הוצאת שרירונים או כריתת רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

18/01/2016 | 01:49 | מאת: אנלונה

אני בת 43 ללא ילדים, אובחנתי עם 2 מיומות שגדלו מעט בחצי שנה האחרונה (כרגע 3 ס"מ) לצערי לא ניתן לי מידע על מיקומן. הומלץ לי לבצע ניתוח להסרתן. בביה"ח נאמר לי שיש אפשרות להסיר אך ורק את המיומות אבל הומלץ לי להסיר את הרחם. אני יודעת שייתכן שהסיכויים שלי להכנס להריון באופן טבעי זעומים יחד עם זאת לא הייתי רוצה לסגור את הגולל על האפשרות להריון עתידי גם אם אצטרך לעבור הפריות. לפני שאני עושה את ההחלטה הדרמטית הזאת הייתי רוצה לשמוע חוות דעת של מומחה. אודה לך על תשובה מהירה כי יש לי כבר תור לניתוח ב10.2 תודה רבה רבה מראש

קשה להשיב לשאלתך על בסיס הפרטים המצויים. אשתדל להתייחס למה שאפשר. 1. שרירן בגודל זה אינו מחייב ניתוח אלא אם כן את סובלת מדימומים חזקים. ההחלטה תלויה במידה רבה בקצב גידול השרירניפ, ובמיקומם (כפי שניתן להגדרה בבדיקת אולטרהסאונד איכותית. 2. בכל מקרה, בגילך, אין הצדקה לכרות את הרחם. 3. בגיל זה, פוריותך בירידה חדה מידי חודש בחודשו, ללא קשר להפריות או לנסיון טבעי. כדאי להזדרז. 4. ההחלמה לאחר הניתוח תלויה בסוג הניתוח (אם בכלל ניתוח) וזה כאמור תלוי במס 1 לתשובתי הנל. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות