פורום שרירני רחם - מיומות

פורום זה נועד לספק מידע על בעיה שכיחה בתחום בריאות האישה: שרירני רחם, ובלע"ז: מיומות או פיברומות (Myoma, Leiomyoma, Uterine Fibroids). מידע רב נצבר בשנים האחרונות באשר לגורמים המעודדים את התפתחותם של גידולי רחם אלה, ובמקביל, קיים מגוון רחב של שיטות חדשות למעקב וטיפול.

המרכז הישראלי לשרירני רחם ("מי-שר") הוקם ע"י קבוצת רופאים מומחים ומנהלי יחידות בתחומים שונים הנקשרים סביב בעיית שרירני הרחם. בדרך זו ניתן לספק לכל אישה הסובלת משרירני רחם ייעוץ וטיפול רב תחומי ברמה הגבוהה ביותר, על בסיס מצבה, צרכיה ורצונותיה.

פורום שרירני הרחם נותן מענה כללי לשאלות הציבור בתחום שרירני הרחם, ושאלות נלוות בתחום בריאות האשה, על בסיס ניסיון רב וידע קבוצתי נרחב.
1276 הודעות
1110 תשובות מומחה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות

03/05/2016 | 13:46 | מאת: יעל

שלום! אני בת 26, נשואה טרייה, לפני הריונות. לאחרונה הייתי בבירור בבי"ח כרמל בשאלה של אנדומטריוזיס עקב כאבים עזים ודימומים כבדים בזמן המחזור. בנוסף הנני סובלת באופן יומיומי מגזים ונפיחות בבטן. בבדיקה לא נמצאו מוקדים של אנדומטריוזיס או הדבקויות או נוזל באגן. עם זאת נמצא ממצא בדופן האחורית שמאלית של צוואר הרחם. הממצא הינו הטרוגני מאורך, חלקו סמי-סולידי-ציסטי, מכיל נוזל עכור או רקמה סולידית נמקית. וחלקו החיצוני מכיל נוזל צלול יותר. גודל הממצא 23*35 מ"מ, קוטר החלק העכור 23 מ"מ. באבחנה מבדלת - מיומה או פיברומה שעברו דגנרציה והתנזלות, ממצא מכיל נוזל דמי או מוצינוזי. בבדיקה ידנית רושם של ממצא שמתחיל בדופן האחורית של צוואר הרחם וממשיך לאורך הליגמנט האוטרוסקרלי. הרופאים טענו שיש צורך באבחון מעמיק יותר ולכן נשלחתי לבצע מספר בדיקות לצורך קבלת החלטה על צורך ניתוחי: בדיקת MRI בטן תחתונה ואגן לצורך בדיקת מעורבות צוואר הרחם, הליגמנטים האוטרוסקרלים והרקטום. טרם התקבל פענוח מהמכון(יתקבל תוך 3 שבועות). בנוסף, ביצעתי בדיקת קולפוסקופיה במרפאת צוואר הרחם, אך בבדיקה המיומה לא נראתה, כיוון שהיא כנראה במיקום עמוק יותר. נלקחה ביופסיה מצוואר הרחם. תשובות יגיעו תוך 4 שבועות. לפי מה שהבנתי מהרופאים כנראה שיהיה צורך בפתרון ניתוחי, כיוון שלא נהוג להשאיר ממצאים מהסוג הזה בפנים. רציתי לשאול האם אכן כך? איזה פתרון יתאים למצבי? האם פתרון ניתוחי לא יפגע בפריון וביכולתי להרות? בנוסף האם זמן ההמתנה לתוצאות הבדיקות קריטי? האם יש צורך בפענוח מהיר במקרה שלי? תודה מראש. יעל

לקריאה נוספת והעמקה

מהחומר הרב ששלחת, אשר ניראה כי הועתק ממגוון רחב של מסמכי בדיקות, קשה (בשלב זה) לעשות סדר ולהגיע למסקנות. את שואלת שאלות, כולן טובות וחשובות, וודאי מצפה גם לקבל תשובות סבירות. ראוי להבהיר שתשובות, תהיינה אשר תהיינה, חייבות להתבסס על אבחנה, או לפחות אבחנה מבדלת (כלומר 2-3 אבחנות סבירות) ואלה לא נמצאות עדיין. זו הסיבה שנשלחת להשלים בדיקות, ואם ניתן היה לענות על שאלותיך אלה, אזי אולי ניתן היה לוותר על הבדיקות עליהן, והרי אין עדיין תשובות לחלק מאותן בדיקות שנועדו לקדם אבחנה. ולכן, רק מספר הבהרות: 1. מיומה או פיברומה...? מיומה ופיברומה זה שני שמות נרדפים לאותו סוג של גידול. באנגלית זה נקרא Myoma = Fibroid. 2. בבדיקת אולטרהסאונד לא ניתן לראות הדבקויות, ובמקרים רבים גם לא אנדומטריוזיס. כך שאלה לא נשללו על פי בדיקת האולטרהסאונד. 3. בקולפוסקופיה לא ניתן אף פעם לראות מיומה. לא לכך היא נועדה. 4. הפתרון המתאים למצבך? לא ידוע עדיין מה מצבך! 5. פוריות? רק לאחר אבחנה טרום ניתוחית ניתן יהיה לדון בקשר לפוריות. סביר להניח שהתמודדות נכונה עם הדברים תשמר את פוריותך. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

30/03/2016 | 17:44 | מאת: מירי

פרופ' תדיר שלום שמעתי על התרופה הנ"ל ומצאתי לה אזכור בפורום זה. לא ברור לי אם התרופה מאושרת לשימוש ונמכרת בארץ. ואם לא, האם אפשר לנסות טיפול בתרופה זו ע"י פניה לרופא פרטי בחו"ל? אשמח לדעת גם מה התופעות של התרופה, שיעור ההצלחה משך השימוש וכו' בברכה מירי

הודעתך זו הגיע אלי רק היום (עקב תקלה טכנית בפורום). מדובר בתרופה יעילה אשר נמצאת בשימוש בארץ, אולם לא נמצאת בסל התרופות הציבורי (משיקולי תקציב מדינה , אולי). היא אינה מתאימה לכל אישה או לכל מצב. ההתאמה אליה (שאלת גודל שרירנים, גיל, תכניות ילודה וכיוב) חייבת להתקבל בייעוץ עם רופא/ה מומחה/ית בתחום. פרופ יונה תדיר

19/03/2016 | 11:20 | מאת: ליאת

שלום, אני סובלת מוסטיבוליטיס ועברתי לפני שנתיים סשן של 10 טיפולים בלייזר רך (Low Level Laser Therapy) באיזור פתח הנרתיק, שאמורים להשפיע על העצבוב במקום ולהפחית את רמת הכאב. לאחר מספר חודשים התגלתה אצלי לראשונה אי פעם מיומה. האם יכול להיות שהלייזר גרם לכך? יש לציין שבמהלך הטיפול הרגשתי תחושת חום בשלפוחית השתן, והפיזיותרפיסטית אמרה שזו תופעה נפוצה, כלומר ההשפעה לא מסתכמת בפתח הנרתיק, ואני תוהה אם היא עלולה להגיע עד לרחם. הסיבה שאני שואלת היא שהייתי רוצה לעבור עוד סשן טיפולים, אבל לא אם יש סיכוי אפילו קל שתגדל עוד מיומה (את הקודמת נאלצתי בסופו של דבר להוציא בניתוח). תודה רבה!

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך מעניינת, אולם תחילה התשובה לשאלתך: אין שום קשר בין הטיפול שעברת לבין הווצרות מיומה, או גדילת מיומה. כמי שעוסק בשני התחומים, לייזר, ומיומות, ללא קשר ביניהם, תשובתי זו חד משמעית. במקביל, האם תוכלי לתאר קצת יטתר בהרחבה את תחושותיך אחרי הטיפולים שעברת בלייזר רך - לוסטיבוליטיס. כמה טיפולים, לאורך כמה זמן, והאם היה שינוי כל שהוא, לאחר אותם טיפולים. כמה טיפולים היו? בהפרשים של כמה זמן? ומה הייתה התחושה? בזמן הטיפולים ולאחר מכן... תודה, פרופ יונה תדיר

19/03/2016 | 23:31 | מאת: ליאת

שמחה מאוד לשמוע שאין קשר. לשאלתך, מדובר בטיפול פעמיים בשבוע עם הפסקה בזמן המחזור. לפני כל טיפול הפיזיותרפיסטית עברה על הנקודות הכואבות וביקשה שאדרג את מידת הכאב, אחרי כמה טיפולים ראינו שבנקודות מסויימות הכאב פחת, אבל שינוי ביחסי מין הרגשתי רק לקראת סוף סדרת הטיפולים. יש לציין שהשיפור לא היה מאוד משמעותי, אבל ייתכן שזה בגלל שלא הקפדתי על שגרת הטיפולים הנדרשת, כלומר השלמתי את עשרת הטיפולים אבל במרווחים יותר גדולים מהמומלץ. יכול להיות שבגלל זה השיפור גם לא נשמר יותר מדי זמן לאחר הפסקת הטיפולים.

04/03/2016 | 08:09 | מאת: הודיה

אני רוצה לצאת לחופשה עוד יומיים ולכן לקחתי פרימולוט נור שבוע לפני מועד קבלת הווסת, הבעיה שלקחתי גלולה אחת ולא שתיים ולכן המחזור הגיע. הרופא אמר לי לקחת הקסאקפרון, לקחתי שבוע שלם 3 פעמים ביום ושן דבר לא עוזר עדיין יש דימום !!! החופש שלי עוד יומיים אני מתוסכלת!! מה אעשה?

לקריאה נוספת והעמקה

מה לשאלה זו ולפורום שרירני רחם (מיומות)?

27/02/2016 | 08:49 | מאת: שירז

בוקר טוב, לפני כשבוע התגלה אצלי שרירן, אני כעת בשבוע 15 ובעוש כחודש צפויה לטוס לטיול משפחתי בארצות הברית עדיין סובלת מכאבים באגן ובבטן בצד ימין. השאלה האם. הכאב אמור לעבור או יפחת? מהו הסיכון שאני לוקחת בטיסה ארוכה כל כך? האם יש המלצות להפחתת הכאב / הסיכון ?

לקריאה נוספת והעמקה

בכל הקשור לטיסה בהריון, והריון עם שרירן רחם - ומידת הסיכון, או הסיכויים שכאב יחלוף, עליך להוועץ ברופא/ה המטפל/ת. זו אינה שאלה לפורום באינטרנט, ועל סמך זה גם לקבל החלטות הכרוות בסיכון (יהיה זה קטן או גדול). פרופ תדיר

25/02/2016 | 20:15 | מאת: נינה

שלום. בת 40. הפלה טבעית הלתי שלמה בשבוע 9. נשארה רקמה הריונית ברחם שצריך להוציאה. 1. ע"י מתן ציטוטק 2. ע"י גרידה האם העובדה שעברתי לפרוסקופיה להוצאת שרירן תוך רחמי לפני חצי שנה אמורה להשפיעה על הדרך בה אבחר לסיים את ההריון סופית? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אנו חיים אמנם בעידן המסרים הקצרים, אולם קבלת החלטות על פי האינטרנט עלולה להוביל לקבלת החלטות שגויות. חסרים פרטים חשובים בשאלתך כדי להשיב כראוי. לדוגמא: 1. כמה זמן חלף מאז ההפלה הבלתי שלמה? 2. מה תלונותיך כיום? 3. מה רואים באולטרהסאונד? 4. מה תכניות הילודה שלך (אם בכלל?)? 5. האם השרירן שנכרת היה בחלל הרחם? או בגוף/דופן הרחם? כלומר האם בכריתתו הלפרוסקופית פתחו גם את דופן הרחם? והגיעו לרירית הרחם? לכל אלה יש השלכות על ההמלצות בשלב הנוכחי. פרופ יונה תדיר

27/02/2016 | 18:14 | מאת: נינה

טוב אז פשוט רציתי להמנע מפרטים מיותרים. סליחה... אשתדל להיות מספיק מפורטת...אז ככה: בת 40. מתכננת הריון נוסף (2 ילדים בבית) אך בגלל מיומה לא נקלטתי. המיומה -שרירן דופני פונדלי ימני 10 ס"מ דוחק לתוך חלל הרחם. (זה אומר שלא הגיעו לרירית, נכון?) הפלה טבעית בלתי שלמה התרחשה לפני 3 שבועות. כעת רואים באולטראסאונד חלל רחם שאינו סדיר, שאריות ריקמה הריונית 16-18 מ"מ המקבלת זרימת דם. אין כאבים כלל והדימום פסק (למעט מדי כמה ימים כתם דם לא לגמרי טרי) מעוניינת כמובן להוציא את השאריות ורוצה הריון בקרוב. מתלבטת האם בציטוטק או בגרידה... תודה רבה רבה. נינה

22/02/2016 | 09:10 | מאת: נעה

שלום. לאחר הלידה השניה שלי הייתה לי שארית שיליה שהוצאה חודש וחצי אחרי הלידה. לאחר כשנה אובחנו הידבקויות קשות ברחם. בינתיים עברתי כבר פעמיים היסטרוסקופיה ניתוחית, ופעמיים הריתי הריונות שהסתיימו מוקדם מאוד עם סיבוכים של דימומים קשים ביותר ואישפוזים, שאחריהן חזרו שוב ההידבקויות. ההפלה האחרונה הסתיימה בגרידת שאיבה, שלאחריה נראה היה לפי הוסת שההידבקויות חזרו בשלישית. בינתיים, כמה חודשים אחרי, נראה שהוסת חזרה לקדמותה. האם אפשרי הדבר שהרחם התרפאה מעצמה?? נאמר לי בעבר שלא מומלץ לעשות שוב היסטרוסקופיה נוספת מחשש של החלשות צוואר הרחם שמורחב בכל פעם מחדש, אלא אם כן אין ברירה. האם כדאי לסמוך על כך שהרחם חזר לעצמו (ולנסות שוב להיכנס להריון)??

לקריאה נוספת והעמקה

היסטרוסקופיה אבחנתית אינה כרוכה בהרחבה משמעותית של צואר הרחם ואם יש ספק ניתן לבדוק מה מצב חלל הרחם בדרך זו בצורה הטובה ביותר. אם נעלמו ההדבקויות או לא ניתן ללמוד בצורה הטובה ביותר עי שילוב של בדיקת אולטרהסאונד איכותית, כולל בדיקת עובי רירית הרחם, ולעיתים גם צילום רחם. פרום יונה תדיר

20/02/2016 | 23:20 | מאת: רוני

בת 40 עם שרירין בגודל 5.5 ס"מ בדופן הרחם ודוחק את הדופן. גודל הרחם כ 11 שבועות. דימום חריג בזמן הווסת שהוביל לאנימיה המוגלובין 8.5. בתאריך שנקבע לניתוח סיכוי סביר שאהיה בזמן הוסת. האם בעייתי? והאם דימום בזמן הפעולה עלול להוביל לאנמיה קשה יותר? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אין זה מפתיע ששרירן במיקום זה, הדוחק את רירית הרחם, גורם לדימומים כאלה ולאנמיה. מומלץ שלא לנתח שרירן בזמן דימום הווסת. פרופ יונה תדיר

פרופ' יונה תדיר שלום רב, אני בת 25 וצפויה לעבור ניתוח מיומקטומיה ,איבחנו אצלי מיומה בגודל של 8 ס''מ המגיעה עד הטבור וכן אנמיה. על פי הרופא המנתח הרחם בגודל של 20 שב' הריון. אשמח לדעת כמה זמן אורך אישפוז בניתוח כזה ומשך זמן ההחלמה. אני עוסקת בספורט באופן אינטנסיבי וקבוע ומזה כחודשיים ועקב האנמיה חדלתי מלעסוק בספורט. ולכן חשוב לי לדעת תוך כמה זמן מגמר הניתוח אוכל לשוב ולעסוק בספורט. תודה :]

לקריאה נוספת והעמקה

לא ניתן היה לתת מענה מדוייק לשאלתך גם אם היו מידי הפרטים המלאים, כי הדבר תלוי במידה רבה בסוג הניתוח. הדבר נכון עוד יותר על בסיס הפרטים שמסרת. שרירן בגודל 8 סמ אינו מגיע בדכ עד הטבור, ושרירן המקביל גודלו לרחם של כ- 20 שב הירון (זו משמעו המינוח לגודל מיומה ב שבועות, (כאילו היה זה הריון) אינו של 8 סמ. ולמה כל זה חשוב? כי ממה שציינת לא ניתן לדעת האם הניתוח יבוצע בגישה של בטן פתוחה< או בלפרוסקופיה? ואם בבטן פתוחה? אז אם חתך רחבי (בדכ) או אולי בפתיחה אורכית (הנדרשת לפעמים למיומות מאד גדולות).בקיצור, לא ניתן לתת מענה לשאלתך. ולכך ניתן להוסיף עוד פרטים, כגון, האם השרירן מגיע עד דופן הםנימי של חלל הרחם? מה שמחייב פתיחה עמוקה יותר. ולכן, מענה לשאלותיך הטובות עי הרופא/ה המנתח/ת. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

שלום רב, המטפלת של אמי אמורה לעבור כריתת רחם בהליך המחייב פתיחת הבטן. אמא שלי סיעודית והטיפול בה דורש פעמים רבות מאמץ גופני רב, למרות אמצעי עזר להרמה. ברצוני לברר האם ידוע לכם על מקרים דומים בהתייחס לצורך בהפעלת מאמץ. איני רוצה שיווצר מצב שהיא תחזור לעבוד אחרי זמן ההחלמה הממוצע המקובל (אם הבנתי ממנה מדובר בחודשיים) בלי התייחסות לעבודתה, וחס וחלילה ייגרם לה נזק. תודה מראש ש

לקריאה נוספת והעמקה

צר לי, אך לא הבנתי מה את שואלת. אם ידוע על מקרים דומים בהתייחס לצורך למאמץ? זמן ההחלמה הממוצא לאחר ניתוח פתיחת בטן הוא כ 4-6 שבועות. פרופ יונה תדיר

26/01/2016 | 15:02 | מאת: hen

בת 43 נמצאת בטיפולי פוריות.עברתי שאיבת ביציות נעשו הפריות מהן התקבלו עוברים יום 3 שמחכים להחזרה אך נמצא שיש שרירן בגודל 21x19 מ"מ קיר אחורי דוחק מעט את חלל הרחם האם אכן לא ניתן להחזיר עוברים עם שרירן בגודל זה? האם אתה ממליץ על טיפול באולטראסאונד ממוקד? אנני מעונינת לעבור ניתוח.... תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין הצדקה לנתח שרירן כל כך קטן. במקרה של ספק יש הצדקה לבצע היסטרוסקופיה ולראות אם השרירן דוחק את הרירית באופן שניתן להסירו בגישה זו תוך מיזעור נזק הרחם. לא ברור משאלתך אם השרירן גרם להחמרה של דימום הווסת. אם לא, אז לא כדאי לגעת בו בכלל. ובנוסף, שרירן כל כך קטן, הקרוב לרירית הרחם, בכל מקרה אינו מתאים לטיפול באולרהסאונד ממוקד. פרופ יונה תדיר

22/01/2016 | 12:31 | מאת: סיגל

שלום בת 45. לא מעוניינת בלידות נוספות. יש לי שרירן בדופן אחורי שמאלי (כנראה על גבעול) בגודל של 10 סמ. אנמית, כנראה בשל דימומים מחזוריים כבדים. לפני כ9 שנים היה לי שרירן דומה ועברתי ניתוח כירורגי לכריתתו רחם נשמר ואף הריתי לאחר כשנתיים. המליצו לי לבצע ניתוח כירורגי לכריתת שרירן ורחם,ללא שחלות. מהם ההשלכות של כריתת הרחם בגיל המעבר? והאם כדאי לנסות לשמר את הרחם (נאמר לי שיש סיכוי טוב, היות והוא חיצוני).

21/01/2016 | 00:53 | מאת: אושר

שלום, בת 37 רווקה ללא ילדים. שרירנים: 1.בדופן שמאלית, סובסירוזי בגודל 87*78 מ"מ אינו נכלל במידת הרחם. 2.שרירן בדופן הקדמי מעל הפה הפנימי בגודל23*28 מ"מ. 3. ובפונדוס סובסירוזי בגודל26*27 מ"מ ייתכנו נוספים.. עובי רירית 9 מ"מ. שחלה שמאלית לא נצפתה. לא סובלת מכאבים, ללא תחושות אי נוחות. מחזור סדיר.ביוץ תקין ולא משתמשת בגלולות. מעוניינת בהריון עתידי בשנים הקרובות. 1. האם לאור האמור מומלץ הליך כריתת השרירנים הללו ? האם הניתוח הכרחי? מה ההשלכות של אי עשיית ניתוח? 2. במידה וכן איזה ניתוח מתאים? ומה דחיפותו? 3. שוקלת מהלך של הקפאת עוברים בקרוב. האם את שאיבת הביציות כדאי לעשות לפני או אחרי ניתוח? 4. מה ההשלכות העתידיות של ניתוח? תודה מראש על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך טובה ומגוונת, וכמו מספר שאלות דומות שהיו לאחרונה נראה שאת מתמודדת עם השאלות הלא נכונות. מאחר וחסר מידע חשוב לצורך מענה שיסייע בידך להבין, להלן מספר שאלות הבהרה: מעוניינת בהריון בשנים הקרובות? 1. מה זה השנים הקרובות? שהרי פוריותך יורדת באופן חד מעל גיל 37 . 2. את מתכוננת להקפיא עובדים? או ביציות? 3. האם את סובלת מדימומים מוגברים ו/או קרישי דם? לאחר קבלת פרטים אלה אוכל להשיב בצורה טובה יותר. פרופ תדיר

21/01/2016 | 18:50 | מאת: אושר

1.השנים הקרובות זה להערכתי כשנתיים שלוש. 2. אני מתכוננת להקפיא הן עוברים והן ביציות, מה שייתאפשר. 3. לא מרגישה תופעות כמתואר אולי למעט תכיפות במתן שתן (לא יודעת אם קשור). תודה

בת 43, תוך כמה זמן לאחר ניתוח להוצאת שרירונים ניתן לחזור לתיפקוד פיזי מלא וספורט? תודה

ראי תשובתי הקודמת. פרופ תדיר

18/01/2016 | 01:49 | מאת: אנלונה

אני בת 43 ללא ילדים, אובחנתי עם 2 מיומות שגדלו מעט בחצי שנה האחרונה (כרגע 3 ס"מ) לצערי לא ניתן לי מידע על מיקומן. הומלץ לי לבצע ניתוח להסרתן. בביה"ח נאמר לי שיש אפשרות להסיר אך ורק את המיומות אבל הומלץ לי להסיר את הרחם. אני יודעת שייתכן שהסיכויים שלי להכנס להריון באופן טבעי זעומים יחד עם זאת לא הייתי רוצה לסגור את הגולל על האפשרות להריון עתידי גם אם אצטרך לעבור הפריות. לפני שאני עושה את ההחלטה הדרמטית הזאת הייתי רוצה לשמוע חוות דעת של מומחה. אודה לך על תשובה מהירה כי יש לי כבר תור לניתוח ב10.2 תודה רבה רבה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

קשה להשיב לשאלתך על בסיס הפרטים המצויים. אשתדל להתייחס למה שאפשר. 1. שרירן בגודל זה אינו מחייב ניתוח אלא אם כן את סובלת מדימומים חזקים. ההחלטה תלויה במידה רבה בקצב גידול השרירניפ, ובמיקומם (כפי שניתן להגדרה בבדיקת אולטרהסאונד איכותית. 2. בכל מקרה, בגילך, אין הצדקה לכרות את הרחם. 3. בגיל זה, פוריותך בירידה חדה מידי חודש בחודשו, ללא קשר להפריות או לנסיון טבעי. כדאי להזדרז. 4. ההחלמה לאחר הניתוח תלויה בסוג הניתוח (אם בכלל ניתוח) וזה כאמור תלוי במס 1 לתשובתי הנל. פרופ יונה תדיר

היי..מעוניינת להתייעץ בעניין כאבים בטן תחתונה וגב לאחר ניתוח פתיחת בטן להוצאת שרירנים. אני בת 30 פלוס עברתי לפני כמעט חודש את הניתוח הנ"ל.וכרגע אני בחופש מחלה בזמן האחרון כלפני יומיים בערך יש לי כאבי בטן תחתונה מין סוג של התכווציות וכאבים חדים שבאים בגלים מלוןה בכאבי גב תחתון. יש לציין שהכאבים האלה בשעות הערב המאוחרות וממשיך בלילה.משכחי כאבים לא כל כך עוזרים וקשה לי לישון מהכאבים. שאלתי:האים כאבים אלה צפויים לאחר ניתוח כזה? אני אכן עושה הרבה הליכות כמו שהוסבר לי על ידי האחות טוב ללכת אולי זוהי יכולה גם הסיבה לכאבים? תודה מראש. נ.ב היום הולכת לרופא לבדיקה.

07/01/2016 | 23:15 | מאת: יפעת

האם נמצא קשר בין הפלה טבעית בתחילת היריון לבין מיומקטומיה להוצאת שרירן גדול?

לקריאה נוספת והעמקה

לשאלה שכך מנוסחת, מן הראוי להשיב, לא.. כן... אולי... ולמי שרוצה תשובה ראויה, מן הראוי שתקדיש עוד מספר דקות כדי לנסח את השאלה באופן בו ניתן יהיה להבין... מי... מה ... ומתי. הלא כן? פרופ יונה תדיר

02/01/2016 | 12:56 | מאת: אסתר

אני בת 55 במרץ היה לי מחזור. הפסקה עד חודש יוני בחודש נובמבר ודצמבר שוב קיבלתי מחזור . יש לי מיומה בגודל 5 ס''מ עח ארבע ס''מ. עשיתי בדיקת דם הורמונלית ונימצא שישנם שינויים הורמונליים . אני סובלת מדיכאון נדודי שינה עם התעוררויות עם דופק מהיר חום וזיעה . ישנה כשלוש עד ארבע שעות בלילה . הרופאה לא נתנה לי כדורים הורמונלים בגלל המיומה . שאלתי היא 1. האם זה מסוכן עדיין לקבל מחזור בגילי 2. האם הימצאותה של המיומה לא מסוכנת או שברגע שהמחזור ייפסק אז המיומה תיקטן 3. אשמח לחוות דעתך תודה אסתר

02/01/2016 | 13:23 | מאת: אסתר

המי8מה קיימת כבר 7 שנים היא היתה יותר גדולה 12 ס''מ .ועם השנים היא הצתמקה . בזמנו הציעו לי לחכות כי אני לפני גיל הבלות ואוליי לא אצתרך ניתוח .שאהיה במעקב .הוצע לי שאם היא תישאר גדולה ויהיה דימום חזק אז לא תהיה ברירה ואעבור קריטה של הרחם . שאלתי היא האם אתה חושב שאני בכל זאת אעבור ניתוח או שאוכל לחיות איתה האם היא יכולה להיות מסוכנת ?. רציתי לציין שהמחזור עדיין מדממת וכאבים .

במידה והשינויים ההורמונלים אותם את מתארת הם בכוון ירידה בפעילות השחלות לכוון כניסה לגיל המעבר (לא גיל הבלות - זה שם לא מתאים - נשים רבות פורחות בגיל זה, וודאי לא בלות) הרי שסביר להניח שהמיומה תמשיך להתכווץ. סביר להניח שאין לך מה לדאות ואם הדימום ממשיך יש לפנות לרופא/ה ולבצע דגימה של רירית הרחם כדי לוודא שאכן, אין מה לדאוג. זו פעולה פשוטה שאינה כאבת. ולשאלתך בעניין גיל 55 והמשך המחזור, זה סביר. הממוצע של כניסה לגיל המעבר בישראל הוא גיל 53 וגיל 55 זה בהחלט סביר. פרופ יונה תדיר

02/01/2016 | 01:05 | מאת: Ety

שלום, בת 39 רווקה ללא ילדים. שרירנים: 1.אינטרמולרי קדמי 39*39 מ"מ 2. סבסרוזי אחורי 25*25 מ"מ עובי רירית 6 מ"מ. שחלות ללא ממצאים חריגים. לא סובלת מכאבים, ללא תחושות אי נוחות. אני מרגישה בנוכחות השרירנים אך הם אינם מפריעים לי בתפקוד היום יומי.מחזור סדיר כל חיי ללא הפרעות. ביוץ תקין ולא משתמשת בגלולות. לפני חודש עברתי הליך IVF לצורך הקפאת ביציות. מעוניינת בהריון עתידי בשנים הקרובות. 1. האם המיקומים והגדלים יפריעו לקליטה של הריון ? 2. האם עובר יוכל להתפתח באופן תקין ובריא בנוכחות שרירנים אלו ? 3. האם לאור האמור מומלץ הליך כריתת השרירנים הללו ? תודה מראש על העזרה

לקריאה נוספת והעמקה

צר לי לאכזב אותך, אבל נראה לי שאת מתמודדת עם השאלות הלא נכונות. השרירנים שלך קטנים יחסית ובהעדר סימפטומים כגון דימומים אין צורך לעשות איתם דבר, פרט למעקב בדיקות אולטרהסאונד סדיר, כל 4-6 חדשים, וייעוץ רפואי סביר בהתאם. ולשאלך, אם מיקום השרירנים עלול להפריע לקליטת ההריון?, ו...האם ההריון יוכל להתפתח בצורה תקינה בנוכחותם?, אזי, כאמור, לעניות דעתי לא אלה השאלות הנכונות שעליך לשאול. גם בנוכחות רחם תקין, ללא שרירנים, הסיכוי להרות לאחר הקפאת ביציות שהוצאו מאישה בגיל זה הוא אפסי. על פי תוצאות סקר שהוצג בכנס האחרון של האגודה הישראלית לחקר הפוריות: אין בישראל עדיין אף הריון לאישה שביציותיה הוקפאו בגיל 39. אולי יש הריוןות בודד/ים עליהם לא דווח עדיין בקרב אנשי המקצוע, אבל זה בכל מקרה בגדר הימור. ולכן, אם את רוצה הריון, כדאי להזדרז, בנוכחות שרירנים יחסית קטנים אלה, ו... לעשות את זה בעתיד הקרוב. לסכום: לא השרירנים צריכים להטריד אותך. בהצלחה, פרופ תדיר

31/12/2015 | 11:25 | מאת: אושי

שלום, בת 33 רווקה ללא ילדים. שרירנים: דופן ימני אחורי 105*88 מ"מ - סובסרוזי לא כלול בגודל הרחם דופן קדמי שמאלי 18 מ"מ. ( חבר חדש) עובי רירית 6 מ"מ, שחלות ללא ממצאים חריגים. לא סובלת מכאבים, ללא תחושות של אי נוחות. אני מרגישה בנוכחות שלהם אך הם לא מפריעים לתפקוד. מחזור סדיר כל חיי ללא הפרעות. ביוץ תקין כולל תחושות של ביוץ וסימנים מובהקים. שאלה: מניסיונך 1.האם המיקומים והגדלים יפריעו לקליטה של הריון? האם עובר יכול להתפתח תקין ובריא יחד עם הנוכחות שלהם? ולמה לעזאזל הן גדלות בגוף? נדמה שאף אחד לא באמת יודע. תודה מראש,

לקריאה נוספת והעמקה

1. תשובתי מהסוף להתחלה: אכן, מה הגורם המדוייק שגורם לאישה אחת לפתח שרירני רחם (כמחצית מאוכלוסיית הנשים, וכ 70% מנשים כהות עור ממוצא אפריקאי בארהב) ולמחצית השנייה לא, אינו ידוע לחלוטין. אולם כן ידועים פרטים רבים כגון המרכיב הגנטי (לבנות של אם שסבלה משרירני רחם יש סיכוי גדול פי 2.5 יותר מאשר לנשים בהן אין שרירנים לאמא). בתהליך הייצור תלויים גם גורמי גדילה (Growth Factors) ובקצב הגדילה מעורבים גם הורמוני המין, אסטרוגן ופרוגסטרון (ולא כפי שחשבו פעם שרק האסטרוגן. 2. שרירני רחם אינם גורמים לפגיעה בעובר, אך הם יכולים להפריע למהלך ההריון ובמקרים מסויימים של גדילה מהירה אף ללידה מוקדמת. 3. השרירן שאת מתארת (105*88 ממ) הוא גדול ולהערכתי מצדיק כריתתו גם אם אינו גורם לסימפטומים, או להפרעה בתיפקוד. את בת 33, ובגיל זה שרירני רחם נוטים לגדילה מהירה יחסית. עליך להיות המעקב ראוי ולשקול לא רק מה יש היום, אלא מה יהיה בעתיד (עד כמה שזה ניתן לחיזוי). במצבים כגון אלה נשים נוטות לאמר למנתח/ת ... תשתדל לא לפגוע לי ברחם אמירה הגיונית לכשעצמה. אולם את הפגיעה ברחם שנגרמת מהשרירן הגדל בדופן גוף הרחם, גם אם אינו פוגע (עדיין) בתיפקוד, נוטים במידה רבה להתעלם. עתיד הרחם שלך, במידה רבה, תלוי בדרך בה תטפלי בו. 4. ככל שהשרירן יהיה גדול יותר, והפגיעה במבנה הרחם גדולה יותר, כך קשה יהיה יותר להוציאו מהרחם בבוא יום. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

30/12/2015 | 11:09 | מאת: אני

היי..לגבי הניתוח הוסבר לי שהוצאו לי 3 שרירנים דומיננטיים שהם אינטראמורליים(מיקומם:קדמי ימני,אחורי תחתון,קדמי מרכזי).ולאור העבודה שיש לי רחם רב שרירני עם הישנות ומעוניינת להביא ילדים...הוסבר לי שאיאפשר להוציא את כל השרירנים והוצאו הדומיננטיים ונשארו 3:שרירן פונדאלי 5 ס"מ ושניים של 3 ס"מ.שאלתי:בניתוח לפרטומיה אין אפשרות להוציא את כל השרירנים? והאים שרירן פונדאלי 5 ס"מ לא אמור להפריע לכניסת הריון ובעיות וןסת מוגברת?ומהו שרירן פונדאלי? תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

התשובות שאני יכול לתת לך הן כלליות, וספק אם זה מה שמעניין אותך. את רוצה תשובה קונקרטית לבעייתך, ואת זה יכול לתת לך רק המנתח/ת שהוציא/ה חלק מהשרירנים והשאיר/ה חלק אחר. כללית: במקרים רבים בהם יש ריבוי שרירנים לא ניתן להוציא את כולם מאחר וזה עלול להרוס את רקמת הרחם הטובה המצויה סביב השרירנים. שהרי מטרת הניתוח (במקרים המבקשים פוריות עתידית) היא לא רק הוצאת השרירנים, אלא גם שימור מירבי של הרחם. מאידך, נכון ששרירן בגודל כ 5 סמ מקובל שלא להשאיר, אבל זו החלטה שקיבל/ה המנתח/ת משיקולים, ודאי נכונים, שהתגלו במהלך הניתוח, ואשר לי אין כל אפשרות להתייחס אליהם. שהרי לא הייתי נוכח בניתוח. שרירן פונדלי: הכוונה בחלקו העליון של הרחם הנקרא פונדוס. Fundus בלטינית משמעותו תחתית, ובהקשר זה, הוא האזור המרוחק ביותר מתפח הרחם. פרופ יונה תדיר

30/12/2015 | 12:11 | מאת: אני

תודה על מענה מהיר...אין לי סוף לשאלות והתעייננות בעניין משום שזה מדאיג והעובדה שעברתי את זה שנית וחוששת לעבור את זה שוב מנסה להבין הכללל אכן אפנה לרופא מנתח עם דף שאלות שמדאיגות אותי.

28/12/2015 | 09:07 | מאת: אסתר

שלום פרופ' תדיר, אני בת 41 וסובלת ממיומה יחידה בגודל של 5 ס"מ וקוראת את הפורום כאן ומנסה להבין מה נכון עבורי. הגינקולוג שלי ממליץ על אולטרסאונד ממוקד, כי לטענתו הטיפול עשוי להתאים לי. הייתי רוצה ממך הסבר למה התכוונת שהטיפול "שנוי במחלוקת". אם אני מבינה נכון, העניין הוא שהטיפול מתאים רק ל 25-50% מהמיומות. מדוע לעבור ניתוח פולשני אם כל הסיבוכים הכרוכים בכך כשיש אופציה לא פולשנית? הבנתי מהרופא שלי שיש הרבה מאמרים התומכים ביעילות ובטיחות הטיפול. תודה רבה מראש על התייחסותך!

לקריאה נוספת והעמקה

בחודש האחרון השבתי באריכות רבה על שאלה זו, ודומות לה, וכדרי לקרוא את שנכתב שם. בקצרה רק ייאמר שההבדל בין אולטרהסאונד ממוקד לבין ניתוח הוא בכך שבניתוח השרירן/ים מוצאים מהגוף ובאולטרהסאונד ממוקד הם נשארים בגוף. על מידת ההתאמה או אי ההתרמה לטיפול זה לא אוכל להתייחס, כי לכך נדרשת בדיקת תהודה מגנטית ( MRI ) מקדימה. לא ניתן להשיב על התאמה לטיפול זה או אחר, מאחר והחלטה על טיפול זה או אחר היא פועל יוצא של מגוון נושאים כגון גיל, תכניות ילודה, מיקום וגודל השרירן, (או השרירנים), ריחוקם מרירית הרחם, או מאברים אחרים כגון מעיים, ניתוחים שעברת, אם עברת בעבר, וכיוב. יש עוד טיפולים שמרנים בהם השרירן לא מוצא מהגוף כגון צינתור עורקי השרירן, טיפול תרופתי בגלולות ( Ezmya ) דיקור סיני, וכיוב. שנוי במחלוקת משמעותו מה מתאים יותר לך, או לאישה עם בעיה דומה, מתוך היכרות מגוון הפתרונות המותאמים אישית לכל מקרה, וכיצד יש להבין את התוצאות לאחר הטיפול. פרופ תדיר

27/12/2015 | 12:42 | מאת: גליה

אז אם אפשר שאלה נוספת, הבנתי מימך כי הכאבים וקרישי הדם הגדולים הם לאו דווקא מהשרירן, היות והרופא שלי כלל לא התייחס לשרירן ואמר לי שהכל בסדר, אילו בדיקות בכל זאת נדרשות בעקבות בעיית הכאב וקרישי הדם. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך הנוספת מלמדת עד כמה מסוכן לקבל תשובות אישיות לבעיות כגון אלה מפורום באינטרנט. לא אמרתי שהדימומים שלך אינם מהשרירן. בתשובתי כתבתי שדימומים חזקים פחות שכיחים משרירן המצוי במיקום זה. זה עדיין לא אומר שהשרירן אינו הגורם לדימום. שאלות כגון אלה יש להפנות לרופא/ה המטפל/ת מאחר ובדיקה גופנית, התבוננות על תוצאות בדיקת האולטרהסאונד, ותשובת בדיקות נוספות (כגון בדיקות דם, תפקודי קרישה, התייחסות לתרופות שאת אולי נוטלת, וכיוב) הם חלק מהתמודדות הרופא/ה עם הייעוץ הרפואי הנדרש. פרופ תדיר

שלום רב...אני בת 33 נשואה ללא ילדים מנסה להרות כשנתיים.יש לי עבר של רחם רב שרירני משהו כמו הריון שבוע 24 משהו כזה.לפני 5 שנים עברתי ניתוח להוצאת שרירנים דרך פתיחת בטן לאור הגידול של השרירנים שגודלים מהר קבלתי ניתוח דחוף(בנוסף סיפור של אנמיה ווסת מוגברת).הניתוח עבר בהצלחה אבל מאז יש הישנות של שרירנים שוב ההמלצה לעשות שוב ניתוח לאור העובדה שאכן השרירנים מפרעים כניסה להריון..אני אחרי שבועים מהניתוח שהיה מאוד קשההה דימום מןגבר...(הייתי בטיפול נמרץ)..השאלה שלי 1.יש לי דימום וגנאלי התייעצתי עם האחות היא אמרה שזה נורמלי אחרי ניתוח אבל הדימום לא פוסק 2.יש דרכים לשמור על רחם שלא יתפתחו שוב שרירנים? 3.לאור העובדה שעברתי ניתוח קשה האים יכולה לבקש מידע מפורט על תהליך הניתוח הכוונה (דף עים כל הפירוט) תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

פרטים על הניתוח שעברת, על משמעותו והשלכותיו על פוריותך העתידית, ועל דימום לאחר ניתוח, עליך לקבל מהרופא/ה או מהמחלקה בה נותחת. כל נסיון להתמודד עם שאלות (טובות וחשובות) אלה יהיה לא נכון מצידך ולא אחראי מצידי. לעניין תופעת ההישנות של שרירנים: הדבר ידוע ביוחד בנשים בסביבות גי ה 30, כפי שזה קורה אצלך. מדובר בבעיה גנטית ואפשר אולי להפחית במידת מה את קצב התפתחות השרירנים עי ייעוץ תזונתי עי מומחה/ית בתחום זה. כדאי יהיה לתכנן את מימוש פוריותך העתידית בהתאם. פרופ יונה תדיר

30/12/2015 | 11:05 | מאת: אני

היי..לגבי הניתוח הוסבר לי שהוצאו לי 3 שרירנים דומיננטיים שהם אינטראמורליים(מיקומם:קדמי ימני,אחורי תחתון,קדמי מרכזי).ולאור העבודה שיש לי רחם רב שרירני עם הישנות ומעוניינת להביא ילדים...הוסבר לי שאיאפשר להוציא את כל השרירנים והוצאו הדומיננטיים ונשארו 3:שרירן פונדאלי 5 ס"מ ושניים של 3 ס"מ.שאלתי:בניתוח לפרטומיה אין אפשרות להוציא את כל השרירנים? והאים שרירן פונדאלי 5 ס"מ לא אמור להפריע לכניסת הריון ובעיות וןסת מוגברת?ומהו שרירן פונדאלי? תודה מראש

23/12/2015 | 13:41 | מאת: גלי

שלום רב.נמצא לי בדופן אחורי של הרחם שרירן סובסרוטי בודל 20X14מ"מ העיניין הוא שיש לי דימום וקרישי דם בעת הוסת, ולא בוסת כל הזמן התכוצויות רחמיות וכן כאבים בגב התחתון כמו צירים, האם זה יכול להיגרם מהשרירן. האם במצב כזה מומלץ טיפול

23/12/2015 | 13:48 | מאת: גלי

בהמשך להודעתי, אני רוצה לחדד הדימומים הכבדים והגושים הם רק במהלך הוסת אבל הכאבים הם במשך כל החודש כמו כן, במצב זה של ההתכוצויות, האם מומלץ טיפול כלשהו בשרירן

שרירן סוב סרוטי, כלומר מיקומו פונה לכוון חלל הבטן ולא לכוון חלל הרחם, נוטה פחות לגרות לדימומים. הכאב יכול להיות קשור לשרירן אך יש לשלול מקור אחר לכאב. בשלב זה לא נראה כי יש לבצע הצערבות כלשהיא אלא רק לעקוב אחר מהלך הדברים בסיוע בדיקות אולטרהסאונד כל 4-6 חדשים וייעוץ רפואי במקביל. פרופ יונה תדיר

21/12/2015 | 09:24 | מאת: מיכל

שלום פרופ' תדיר, הייתי שמחה לדעת למה אתה חושב שהטיפול הוא שנוי במחלוקת. קראתי שעשרות אלפי נשים עברו את הטיפול הזה ברחבי העולם, ושאחוזי ההצלחה גבוהים מאוד. גם קראתי שזה מאושר לטיפול בנשים שעוד מתכננות הריונות (גם בארה"ב וגם באירופה) כך שלי אישית נראה שעדיף לי לעשות את הטיפול לפני כל דבר פולשני אחר. אני כבר נמצאתי מתאימה לטיפול בבי"ח שיבא ועומדת ממש לפני החלטה..

לקריאה נוספת והעמקה

תחילה ניסחתי תשובה מפורטת, אך היא נגנזה מאחר ופורום אינטרנט אינו הכתובת הנכונה לדיון מסוג זה. בהכללה ייאמר שהטיפול באולטרהסאונד ממוקד הוא מעניין וחשוב, אך כמו גם טיפולים שמרניים ובלתי פולשניים אחרים, (כגון צינתור עורקי הרחם, דיקור סיני, טיפול תרופתי בגלולה הנקראת Esmya, ועוד), גם הם שנויים במחלוקת בין המומחים והגורמים המבטחים. ההחלטה על הטיפול המתאים לכל אישה צריך להתקבל תוך דיון מעמיק עם רופא/ה מומחה/ית בתחום זה. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

30/12/2015 | 11:35 | מאת: מיכל

פרופ' תדיר, רציתי רק לעדכן שלאחר שנמצאתי מתאימה לטיפול האולטרסאונד הממוקד בבי"ח שיבא, וקראתי רבות על הטיפול, החלטתי לטפל במיומות באולטרסאונד ממוקד.. החלטתי שעדיף לי למצות אופציה לא פולשנית שכזאת לפני כל אופציה אחרת. אשמח לעדכן בפורום לאחר הטיפול על החוויה שלי על מנת לעזור לנשים נוספות להחליט לגבי איזה טיפול נכון להן. תודה רבה על תשובתך המהירה!

08/12/2015 | 18:24 | מאת: אביטל

שלום וחג שמח .. אני רווקה ללא ילדים , התגלתה לי מיומה בגודל 10 ס"מ , חודש הבא אני אמורה לעבור ניתוח א- אני דיי לחוצה שנית מה הסיכונים לעתיד , הרי אני מעונינת להרות ?. והאם יש דרך אחרת לכרות אותה ללא פתיחת בטן :(

לקריאה נוספת והעמקה

אין אפשרות להשיב על שאלתך בהדער מידע בסיסי כגון גילך? מיקום השרירן? סימפטומים מהם את סובלת? מתי יש בכוונתך ללדת? וכיוב. הדבר היחיד עליו ניתן להתייחס זו העובדה שמיומה פוגעת בפוריותך וניתוח, אם את אכן זקוקה לו, עשוי לתקן את מצב הרחם בכל הקשור לפוריותך העתידיץ. פרופ יונה תדיר

18/01/2016 | 00:02 | מאת: אביטל

ביום רביעי אני עומדת לעבור את הניתוח. השרירן נימצא בדופן העליונה של הרחם מחוץ לה לכיון חלל הבטן . אני מאוד לחוצה :( אני עוברת ניתוח רגיל

04/12/2015 | 11:00 | מאת: שלומית

פרופ תדיר שלום, שמי שלומית, 41, סובלת שרירנים כשהגדול בגודל של 6 סמ. מעוניינת בהריון נוסף. הרופא שלי המליץ ניתוח להסרת השרירן ולא ידע הרבה על אולטרסאונד ממוקד. אני פוחדת מניתוח הרדמה וסיבוכים והחלטתי לבדוק אם יש עוד אופציות. מקריאה באינטרנט למדתי שאחד המסיבוכים של ניתוח לכריתת שרירן הוא קרע ברחם. הבנתי שזה יכול לקרות ב 5 אחוז מהמקרים, כך שזה לא עניין של מה בכך. פניתי למרכז הרפואי בשיבא ולפי השאלון הראשוני נמצאתי מתאימה לטיפול האולטרסאונד ממוקד. אני מתלבטת, סומכת על הרופא שלי, מצד שני הוא לא מכיר את הטיפול וגם יש את עניין הקרע ברחם. אשמח לקבל את חוות דעתך.

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך מורכבת מאוסף של שאלות, כולן טובות אך מורכבות וספק כד כמה ניתן להבהיר את התמונה בדרך זו. לעניין הניתוח, קרה ברחם זה הדבר האירוח שצריך לעניין או להטריד אותך. ולמה, כי זה קשור רק ללידה, והסיכוי לניתוח קיסרי למניעת קרע הוא סביר. בכל הקשר אחר קרע ברחם איני רלוונטי. לעניין האולטרסאונד הממוקד, אין זה מקרה שהרופא שלך אינו מכיר את הטיפול. מדובר בטיפול שיתרונו בכך שאינו פולשני אך מקומו שנוי במחלוקת בין המומחים והתאמה לטיפול תלויה בהגדרה מדוייקת במיקום השרירן, במיוחד למי שמעוניינת להרות. פרופ. תדיר

18/12/2015 | 09:17 | מאת: רונית

ואשמח להבין על זה יותר: הקרע יכול לקרות בכל שלב בהריון, נכון? והשואלת אמרה שהיא מעוניינת בהריון, למה זה לא שיקול בבחירת הטיפול? מהם סיכונים וסיבוכים אפשריים בניתוח להסרת שרירן? זה הדבר האחרון שצריך להטריד אותך קצת מבטל פחד לגיטימי מניתוח, לנו המטופלות יש מעט מאוד מידע וכשרופאים נמנעים מלמסור מידע זה מלחיץ. וגם לי המליצו על כריתת מיומה, אבל אבדוק קודם אופציה לא פולשנית. ראיתי סרט ביוטיוב על ההליך, מדובר בניתוח לכל דבר וענין... לא יודעת למה משווקים כזעיר פולשני

27/11/2015 | 11:07 | מאת: נילי

שלום וברכה. מעוניינת לדעת מהי ההדרכה עפ"י הספרות לאחר ניתוח מיומקטומי בנושא תזונה, מנוחה, פעילות גופנית, יחסי מין ואמצעי מניעה, אמבטיות וסימני אזהרה איתם יש לפנות לרופא.

מן הראוי היה שהוראות אלה ינתנו עי הרופא/ה המנתח/ת. זאת, מאחר וההוראות שונות מאישה לאישה, ומניתוח לניתוח. שונה באם הניתוח בוצע בשיטה לפרוסקופית או בבטן פתוחה? אם בשרירן היה קטן או גדול? אם היתה או לא הייתה פתיחה של כל דופן הרחם על רירית הרחם? או לא? מה גילך? מה מבנה גופך (רזה או מלאה?). אני מניח שלא כל כך מעניינות אותך ההוראות המצויות בספר ואש אולי לא מתאימות למצבך. פרופ תדיר

מאחר ובדוח הניתוח הקודם נכתב שהסיבה לכך הוא כריתת המיומה בעבר, הרי שאחרי ניתוח קיסרי זה, כלומר אחרי פעמיים של פתיחת דופי הרחם, כל לידה עתידית תהיה בניתוח קיסרי. פרופ תדיר

08/12/2015 | 21:25 | מאת: דידי

תודה! נניח והיה רק המיומקטומי ללא הניתוח הקיסרי אחריו. גם אז לדעתך לא ניתן היה ללדת "רגיל"?

הדבר תלוי במהלך הניתוח, כלומר האם היתה תחילה של הופן הרחם עד הרירי, מה היה גודלה של פתיחת דופן זה, ומה היה המהלך שלאחר הניתוח. פרופ יונה תדיר,

שלום רב, מה הסיכוי ללידה רגילה לאחר ניתוח לכריתת מיומה מדופן הרחם לפני 6 שנים וניתוח קיסרי לפני כשנתיים? אם אין מספיק פרטים אשמח לדעת עם מי ואיך ניתן לקבל ייעוץ. תודה!!

לקריאה נוספת והעמקה

כדי להשיב על שאלה זו צריך יותר פרטים על מיקום המיומה שנותחה, מה בוצע בניתוח זה? מה היה מידת עומק הכניסה לדופן הרחם והריחוק מחלל הרחם באותה כריתת מיומה, ומה הייתה הסיבה לניתוח הקיסרי. כללית ייאמר שהסוכוי לניתוח קיסרי חוזר הוא גדול. פרופ יונה תדיר

לבד אני לא יודעת לענות על השאלות, אך יש ברשותי דוח ניתוח הכולל את הפירוט הבא: ממצאים ניתוחיים: רחם בגודל תקין עם מיומה אינטראמורלית בדופן האחורית בקוטר כ- 8 ס"מ.... מהלך הניתוח: פתיחת בטן בחתך ע"ש פנלשטיל לפי שכבות. נלקח נוזל לציטולוגיה. פתיחת דופן רחם עם דיאטרמיה בחתך אורכי עד הגעה לשרירן, תפישתו והפשלתו מתוך דופן הרחם. הוצאת השרירן בשלמותו מתוך הרחם. וידוי המוסטזיס קפדני תוך השמת תפרי וייקריל 2/0 וויקריל 0. ויקריל 0 לשכבה פנימית בבודדים. תפר ויקריל 2/0 ממושך לסגירת החתך הרחמי. שטיפות וביקורת המסטזה. סגירת פריטונאום ויקריל 2/0 ממושך. סגירת פסיה בתפר PDS ממושך ותפר ויקריל 1/0 בפינה ובמרכז. תפרים בתת עור ויקריל 2/0. סגירת העור בתפר אינטרא-דרמלי מונוקריל 3/0. סיבה לניתוח הקיסרי הקודם היא המיומקטומי. אם המידע אינו רלוונטי - אבקש למחוק את התגובה הזו מהאתר- תודה :)

09/11/2015 | 16:27 | מאת: נטע-לי

שלום פרופ' תדיר מעיון בשאלות קודמות הבנתי שיש ספקות לגבי אפקטיביות של טיפול באולטרסאונד ממוקד. אך האם יתכן נזק או סיבוכים אפשריים, ובאיזו סבירות? או שבמקרה הרע זה לא יועיל? תודה נטע-לי

לקריאה נוספת והעמקה

שאלך טובה, אך לצערי אינה ניתנת למענה. שאלת הסיבוכים אינ הרלוונטית כל עוד לא יודעים אם את מתאימה בכלל לטיפול זה. הדבר תלוי במיקום, בגודל, בגיל, בתכניות הילודה, בקצב גידול המיומה, ומחייב תחילה ביצוע בדיקת תהודה מגנטית MRI . רק לאחר כל אלה ניתן יהיה לאמר לך אם המיומה שלך מתאימה. פרופ תדיר

11/11/2015 | 10:05 | מאת: נטע לי

תודה. אני חיה בחו"ל כשנה ומחכה לתשובה לגבי התאמה לטיפול בבי"ח מקומי. ע"פ חוות דעת של רופא בלתי תלוי שבצע בעבר, כנראה שיש התאמה מספקת ויסכימו לבצע. מעיון בMRI הוא ציין שעליהם להזהר במהלך הטיפול לא לגרום לפגיעה עצבית או חור במעיים. (מיומה כ-10 ס"מ,קדמית סמוכה לדופן, מרקם מתאים, בת 46 ללא תכניות ילודה). לכן מתעניינת לדעת לגבי פגיעה עצבית במה בדיוק מדובר, האם מדובר בנזק חולף, מה בדרך כלל חומרת הנזק ...

04/12/2015 | 17:30 | מאת: חן מנדלסון / אינסייטק

ישנם שני נושאים- (1) מידת התאמתך לטיפול ו(2) סיבוכים אפשריים של הטיפול. לגבי ההתאמה לטיפול יש לפנות אל המרכז לטיפול בטכנולוגיות מתקדמות בשיבא. לגבי פרופיל הבטיחות של אולטרסאונד ממוקד - הוא גבוה מאוד ועומד על שליש אחוז. סיבוכים אפשריים יכולים להיות כוויה בעור או פגיעה באיבר סמוך. מומלץ לכל אישה לעשות שיעורי בית ולבקש את המידע המדויק לגבי כל אפשרות טיפולית העומדת על הפרק. ובכל מקרה יש להיוועץ ברופא, הנאמר אינו מהווה ייעוץ.

שלום, אני בת 34,עם ילד אחד מעוניינת להביא עוד ילדים. בהריוני (לפני 4 שנים) התגלתה מיומה בגודל של כ5.5 סמ במיקום דיי נדיר, מעל צוואר הרחם בצד ימין (כזו שבבדיקה ידנית ובזמן קיום יחסי מין אפשר לגעת בה,ממש מגיעה לנרתיק). ההריון היה בסיכון גבוה בשל דימומים וכאבים וילדתי בניתוח קיסרי מאחר ולתינוק לא היה מספיק מקום לצאת. לא טיפלתי במיומה עד היום בשל החשש שהדבר ייפגע ביכולת להכנס להריון/להחזיק הריון/פוריות וכו. כיום 3 שנים לאחר הלידה, החלו דימומים וכאבים (תחושה כאילו המיומה פוגעת באברים אחרים) בטן הריונית ועוד שלל תסמינים. לאחר ביקור במיון הומלץ לי להגיע לועדה ניתוחית על מנת לטפל בבעיה. רופא הנשים (שעושה רושם שלא מבין גדול בתחום) המליץ ללכת למספר רופאים (נתן לי שמות) לפוריות להתייעצות. אני מנסה לקרוא באינטרנט ולהבין מה עליי לעשות אבל אני דיי אובדת עצות ומבולבלת. אילו בדיקות עליי לבצע? לאיזה רופאים ללכת (מה ההתמחות?)? האם באופן פרטי ואיך אדע מי טוב ומי פחות? האם לבית חולים לוועדה הטרום ניתוחית- ואם כן אז לאיזה בית חולים? אני דיי אבודה והייתי רוצה לשמוע איך מתחילים עם כל זה ומהם לדעתם הדרכים לטפל בהתחשב במיקום המיומה וגילי הצעיר? תודה, ליאת המודאגת.

לקריאה נוספת והעמקה

על מרבית שאלותיך לא ניתן להתייחס מאחר ואתר אינטרנט נועד לתת תשובות להבנה כללית של בעיות שרירני הרחם ולא להוות מוקד להמלצות על רופא/ה זה/ו או אחר/ת. והערה כללית נוספת, לכך שלא רצית לטפל...  עד היום בשל החשש שהדבר ייפגע ביכולת להכנס להריון/להחזיק הריון/פוריות וכו. מדבריך עלול להתקבל הרושם שרופאים, בין או טובים, או טובים יותר, מטפלים ומקלקלים את כושר הפוריות. תופעה מעניינת אשר אינה אפיינית רק לך והניתן להבחין בתחושת נשים שאם הטבע פוגע ברחם ובכושר הפוריות, זה בסדר. זה בחזקת כוח עליון, אבל לרופא? חוח. הוא יגע ולא יפגע. ובכן המציאות הפוכה, כפי שאת אולי חווה גם כיום. הטבע פוגע בכושר פוריותך, וכנראה גם בבריאותך, ואת מתעלמת מכך, כי ... זה הטבע?! ולטבע מותר... המענה היחיד שניתן להשיב לך, על פי שאלותיך הרבות: בשלב הנוכחי עליך לעשות בדיקת אולטרהסאונד איכותית (במכון ייעודי לכך, ולכל הקטפות יש מכונים טובים לכך), ובסיכומו לקבל תיעוד מדוייק של מיקום וגודל. תיעוד בסיכום ולא במספר תמונות שהן חסרות חשיבות. עם מסמך זה עליך לפנות לרופא/ה העוסק/ת בתחום שרירני הרחם, ולקבל עצה מה נכון לעשות ומה לא כדאי לעשות. ברור ששאלת שימור/שיפור הפוריות חייבת להלקח בחשבון. נראה שככל שתמתיני יהיה כנראה קשה יותר לשמר את פריותך. פרופ יונה תדיר

29/10/2015 | 10:46 | מאת: בת שבע

אני אחרי גרידה עקב דופק עובר שהפסיק בשבוע 10. ראו שיש לי מיומה אחורית בקוטר של כ-5-6 ס"מ הדוחקת את הרחם קדימה. האם זה מסוכן להריון הבא? האם בגלל המיומה הבטן "יצאה" לי ממש בהתחלת ההריון?

לקריאה נוספת והעמקה

מיומה אכן גדלה מהר בהריון. פרט לכך לא אוכל להוסיף דבר לשאלתך. אין בה אפילו קצה חוט של מידע כגון... גיל? סימפטומים? ועוד ועוד. פרופ תדיר

30/10/2015 | 09:28 | מאת: בת שבע

אני בת 44. יש לי 2 ילדים. בהריוני האחרון לפני 5 שנים היתה לי מיומה ברחם כנראה שזו אותה האחת. (ההריון עבר בסדר ובני נולד). אין לי סימפטומים בעקבותיה. וסת סדירה דימום רגיל. אין כאבים לא מפריעה. הריוני האחרון היה ספונטני אך דופק העובר פסק בשבוע 10 ועברתי גרידה. מעוניינת בהריון נוסף.

15/10/2015 | 10:13 | מאת: דוריה

פרופסור שלום , אודה על הסבר לפי הכתוב כן אודה על ביאור פסאודו ....(לא מצאתי בגוגל) כן , endometrial stroma uterus: the endometrium is benign showing well-developed , stellate shaped, secretory phase endometrial glands surrounded by appropriate Pseudo decidualized endometrial stroma The myometrium is benign but shows numerous , variably sized, even cystically distended, benign endometrial glands surrounded by compact, endometrial stroma deeply sited within the myometrium, typical adenomyosis In addition , several small intramural leiomyomata are present too

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע לי מה גילך, מה היו הסיבות לכריתת הרחם, מה מצבך ההורמונלי, ואם את נוטלת תרופות? לכל אלה תיתכן משמעות באשר לפיענוח משמעות התשובה. מענה ישיר לשאלתך, רידית רחם בהריון עוברת שינויים בהשפעת הורמוני ההריון ונקראת רירית דצידואלית. מאחר ואינך בהריון, תמונה היסטולוגית של רירית עם מראה דומה לרירית בהריון נקראת פסאודו דצידואה.. במילים אחרות כאילו רירית הריונית. הישראלים נוהגים להכניס את המילה כאילו בכל משפט, בלי שום משמעות למובן ... כאילו. כאן דווקא יש משמעות למילה כאילו. במקביל יש מוקדים של רירית המצויים במעמקי שריר הרחם, מצב הקרוי אדנומיוזיס (אדנו... = בלוטות. מיו...= שריר הרחם) , כלומר בלוטות בתוך השרירף מקום בו אין בדכ בלוטות. לגביך כיום זה מצב חסר חשיבות, כאשר רחם הוצא ואינו קיים עוד. זה מצב שפיר העלול לגרום לכאבים מחזוריים או דימומים, אך לא כאשר הרחם כבר בחוץ. מעבר לכך, משמעויות קליניות, דרך הרופא/ה היודע/ת עליך פרטים נוספים. פרופ יונה תדיר

16/10/2015 | 13:39 | מאת: דורי.

צודק בהחלט , לא פרטתי ... בת 40 3 ילדים והפלות חוזרות , דיסמנוראה , שנים של סבל בוסתות , בטן רגישה , אשפוזים חוזרים לאיזון כאב פגיעה באיכות חיים עד כדי חוסר תפקוד , מיותר לציין את הדימומים וכאבי אגן , לחץ על השלפוחית והפרעות ביציאות בתקופת הוסת לפני כחודש הוחלט כריתת רחם ללא שחלות כיום לחא כאבים מרגישה מצויין תודה על המענה המהיר וההתיחסות המקצועית בתקוה לסוף הסאגה

14/10/2015 | 18:21 | מאת: נועה

שלום, אני בשבוע 21 להריוני הראשון ובאולטרסאונד בשבוע 6 גילו שיש לי שרירן ברחם. השרירן גדל מעט וכרגע אני מאושפזת במחלקה של הריון בסיכון כי הגעתי למיון עם כאבים חזקים בגב ובבטן התחתונה. חששו שצוואר הרחם שלי התקצר אך הוא 28 סמ ואין סכנה ללידה נוקדמת. עם זאת גילו שהשרירן עובר תהליך של נמק והתנזלות. שאלתי היא האם הכאבים עשויים להימשך עד ללידה? האם עדיין קיים סיכוי ללידה מוקדמת?

09/10/2015 | 14:41 | מאת: ספי

ראשית אומר שההתייעצות כאן אינה במקום פנייה לרופאה - חיכיתי 3 חודשים לאולטרסאונד ונקבע לי תור עוד חודשיים לרופאת הנשים- אז אני מעוניינת בשיקוף לתוצאות שהתגלו-בת 50. רירית עובי 12 NN דחוקה מעט בשל שרירן קדמי גודל - 80*74. בנסוף שרירן שמאלי בגודל 50*48 ען אזור התנזלות צמוד אליו. לתוך השרירנים וסקולריה עשירה עם תנגודת נמוכה 0.38 RI השרירנים גדלו משמעותית לעומת סונר ב2011. הומלץ לי להיפגש החודש עם הרופאה אבל הצלחתי לקבוע תור רק בעוד חודשיים האם זה קריטי ודחוף . מה משמעות הנתונים? אני מקבלת הקסאקפרון להפחתת דימומים קשים. מעולם לא חוויתי גיל מעבר כי תמיד דיממתי - האם זה יכול להיות שעם הכדור אני חווה תחושה של חום שנובע מתסמיני גיל המעבר? האם לקיחת הכדור מקדמת את תסמיני גיל המעבר והפסקתו ועצם הדימום מרחיק אותו? שאלה אחרונה- - בחודש הקודם חיכיתי ליום אחד של דימום ואז כשלקחתי היה מאוחר מדי והדימום היה אותו ללא שינוי מהרגיל. לקחתי עם הכדור עם הופעת הדימום הראשון 4 כדורים במשך כל יום 3 ימים. ועכשיו עם תום הלקיחה יש לי דימום טרי קטן. כיצד צריך לקחת כדור זה על פי אלו תסמינים? ומה עלי לצפות במהלך לקיחת הכדור ואחריו. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

אתייחס לנושא האדמיניסטרטיבי תחילה: איני יודע לאיזו קופת חולים את משתייכת, ובאיזה אזור בארץ את מתגוררת. כל שאוכל לאמר הוא שבישראל של שנת 2015 אין שום הצדקה להמתנה בת 3 חדשים לבדיקת אולטרהסאונד, והמתנה של חדשיים נוספים לבדיקת רופא/ה לאחר מכן. עצתי לך לפנות עם תשובתי זו למרפאתך ולבקש תור קרוב יותר לרופא/ה. במידה ולא תקבלי, אנא, הודיעי בפורום זה באיזה קופה מדובר ותינתן לכך חשיפה, לטובת כלל הציבור. ולנושא הרפואי: דימומים כפי שאת מתארת חייבים להיות מטופלים, ולא עי טבליות הקסקאפרון. פרופה זו אינה מיועדת לטיפול ממושך (כפי שאת מתארת) ואינה טיפול לבעייתך. הפחתת הדימום היא טיפול חרום ואת זקוקה לטיפול למניעת הגורם לדימום. בשלב זה עליך לבצע בדיקות דם נוספות כגון: המוגלובין, המטוקריט, ברזל/פריטין. ובדיקות הורמונליות FSH - LH כדי לברר את תפקוד השחלות ומידת הקירבה לגיל המעבר. כל אלה עשויים לתת לרופא/ה כוון בטיפול נכון, כלומר טיפול של ממש לפתרון הבעיה. פרופ יונה תדיר

10/10/2015 | 12:05 | מאת: ספי

תודה על התשובה המהירה בסוף השבוע!!! עשיתי בדיקות דם המוגלובין - ברזל וכו נמוכים אני כבר מקבלת תוספת ברזל מרופא המשפה. ונתוני הבדיקות ההורמונליות כולן בנורמה. אפעל לקידום התור. מהן אפשרויות הטיפול השונות? האם תוכל לענות שלאלתי בנוגע לסימפטומים שאני מרגישה בעת לקיחת הכדורים?

אובחנתי לפני חודשיים. אין תסמינים מעבר לבטן של כנראה חודש שני שלישי. בת 52 וסת סדיר. הבטן מפריעה ונראה לי שאולי מלאות הרחם נראית בקווי הגוף כאילו אני בהריון. האם איפשרי שבאגן מתרחב בשל מלאות הרחם ? הריון מדומה? מפריע לי מאוד. מה דעתך ?

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי לא קבלתי התרעה על שאלתך זו ולכן העיכוב במענה. עליך לבצע בדיקת אולטרהסאונד כדי להגדיר גודל ומיקום השרירנים, ואם מדובר בכלל בשרירני רחם או סיבה אחרת. רק לאחר מכן ניתן להתייחס, ואל תעכבי ביצוע בדיקות אלה. פרופ יונה תדיר

09/09/2015 | 08:22 | מאת: מודאגת

לפני כשבוע כתבתי כאן שאלה בפורום עם פירוט מדוייק של המיומה שלי.... משום מה לא מוצאת אותה .. השאלה היתה לגבי ניתוח

לצערי איני יכול להתייחס לשאלה שנעלמה. נראה כי קרתה תקלה טכנית. נא להגדיר את השאלה פעם נוספת. תודה. פרופ. תדיר

04/09/2015 | 18:14 | מאת: חלי

היי אני בת 28 בהריון שבוע 25 גילו אצלי שרירן ברחם כבר משבוע 5..כעת הוא לא בגדילה אך רציתי לדעת האם אוכל ללדת באופן טבעי או שמוכרח קיסרי? תודה מראש

04/09/2015 | 18:23 | מאת: חלי

אני אציין שהשרירן בעובי של 12 מ"מ על 10

לפי התאורה שלך מדובר השרירן קטן. לא ניתן לחזות אם יגדל יוצר או לא. בדרך כלל שרירנים גדלים מהר בהריון. אם מידותיו לא תשתנה באופן משמעותי לא צריכה להיות לו השפעה על מהלך הלידה. פרופ. תדיר

31/08/2015 | 13:15 | מאת: אירה

שלום רב, אני בת 32 ברקע שני ניתוחים קיסריים כאשר האחרון לפני שנה וחצי שחלות פוליציסטיות. סובלת מעודף משקל ושיעור יתר בגוף. תמיד המחזור שלי היה מאוד לא סדיר. פעם בכמה חודשים או אפילו חצי שנה. אחרי קיסרי האחרון המחזור הסתדר והתחיל להגיע פחות או יותר פעם בחודש. החודש המחזור הגיע שבוע לפני הזמן. הדימום היה יותר מאסיבי ונמשך 3 ימים. לאחר מכן במהלך 10 ימים נשארו הפרשות דמיות מועטות. לפני כמה ימים הפרשות פסקו אך מאז יש לי כאב בטן תחתונה וגב תחתון. נשלחתי להבדיקת אולטראסאונד. בתוצאה רשום בין היתר כתוב: רחם שרירני רירית מעט אקוגנית עובי אדומטריום 6.5 ממ. שתי השחלות עם זקיקים רבים. כל היתר תקין. אשמח לקבל חווץ דעתך, ממה הכאבים, הדימומים וכל התופעות? גניקולוג טוען שמדובר בשיבוש הורמונלי וגורמים להתכווציות ברחם. אני לחוצה ודי חרדה. תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

העיכוב במענה נובע מתקלה טכנית ואיתך הסליחה. לא ניתן לאבחן כאב דרך אינטרנט. הכאב יכול להיות קשור לשרירי או לגורמים אחרים המחייבים בדיקה וברור יסודי. פרופ. תדיר

23/08/2015 | 12:48 | מאת: מאיה

ני בת 44 ,שנתיים בדיוק מהמחזור האחרון. בדיקות הורמונליות ב1/2015 שהצביעו על גיל המעבר. פרולקטין 90.0 mIU/l LH - Luteinizing Hormone 28.6 IU/l FSH 75.4 IU/l Estradiol (E2) 100 pmol/L - קטן מ Progesterone 2.2 nmol/L Testosterone Total 1.7 יש לי רחם שרירני. היום בבוקר ראיתי מעין הפרשה חומה. ולאחר מכן הפרשה רגילה. יש לי מעט כאב בגב התחתון ובבטן. השרירנים קיימים 4 שנים- אולטרה סאונד מדצמבר 2014 מ שרירן בגודל 44* 39מ"מ מיקום פונדוס סב סרוזי. שרירן בגודל 15*15 מ"מ תוך דופני קיר אחרי מרקם מסוייד. שחלות תקינות רירית רחם סדירה. האם יכול להיות שזו התחלה של מחזור גם אחרי שנתיים הפסקה? אני מאוד לחוצה. האם זה יכול להיות מהשרירנים ברחם?

לקריאה נוספת והעמקה

עם תוצאות בדיקות הורמנליות כמתואר לא מדובר בהופעה מחודשת של מחזור הווסת. הדמם יגול להיות קשור למספר סיבות, גם רירית הרחם וגם שרירני הרחם וזאת יש לברר לפני כל מחשבה על סיבה או טיפול. פרופ. מה תדיר

שלום, קבעתי ניתוח בתחילת שבוע הבא להסרת שרירן. הייתי אמורה לקבל מחזור בשבוע שעבר (המחזור שלי סדיר) משום מה, כנראה ממתח\חרדה עדיין לא קבלתי מחזור (יש לציין שאני לא נוטלת גלולות).תוח. המנתח ציין כי אסור לי להיות במחזור בזמן הניתוח. ואני לא מעוניינת לדחות את תאריך הניתוח. מה ניתן לעשות? 1. האם כדאי לי להתחיל לקחת גלולות היום ולהפסיק לאחר הניתוח או כשהחפיסה תסתיים? 2. האם יש כדור שמפסיק את הדימום (במקרה שאקבל מחזור יום או יומיים לפני הניתוח)? זקוקה לייעוץ דחוף! תודה, מור

לקריאה נוספת והעמקה

אכן, לא רצוי לבצע ניתוח בזמן דמם הווסת. את תכנון המועד והפסקה, או מניעה של דמם, עליך לתאם יחד עם הרופא המנתח או המטפל. לא לכך נועד פורום ציבורי באינטרנט. מטרתו להבנת תהליכים. פרופ. תדיר

25/09/2015 | 10:56 | מאת: נורית

שלום מור האם עברת את הניתוח? האם מעורבת פתיחת בטן? אשמח מאוד לדעת היות ואני במצב דומה. תודה

16/08/2015 | 11:43 | מאת: חוה פישר

שלום רב דר תדיר. נימצאה אצלי מיומה בגודל 3 סמ' על הרחם מבחוץ. המיומה אובחנה ע"י סי טי בטן ואולטרא סאונד בטן. לאחר כאבים בבטן התחתונה צד ימין מלווה בבחילןת, בטן נפוחה חולשה... היה מעט דם בשתן. האיבחון מעשה ב - 7/15. ילדתי לאחר שנים רבות של עקרות בלתי מוסברת תאומי הפריית מבחנה מהקפאה - הראשונים בעולם בשנת 89 בבילנסון ואתה דר תדיר טיפלתי בי. כבר אז היתה מיומה בתוך רחם והצלחתי להרות ולהיות בהריון 38 שבועות וללדת תאומים בן ובת מוצלחים ובריאים היום בני כמעט 26. פורסמתי אז בכל אמצעי התיקשורת בעיניין זה. שאלתי - האם כדאי להוציא את המיומה שנימצאה לאחרונה. רופאת הנשים בנתניה ממליצה לא להוציא אם אני לא סובלת כעת כי אמרה שזה ניתוח קשה בו מוציאים הרחם השחלות והחצוצרות. בדיקת פאפס וגן למחלת סרטן השחלות יצאו שליליות. מה דעתך???

לקריאה נוספת והעמקה

שמח לשמוע על הצלחתך/הצלחתנו לפני 26 שנים. הממונה שאת מתארת אונה גדולה ואינה מחייבת טיפול. לא ברור מה הסימפטומים ובת כמה את היום? לפי זה צריכה להתקבל ההחלטה אם לטפל ואיך לטפל. פרופ. יונה תדיר

12/08/2015 | 19:39 | מאת: עליזה

אני בת 49 ,שרירן ברחם 5 סמ", הוא גדל לאחרונה,המחזור בדכ סדיר אבל אני מרגישה לחץ,כאב בבטן התחתונה וסובלת מעצירות.יתכן שיש קשר לשרירן?גולדל כזה הוא סהיר או יכול לעשות תסמינים כאלו?תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

שרירן שהחל לגדול תמיד מחייב התייחסות לברור מה הסיבה ומה טיבו? הסימפטומים שאת מתארת יכולים להיות קשורים לשרירין. צריך לדעת יותר על מיקומו המדוייק ועל קצב גידולו כדי להחליט אם לטפל או רק להמסיך ללא טיפול אלא רק מעקב. בגיל המעבר שרירנים קטנים אלא אם כן אינם שפירים. מעקב נכון עשוי להבחין בכך. פרופ. יונה תדיר

הרפואה התקדמה מאד אבל במצבים בהם דוחים את מימוש הפוריות צריך לקחת בחשבון שיש לכת מחיר. לטבע יש תכתיבים אחרים. במצב בו שרירנים דוחקים את רירית הרחם יש לכך ביטוח הן בדימומים והן בהשפעה על הפוריות. למיטב שיפוטי גלולות אינן הפתרון לבעייתך.

07/08/2015 | 08:05 | מאת: רק שאלה והיא חשובה

הומלץ לי לקחת גלולות פמינט להקלה על דימום וסתי והפחתת ימי מחזור עקב רחם שרירני. לא משתמשת בגלולות שנים. חבילה ראשונה לקחתי עם הפסקה של 7 ימים, חבילה שנייה סיימתי ושוקלת אם להמשיך ברצף לחבילה שלישית או להפסיק לאלתר ולא לקחת חבילה שלישית מאחר והיו כאבי בטן, תופעות דימום כבדות וקרישי דם גדולים שמפריע מאוד לתפקוד היומי. איפה ההשלכות יהיו יותר חמורות (דימום חזק וכו'), אם אפסיק לקחת גלולות בסיום חבילה שנייה ויותר לא אקח גלולות או שאקח חבילה שלישית ואחרונה ברצף (או בהפסקה) ולאחר מכן אפסיק עם שימוש בגלולות?

לקריאה נוספת והעמקה

גלולות כלל אינן פתרון טיפולי נכון משרירני רחם. גלוחות משנות במעדה מסויימת, לעיתים לטובה ולעיתים אף לרעה, את אופי הדימום. השליחה בגלולות שהן דוחות את הטיפול האמיתי לשרירני רחם. מה הטיפול המתאים לך? זאת לא ניתן לדעת בהעדר כל מידע כגון גודל, מיקום, גיל, קצב גידול הממונה, וכיוב. פרופ. תדיר

07/08/2015 | 20:30 | מאת: בהמשך לכתוב מעלה

תודה על המענה. בהמשך לכתוב מעלה, אני בחורה בת 31, רווקה ללא ילדים המעוניינת לשמר את רחמי וללדת בעתיד. לגבי פרטים נוספים, לפני כ- 8 שנים עברתי כריתת שרירן קדמי אינטמורלי 7 ס"מ במינלפרוטומיה לאחר אנמיה סימפטומטית. כיום מצויים 3 שרירנים: בקיר קידמי הדוחק את הרירית 41*34*47 מ"מ, קיר אחורי הדוחק את הרירית בקוטר 31 מ"מ, ואינטרמורלי בפונודוס בקוטר 7 מ"מ. קצב הגידול מ-4/2011-7/2015 בין 1-17 מ"מ שבשנתיים האחרונות החלה האצה. בוצעה היסטרוסקופיה פעמיים, ללא ממצא של שרירן בחלל ולכן לא נעשה ניתוח. כרגע במעקב שמרני וגלולות זה מה שהוצע. כפי שציינתי סובלת מימי מחזור מעל שבוע, כאבי בטן חזקים, דימומים כבדים עם קרישי דם גדולים, תכיפות במתן שתן והברזל וההמוגלובין במגמת ירידה. עברו שנים וקצת תמוהה שהרפואה לא מספיק התקדמה בעניין לטיפול לטווח ארוך. מה דעתך בנושא?

18/09/2015 | 14:40 | מאת: בהמשך לכתוב מעלה

יש מענה בעניין?

לא ראיתי כל שאלה ממך קודם לכן. עקרונית, לא ניתן להשיב על שאלתך ללא מידע על הרחם השרירני (כגון גודל שרירן, מיקום, קצב גידול, תכניות ילודה). ובנוסף, גלולות למניעת הריון אינן טיפול לרחם שרירני. פרופ. תדיר

21/09/2015 | 20:26 | מאת: שאלה חשובה

בהמשך לכתוב מעלה, אני בחורה בת 31, רווקה ללא ילדים המעוניינת לשמר את רחמי וללדת בעתיד. לגבי פרטים נוספים, לפני כ- 8 שנים עברתי כריתת שרירן קדמי אינטמורלי 7 ס"מ במינלפרוטומיה לאחר אנמיה סימפטומטית. כיום מצויים 3 שרירנים: בקיר קידמי הדוחק את הרירית 41*34*47 מ"מ, קיר אחורי הדוחק את הרירית בקוטר 31 מ"מ, ואינטרמורלי בפונודוס בקוטר 7 מ"מ. קצב הגידול מ-4/2011-7/2015 בין 1-17 מ"מ שבשנתיים האחרונות החלה האצה. בוצעה היסטרוסקופיה פעמיים, ללא ממצא של שרירן בחלל ולכן לא נעשה ניתוח. כרגע במעקב שמרני וגלולות זה מה שהוצע. כפי שציינתי סובלת מימי מחזור מעל שבוע, כאבי בטן חזקים, דימומים כבדים עם קרישי דם גדולים, תכיפות במתן שתן והברזל וההמוגלובין במגמת ירידה. עברו שנים וקצת תמוהה שהרפואה לא מספיק התקדמה בעניין לטיפול לטווח ארוך. מה דעתך בנושא?

05/08/2015 | 22:43 | מאת: רננה

שלום,יש לי המון שנים שרירן ברחם גדול. סיימתי עם הלידות. שאלתי אני סובלת מכאבי גב תחתון וירך ימין המון שנים וקשה לי עם ההליכה האם יש קשר לרחם. שמעתי שאולי יש קשר. תודה רננה

לקריאה נוספת והעמקה

לשאלה המנוסחת בצורה כל כך לא ברורה ניתן להשיב רק ש... נראה שצריך ייעוץ. מה זה גדול? היכן ממוקם? מה הסימפטומים? האם גדל עם הזמן? מה גליל? ועד ועוד.

04/08/2015 | 20:14 | מאת: לימור

שלום, אני בת 41 עם ילד שהושג בטיפולי IVF נמצאת בטיפולי פוריות. יש לי מיומה של כ 9 סמ בצד השמאלי של הרחם, מחוצה לו ואינה מגיעה לרירית הרחם או משנה את צורתו. הבעיה העיקרית שהיא מפריעה לרופאה לשאוב ביציות מהשחלה השמאלית. האם יש לכך פתרון?? כרגע רק ניתוח וחודשי המתנה רבים עומדים על הפרק. תודה.. לימור

לקריאה נוספת והעמקה

הגודל שאת מתארת , 9סמ, הוא גודל משמעותי לא רק לגבי שאיבת הביציות אחא גם לגבי מהלך ההריון. אח תגובת השחלות שלך טובה וניתן לראות הרבה זקיקים יש הצדקה לשקול כריתת השרירן. המתנה זו להתגלות ככדאית. גם נסיון הקטנת נפח השרירן בדרכים שמרניות כרוך גכ בתקופת המתנה. פרופ. יונה תדיר

29/07/2015 | 17:45 | מאת: ענת

עשיתי אולטראסונד מעקב למיומות שיש לי בת 52 . משהו חדש ממצא צלול בקוטר של חמש מילימטר מה זה אומר ?תוני_בדיקה הבדיקה בוצעה בגישה: וגינלית נתוני_רחם :מנח : אחורי גבולות 67 מ"מX 52X 73 :מירקם: שרירני מידות הרחם עובי אנדומטריום:7.3 מ"מ הערות:נצפה נוזל בחלל הרחם גובה עמודת הנוזל 5.5 מ"מ : נצפו 2 שרירנים 1. שמאלי בגודל 47*46 מ"מ 2. ימני בגודל 29*30 מ"מ _נתוני_שחלה_ימנית מ"מ x 11x 20 :מידות השחלה מרקם השחלה : תקין נתוני_שחלה_שמאלית מ"מ x 12x 15 :מידות השחלה הערות:בתוכה ממצא צלול בקוטר 5 מ"מ דוגלס: חופשי מנוזל מופנית לרופא/ת נשים מטפל/ת *** תודה על הפנית האישה

29/07/2015 | 17:47 | מאת: ענת

רק לציין שמיומות לא עושה בעיות אין דימומים ואין יותר מחזור כבר שנתיים

אין זה נכון לקבל החלטות רפואיות על פי מידע אינטרנטי בדרך זו, אשר נועדה להבנת תהליכים ומחלות ולא לקבלת החלטות. אין גם מידע על בדיקה קודמת, או מעקב עתידי. כללית ניתן לאמר שהשרירנים אינם גדולים אף כי לא ידוע מה היה גודלם וקצב גידולם, וזה חשוב . הממצא הציסטי הצלול הוא כנראה בשחלה וגם הוא לא נראה כמדאיג. צלול = משמעותו ללא חשד לרקמה פתולוגית בתוכו אלא רק נוזל. חשוב לדעת גם אם יש סימפטומים כדון דימומים, וכיוב. יש לעקוב ולראות מה יהיה כוון ספיגתו או גדילתו. בהצלחה, פרופ יונה תדיר