שרירן ברחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

23/12/2015 | 13:41 | מאת: גלי

שלום רב.נמצא לי בדופן אחורי של הרחם שרירן סובסרוטי בודל 20X14מ"מ העיניין הוא שיש לי דימום וקרישי דם בעת הוסת, ולא בוסת כל הזמן התכוצויות רחמיות וכן כאבים בגב התחתון כמו צירים, האם זה יכול להיגרם מהשרירן. האם במצב כזה מומלץ טיפול

23/12/2015 | 13:48 | מאת: גלי

בהמשך להודעתי, אני רוצה לחדד הדימומים הכבדים והגושים הם רק במהלך הוסת אבל הכאבים הם במשך כל החודש כמו כן, במצב זה של ההתכוצויות, האם מומלץ טיפול כלשהו בשרירן

שרירן סוב סרוטי, כלומר מיקומו פונה לכוון חלל הבטן ולא לכוון חלל הרחם, נוטה פחות לגרות לדימומים. הכאב יכול להיות קשור לשרירן אך יש לשלול מקור אחר לכאב. בשלב זה לא נראה כי יש לבצע הצערבות כלשהיא אלא רק לעקוב אחר מהלך הדברים בסיוע בדיקות אולטרהסאונד כל 4-6 חדשים וייעוץ רפואי במקביל. פרופ יונה תדיר

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות