פענוח פתולוגיה לאחר כריתת רחם

דיון מתוך פורום  שרירני רחם - מיומות

15/10/2015 | 10:13 | מאת: דוריה

פרופסור שלום , אודה על הסבר לפי הכתוב כן אודה על ביאור פסאודו ....(לא מצאתי בגוגל) כן , endometrial stroma uterus: the endometrium is benign showing well-developed , stellate shaped, secretory phase endometrial glands surrounded by appropriate Pseudo decidualized endometrial stroma The myometrium is benign but shows numerous , variably sized, even cystically distended, benign endometrial glands surrounded by compact, endometrial stroma deeply sited within the myometrium, typical adenomyosis In addition , several small intramural leiomyomata are present too

לא ידוע לי מה גילך, מה היו הסיבות לכריתת הרחם, מה מצבך ההורמונלי, ואם את נוטלת תרופות? לכל אלה תיתכן משמעות באשר לפיענוח משמעות התשובה. מענה ישיר לשאלתך, רידית רחם בהריון עוברת שינויים בהשפעת הורמוני ההריון ונקראת רירית דצידואלית. מאחר ואינך בהריון, תמונה היסטולוגית של רירית עם מראה דומה לרירית בהריון נקראת פסאודו דצידואה.. במילים אחרות כאילו רירית הריונית. הישראלים נוהגים להכניס את המילה כאילו בכל משפט, בלי שום משמעות למובן ... כאילו. כאן דווקא יש משמעות למילה כאילו. במקביל יש מוקדים של רירית המצויים במעמקי שריר הרחם, מצב הקרוי אדנומיוזיס (אדנו... = בלוטות. מיו...= שריר הרחם) , כלומר בלוטות בתוך השרירף מקום בו אין בדכ בלוטות. לגביך כיום זה מצב חסר חשיבות, כאשר רחם הוצא ואינו קיים עוד. זה מצב שפיר העלול לגרום לכאבים מחזוריים או דימומים, אך לא כאשר הרחם כבר בחוץ. מעבר לכך, משמעויות קליניות, דרך הרופא/ה היודע/ת עליך פרטים נוספים. פרופ יונה תדיר

16/10/2015 | 13:39 | מאת: דורי.

צודק בהחלט , לא פרטתי ... בת 40 3 ילדים והפלות חוזרות , דיסמנוראה , שנים של סבל בוסתות , בטן רגישה , אשפוזים חוזרים לאיזון כאב פגיעה באיכות חיים עד כדי חוסר תפקוד , מיותר לציין את הדימומים וכאבי אגן , לחץ על השלפוחית והפרעות ביציאות בתקופת הוסת לפני כחודש הוחלט כריתת רחם ללא שחלות כיום לחא כאבים מרגישה מצויין תודה על המענה המהיר וההתיחסות המקצועית בתקוה לסוף הסאגה

מנהל פורום שרירני רחם - מיומות