תופעות לסכרתיים

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

05/01/2012 | 18:11 | מאת: אני

שלום, אני עם סוכר מעט גבוה (בסביבות 140-168 בצום), כאשר לפני כשנה התחלתי טיפול במטפורמין, בהתחלה כדור אחד ואח"כ עליתי לשניים. מאחר והיו לי יציאות מאוד רכות ונוזליות ונאמר לי שככל הנראה מדובר בתופעת לוואי של התרופה, החלטתי להפסיק את הכדורים לשבועיים שלושה לבדיקה ואכן תופעות היציאה השתפרו. כעת התחלתי שוב לקחת את הכדורים, ישר 2 כדורים ליום. רציתי לדעת: * האם יתכן כי הכדורים גורמים למעט בחילות, צרבות, חולשה ? * האם יתכן כי התסמינים שהזכרתי יכולים להגרם גם מעצם היותי סכרתי ? * מהן התופעות/תסמינים שניתן לצפות לבשל היותי סכרתי ? (חולשה ? בחילות ? דפיקות לב ? וכו') * האם נטילת כדור ראשון בבוקר על קיבה ריקה יכולה לגרום לתופעות כלשהן ? * האם יש פרופיל תזונה (תדירות אכילה) לסכרתיים ובעת נטילת התרופה שצויינה ? תודה רבה

10/01/2012 | 13:40 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום-הכדורמ טפורמין עלול לעשות ת. לואי שכאילה. יש לקחת אותו לאחר אוכל רצוי רק בערב במקרה שלך. נא לקבל תפריט מתאים מדיאטנית . בערכים שלך לסוכרת אין שום תופעות רק בערכים גבוהים יותר. אך צריך לרדת ל 100-120 סוכר בצום

מנהלי פורום סוכרת והשמנה