לפניי ניתוח כריתת רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

06/06/2015 | 20:28 | מאת: מבולבלת

היי, אני בת 44 פעמיים דחו לי כריתת רחם בגלל בדיקות חסרות, שרירן אינטרמורלי 55×60 בפונדוס, שרירנים סבסורוזליים בקיר האחורי 19×19, 25×27, אני אישה בריאה בד"כ, סבלתי במשך שנתיים מווסת לא סדירה כל שבועיים שלוש מחזור, ב 3 חודשים האחרונים משום מה סדיר, הדימומים חזקים מלווים בכאבי ראש , חולשה אחריי המחזור יומיים של חולשה, יש לציין בדיקות דם ושתן תקינות, אני קמה באמצע הלילה תמיד בגגל תדירות גבוה של מתן שתן, עשיתי בדיקות של השלפוחית הכל תקין, על כן כנראה בגלל השרירינים ברחם, יש לי ימים לפעמים של כאבים כמו צירונים, אך בכל זאת השאלה שלי האם בכל זאת כדאי לבצע את הניתוח או לחכות עוד כמה שנים שהמחזור יפסק ואז אוליי השרירנים יצטמקו,והאם כבר כדאי להוריד גם את השחלות על מנת למנוע סרטן השחלות? או להקטין את האפשרות לסרטן השד ובמה זה כרוך מבחינת התופעות? אודה לתשובה

השרירנים שאת מתארת מתקרבים לגודל בו מומלך יהיה לטפול, בין אם בניתוח או בדרכים שמרניות למיניהן. דרכים שמרניות הן צינתור עורקי הרחם, טיפולים תרופתיים למיניהם, התאמה תזונתית, ובמקרים מסויימים גם טיפול באולטרהסאונד ממוקד. בחירת הטיפול היא פועל יוצר של מיקום, גודל, קצב גידול, ותסמינים למיניהם. סביר להניח שתלונות השתן שאת מתארת אכן קשורות לשרירן. לפיכך בדיקות אולטרהסאונד תקופתיות, כל 6 חודשים לערך, ומעקב לאחר הסימפטומים יסייעו בייעוץ מה כדאי לעשות. לעניין השחלות והקשר לסרטן שד. שרירנים לכשעצמם זו תופעה מאד שכיחה. הקשר בין שחלות לסרטים שד, במידה ויש לך סיפור משפחתי בכוון זה כדאי לבדוק אם יש לך את מוטצית הגן BRCA 1-2 ולפי זה להמליץ. אם אין, נכון יהיה להשאיר את השחלות, במידה ותגיעי לניתוח. בהצלחה, פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות