המשך לתשובתך....לאחר ניתוח

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

30/12/2015 | 11:09 | מאת: אני

היי..לגבי הניתוח הוסבר לי שהוצאו לי 3 שרירנים דומיננטיים שהם אינטראמורליים(מיקומם:קדמי ימני,אחורי תחתון,קדמי מרכזי).ולאור העבודה שיש לי רחם רב שרירני עם הישנות ומעוניינת להביא ילדים...הוסבר לי שאיאפשר להוציא את כל השרירנים והוצאו הדומיננטיים ונשארו 3:שרירן פונדאלי 5 ס"מ ושניים של 3 ס"מ.שאלתי:בניתוח לפרטומיה אין אפשרות להוציא את כל השרירנים? והאים שרירן פונדאלי 5 ס"מ לא אמור להפריע לכניסת הריון ובעיות וןסת מוגברת?ומהו שרירן פונדאלי? תודה מראש

התשובות שאני יכול לתת לך הן כלליות, וספק אם זה מה שמעניין אותך. את רוצה תשובה קונקרטית לבעייתך, ואת זה יכול לתת לך רק המנתח/ת שהוציא/ה חלק מהשרירנים והשאיר/ה חלק אחר. כללית: במקרים רבים בהם יש ריבוי שרירנים לא ניתן להוציא את כולם מאחר וזה עלול להרוס את רקמת הרחם הטובה המצויה סביב השרירנים. שהרי מטרת הניתוח (במקרים המבקשים פוריות עתידית) היא לא רק הוצאת השרירנים, אלא גם שימור מירבי של הרחם. מאידך, נכון ששרירן בגודל כ 5 סמ מקובל שלא להשאיר, אבל זו החלטה שקיבל/ה המנתח/ת משיקולים, ודאי נכונים, שהתגלו במהלך הניתוח, ואשר לי אין כל אפשרות להתייחס אליהם. שהרי לא הייתי נוכח בניתוח. שרירן פונדלי: הכוונה בחלקו העליון של הרחם הנקרא פונדוס. Fundus בלטינית משמעותו תחתית, ובהקשר זה, הוא האזור המרוחק ביותר מתפח הרחם. פרופ יונה תדיר

30/12/2015 | 12:11 | מאת: אני

תודה על מענה מהיר...אין לי סוף לשאלות והתעייננות בעניין משום שזה מדאיג והעובדה שעברתי את זה שנית וחוששת לעבור את זה שוב מנסה להבין הכללל אכן אפנה לרופא מנתח עם דף שאלות שמדאיגות אותי.

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות