לאבחנה. וחוץ מזה, כש להבי מה ההבדל בין דימום ווסת למחזור. מחזור אין משמעותו דימום ווסת. פרופ. יונה תדיר

11/09/2013 | 19:10 | מאת: לונה

בת 56 אחרי טיפולים כימו והקרנות ניתוח משמר בבדיקה גניקןלןג רירית דקה קולקציית נוזל ברחם וממצא כ-6.6 עי בא זור פונדלי האם זה הסדר? וגם הפנייה להיסטרוסקופיה וגרידה על מנת לקחת ביופסחה

שאלתך אינה ברורה וכנראה גם אינה מתאימה לפורום זה. פרופ תדיר

10/09/2013 | 13:36 | מאת: ג

שלום רב כמה זמן לאחר לידה, רצוי או ניתן לעקוב אחר מצבן של מיומות ? תודה ויום טוב

הדבר תלוי במידה רבה בגודלן ומיקומן של המיומות. בכל מקרה, אין טעם לבצע בשיקת אולטרהסאונד אלא רק כ 3-4 חדשים לאחר הלידה. פרופ. תדיר

08/09/2013 | 22:35 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 47.5 ויש לי שרירן בגודל של 8 סמ'. אני מרגישה לחץ בבטן התחתונה. יש לי מידי פעם כאבים בבטן התחתונה במיוחד כשקר או אחרי אורגזמה. כמו כן, הבטן שלי מאד נפוחה. שאלתי היא מה ניתן לעשות? מכיוון שהרופא שלי אמר שבשלב זה לא צריך לעשות כלום רק ביקורת אחת לחצי שנה. אשמח מאד לתשובה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל אפשרות לתת תשובה ללא פרטים חשובים כגון מיקום מדוייק של השרירן בשכבות הרחם, סימפטומים (כגון דימומים) , רמת ההמוגלובין (בדיקת דם), קצב גידול השרירן, וכיוב'ץ יהיה זה בלתי אחראי מצידי להמליץ כך או אחרת ללא מידע זה. פרופ' תדיר

09/09/2013 | 22:14 | מאת: מיכל

שלום פרופ' יונה תדיר ותודה על תגובתך. בהמשך לשלך, מיקום השרירן בחלק התחתון של הרחם. דימומים אין. רמת המוגלובין מהבדיקת דם האחרונה: 25.9 (Mean cell Hemoglobin (MCH . השרירן התגלה בבדיקה אקראית אצל רופא הנשים לפני כשנה. זכור לי כי הרופא אמר שהרחם שלי בגודל של שבוע 14 ונדמה לי שהשרירן היה בגודל של 6 סמ. כעת הוא בגודל של 8 סמ. מקווה שעניתי על השאלות. אשמח מאד לתשובתך. תודה וחתימה טובה.

רחם קידמי בגודל 72x51x69. מירקם רחם שרירני דיפוזי ללא שרירן מוגדר. רירית רחם בעובי 16.5 .רירית מעובה. חלל רחם לא סדיר עים מבנה אקוגני בתוכו בגודל 9x9 המתאים לפוליפ אנדומיטראלי דוגלס ללא נוזל נ אני בת 52 מחזור סדיר עים גושים מחזור אחרון 5.7.2013 זאת אומרת מחזור אחרון לא הגיע . האים הוא פסק האים המימצאים הנל מתאימים לכאבים בצד שמאל ומה הטיפול למימצאים המוזכרים. תודה.

להלן ציטוט מתוך שאלתך: "רירית מעובה. חלל רחם לא סדיר עים מבנה אקוגני בתוכו בגודל 9x9 המתאים לפוליפ אנדומיטראלי". משמעות הדברים שעילך לפנות לרופא הנשים המטפל שלך אשר קרוב לוודאי ימליץ על בדיקת דגימה של רירית הרחם והוצאת הפוליפ. פרופ' יונה תדיר

22/08/2013 | 15:25 | מאת: רותי

בת 52 נוטלת אספירין.באולטרהסאונד בגישה ביטנית רחם בגודל 47*45 מ"מ.רירית 4מ"מ סדירה.מעל הרחם הודגם שרירן סבסרוזי בגודל 55*61 ס"מ..וללא נוזל חופשי. מה לדעתך המשך טיפול.

האם את סובלת מהשרירי? כגון דימומים? כמה זמן ידוע עליו? האם גדל? מה רמות ההמוגלובין והברזל בדם? החלטות רפואיות אינן מנוממצבם הכללי. פרופ. תדיר

14/08/2013 | 18:11 | מאת: MEDAMEMET

בת 46. רחם שרירנית. מתלבטת לגבי הטיפול באולטרסאונד - MRI FUS מלבד הרופא המטפל שמנהל את המחלקה שמבצעת זאת בתל השומר, כל שאר רופאי מכבי לא תומכים בשיטה זו וטוענים שאינה יעילה. ממליצים לי כולם להוציא את הרחם. ניסיתי לשים מירנה אך זו יצאה מלבד, כחודש וחצי לאחר שהכנסתי אותה עם הדימום הרב וקרישי הדם הענקיים אשר לא הפסיקו במשך כמה שעות (לא יכולתי לצאת מהמקלחת כי שום טמפון לא עצר את הדימום) מחזור חודשי כל 25 יום בערך, ונמשך כמעט שבועיים עם כמות דימום גבוהה מאד + קרישי דם ענקיים. אני לוקחת 2 כדורי ברזל ליום לאחר שעשיתי בדיקת דם וגיליתי שיש לי המוגלובין 7.3... כשבועיים לאחר הדימום המסיבי האחרון, התחלתי לדמם שוב ונראה כי המצב רק מחמיר. לוקחת 2 הקסקאפרון 3 פעמים ביום לא בטוחה שזה ממש עוזר... מה לעשות ? לתת ציאנס ל MRI FUS או להוציא את הרחם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן, צודקים רופאי מכבי. טיפול זה שנוי במחלוקת, תוצאותיו אינן ברורות, וההתאמה אליו ניתנת להגדרה על פי דביקת MRI מקדימה, אך גם במקרים שנמצאו מתאימים התוצאות שנויות במחלוקת. מעבר לכך אין שום אפשרות להתייחס לחלופות טיפול המתאימות לבעייתך, מאחר ולא ציינת שום פרט באשר לגודל ולמיקום של שרירני הרחם שלך, קצב גידולם, ןכיוב'. פרופ' יונה תדיר

שלום רב, בת כמעט 50. יש לי רחם שהוגדרה כשרירנית עם שתי מיומות - קוטר 4 ו-6, שאף פעם לא הציקו לי. לפני כשלש שנים וחצי המחזור איבד את הסדירות שלו, הרופא המליץ ולקחתי גלולות להסדרת המחזור "פרוגילוטון". לפני כחצי שנה הפסקתי איתן, בעקבות בצקת ברגל שאכן נסוגה עם העצירה בשימוש. חודש או חודשיים אחר כך, לאחר יחסי מין, קבלתי מחזור או דימום. חודש וחצי אחריו, דימום מזערי וקצר, ושלושה שבועות לאחר מכן, בימים אלה, שוב דימום די צמוד לתרגילי בטן שעשיתי. שאלתי היא: האם יתכן ששרירנים יגרמו לדימום בעקבות הפעלת שרירי בטן/רחם? תודה רבה.

אכן, יתכן והשרירים הם הגורמים לדימום, אבל במקרה כגון זה יש הצדקה להיוועץ ברופא/ה ולשקול לקיחת דגימה מרירות הרחם כדי לוודא שסיבת הדימו אינה ממקור אחר. פרופ. יונה תדיר

04/08/2013 | 18:17 | מאת: לריסה

שלום! אני בת 54 (ווסת אחרון לפני חודשיים) במקרא נצפה גוש גדול בבטן שלאחר כל הבדיקות כולל ביופסיה (שלילית) רופאים לא יועדים מה זה ומאיפו זה (רחם גדול שרירני או משחלה שמולית או?) PAP תקין. האם יש אופציה חוץ מניתוח? האם במקרא הזה חייבים כריתת רחם בגישה בטנית (גודל גוש, גודל רחם, ממצאים לא ברורים)? האם רחם שרירני חייב כריתה מלאה? ואם יש צורך בהורדת שחלות וכו'? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ברפואה מסודרת ונכונה מקובל להגיע תחילה לאבחנה ורק אז לשקול מה הטיפול הנכון מתוך מגוון אפשרויות טיפול הקיימות (לעיתים). במקרה שלך, למיטב הבנתי, אין עדיין אבחנה ואת כבר מתלבטת מה הטיפול הנכון, ומה אינך רוצה לעשות. לפיכך אתמקד באפשרויות האיבחון תחילה: אם מדובר ברחם גדול, בגוש, בגידול שמקורו ברחם, אזי שום ביופסיה (שעשית או שלא עשית) אינה רלוונטית. כי לגידול רחם אין ביופסיה. PAP תקין מתייחס לצואר הרחם ולא לרחם. ומה כל הבדיקות אשר לדבריך "שליליות" אינו רלוונטי, כי לגוש ברחם אין כאמור בדיקת איבחון פתולוגית. לשחלה יש אמנם סמנים בבדיקות הדם, לאחר בדיקת אולטרהסאונד לשחלות, ולשרירני רחם יש אולטרהסאונד המגדיר מיקום וגודל, ואת זה לא ציינת בשאלתך, אבל גם אם היית מציינת אין בכך כדי ללמד על טיבו של הגוש. ומאחר וייתכן שמדובר ברחם שרירני, אזי לעניין הטיפול תלוי כאמור מה גודלו? מה מיקומו? כמה זמן הוא מצוי? האם גדל לאחרונה? וכיוב'. נראה כי עלייך להוועץ הרופא/ה על האבחון הסביר והטיפול הראוי. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

04/08/2013 | 20:49 | מאת: לריסה

שלום! תודה רבה. לא הסברתי טוב. עשו US, דופלר, CT ואחר כך ביופסיה לגוש גדול בבטן. עדיין לא מובן מקור הגוש. בגלל חוסר בדעות רופאים ממליצים כריתת רחם בגישה בטנית ובדיקה בזמן הניתוח מקור הגוש ואם צריך גם גורדד שחלות וכו'. תענה שבגלל גודל גוש צריכה גישה בטנית. רופא שלי מדבר רק על ניתוח בטני. אני ידועת שרחם שרירוני עוד מלידה ראשונה לפני 17 שנה. בדיקת רופא נשים קודמת לפני 3 שנים ואין אפשרות להשוות. אני חשבתי אל ניתוח לפרוסקפיה או שיתה אחרת. האם יש אפשרות לקבל דעת רופא שעובד עם "מכבי שלי"? תודה

02/08/2013 | 17:55 | מאת: ג

תודה על המענה המהיר. באשר לפרטים נוספים ששכחתי לציין: גילי 39 וזהו הריון ראשון. כמו כן, רציתי לשאול האם נכונה הטענה בדבר הצטמקותן של מיומות מיד לאחר לידה והאם מדובר בשינוי של ממש בגודלן ? או שהשינו ניכר בגיל המעבר ?

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל 39 ובהריון ראשון נכונה המלצת הרפא/ה שלך שבעתיים. מיומות נסוגות בגודלן לאחר הלידה. פרופ' תדיר

02/08/2013 | 12:15 | מאת: ג

בוקר טוב הרופא המטפל החליט לשלוח אותי למרפאת סיכון, על סמך אבחון של מיומה קדמית בסקירה ראשונה בגודל של 53*47 , שככל הנראה גדלה עם ההריון. עם זאת הוא עצמו לא בדק אותי מעולם ולא מכיר את ההסטוריה הרפואית שלי. פרט לכך יש לי עוד שתי מיומות קטנות בקיר אחורי. עליי לציין שכשחלטתי להביא ילד מתורם על בסיס מחזור טבעי וללא שום שימוש תרופתי בכלל מאז ועד היום, לא נאמר לי ע"י רופא הפריון (שהוא שם דבר) שהמיומה יכולה להוות בעיה. אני מניחה שפרט למעקבי א.ס. של המרפאה בסיכון לא ניתן או צריך לעשות דבר כי בינתיים אני מרגישה טוב. האם זה לא מסוכן לעובר לעשות מעקבים תקופתיים ב-א.ס. ? שכן,פרט למיומה אין כל אבחנה רפואית אחרת ואני בריאה תודה לאל. (אגב , אני על סף שבוע 18)

לקריאה נוספת והעמקה

בין היתר, שכחת לציין מה גילך, האם זה הריון ראשון, ומה עברך המיילדותי. כללית ניתן לאמר שצודק הרופא המטפל בהפנייתו זו. פרט לכך שאין סיכו בבדיקות הא.ס., אשר נעשות ממילא במהלך הריון, אין צורך להרבות בהן אלא רק להגדיר, לצד ההתייחסות בעובר, גם למצבן, גודלן ומיקומן של המיומות. אכן, לא ניתן לטפל במיומות במהלך ההריון, או הלידה, אבל יש סיבוכים למיניהם ואשר הרופא/ה צריך לנווט את מהלך ההריון, ההערכות לקראת הלידה, ומהלך הלידה, בדרך מתאימה ומכונה יותר. האם יש לך בעיה עם זה שמפנים אותך למעקב טוב? בהצלחה, פרופ' תדיר

30/07/2013 | 19:10 | מאת: דנה

בת 50. רחם שרירנית אובחנה כבר לפי כעשור. מחזור חודש תדיר, כל 25 יום בערך, ונמשך כמעט שבועיים כאשר גם בעבר הכי פחות היה 7 ימים. כמות הדימום גבוהה מאד - ובשלש שנים האחרונות זה רק הולך ונהיה גרוע יותר מבחינת כמות הדימום. חברות סיפרו לי על התקן מירנה כפתרון להפחתת ימי המחזור וכמות הדימום. ניגשתי לגניקולוג לבקש - והוא הפנה אותי לפני החלטה אם אכן זה הפתרון המתאים - לאולטראסאונד ובדיקות דם. באולטראסאונד נמצאו הרבה שרירנים - כולל: - שרירן קדמי 45ממ - שרירן באיזור הצואר 49ממ - שרירן מרכזי 49ממ - שרירן ימני סבסרוזי על גבעול 57ממ - רושם לרירית מתפצלת (קושי בהדגמה עקב שרירנים) בבדיקות הדם נמצא חוסר ברזל: - ברזל 20 - המוגלובין 10.9 - המטוקריט 34.8 - MCV 71.3 - MCH 22.3 - MCHC 31.3 - platelets 495 - RDW 19.6 - WBC 12 (נוט' 8) מאחר והתור הבא שקבעו לי לגניקולוג רחוק (יחסית) יש לי 2 שאלות: א. האם כדאי להתחיל לקחת ברזל על דעת עצמי עד שאגיע לרופא ב. האם יהיה צורך בטיפול פולשני כלשהו כדי להסיר/לטפל בשרירנים? ג. האם שימוש בהתקן מסוג מירנה יוכל לסייע לי בהפחתת הדימום (כמות וזמן) ד. האם אפשר יהיה להימנע מכריתת רחם ? (שמשמעותה הקדמת תופעות גיל המעבר שאני מעדיפה להימנע מהן כל עוד זה אפשרי...) הערה נוספת: אמי נפטרה מסרטן שד (היתה בת 51) בדיקות גנטיות שללו אצלי את הגנים, אך הבנתי שבכל מקרה לא אוכל לקבל טיפול הורמונלי לתופעות גיל המעבר אם וכאשר יתחילו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נתחיל מהסוף: 1. אין קשר בין סרטן השד ובדיקות הגנטיות הקשורות לסרטן שד ושחלות לשרירני רחם. 2. לעניין ההתקן התוך רחמי המשחרר הורמונים מסוג מירנה. התקן זה עשוי להפחית דימום במצבים בהם הסיבה לדימום היא בעיות הורמונליות ולעיתים גם הפחתת הדימום במצב של שרירנים קטנים אשר הם הסיבה לדימום, וגם זה לפרק זמן קצר. במקרה שלך לא מתאים לעשות שימוש בהתקן תוך רחמי זה. זה גם לא יעזור להפחתת הדימום והורמונים אלה עלולים אף לגרות למיומות לגדול, שהרי מיומות גדלות בעקבות חשיפתן להורמונים ואת שוקלת אולי להוסיף עוד קצת הורמונים (כדאי לעדכן את החברות). 3. להחלטה על טיפול מתאים לבעייתך יש להתרשם מהגודל הכולל של הרחם ולשקול, בין היתר, מלופות אחרות כגון ניתוח או צינתור. 4. ניתן להתחיל בתוספת ברזל. לא יזיק. פרופ' יונה תדיר

28/07/2013 | 20:57 | מאת: מודאגת

עברתי כריתת רחם ללא שחלות וללא צוואר לאחר היסטרוסקופיה. מדי כארבעה שבועות אני מקבלת דימום מאד קטן (טיפות במשך שעות). האם יש סיבה לדאגה?

31/07/2013 | 00:22 | מאת: פרופ' יונה תדיר

בכל מקרה של שאלה לאחר ניתוח יש להוועץ עם הרופא/ה המנתח/ת או המחלקה בה נותחת. יהיה זה לא נכון לתת עיצה ללא ידיעה מה היה בניתוח. פרופ' יונה תדיר

23/07/2013 | 09:55 | מאת: גלולה אחת

שלום, אני הייתי אמורה לעבור טיפול אולטרסאונד ממוקד ב- 22 לחודש. אני סובלת ממיומה גדולה ומחזור מטורף(דימום מאסיבי וכאבים איומים). הטיפול נדחה ל - 12/8 לצערי. אני לוקחת את ה - primolut nur מה- 27 לחודש, יש לי ל 30 ימים. השאלה שלי היא מה לעשות? כאשר אני לא יכולה להיות במחזור בזמן הטיפול הזה(האולטראסאונד הממוקד). האם להפסיק עכשיו והמחזור יבוא עוד כמה ימים? האם אפשר להמשיך לקחת עד אחרי הטיפול או שזה לא מומלץ? בנוסף, היום הופיע דימום, כמו מחזור. האם להפסיק? תודה מראש.

שאלתך טובה, ובעייתך ברורה, אך קשה לתת תשובה לשאלתך זו. השימוש באולטרהסאונד ממוקד שנוי במחלוקת בין הרופאים המומחים בתחום זה ובחירת הטיפול, או ההתאמה, כמו גם רמת הציפיות שלך לתוצאת הטיפול יכולה להתקבל רק במקום בו עברת את בדיקת ה MRI ואשר הגדירו את התאמתך, את גדלו ואת מיקומו של השרירן. בהצלחה פרופ' תדיר

שלום, לפני שמונה וחצי חודשים עברתי ניתוח קיסרי. בבדיקת אולטרסאונד לאחר הניתוח (4 חודשים) נמצא כי יש לי מוקדים אקוגניים ברחם. מאחר שלא קיבלתי מחזור אז המתץנתי לראות אם יסתדר לבד. לאחר חמישה חודשים קיבלתי מחזור. מחזור קבוע כל חודש. בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי לפני מספר ימים נמצא, כדלקמן: מנח: קדמי. מירקם תקין. קו הד אמצעי: כן. גבולות: סדירים. מידות: 41*30*43. עובי אנדומטריום 6.0. הערות: רירית רחם לא סדירה עם מוקדים היפראקוגניים ללא זרימות דם. נתוני שחלות תקינות ובכל שחלה נמצא זקיק. הבדיקה בוצעה ביום התשיעי למחזור. מה זה אומר? הומלץ לי לבצע הסיטרוסקופיה אך אני חוששת מהבדיקה ומהתערבות נוספת ברחם. על מה הנתונים יכולים להעיד? תודה רבה, שירן.

לקריאה נוספת והעמקה

תודתי לך על המחמאה הגדולה, באמון הרב שאת נותנת בי, או בפורום אינטרנט בכלל. שהרי את יוצאת מתוך ההנחה בשאלתך שהרופא שהמליץ לך אינו יודע מה זה יכול להיות, ולכן המליץ על היסטרוסקופיה, אבל אני (או כל מומחה אחר בפורום) יכול לדעת גם בלי היסטרוסקופיה. איני יודע אם היסטרוסקופיה היא הדרך הנכונה, או היחידה, כדי לברר מה משמעות התוצאה, ו/או אם יש הצדקה לבצע ברור נוסף. מה שברור הוא שאין זו דרך ההתקדמות כדי להשלים ברור. בהצלחה פרופ' תדיר

לפני כ-4 שבועות עברתי ניתוח להסרת שרירן. הגיעה תשובה היסטופתולוגית שהתוצאה שלה כדלקמן: התקבלה צנצנת ובה מספר קטעי רקמה בנפח 3.5 סמ"ק. Myomectomy-Leiomyoma' - Snomed: T-82000,M-88900 - מה זה אומר? הכל תקין?

תקין. אין בתשובה זו שום בעיה מדאיגה, אך עליך להיות בקשרק עם הרוםא/ה המנתח/ת או מרפאת הביקורת. פרופ' תדיר

15/07/2013 | 21:58 | מאת: Bet

עשיתי us עקב ורידים מפשעתיים. על הדרך זיהתה הטכנאית ממצא שקראה לו קרע בדופן הרחם. הגעתי למיון עם הממצא. לבסוף לאחר הרבה בדיקות נמצא מיומה. וככה כתב הפרופסור במיון:באספקט הקדמי של הרחם, ליד קו האמצע ומעט לימין ממצא היפואקטני בקוטר 2 סמ . נצפו על פניו זרימות דם ורידיות תקינות. ניראה עטוף היטב עי דופן הרחם במראה שיכול להתאים לשרירן תוך מוראלי קטן. הפרופסור המעיט בהסבריו. אמר שזה קטן וזה שטויות. זו לידה רביעית שלי... אשמח לדעת האם זה יכול לגדול ולגרום לבעיה בלידה? והאם מיקום המיומה בעייתית? זה יכול לקטון אחרי הלידה? סליחה על האריכות

לקריאה נוספת והעמקה
17/07/2013 | 15:28 | מאת: bet

היי,לא ענית לי,,,אשמח לתשובתך

לא ברור מדבריל האן את בהריון? ואם כן באיזה שבוע? ושאלות נוספות... פרופ' תדיר

22/07/2013 | 19:55 | מאת: Bet

אני בהריון שבוע 29 כרגע כבר. לידה רביעית. המיומה בגודל 2 סמ . בעקרון כתבתי הכל בהודעה המרכזית.... תודה

14/07/2013 | 22:47 | מאת: יולי

שלום פרופסור יש לי שאילה כזאת. אני בת 43 אם לשני ילדים. תוך שנה גדלו לי שני מיומות א-סימפטומטיות.ללא דימומים ללא שום הפרעה נשלכתי לבדיקת דופלר.אלה התוצאות: מידות רחם X=90 ממ Y=40 ממ עובי רירית 4.3 ממ. מימין שרירן סוב סרוזי 75*79 ממ R.I של 0.35 -פתולוגי בפונדוס שרירן סוב סרוזי 32*37 ממ. השאילה: 1. האם ניתן לעשות ניתוח בהוצאת רחם לפרסקופי? האם ניתן להוצאי רק את שרירנים? 2. R.I. פתולוגי-זה אומר שמיומה בגדילה או מראה על ממוצע ממאיר? 3. אם צריך דחוף לעשות את הניתוח או ניתן לחכות עד לאוקטובר? תודה רבה מראש + הוס

לקריאה נוספת והעמקה

החלטות על ביצוע ניתוח, דחליפות ניתוח, או דחיית ניתוח, אינן מתקבלות על פי פורום באינטרנט. עקרונית ניתן להסיר מיומות בלפרוסקופיה, אך אם זו שאיפתך (ויש בכך הגיון) הרי שלא כדאי להמתין יותר מידי מאחר והן עלולות לגדול למימדים אשר יקשו , או שלא יאפשרו, ניתוח בגישה זו. פרופ' יונה תדיר

14/07/2013 | 06:21 | מאת: שואלת

פרופ תדיר שלום יש לי מיומות ברחם מזה יותר מעשר שנים, אחת מהן בגודל כעשרה סמ. ואני נמצאת במעקב אולטרסאונד אצל גינקולוג מדי שישה חדשים. בבדיקה האחרונה הבחין הרופא כי המיומה הפכה וסקולרית והמליץ על הוצאת הרחם. אשמח לשמוע את חוות דעתך בתודה מראש

במרכז שלכם מתבצעת אצלכם?

את מעלה שאלה שאינה ממוקדת ומתייחסת לטיפולים אשר חלקם שנויים במחלוקת בין הרופאים. ניתן להתייחס למה מבוצע דרכנו ומה מוצדק ונכון לבצע במענה לשאלה יותר ממוקדת. פרופ' יונה תדיר

12/07/2013 | 17:38 | מאת: ג

שלום בת 39 בריאה בד"כ . נאמר לי ע"י הרופא המטפל שפניתי אליו לאחר שנכנסתי להריון, שעליי לפנות למרפאה בסיכון בגלל מיומה קדמית שיש לי בגודל 53*47 , שככל הנראה גדלה עם ההריון. עליי לציין שבסקירה הראשונה העובר נצפה תקין (ללא מצוקה). האם באמת זה מצריך מעקב מיוחד. לא קצת הגזימו ? אגב אני על סף שבוע 15 . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שאלת ההגזמה, או לא הגזמה, במקרה זה אינה שאלה של הגדרה מוחלטת. לא ברור משאלתך אם מדובר בהריון ראשון, או לא, בכל מקרה, הריון בגיל 39 מחייב התייחסות קצת שונה מהריון בגיל צעיר יותר. השרירן (מיומה) שאת מתארת הוא אמנם לא גדול, ודאי לא לשבוע 15 מתוך הנחה שהיה קטן יותר וגדל במהלך השליש הראשון להריון למימדים אלה. הדבר אינו מחייב אמנם מרפאת סיכון גבוה, אבל הוא מצדיק קשר עם רופא/ה למקרה שתתעורנה שאלות כגון כאבים הצפויים עדיין להתרחש, או הערכות נכונה לקראת הלידה עם שרירן, אשר גודלו ומיקומו יחייבו התייחסות מתאימה. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

12/07/2013 | 04:54 | מאת: ג

שלום, אני נמצאת בהריון ראשון (אחרי הרבה שנים של טיפולי פוריות) בשבוע 18. קיבלתי עכשיו את תוצאות הסקר הביוכימי השני המראות על רמת HCG גבוהה מהנורמה (5.9). יתר המדדים בטווח. יש לי רחם רב שרירני, עם מספר שרירנים יחסית גדולים. האם השרירנים יכולים להשפיע על רמת ההורמון? תודה

השרירנים אינם משפיעים על רמת ההורמון, אבל רמות ההורמונים הגבוהות בהריון משפיעות על השרירנים. פרופ' תדיר

29/06/2013 | 23:14 | מאת: סיגלית

אני בת 44 אחרי 3 לידות, לא מעוניית בילדים נוספים. יש לי שרירן בדופן הקיומית של הרחם ואחד בדופן האחורית בגודל של 4/5 כל אחד , ממליצים לי להוריד את הרחם ללא צור הרחם, זוהי אופציה שלא באה בחשבון , יש לציין שאני עם מחזור שנימשך יותר משבועיים ודימומים חזקים, סובלת מחוסר בברזל ואמוגלובין נמוך , ממש פוגע בטיחות החיים, אבל פוחדת מהסרה של הרחם ופגיעה בנשיות ובחשק המיני, אני יודעת על רופאים שעושים מאמצים ומשתדלים לכבד את הרצונות של האישה ולא לפגוע ברחם. מחפשת רופא כזה , שמיתחשב...

אכן, יש מגוון חלופות טיפול לבעייתך, כולל כריתת השרירנים ללא הרחם, צינתור כלי הדם לחסימת עורקי השרירן, ועוד. בחירתם והתאמתם לכל אישה היא פועל יוצא של מספר גורמים כגון גודל, מיקום בשכבות הרחם, קצב גידולם, והסימפטמים מהם סובלת האישה. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר