תרופות

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

10/10/2011 | 09:05 | מאת: איילה

שלום רב. אני מקבלת פרנדאז (אקארבוז) 50 מ"ג בכל ארוחה. ביקשתי להשתמש בקסניקל (אני מאוד שמנה והרזייה תעזור כמובן גם לעניין הסוכר), אבל בעלון כתוב שאסור לקחת עם אקארבוז. א. מה הסיבה לאזהרה זו? חשש מהיפו? ב. מהי בעצם האזהרה: לא לקחת את שתי התרפות בו-זמנית (בתחילת הארוחה) *או* לא לקחת את שתיהן באותה ארוחה (גם אם את הפרנדאז לוקחים בתחילת הארוחה ואת הקסניקל עד שעה אחריה) *או* אסור בכלל להשתמש השתיהן באותו יום או באותה תקופה? תודה רבה וחג שמח!

11/10/2011 | 14:36 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום איילה-ל2 התרופות יש תופעות לואי דומות-שלשלול כאבי בטן גזים. אם את לא במינון מירבי של פרנדז- 300 מג ליום ואם אין לך תופעות לואי את יכולה להוסיף קסניקל בארוחה העיקרית. במקביל תבררי על זריקות של וקיטוזה או ביאטה שמורידות משקל בדרך אחרת.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה