נגישות
נגישות

פורום שרירני רחם - מיומות

פורום זה נועד לספק מידע על בעיה שכיחה בתחום בריאות האישה: שרירני רחם, ובלע"ז: מיומות או פיברומות (Myoma, Leiomyoma, Uterine Fibroids). מידע רב נצבר בשנים האחרונות באשר לגורמים המעודדים את התפתחותם של גידולי רחם אלה, ובמקביל, קיים מגוון רחב של שיטות חדשות למעקב וטיפול.

המרכז הישראלי לשרירני רחם ("מי-שר") הוקם ע"י קבוצת רופאים מומחים ומנהלי יחידות בתחומים שונים הנקשרים סביב בעיית שרירני הרחם. בדרך זו ניתן לספק לכל אישה הסובלת משרירני רחם ייעוץ וטיפול רב תחומי ברמה הגבוהה ביותר, על בסיס מצבה, צרכיה ורצונותיה.

פורום שרירני הרחם נותן מענה כללי לשאלות הציבור בתחום שרירני הרחם, ושאלות נלוות בתחום בריאות האשה, על בסיס ניסיון רב וידע קבוצתי נרחב.
1335 הודעות
1160 תשובות מומחה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות

22/09/2013 | 22:21 | מאת: dana

שלום, אני בת 37. בבדיקה גילו אצלי ציסטה בקוטר 65 מ"מ ומיומה בפונדוס סובסרוזי 42 מ"מ. 1)מה זה אומר "פונדוס סובסרוזי" והאם הגדלים האלה של מיומה וציסטה הם נחשבים ל"גדולים" ? 2) אני עדיין לא הייתי בהריון אף פעם. האם מיומה במקום כזה יכולה לסכן אותי אם אכנס להריון בעתיד או שהיא יכולה להשפיע על איברים סמוכים ועל איזה?. 3)האם אפשר לחיות עם מיומה וציסטה בגדלים האלה בלי לעבור ניתוח להסרת מיומה? 4) האם דיקור סיני יכול להפחית את גודל המיומה או כל טיפול טבעי אחר?

לקריאה נוספת והעמקה

מיומה וציסטה הם שני ממצאים שונים, בשני אברים שונים (מיומה-רחם, ציסטה-שחלה) . משמעות הממצאים שונה, משמעות הגודל שונה, והקשר לפוריות שונה. גם המעקב המתחיים שונה. בכל מקרה, בגיל זה וללא הריונות בעבר יש להתייחס לכך בזהירות ולעקוב בהתאם. משמעות המיקום: פונדוס הוא החלק העליון של הרחם, וסוב סרוזי הוא החלק החיצוני המרוחק מרירית הרחם. גם לכך יש חשיבות בטיפול ואם אפשר לבחור הרי שזה המיקום הטוב יור בקשר לגיעה אפשרית בפוריות, אבל כאמור, מחייב מעקב זהיר. פרופ. יונה תדיר.

16/09/2013 | 14:59 | מאת: ליאת

ליאת שלום פרופסור, אני בת 32. במהלך הריוני הראשון התגלה שרירן בגודל 6 ס"מ בצוואר הרחם (בצד שמאל, כלפי חוץ, בעלי יכול להרגיש אותו תוך קיום יחסי מין), ועל פי מרבית הרופאים שבדקו אותי, הבנתי שאזור דיי נדיר של מיומה. כרגע היא התכווצה ל3.5 ס"מ. ההריון היה בעייתי, ילדתי בקיסרי וכעת אני מתלבטת על איך לטפל אם בכלל. אני רוצה עוד ילדים בהמשך. המיקום בהחלט בעייתי ועלול להוות בעייה בהריון הבא שלי, ומצד שני, הסרה (רק בניתוח למיטב הבנתי) עלולה אולי להפריע לי להכנס שוב להריון. תוכל להמליץ לי על רופאים בתחום הספציפי שאוכל להבדק אצלם? (שמתעסקים לא רק במיומות אלא גם בוחנים את הסיכון בבעיות שיכולות להיות לי בלהכנס להריון במידה ואחליט להסירה). תודה רבה, ליאת.

16/09/2013 | 15:09 | מאת: ליאת

תיקון: סליחה, מיומה בצד ימין- כנראה בפרמטריה. כך רשם הרופא שטיפל בי בזמן ההריון.

ניתן לייעץ כיצד לנהוג רק על בסיס מידע מדוייק על מיקומו של השרירן , לפחות -4- 3 חדשים לאחר הלידה, ובעקבות בדיקת אולטרהסאונד איכותית, קרי מכשיר טב ומומחה/ית טוב/ה. פרופ, יונה תדיר

13/09/2013 | 12:50 | מאת: הילה

שלום פרופסור! אני בת 40, החלתתי להפסיק להשתמש בכדורים הורמונלים( הרמונט ) .במקום התחלתי להשתמש בהתקן רגיל תוך רחמי. טבעת רגילה. מ אז שהותקנו לי אותה ב23 באוגוסט אני עדיין מקבלת סוג של מחזור, זה לא חזק, זה יותר ניראה כאילו יום אחרון של מחזור .עד היום יש לי את זה בכללי לא נגמר .האם התרופה ההקסאקרון תיהיה יעילה בשבילי. תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

יש להמתין קצת יותר זמן עד כד לדעת אם מיקום ההתקן בעייתי, וניתן לוודא זאת בבדיקת אולטרהסאונד. כדורי הקסקפרון נועדו להפחית דימום לפרק זמן קצר, אבל עדיף לוודא מה סיבת הדימום ולא לעשות שימוש ממושך בטיפול תרופתי זה, וד לא כתחליף לאבחנה. וחוץ מזה, כש להבי מה ההבדל בין דימום ווסת למחזור. מחזור אין משמעותו דימום ווסת. פרופ. יונה תדיר

11/09/2013 | 19:10 | מאת: לונה

בת 56 אחרי טיפולים כימו והקרנות ניתוח משמר בבדיקה גניקןלןג רירית דקה קולקציית נוזל ברחם וממצא כ-6.6 עי בא זור פונדלי האם זה הסדר? וגם הפנייה להיסטרוסקופיה וגרידה על מנת לקחת ביופסחה

שאלתך אינה ברורה וכנראה גם אינה מתאימה לפורום זה. פרופ תדיר

10/09/2013 | 13:36 | מאת: ג

שלום רב כמה זמן לאחר לידה, רצוי או ניתן לעקוב אחר מצבן של מיומות ? תודה ויום טוב

הדבר תלוי במידה רבה בגודלן ומיקומן של המיומות. בכל מקרה, אין טעם לבצע בשיקת אולטרהסאונד אלא רק כ 3-4 חדשים לאחר הלידה. פרופ. תדיר

08/09/2013 | 22:35 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 47.5 ויש לי שרירן בגודל של 8 סמ'. אני מרגישה לחץ בבטן התחתונה. יש לי מידי פעם כאבים בבטן התחתונה במיוחד כשקר או אחרי אורגזמה. כמו כן, הבטן שלי מאד נפוחה. שאלתי היא מה ניתן לעשות? מכיוון שהרופא שלי אמר שבשלב זה לא צריך לעשות כלום רק ביקורת אחת לחצי שנה. אשמח מאד לתשובה. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין כל אפשרות לתת תשובה ללא פרטים חשובים כגון מיקום מדוייק של השרירן בשכבות הרחם, סימפטומים (כגון דימומים) , רמת ההמוגלובין (בדיקת דם), קצב גידול השרירן, וכיוב'ץ יהיה זה בלתי אחראי מצידי להמליץ כך או אחרת ללא מידע זה. פרופ' תדיר

09/09/2013 | 22:14 | מאת: מיכל

שלום פרופ' יונה תדיר ותודה על תגובתך. בהמשך לשלך, מיקום השרירן בחלק התחתון של הרחם. דימומים אין. רמת המוגלובין מהבדיקת דם האחרונה: 25.9 (Mean cell Hemoglobin (MCH . השרירן התגלה בבדיקה אקראית אצל רופא הנשים לפני כשנה. זכור לי כי הרופא אמר שהרחם שלי בגודל של שבוע 14 ונדמה לי שהשרירן היה בגודל של 6 סמ. כעת הוא בגודל של 8 סמ. מקווה שעניתי על השאלות. אשמח מאד לתשובתך. תודה וחתימה טובה.

01/09/2013 | 22:20 | מאת: שיפי

רחם קידמי בגודל 72x51x69. מירקם רחם שרירני דיפוזי ללא שרירן מוגדר. רירית רחם בעובי 16.5 .רירית מעובה. חלל רחם לא סדיר עים מבנה אקוגני בתוכו בגודל 9x9 המתאים לפוליפ אנדומיטראלי דוגלס ללא נוזל נ אני בת 52 מחזור סדיר עים גושים מחזור אחרון 5.7.2013 זאת אומרת מחזור אחרון לא הגיע . האים הוא פסק האים המימצאים הנל מתאימים לכאבים בצד שמאל ומה הטיפול למימצאים המוזכרים. תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

להלן ציטוט מתוך שאלתך: "רירית מעובה. חלל רחם לא סדיר עים מבנה אקוגני בתוכו בגודל 9x9 המתאים לפוליפ אנדומיטראלי". משמעות הדברים שעילך לפנות לרופא הנשים המטפל שלך אשר קרוב לוודאי ימליץ על בדיקת דגימה של רירית הרחם והוצאת הפוליפ. פרופ' יונה תדיר

22/08/2013 | 15:25 | מאת: רותי

בת 52 נוטלת אספירין.באולטרהסאונד בגישה ביטנית רחם בגודל 47*45 מ"מ.רירית 4מ"מ סדירה.מעל הרחם הודגם שרירן סבסרוזי בגודל 55*61 ס"מ..וללא נוזל חופשי. מה לדעתך המשך טיפול.

האם את סובלת מהשרירי? כגון דימומים? כמה זמן ידוע עליו? האם גדל? מה רמות ההמוגלובין והברזל בדם? החלטות רפואיות אינן מנוממצבם הכללי. פרופ. תדיר

14/08/2013 | 18:11 | מאת: MEDAMEMET

בת 46. רחם שרירנית. מתלבטת לגבי הטיפול באולטרסאונד - MRI FUS מלבד הרופא המטפל שמנהל את המחלקה שמבצעת זאת בתל השומר, כל שאר רופאי מכבי לא תומכים בשיטה זו וטוענים שאינה יעילה. ממליצים לי כולם להוציא את הרחם. ניסיתי לשים מירנה אך זו יצאה מלבד, כחודש וחצי לאחר שהכנסתי אותה עם הדימום הרב וקרישי הדם הענקיים אשר לא הפסיקו במשך כמה שעות (לא יכולתי לצאת מהמקלחת כי שום טמפון לא עצר את הדימום) מחזור חודשי כל 25 יום בערך, ונמשך כמעט שבועיים עם כמות דימום גבוהה מאד + קרישי דם ענקיים. אני לוקחת 2 כדורי ברזל ליום לאחר שעשיתי בדיקת דם וגיליתי שיש לי המוגלובין 7.3... כשבועיים לאחר הדימום המסיבי האחרון, התחלתי לדמם שוב ונראה כי המצב רק מחמיר. לוקחת 2 הקסקאפרון 3 פעמים ביום לא בטוחה שזה ממש עוזר... מה לעשות ? לתת ציאנס ל MRI FUS או להוציא את הרחם תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אכן, צודקים רופאי מכבי. טיפול זה שנוי במחלוקת, תוצאותיו אינן ברורות, וההתאמה אליו ניתנת להגדרה על פי דביקת MRI מקדימה, אך גם במקרים שנמצאו מתאימים התוצאות שנויות במחלוקת. מעבר לכך אין שום אפשרות להתייחס לחלופות טיפול המתאימות לבעייתך, מאחר ולא ציינת שום פרט באשר לגודל ולמיקום של שרירני הרחם שלך, קצב גידולם, ןכיוב'. פרופ' יונה תדיר

שלום רב, בת כמעט 50. יש לי רחם שהוגדרה כשרירנית עם שתי מיומות - קוטר 4 ו-6, שאף פעם לא הציקו לי. לפני כשלש שנים וחצי המחזור איבד את הסדירות שלו, הרופא המליץ ולקחתי גלולות להסדרת המחזור "פרוגילוטון". לפני כחצי שנה הפסקתי איתן, בעקבות בצקת ברגל שאכן נסוגה עם העצירה בשימוש. חודש או חודשיים אחר כך, לאחר יחסי מין, קבלתי מחזור או דימום. חודש וחצי אחריו, דימום מזערי וקצר, ושלושה שבועות לאחר מכן, בימים אלה, שוב דימום די צמוד לתרגילי בטן שעשיתי. שאלתי היא: האם יתכן ששרירנים יגרמו לדימום בעקבות הפעלת שרירי בטן/רחם? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן, יתכן והשרירים הם הגורמים לדימום, אבל במקרה כגון זה יש הצדקה להיוועץ ברופא/ה ולשקול לקיחת דגימה מרירות הרחם כדי לוודא שסיבת הדימו אינה ממקור אחר. פרופ. יונה תדיר

04/08/2013 | 18:17 | מאת: לריסה

שלום! אני בת 54 (ווסת אחרון לפני חודשיים) במקרא נצפה גוש גדול בבטן שלאחר כל הבדיקות כולל ביופסיה (שלילית) רופאים לא יועדים מה זה ומאיפו זה (רחם גדול שרירני או משחלה שמולית או?) PAP תקין. האם יש אופציה חוץ מניתוח? האם במקרא הזה חייבים כריתת רחם בגישה בטנית (גודל גוש, גודל רחם, ממצאים לא ברורים)? האם רחם שרירני חייב כריתה מלאה? ואם יש צורך בהורדת שחלות וכו'? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

ברפואה מסודרת ונכונה מקובל להגיע תחילה לאבחנה ורק אז לשקול מה הטיפול הנכון מתוך מגוון אפשרויות טיפול הקיימות (לעיתים). במקרה שלך, למיטב הבנתי, אין עדיין אבחנה ואת כבר מתלבטת מה הטיפול הנכון, ומה אינך רוצה לעשות. לפיכך אתמקד באפשרויות האיבחון תחילה: אם מדובר ברחם גדול, בגוש, בגידול שמקורו ברחם, אזי שום ביופסיה (שעשית או שלא עשית) אינה רלוונטית. כי לגידול רחם אין ביופסיה. PAP תקין מתייחס לצואר הרחם ולא לרחם. ומה כל הבדיקות אשר לדבריך "שליליות" אינו רלוונטי, כי לגוש ברחם אין כאמור בדיקת איבחון פתולוגית. לשחלה יש אמנם סמנים בבדיקות הדם, לאחר בדיקת אולטרהסאונד לשחלות, ולשרירני רחם יש אולטרהסאונד המגדיר מיקום וגודל, ואת זה לא ציינת בשאלתך, אבל גם אם היית מציינת אין בכך כדי ללמד על טיבו של הגוש. ומאחר וייתכן שמדובר ברחם שרירני, אזי לעניין הטיפול תלוי כאמור מה גודלו? מה מיקומו? כמה זמן הוא מצוי? האם גדל לאחרונה? וכיוב'. נראה כי עלייך להוועץ הרופא/ה על האבחון הסביר והטיפול הראוי. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

04/08/2013 | 20:49 | מאת: לריסה

שלום! תודה רבה. לא הסברתי טוב. עשו US, דופלר, CT ואחר כך ביופסיה לגוש גדול בבטן. עדיין לא מובן מקור הגוש. בגלל חוסר בדעות רופאים ממליצים כריתת רחם בגישה בטנית ובדיקה בזמן הניתוח מקור הגוש ואם צריך גם גורדד שחלות וכו'. תענה שבגלל גודל גוש צריכה גישה בטנית. רופא שלי מדבר רק על ניתוח בטני. אני ידועת שרחם שרירוני עוד מלידה ראשונה לפני 17 שנה. בדיקת רופא נשים קודמת לפני 3 שנים ואין אפשרות להשוות. אני חשבתי אל ניתוח לפרוסקפיה או שיתה אחרת. האם יש אפשרות לקבל דעת רופא שעובד עם "מכבי שלי"? תודה

02/08/2013 | 17:55 | מאת: ג

תודה על המענה המהיר. באשר לפרטים נוספים ששכחתי לציין: גילי 39 וזהו הריון ראשון. כמו כן, רציתי לשאול האם נכונה הטענה בדבר הצטמקותן של מיומות מיד לאחר לידה והאם מדובר בשינוי של ממש בגודלן ? או שהשינו ניכר בגיל המעבר ?

לקריאה נוספת והעמקה

בגיל 39 ובהריון ראשון נכונה המלצת הרפא/ה שלך שבעתיים. מיומות נסוגות בגודלן לאחר הלידה. פרופ' תדיר

02/08/2013 | 12:15 | מאת: ג

בוקר טוב הרופא המטפל החליט לשלוח אותי למרפאת סיכון, על סמך אבחון של מיומה קדמית בסקירה ראשונה בגודל של 53*47 , שככל הנראה גדלה עם ההריון. עם זאת הוא עצמו לא בדק אותי מעולם ולא מכיר את ההסטוריה הרפואית שלי. פרט לכך יש לי עוד שתי מיומות קטנות בקיר אחורי. עליי לציין שכשחלטתי להביא ילד מתורם על בסיס מחזור טבעי וללא שום שימוש תרופתי בכלל מאז ועד היום, לא נאמר לי ע"י רופא הפריון (שהוא שם דבר) שהמיומה יכולה להוות בעיה. אני מניחה שפרט למעקבי א.ס. של המרפאה בסיכון לא ניתן או צריך לעשות דבר כי בינתיים אני מרגישה טוב. האם זה לא מסוכן לעובר לעשות מעקבים תקופתיים ב-א.ס. ? שכן,פרט למיומה אין כל אבחנה רפואית אחרת ואני בריאה תודה לאל. (אגב , אני על סף שבוע 18)

לקריאה נוספת והעמקה

בין היתר, שכחת לציין מה גילך, האם זה הריון ראשון, ומה עברך המיילדותי. כללית ניתן לאמר שצודק הרופא המטפל בהפנייתו זו. פרט לכך שאין סיכו בבדיקות הא.ס., אשר נעשות ממילא במהלך הריון, אין צורך להרבות בהן אלא רק להגדיר, לצד ההתייחסות בעובר, גם למצבן, גודלן ומיקומן של המיומות. אכן, לא ניתן לטפל במיומות במהלך ההריון, או הלידה, אבל יש סיבוכים למיניהם ואשר הרופא/ה צריך לנווט את מהלך ההריון, ההערכות לקראת הלידה, ומהלך הלידה, בדרך מתאימה ומכונה יותר. האם יש לך בעיה עם זה שמפנים אותך למעקב טוב? בהצלחה, פרופ' תדיר

30/07/2013 | 19:10 | מאת: דנה

בת 50. רחם שרירנית אובחנה כבר לפי כעשור. מחזור חודש תדיר, כל 25 יום בערך, ונמשך כמעט שבועיים כאשר גם בעבר הכי פחות היה 7 ימים. כמות הדימום גבוהה מאד - ובשלש שנים האחרונות זה רק הולך ונהיה גרוע יותר מבחינת כמות הדימום. חברות סיפרו לי על התקן מירנה כפתרון להפחתת ימי המחזור וכמות הדימום. ניגשתי לגניקולוג לבקש - והוא הפנה אותי לפני החלטה אם אכן זה הפתרון המתאים - לאולטראסאונד ובדיקות דם. באולטראסאונד נמצאו הרבה שרירנים - כולל: - שרירן קדמי 45ממ - שרירן באיזור הצואר 49ממ - שרירן מרכזי 49ממ - שרירן ימני סבסרוזי על גבעול 57ממ - רושם לרירית מתפצלת (קושי בהדגמה עקב שרירנים) בבדיקות הדם נמצא חוסר ברזל: - ברזל 20 - המוגלובין 10.9 - המטוקריט 34.8 - MCV 71.3 - MCH 22.3 - MCHC 31.3 - platelets 495 - RDW 19.6 - WBC 12 (נוט' 8) מאחר והתור הבא שקבעו לי לגניקולוג רחוק (יחסית) יש לי 2 שאלות: א. האם כדאי להתחיל לקחת ברזל על דעת עצמי עד שאגיע לרופא ב. האם יהיה צורך בטיפול פולשני כלשהו כדי להסיר/לטפל בשרירנים? ג. האם שימוש בהתקן מסוג מירנה יוכל לסייע לי בהפחתת הדימום (כמות וזמן) ד. האם אפשר יהיה להימנע מכריתת רחם ? (שמשמעותה הקדמת תופעות גיל המעבר שאני מעדיפה להימנע מהן כל עוד זה אפשרי...) הערה נוספת: אמי נפטרה מסרטן שד (היתה בת 51) בדיקות גנטיות שללו אצלי את הגנים, אך הבנתי שבכל מקרה לא אוכל לקבל טיפול הורמונלי לתופעות גיל המעבר אם וכאשר יתחילו. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

נתחיל מהסוף: 1. אין קשר בין סרטן השד ובדיקות הגנטיות הקשורות לסרטן שד ושחלות לשרירני רחם. 2. לעניין ההתקן התוך רחמי המשחרר הורמונים מסוג מירנה. התקן זה עשוי להפחית דימום במצבים בהם הסיבה לדימום היא בעיות הורמונליות ולעיתים גם הפחתת הדימום במצב של שרירנים קטנים אשר הם הסיבה לדימום, וגם זה לפרק זמן קצר. במקרה שלך לא מתאים לעשות שימוש בהתקן תוך רחמי זה. זה גם לא יעזור להפחתת הדימום והורמונים אלה עלולים אף לגרות למיומות לגדול, שהרי מיומות גדלות בעקבות חשיפתן להורמונים ואת שוקלת אולי להוסיף עוד קצת הורמונים (כדאי לעדכן את החברות). 3. להחלטה על טיפול מתאים לבעייתך יש להתרשם מהגודל הכולל של הרחם ולשקול, בין היתר, מלופות אחרות כגון ניתוח או צינתור. 4. ניתן להתחיל בתוספת ברזל. לא יזיק. פרופ' יונה תדיר

28/07/2013 | 20:57 | מאת: מודאגת

עברתי כריתת רחם ללא שחלות וללא צוואר לאחר היסטרוסקופיה. מדי כארבעה שבועות אני מקבלת דימום מאד קטן (טיפות במשך שעות). האם יש סיבה לדאגה?

31/07/2013 | 00:22 | מאת: פרופ' יונה תדיר

בכל מקרה של שאלה לאחר ניתוח יש להוועץ עם הרופא/ה המנתח/ת או המחלקה בה נותחת. יהיה זה לא נכון לתת עיצה ללא ידיעה מה היה בניתוח. פרופ' יונה תדיר

23/07/2013 | 09:55 | מאת: גלולה אחת

שלום, אני הייתי אמורה לעבור טיפול אולטרסאונד ממוקד ב- 22 לחודש. אני סובלת ממיומה גדולה ומחזור מטורף(דימום מאסיבי וכאבים איומים). הטיפול נדחה ל - 12/8 לצערי. אני לוקחת את ה - primolut nur מה- 27 לחודש, יש לי ל 30 ימים. השאלה שלי היא מה לעשות? כאשר אני לא יכולה להיות במחזור בזמן הטיפול הזה(האולטראסאונד הממוקד). האם להפסיק עכשיו והמחזור יבוא עוד כמה ימים? האם אפשר להמשיך לקחת עד אחרי הטיפול או שזה לא מומלץ? בנוסף, היום הופיע דימום, כמו מחזור. האם להפסיק? תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שאלתך טובה, ובעייתך ברורה, אך קשה לתת תשובה לשאלתך זו. השימוש באולטרהסאונד ממוקד שנוי במחלוקת בין הרופאים המומחים בתחום זה ובחירת הטיפול, או ההתאמה, כמו גם רמת הציפיות שלך לתוצאת הטיפול יכולה להתקבל רק במקום בו עברת את בדיקת ה MRI ואשר הגדירו את התאמתך, את גדלו ואת מיקומו של השרירן. בהצלחה פרופ' תדיר

שלום, לפני שמונה וחצי חודשים עברתי ניתוח קיסרי. בבדיקת אולטרסאונד לאחר הניתוח (4 חודשים) נמצא כי יש לי מוקדים אקוגניים ברחם. מאחר שלא קיבלתי מחזור אז המתץנתי לראות אם יסתדר לבד. לאחר חמישה חודשים קיבלתי מחזור. מחזור קבוע כל חודש. בבדיקת אולטרסאונד שעשיתי לפני מספר ימים נמצא, כדלקמן: מנח: קדמי. מירקם תקין. קו הד אמצעי: כן. גבולות: סדירים. מידות: 41*30*43. עובי אנדומטריום 6.0. הערות: רירית רחם לא סדירה עם מוקדים היפראקוגניים ללא זרימות דם. נתוני שחלות תקינות ובכל שחלה נמצא זקיק. הבדיקה בוצעה ביום התשיעי למחזור. מה זה אומר? הומלץ לי לבצע הסיטרוסקופיה אך אני חוששת מהבדיקה ומהתערבות נוספת ברחם. על מה הנתונים יכולים להעיד? תודה רבה, שירן.

לקריאה נוספת והעמקה

תודתי לך על המחמאה הגדולה, באמון הרב שאת נותנת בי, או בפורום אינטרנט בכלל. שהרי את יוצאת מתוך ההנחה בשאלתך שהרופא שהמליץ לך אינו יודע מה זה יכול להיות, ולכן המליץ על היסטרוסקופיה, אבל אני (או כל מומחה אחר בפורום) יכול לדעת גם בלי היסטרוסקופיה. איני יודע אם היסטרוסקופיה היא הדרך הנכונה, או היחידה, כדי לברר מה משמעות התוצאה, ו/או אם יש הצדקה לבצע ברור נוסף. מה שברור הוא שאין זו דרך ההתקדמות כדי להשלים ברור. בהצלחה פרופ' תדיר

לפני כ-4 שבועות עברתי ניתוח להסרת שרירן. הגיעה תשובה היסטופתולוגית שהתוצאה שלה כדלקמן: התקבלה צנצנת ובה מספר קטעי רקמה בנפח 3.5 סמ"ק. Myomectomy-Leiomyoma' - Snomed: T-82000,M-88900 - מה זה אומר? הכל תקין?

לקריאה נוספת והעמקה

תקין. אין בתשובה זו שום בעיה מדאיגה, אך עליך להיות בקשרק עם הרוםא/ה המנתח/ת או מרפאת הביקורת. פרופ' תדיר

15/07/2013 | 21:58 | מאת: Bet

עשיתי us עקב ורידים מפשעתיים. על הדרך זיהתה הטכנאית ממצא שקראה לו קרע בדופן הרחם. הגעתי למיון עם הממצא. לבסוף לאחר הרבה בדיקות נמצא מיומה. וככה כתב הפרופסור במיון:באספקט הקדמי של הרחם, ליד קו האמצע ומעט לימין ממצא היפואקטני בקוטר 2 סמ . נצפו על פניו זרימות דם ורידיות תקינות. ניראה עטוף היטב עי דופן הרחם במראה שיכול להתאים לשרירן תוך מוראלי קטן. הפרופסור המעיט בהסבריו. אמר שזה קטן וזה שטויות. זו לידה רביעית שלי... אשמח לדעת האם זה יכול לגדול ולגרום לבעיה בלידה? והאם מיקום המיומה בעייתית? זה יכול לקטון אחרי הלידה? סליחה על האריכות

לקריאה נוספת והעמקה
17/07/2013 | 15:28 | מאת: bet

היי,לא ענית לי,,,אשמח לתשובתך

לא ברור מדבריל האן את בהריון? ואם כן באיזה שבוע? ושאלות נוספות... פרופ' תדיר

22/07/2013 | 19:55 | מאת: Bet

אני בהריון שבוע 29 כרגע כבר. לידה רביעית. המיומה בגודל 2 סמ . בעקרון כתבתי הכל בהודעה המרכזית.... תודה

14/07/2013 | 22:47 | מאת: יולי

שלום פרופסור יש לי שאילה כזאת. אני בת 43 אם לשני ילדים. תוך שנה גדלו לי שני מיומות א-סימפטומטיות.ללא דימומים ללא שום הפרעה נשלכתי לבדיקת דופלר.אלה התוצאות: מידות רחם X=90 ממ Y=40 ממ עובי רירית 4.3 ממ. מימין שרירן סוב סרוזי 75*79 ממ R.I של 0.35 -פתולוגי בפונדוס שרירן סוב סרוזי 32*37 ממ. השאילה: 1. האם ניתן לעשות ניתוח בהוצאת רחם לפרסקופי? האם ניתן להוצאי רק את שרירנים? 2. R.I. פתולוגי-זה אומר שמיומה בגדילה או מראה על ממוצע ממאיר? 3. אם צריך דחוף לעשות את הניתוח או ניתן לחכות עד לאוקטובר? תודה רבה מראש + הוס

לקריאה נוספת והעמקה

החלטות על ביצוע ניתוח, דחליפות ניתוח, או דחיית ניתוח, אינן מתקבלות על פי פורום באינטרנט. עקרונית ניתן להסיר מיומות בלפרוסקופיה, אך אם זו שאיפתך (ויש בכך הגיון) הרי שלא כדאי להמתין יותר מידי מאחר והן עלולות לגדול למימדים אשר יקשו , או שלא יאפשרו, ניתוח בגישה זו. פרופ' יונה תדיר

14/07/2013 | 06:21 | מאת: שואלת

פרופ תדיר שלום יש לי מיומות ברחם מזה יותר מעשר שנים, אחת מהן בגודל כעשרה סמ. ואני נמצאת במעקב אולטרסאונד אצל גינקולוג מדי שישה חדשים. בבדיקה האחרונה הבחין הרופא כי המיומה הפכה וסקולרית והמליץ על הוצאת הרחם. אשמח לשמוע את חוות דעתך בתודה מראש

במרכז שלכם מתבצעת אצלכם?

את מעלה שאלה שאינה ממוקדת ומתייחסת לטיפולים אשר חלקם שנויים במחלוקת בין הרופאים. ניתן להתייחס למה מבוצע דרכנו ומה מוצדק ונכון לבצע במענה לשאלה יותר ממוקדת. פרופ' יונה תדיר

12/07/2013 | 17:38 | מאת: ג

שלום בת 39 בריאה בד"כ . נאמר לי ע"י הרופא המטפל שפניתי אליו לאחר שנכנסתי להריון, שעליי לפנות למרפאה בסיכון בגלל מיומה קדמית שיש לי בגודל 53*47 , שככל הנראה גדלה עם ההריון. עליי לציין שבסקירה הראשונה העובר נצפה תקין (ללא מצוקה). האם באמת זה מצריך מעקב מיוחד. לא קצת הגזימו ? אגב אני על סף שבוע 15 . תודה

לקריאה נוספת והעמקה

שאלת ההגזמה, או לא הגזמה, במקרה זה אינה שאלה של הגדרה מוחלטת. לא ברור משאלתך אם מדובר בהריון ראשון, או לא, בכל מקרה, הריון בגיל 39 מחייב התייחסות קצת שונה מהריון בגיל צעיר יותר. השרירן (מיומה) שאת מתארת הוא אמנם לא גדול, ודאי לא לשבוע 15 מתוך הנחה שהיה קטן יותר וגדל במהלך השליש הראשון להריון למימדים אלה. הדבר אינו מחייב אמנם מרפאת סיכון גבוה, אבל הוא מצדיק קשר עם רופא/ה למקרה שתתעורנה שאלות כגון כאבים הצפויים עדיין להתרחש, או הערכות נכונה לקראת הלידה עם שרירן, אשר גודלו ומיקומו יחייבו התייחסות מתאימה. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

12/07/2013 | 04:54 | מאת: ג

שלום, אני נמצאת בהריון ראשון (אחרי הרבה שנים של טיפולי פוריות) בשבוע 18. קיבלתי עכשיו את תוצאות הסקר הביוכימי השני המראות על רמת HCG גבוהה מהנורמה (5.9). יתר המדדים בטווח. יש לי רחם רב שרירני, עם מספר שרירנים יחסית גדולים. האם השרירנים יכולים להשפיע על רמת ההורמון? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

השרירנים אינם משפיעים על רמת ההורמון, אבל רמות ההורמונים הגבוהות בהריון משפיעות על השרירנים. פרופ' תדיר

29/06/2013 | 23:14 | מאת: סיגלית

אני בת 44 אחרי 3 לידות, לא מעוניית בילדים נוספים. יש לי שרירן בדופן הקיומית של הרחם ואחד בדופן האחורית בגודל של 4/5 כל אחד , ממליצים לי להוריד את הרחם ללא צור הרחם, זוהי אופציה שלא באה בחשבון , יש לציין שאני עם מחזור שנימשך יותר משבועיים ודימומים חזקים, סובלת מחוסר בברזל ואמוגלובין נמוך , ממש פוגע בטיחות החיים, אבל פוחדת מהסרה של הרחם ופגיעה בנשיות ובחשק המיני, אני יודעת על רופאים שעושים מאמצים ומשתדלים לכבד את הרצונות של האישה ולא לפגוע ברחם. מחפשת רופא כזה , שמיתחשב...

אכן, יש מגוון חלופות טיפול לבעייתך, כולל כריתת השרירנים ללא הרחם, צינתור כלי הדם לחסימת עורקי השרירן, ועוד. בחירתם והתאמתם לכל אישה היא פועל יוצא של מספר גורמים כגון גודל, מיקום בשכבות הרחם, קצב גידולם, והסימפטמים מהם סובלת האישה. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

25/06/2013 | 10:06 | מאת: רומי392

שלום, הייתי היום בבדיקת אגן קטן כאשר נאמר לי שיש לי 2 שרירנים. רקמת רחם שרירני, שרירן אחד 20*29 תוך דופני קיר אחורי והשריון השני 16*19 סב סרוזי קיר אחורי . השאלה שלי האם שרירנים מסוג זה יכולים להפריע לי בקליטה/ השתרשות של עובר לאחר החזרה או באופן לרגיל, האם הטיפולים יכולים להחמיר את המצב? והאם יש צורך לטפל כי כרגע אני בהפסקה מהטיפולים. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בשאלה כגון זה ראוי לצרף פרטים כגון גילך, הריונות קודמים, תמצית נסיונות להרות (טיפולים) וסימפטומים מהם את סובלת (אם סובלת מהשרירנים). כללית ייאמר שהשרירנים קטנים, אך מיקומם חשוב מאד יחסית לרירית הרחם. פרופ' יונה תדיר

25/06/2013 | 13:28 | מאת: רומי392

קודם כל תודה על התייחסותך המהירה. גילי 39 היה הריון לפניי כמעט שנתיים שלקח לי זמן להיקלט והייתה הפלה בשבוע 10 עקב הפסקת דופק ומאז איני מצליחה להרות שוב ובגלל זה עברנו כבר שני טפולי ivf ללא הצלחה עדיין. אין לי סימפטומים אם לא היו אומרים לי שיש לי שרירנים לא הייתי יודעת. מה שכן הרירית שלי דקה.

24/06/2013 | 20:02 | מאת: נאנא

שלום אמי בת 63 ,לפני חודש עשתה בדיקת שתן ומצאו דם בשתן היא היתה היום אצל רופאת נשים שעשתה אולטרסאונד והיא מצאה רירית רחם בעובי 11 מ"מ ,מרקם לא סדיר,אבל מידת הרחם תקין ,האם היא צריכה לדאוג מהבדיקה ? היא לקחה לה ביופסיה לרירית הרחם ואמרה לה שהתשובה תהיה בעוד 3 שבועות ,האם יש ממה לדאוג ???

לקריאה נוספת והעמקה

אם אפשר היה לדעת מה הגורם לכך הרי לא צריך היה לבצע את בדיקת הרירית. אין ברירה אלא להמתין לקבלת תשובה. רק כך ניתן לתת תשובה רצינית לשאלה. פרופ' יונה תדיר

20/06/2013 | 06:46 | מאת: orna

אתמול עברתי היסטרוסקופיה להוצאת שרירן.לפני הניתוח הרופא ביקש שאפסיק לקחת את הגלולות כשבועיים לפני. מתי אני יכולה להתחיל חפיסת גלולות חדשה?(ביום הראשון למחזור הקרוב שאמור להגיע עוד כ-12 יום?) תודה מראש. ולכל ה"פחדניות"-כמוני, עבר בשלום ולא לדאוג.

לקריאה נוספת והעמקה

נטילת גלולות לאחר כריתת שרירן בגישה היסטרוסקופית (או תכשירים הורמונליים דומים לגלולות) מקובלת במקרים רבים החל מיום הניתוח. זאת, מאחר וההורמונים המצויים בגלולות מסייעים בבניית רירית רחם המונעת הווצרות הדבקויות. בכל מקרה עליך לקבל הנחיות אלה מהרופא/ה המנתח/ת מאחר ורק הוא/היא יודע/ת מה נעשה? מה גילך? מה תכניות הילודה שלך, וכיוב'. פרופ' יונה תדיר

03/01/2014 | 15:31 | מאת: דנה

שלום לך בחורה שעברת אתמול לקרסקופיה אני אשמח אם תראי הודעתי ותרשמי לי את השם של הרופא שביצע לך את הניתוח והצוות ובית החולים בתודה דנה

18/06/2013 | 23:25 | מאת: מיכל

בתי עשתה בדיקת סונר והתגלו זקיקים מרובים בשתי השחלות מה זה אומר ומה ניתן לעשות היא בת 19 לא לוקחת גלולות עדיין

לקריאה נוספת והעמקה

מה שזה אומר שיש לה שחלות נורמליות. מה צריך לעשות עם שחלות נורמליות? זו כבר שאלות שאינה לפורום, ודאי לא לפורום שרירני רחם. פרופ' תדיר

15/06/2013 | 09:53 | מאת: שולה

לפרופסור יונה שלום רב לפני שבוע עברתי כריתת רחם ,שחלות ,חצוצרות ,ולימפות הניתוח התבצע בפתיחת בטן רוחבית תחתונה נאמר לי שזה היה ניתוח קשה עם הרבה הידבקויות ועבר בסדר והרגשתי כאבים אבל לאט לאט יותר נסבלים , השתחררתי ביום רביעי וביום חמישי הלכתי לעשות בדיקות דם לביקורת ואז ראו שההמוגלובין ירד מאוד ל -7.3 ונאמר לי להגיע דחוף לבית החולים לקבל שתי מנות דם ואכן קיבלתי אתמול וחזרתי הביתה רציתי לדעת מה התופעות לוואי של קבלת דם ישנתי אתמול כל היום ויש לי חולשה נוראה והחום היה 38 אבל כעט הוא ירד ל 37.2 וכמובן כאבים בבטן התחתונה כל זה טבעי? האם יש עוד תופעות לוואי ?שכחתי לציין שאני בת 61 ועכשיו מחכה לתוצאות הבדיקה הפתלוגית וכנראה לעבור טיפולים כימותרפים. ועוד שאלה קטנה נאמר לי ( הלוואי ) שיכול להיות שבדיקה הפתלוגית תצא שונה מהביופסיה ואז אולי לא יהיה צורך בכימו באיזה אחוזים יש סיכוי כזה סליחה על אורך המכתב ומודה לךמראש

לקריאה נוספת והעמקה

התופעות שאת מתארת שכיחות, הן לאחר היתוח, רמות המוגלובין נמוכות, ומתן דם. לשדאלתך על הבדיקה הפתולוגית, ראשית, אין לי כל מידע על הבדיקה שקדמה לניתוח, שהרי יכולות להיות סיבות רבות לכך, וגם הסיכוי לתשןבה שונה אינו רלוונטי. עליך לשוחח על כך עם הרופא המנתח ולהמתין בסבלנות לקבלת התשובה הסופית. כי לה, ולבלוטות, יש חשיבות רבה על מצבך ועל המשך הטיפול שיידרש. פרופ' יונה תדיר

10/06/2013 | 14:49 | מאת: אלירז

בת 46 מיומה בגודל 8 ס"מ. לאחר 17 יום ממועד קבלת המחזור דימום מאסיבי מאוד. מה ההסבר לכך?

לקריאה נוספת והעמקה

כמה חבל שהרפואה אינה כה פשוטה, גם בעידן .... "האח הגדול". ההסבר לכך ... כי יש לך מיומה, וזה מה שמיומה עושה. מה מיקומה? ממתי? מה קצב גידולה, מה אופי המחזור הרגיל? האם זו הפעם הראשונה? ועוד ועוד.... פרופ' יונה תדיר

08/06/2013 | 19:20 | מאת: מיקה

פרופ' שלום, בת 46 לאחר 2 לידות:ואקום וקיסרי,מזה מס' שנים כאבי בטן במיקום בטן שמאלית תחתונה,גזים בבטן ,ולחצים בתוך הבטן לחילופין ימין ושמאל, בדיקת M.R.I:שחלה שמאלית נראית בגודל ומבנה תקין עם מס' תהליכים ציסטיים בתוכה. שחלה ימנית לא נצפתה בברור. בנוסף לשרירן שנמצא בגוף הרחם משמאל שקוטרו 17 מ"מ ניצפה תהליך נוסף אשר עובר האדרה ניכרת בהזרקת גדוליניום וממוקם מחוץ לרחם מימין קוטרו 32 מ"מ לא ברור מה מקורו. בדיקת אגן קטן: רחם אחורי,גודל 52*47*60 מ"מ, רקמת רחם: שרירני,רירית בעובי:5.5מ"מ,רירית סדירה,דוגלס ללא נוזל. שרירנים: שרירן:33*29 מ"מ מיקום:תוך דופני קיר קדמי,בשחלה שמאל:גודל 33*32 מ"מ,נמצא זקיק:20 מ"מ. הערות:קושי טכני:לולאות מעי מרובות באגן, סיכום בדיקה:מימין לרחם וצמוד לו הודגם ממצא מעוגל 33*34 מ"מ מיומה?אנדומטריוזיס?מופנת לטיפול. שאלתי:האם יתכן שפרמטרים אלה גורמים לכאבי בטן,גזים,שלשולים? האם כדאי לטפל במיומות בטיפול המתפרסם כעת במדיה באולראסאונד?או שמא להוציא רחם שחלות וכו', יש לציין כי המחזור החודשי כל 3 שבועות דימומים קשים מס' ימים,אנמיה עם ברזל לוריד,וכאבי בטן כל היום?האם יתכן כי זהו אנדומטריוזיס? סליחה על השאלה המפורטת, אודה מאוד לתשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

הבדיקה השגרתית לשרירני רחם היא בדיקת אולטרהסאונד ולא בדיקת MRI. במקרים מסויימים יכולה בדיקת ה MRI להוסיף פרטים אבל יש לכת לפי סדר הגיוני באבחון לצורך הגדרת המעקב ו/או הטיפול.ץ ממצא זה יכול לעיתים לגרום לכאבים ויש להשלים את האבחנה ע"י בדיקה. יש מגוון רחב של חלופות טיפול וספק אם בדיקת האולטרהסאונד הממוקד אליה את מתייחסת מתאימה לשרירן כה קטן, אם בכלל. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

03/06/2013 | 15:28 | מאת: אני

שלום רב, אני בת 39, ללא הריונות ולידות, בעלת תסמונת pco, לא נוטלת גלולות, מקבלת וסת כל 6 שבועות, אנמית מחסר ברזל (המוגלובין 9.5-10 בד"כ; נוטלת תוספי ברזל עדין בתקופות). בבדיקת us מצאו אצלי "שרירן בגודל 18 מ"מ בקיר הקדמי". בעת המחזור אני סובלת שנים מדימום וסתי מוגבר וממושך (7 ימים), כאבי בטן, גב ורגליים, חולשה נוראית, בחילות וסחרחורות. שאלותיי בקצרה: 1. האם השרירן הוא הסיבה לתופעות שמניתי? ומה אומר גודלו ומיקומו? 2. כל כמה זמן אני צריכה לחזור ולהיבדק? 3. האם יש קשר בין תסמונת pco להיווצרות שרירנים? 4. האם יש סכנה ששרירנים יעברו חלילה התמרה סרטנית? 5. האם הימצאות שרירנים גורמת לעלייה במדדי דלקת בגוף בבדיקות דם? 6. לגבי הריון עתידי (במהלך השנתיים הקרובות) - מה מצבי לאור ה-pco והשרירן? תודה מראש.

03/06/2013 | 18:09 | מאת: פרופ' יונה תדיר

השרירן המתצואר על ידך קטן וספק אם יש קשר בינו לבין התופעות שציינת. מאידך, גם שרירן קטן עךלול לגרום לדימומים חזקים ולאנמיה אם הוא ממוקם קרוב לרירית הרחם וזאת לא ניתן לדעת מהפרטים שמסרת. יש הצדקה לבדיקת אולטרהסאונד חוזרת בעוד 3-6 חדשים כדי לראות אם השרירן גדל, אבל אם מיקומו כפי שציינתי בחלק הפנימי (לכוון רירית הרחם) אזי יש הצקדה לטפל בכך כבר בשלב זה. אין קשר בין תסמונת השחלה הפוליציסטית לשרירנים והסיכוי להשתנות ממאירה של השרירן קטנה ביותר. לגבי הריון עתידי, עליך לדעת (וסביר להניח שאת יודעת זאת) שגם ללא שרירן, פוריותך בגיל זה יורדת, ומעל גיל 40 היא יורדת מאד גם ללא שרירן, וודאי עם שרירן. לכן לא ברורה לי התחזית של השנתיים הקרובות. אעין זה כמובן מענייני טברור שיש להחלטה על הריון ולידה מרכיבים רבים, אבל עליך לדעת שסיכוייך לממש את תכניות הילודה שלך הולכים ויורדים ואם תמתיני עוד ועוד זה עלול להשאר בגדר חלום. פרופ' יונה תדיר

01/06/2013 | 11:05 | מאת: אאא

עשיתי אולטרסאונד גניקולוגי, התוצאה : צמוד לרחם שמאל מבנה שרירני 59*61 מ"מ , עובי רירית הרחם 8.6 מ"מ רירית -סדירה ,שחלה ימנית עם זקיקים קטנים,שמאלית עם זקיק 20 מ"מ אני בת 37 ללא ילדים , האם זה מהווה סכנה על הפיריון , מה עלי לעשות עם התוצאה

לקריאה נוספת והעמקה

מתאור הממצא הסונוגראפי נראה שצמוד לרחם שלך גוש (שרירן - מיומה) אשר מידותיו גדולות יותר מאשר הרחם עצמו. לא ניתן לדעת מה מידת הפגיעה בפוריותך עקב גוש זה מאחר ואין מידע על מיקומו המדוייק, אך ברור שהדבר אינו מסייע לפוריותך. חשוב גם לדעת שפוריות טבעית יורדת מגיל 37 ואילך גם ללא נוכחות גוש גידולי זה. מה לעשות? כדאי להועץ ברופא/ה המומחה/ית בנושא זה כדי להחליט מה לעשות. יש לקחת בחשבון שבגילך, וללא טיפול, סביר להניח שהגוש ימשיך לגדול בהדרגה עד שתגיעי לגיל המעבר. פרופ' ונה תדיר

27/05/2013 | 14:06 | מאת: שני

פרופסור שלום, פונה אני אליך לאחר שאיני מצליחה לקבל מענה בנוגע לבעיית אימי. אימי סובלת מדימומים כבדים מעל לשבועיים וכאבים בבטן התחתונה. בתחילה נשלחנו למיון ולאחר מכן חזרנו אל ה-רופאת נשים. אימי בת 50, ולפי ה-רופאת נשים השרירנים "בגודל של ראש של תינוק בחודש שני" וההמלצה היא לעבור כריתת רחם. אימי עברה לאחרונה ניתוח ואנו רוצים להימנע מניתוח נוסף. קראנו שיש אלטרנטיבות נוספות לטיפול בשרירנים. אשמח לדעת מה הטיפולים החלופיים ואם זה רלוונטי לשרירנים בגודל כזה. תודה, שני.

לקריאה נוספת והעמקה

אכן, יש חלופות לניתוח (כגון צנתור עורקי הרחם, ועוד) אבל בחירתן חייבת להתבצע על פי מגוון גורמים. ההגדרה ("ראש של תינוק") אינה הגדרה אשר מסייעת בהבנת המצב, ודאי לא בהכדרת המיקום. פרופ' יונה תדיר

25/05/2013 | 23:52 | מאת: עדן

בחודשים האחרונים הדימום מאוד כבד והרבה גושים גדולים,בבדיקה התגלו שרירנים.האם הם התוצאה לגושים?? אני די חוששת מניתוח ,האם זה הפתרון היחיד?

לצערי לא ניתן להשיב על שאלתך בהעדר מידע חיוני כגון: מה גילך? מתי אובחן הרחם השרירני? מה גודל השרירנים? מה מיקומם? מה תכניות הילודה שלך? מה עוצמת הדימום? ממץי זה השתנה? מה רמת ההומגלובין שלך? וכיוב'. יש מספר חלופוטת טיפול ולא רק ניתוח, אבל כדי להשיב צריך מידע. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

שלום אני בת 51, עדיין מקבלת מחזור כל חודש, דמום כבד (אין אנמיה) אין כאבים. מזה שנתיים שיש לי שרירנים ברחם. בחצי שנה האחרונה הרחם גדל (אורך 106ממ, עובי 89ממ) והשרירן גדל 88*78 ממ האם הפתרון היחיד הוא הסרת רחם (בגלל הגיל)? אין בעיה בשחלות - האם צריך להסיר אותן? תודה - רותי

השרירן הגדול ממוקם בפונדוס השמאלי. לפי אולטראסאונד אחרון RI בהיקפו - 0.71 בדופן האחורי פונדלי מיומה נוספת (28*31)

נראה כי יהיה זה לא נכון מצידך להחליט (ומצידי לייעץ) אם צריך לנתח או לא על סמך מידע זה. החלטה על ניתוח היא פועל יוצא של מגוון שיקולים אשר עליהם יש לדון עם הרופא/ה. אם יש לך אנמיה? מה ערכי ההמוגלובין" מה ערכי הברזל? עד כמה את רחוקה מגיל המעבר (לפי ערכי בדיקות הורמונים כגון FSH , מה קצב גידול השרירנים? ועוד כהנה וכהנה שאלות אשר המענה להן צריך להוביל להחלטה אם לטפל? וכיצד לטפל? אולי לעשות צינתור עורקי הרחם או השרירן? בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

18/05/2013 | 21:48 | מאת: יעל

לפני כחצי שנה עשיתי בדיקה ראשונה שנמצא בה שרירן בגודל 43/43 מ"מ. מיקום:סב סרוזי, תוך דופני, פונדוס, קיר ימני. השבוע (לאחר כחצי שנה)עשיתי בדיקה נוספת שבה נמצא כי גודל השרירן הינו: 58/56/57 מ"מ. מיקום-סב סרוזי,קיר אחורי,קיר ימני. אשמח לדעת מה זה אומר שהשרירן גדל כך בחצי שנה.

18/05/2013 | 21:51 | מאת: יעל

בת 26, לא עברתי לידות.

בגילך הצעיר גדלים שרירני הרחם יחסית מהר, וקצב גידולו אינו מפתיע. תופעת שירני הרחם שכיחה יחסית ובנשים בסביבות גיל ה 25 קצב גידולם מהיר יותר מאשר בנשים בנות 35 או 40 + . הגודל שאת מתארת מתחיל להיות בעל משמעות מבחינת פגיעתו בתקינות הרחם ומומלץ להיות במעקב סדיר על מנת שתקבלי המלצות כיצד לנהוד באשר לטיפול בשרירן ובהתאם לתכניות הילודה שלך. פרופ' יונה תדיר

08/05/2013 | 21:04 | מאת: שולה

08/05/2013 | 13:25 | מאת: שולה

שלום לפרופסור יונה! אני בת 61 והיום נאמר לי מהרופאת נשים שלפי הביופסיה שהיא לקחה לי אני צריכה להוציא את הרחם אבל לפניי עוד בדיקות כמו אולטרא סאונד וסי טי בטן ואגן השאלה שלימאחר שאני עברתי מספר ניתוחם בבטן והאחרון היה לפני חצי שנה ניתוח סטומה ,סגירת סטומה ,ניתוח שרוול ואחרון ניתוח בקע בבטן האם הוצאת רחם מתבצעת מהבטן?ואם בדיקת הביופסיה יצאה לא תקינה למה אני צריכה אולטאסאונד וסי טי בטן ואגן האם לא יותר פשוט שיאשפזו אותי ושם אוכל לעבור את כל הבדיקות במקום אחד ?ומה תופעות הלוואי של הוצאת רחם בגילי אני פשוט כבר עייפה מהניתוחים ועוד צריכה לעבור כריתת כליה אני מתנצלת על אורך השאלה אני פשוט מותשת כבר בברכה ויום טוב

לקריאה נוספת והעמקה

המילים ביופסיה אינה תקינה אינה נחשבת לתאור בספרי הרפואה!! ביופסיה מהיכן? מה כתוב בה? ועם תשובות כגון אלה עליך לפנות לרופא/ה. לא לדיון כגון זה נועד פורום ציבורי באינטרנט. פורום נועד להבנת תהליכים לא להתמודדות עם שאלות כגון אלה. בהצלחה, פרופ' תדיר

08/05/2013 | 20:38 | מאת: שולה

שלום לפרופסור! יש לי את תוצאות הביופסיה מקור החומר פיפל תאורמאקרוסקופי. חומר מחלל הרחם בנפח 3 סמק תיאור מיקרוסקופי eragments of carcinosarcoma keratin and vimentin immunostains support this diagnosis

אכן, תוספת חשובה... אשר מחזקת את דברי. עליך לפנות בהקדם לרופא/ה המתמחה בנושא זה. שאלותיך חשובות ואינן לפורום באינטרנט. פרופ' תדיר

04/05/2013 | 20:29 | מאת: רותם

שלום רב,אני בת 46 ויש לי 2 שרירנים שלראשונה גיליתי אותם בהריון לפני 7 וחצי שנים ואני חיה איתם בשלום.הם די גדולים בקוטר של כ 7 ס"מ כל אחד מהם.לפני חודשיים היה אירוע אחד של מחזור שנימשך שבועיים לאחר מכן חזר להיות שבוע כמו תמיד.האם חובה במצב כזה להוציא את הרחם?אני מעוניינת לדחות כמה שיותר לפחות עד שייפסק המחזור...האם סטטיסטית יש סיכון שהשרירנים יהפכו להיות ממירים?האם אפשר לנסות להפסיק את אספקת הדם לשרירנים במקום להוציא את הרחם? אודה לתשובתך.

קיימת אפשרות ששרירנים יעברו תהליכי ממאירות, אבל הסיכוי קטן וזו לא הבעיה העקרית שצריכה להטריד אותך. השרירני ימשיכו לגדול עד אשר תגיעי לגיל המעבר וזה עלול להמשך עו כ 6-7-8-9 שנים. שנים שעלולות להיות שנות סבל בלתי מוצדק. הדימומים עלולים להתגבר, חסר דם (אנמיה) טיפולים בתכשירי ברזל, ובסוף ניתוח אחרי שנות סבל. יש גם אפשרות בתנאים מסויימים לבצע חסימת כלי הדם ולמנוע ניתוח אבל זה מחייב התאמה לקריטריונים של טיפול זה, ושתוף פעולה בין הגינקולוג לרופא רדיולוג המומחה בפעולה זו. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

05/05/2013 | 07:32 | מאת: רותם

בדיקות הדם תקינות ואני לא סובלת..האם אפשר בתנאים אלו להמשיך ול"למשוך" את המצב כפי שהוא, לדעתך? אומנם היה אירוע אחד של מחזור שנימשך שבועיים..אבל אני לא יכולה לייחס את זה במאה אחוז לשרירנים משום שביולי 2012 עברתי ניתוח להוצאת בלוטת התריס וטיפול ביוד ראדיואקטיבי שאחריו היו אי סדירות במחזור..הוא נעלם ל 3 חודשים, חזר כרגיל ואז אירוע בודד של השבועיים.. אודה לתשובתך.

29/04/2013 | 14:03 | מאת: עינת

היי, יש לי 3 שרירנים בגודל:87X74 קיר קדמי/ קיר אחורי 70X76 ,תוך דופני 29X26 קוטר מירבי של הרחם 14 מ"מ. אני לא סובלת מדימומים ולא מכאבים. למעשה אין כל הפרעה לאיכות החיים שלי מלבד תחושת נפיחות בבטן. האם יש דרך לטפל בשרירנים אלה ללא הוצאת רחם? אני בת 49 ללא ילדים. חושבת אולי בכ"ס לנסות להביא ילד בתרומת ביצית. אנא עצתך המקצועית. תודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

עם שרירנים בגודל זה, ובגיל זה, הסיכוי להרות עם תרומת ביצית ולהגיע ללידה תקינה אינו גדול. בכל מקרה, המלצות רלוונטיות יותר לבעייתך מחייבות מידע מדוייק יותר על מיקום השרירנים. פרופ' תדיר

28/04/2013 | 21:40 | מאת: תמר

ראשית תודה,אני בת 39 לאחר 3 לידות שהשנייה מהן ניתוח קיסרי. האם בעקבות ההסרה המצב ישתפר ויהיה דימום רגיל-נורמלי?והאם יתכנו בעתיד שרירנים נוספים?מהם הסיכונים בביצוע מהלך ניתוחי מעין זה? אני פחדנית גדולה

28/04/2013 | 21:43 | מאת: פרופ' יונה תדיר

סביר להניח שהמצב ישתפר והדימומים יחזרו לנורמה. תמיד קיים סיכוי להופעת שרירנים נוספים אך אין בכך כדי לשנות הת הצורך לטיפול עכשיו. פרופ' תדיר

28/04/2013 | 20:27 | מאת: תמר

בעקבות בדיקת היסטרוסקופיה אבחנתית שעברתי היום,פעם שנייה כעבור 10 ימים כיוון שבפעם הראשונה עדיין היה דימום ולכלוך ברחם. בבדיקה השניה עדיין היה לכלוך ונמצא שרירן 2-3 ס"מ מימין בחלל הרחם. רירית הרחם תקינה ובאלט???? הרופא המליץ על היסטרוסקופיה ניתוחית. ניגשתי לבדיקה בעקבות דימום מוגבר בזמן מחזור. האם ניתן לחיות עם השרירן ויכולה להיות החמרה במצב? במידה ואבצע את ההיסטרוסקופיה הניתוחית,האם המצב ישתפר ויהיה לי מחזור נורמלי כבעבר?ללא דימום רב. האם לגשת לרופא אחר ולבצע שוב היסטרוסקופיה אבחנתית? נא תשובתך,אני מפחדת מניתוחים ומהרדמה מלאה.שלחתי לך ב-17.4.13 את ההבחנה של האולטרסאונד הראשוני.

לקריאה נוספת והעמקה

ראשית חשוב לאמר שעליך להאמין טלבטוח ברופא שלך. כי אם אין לך אמון אז מצאי רופא/ה שיש לך אמון בו/ה. איני יודע מה גילך? וומה ראה? ואני יוצאת מתוך הנחה שמה שכתבת מדוייק. אם אכן אלה הדברים אזי יש הצדקה לבצע היסטרוספוקיה ניתוחית מאחר ושרירני רחם גדלים עם הזמן. הגודל המתואר על ידך ניתן לטיפול בהיסטרוסקופיה ניתוחית וזה ניתוח קל יחסית. אם השרירן יגדל לכדי 4-5 ס"מ לא ניתן יהיה להסירו בדרך זו אלא בניתוח נרחב יותר. בנוסף, צפוי שתסבלי מדימומים וחסר דם. בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

28/04/2013 | 21:23 | מאת: תמר

ראשית תודה,אני בת 39 לאחר 3 לידות שהשנייה מהן ניתוח קיסרי. האם בעקבות ההסרה המצב ישתפר ויהיה דימום רגיל-נורמלי?והאם יתכנו בעתיד שרירנים נוספים?

27/04/2013 | 19:24 | מאת: נהורה

הי, אני בת 49 ונתגלתה אצלי מיומה בגדל 8 ס"מ. אני סובלת מאוד מכאבים חזקים בזמן המחזור ובעת האחרונה גם דימום ממושך מאוד מה שמאוד מחליש ומשבש את יכולתי לתפקד. אני בדרך כלל אדם פעיל מאוד ומאוד רוצה לטפל בתופעה אולם לא על ידי התערבות ניתוחית . האם ניתן לטפל בשיטת האולטראסאונד ? אם כן היכן ניתן לעשות זאת ? בנוסף שמעתי שדיקור סיני מאוד עוזר, האם מישהו מכיר או יודע על כך ? תודה רבה

לקריאה נוספת והעמקה

כדי לתת מענה לשאלתך יש לדעת היתן ממוקמת המיומה בשכבות הרחם. במקרים רבים בהם המיומה גורמת לדימומים מיקומה נוטה לכוון חלל הרחם. הטיפול בדיקור עוזר לעיתים להפחתת עצמת הדימום לפרק זמן קצר, וטיפול יעיל יותר למי שאינה רוצה לעבור ניתוח זה צינתור לחסימת עורקי השרירן, אבל גם לצורך זה יש לעעת טוב יותר מה מיקומה. הטיפול באולטרהסאומד ננוקד שנוי במחלוקת ועל מנת לוודע התאמה עלייך להוועץ במכון לטכנולוגיות בבי"ח שיבא. מה שברור זה דבר אחד: בשנת 2013 אין סיבה לסבול ממצב זה וחוסר דם פוגע לא רק בתפקודך אלא גם בבריאותך הכללית. פרופ' יונה תדיר

25/04/2013 | 19:49 | מאת: לנוסיק

שלום רב.אני בת 33 בריאה בדרך כלל.לידה אחת.אחרי לידה הופיעו ציסטות.הייתי לוקחת גלולות במהלך 3-4 שנים בערך.לפני כחצי שנה הפסקתי לקחת.מחזור לא סדיר כלל.בביקור אצל רופא נאמר לי שיש לי מיומה בגודל של 2 סמ.האם מותר לקחת גלולות כשיש מיומה?מה לעשות במצב של שחלות פוליציסטיות ומחזור לא סדיר ומיומה?אודה על תשובתך!!!

לקריאה נוספת והעמקה

שאלת נטילת גלולות בנוכחות שרירן רחם שנויה במחלוקת. בד"כ אין מניעה וסוגים מסויימים של תכשירים הורמונליים אף מומלצים לעיתים. הקשר בין מיומה לשחלות פוליציסטיות הוא מקרי אף כי לשינויים ההורמונליים בעקבות תסמונת זו יכולות להיות השלכות גם על המיומה. לא ציינת מה תכניות הילודה שלך, או עברך בהקשר זה, ועל כל אלה עליך לדון עם הרופא/ה המטפל/ת. פרופ' יונה תדיר

19/04/2013 | 00:12 | מאת: שרה אברהם

שלום לפני ארבע שנים התגלה אצלי שרירנים ברחם ואחרי שנה מגילוי השרירנים עברתי ניתוח להסרתם ולא הוציאו הכול והשרירינים עוד פעם מתפתחים והם מאווד רבים ויש הרבה מאוד שרירנים והכי גדולים הם בגודל 9 סמ ו5 סמ עכשיו הרופא החליט שצריך שוב פעם ניתוח להוצאת שרירנים אני בת 25 בלי ילדים ואני בעזה רוצה להביא בעתיד וגם שמעתי על טיפול בMRI האם אתה ממליץ על זה או ניתוח מה לעשות בבקשה??

מתאור הדברים לא נראה שאת מתאימה לטיפול באולטרהסאונד ממוקד, אף כי יש לדעת טוב יותר מה מיקום השרירנים. שיקולי פוריות עתידית ורובוי שרירנים מהווים בעיה בטיפול זה, אך לא רק בטיפול זהץ שרירנים בגיל צעיר נוטים להופיע שוב ושוב ונראה כי את צריכה מעקב רציני והסבר יסודי כדי להבין מה משמעות הדברים על פוריותך העתידית. פרופ' יונה תדיר

18/04/2013 | 07:42 | מאת: חני

הלכתי לרופא נשים לבדיקת פאפ שיגרתית ושאלתי אותו מדוע יש לי רגישות בשדיים כמו לפני מחזור...הוא בדק אותי ולהלן מה שהוא כתב:רחם קדמי מוגדליתכן שרירני טפולות לא נמושו.us רירית רחם 12ממ יתכן פוליפ דופן קדמיהרחם מוגדל הומוגני,שחלות ימין גדולה שמאל לא באופן חריג. אנא פרש לי מה זה רחם מוגדל הומוגני???? האם 12ממ זה דורש טיפול או מעקב? האם לפני מחזור חודשי הרחם והשחלות מוגדלות קצת? תודה מראש על התשובות

לקריאה נוספת והעמקה
27/04/2013 | 11:50 | מאת: לולי

נראה לי שבבדיקת אולטראסאונד יוכלו לראו יותר טוב האם יש משהו , בהצלחה !

רחם מוגדל הומוגני.. משמעותו שגודל הרחם מוגדל (מה לא ברור בזה?) ואיני רואה מידות אז איני יודע כמה מוגדל, והומוגני משמעותו שהגדלת הרחם במראה אחיד. כלומר לא רואים גושים. מעבר להסבר המינוח אין בכך כדי ללמד על טיבו של הממצא. פרופ' יונה תדיר

17/04/2013 | 22:59 | מאת: מיומה

שלום שאלתי כאן קודם אבל כעת יש לי שאלה חדשה. יש לי מיומה בקוטר 6 סמ סבסרוזית קיר אחורי תחתון משמאל. רופא הנשים אומר שזה לא אמור להפריע להריון. בת 37, רווקה רוצה מאוד להרות בקרוב ומודעת לגיל הבעייתי. אין לי דימומים כבדים, אין לי וסת קשה אבל יש לי כ א ב י ם חזקים באזור המיומה, כאלה שמגברים אפילו אם אני אוכלת הרבה, וכן כאבים באגן ובחוליות התחתונות. אני עומדת לפני החלטה האם לבצע ניתוח עם כל הסיכונים או להרות עם המיומה בידיעה שאקח משכחי כאבים לכל אורך ההריון. רציתי לדעת מה מסוכן יותר לעובר ולרחם - הריון בנוכחות מיומה כזו שעלולה לגדול במהלכו + משכחי כאבים לכל אורכו (וולטרן אני מניחה)? או ניתוח שעלול לגרום להידבקויות, הריון קיסרי וכמובן סכנה לרחם ככל ניתוח במקום? תודה על תשובתך!

לקריאה נוספת והעמקה

מהסוף להתחלה: נזק לרחם, בצורה זו או אחרת, נגרם גם נהניונה עצמה ולא רק מניתוח. אחת ממטרות ניתוח זה לתקן רחם שנפגע מהמיומה. 2. הכאבים יכולים להיות קשורים למיומה והם עלולים להחמיר בהריון. 3. לעובר אין בד"כ סכנה מהמיומה עצמה, 4. יש לשלול שלא מדובר בכאבים מסיב אחרת ואם זו הסיבה והסבר רב, זו סיבה לטיפול. 5. גודל המיומה אכן גבולי ואינו מחייב ניתוח (עדיין) אך היא גדלה, ובגילך אין הרבה זמן להמתנה להריון... בהצלחה, פרופ' יונה תדיר

19/04/2013 | 14:33 | מאת: מיומה

עלה מענה היסודי שלך. אגב האם וולטרן לאורך כל ההריון עלול להזיק לעובר?