אכילה יחסית בריאה, וסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

01/10/2011 | 12:38 | מאת: דפנה

שלום אני בת 38, עם עודף משקל. סובלת מעור יבש בכפות הרגלים, מזה כמספר ימים אני מורחת משחת דרמקול ואוטמת בגרב למספר שעות בלילה. הבוקר התעוררתי עם גבשושית אדומה וקצת כואבת בצד העקב (אין שם עור יבש). קצת קשה לדרוך על האזור. האם זה יכול להעיד על סכרת? אני משתדלת לשמור על תזונה יחסית סבירה, אוכלת כל צהרים כמעט סלט ירקות גדול עם טונה, ביצה קשה,לחם או לחמניה שמוגשת ,אוכלת גבינות רזות יחסית, לרוב חמישה אחוז שומן (לפעמים גבינה צהובה או שמנת 9 אחוז). אני משתדלת לצמצם אכילת מזונות לא בריאים, למשל מזה כמה חודשים טובים אני כבר לא מכניסה הביתה חטיפים, אוכלת בעיקר בסקויטים פתי בר ולא עוגיות אחרות, לא אופה בבית, לא קונה בורקסים ומאפים אחרים (אוכלת אחת לכמה זמן באירוע וכו' וגם אז מקפידה על אחד ולא יותר)מקפידה לא לאכול גאנק פוד כמו פיצות ומקדולנס בכלל, מבשלת בבית אוכל לרוב ללא הרבה שמן. מעבר לזה מאוד קשה לי להכנס למשטר של דיאטה. אני חוששת מאוד מסכרת, האם אכילה יחסית בריאה (לעומת אחרים שאני שומעת שאוכלים מגשי פיצה וגאנק פוד) תפחית סיכוי לסכרת? תודה

05/10/2011 | 11:04 | מאת: צוות מרפאת ד"ר נסטור

בהחלט כן. ידוע שתזונה מוגבלת בשומן מן החי, ירידה מתונה במשקל והגברת הפעילות הגופנית עשויות להפחית בצורה משמעותית את ההופעה של מחלת הסוכרת. בנוסף למה שכתבת תשתדלי לפזר את המזון המכיל פחמימות (לחם מלא, דגנים מלאים ופירות) לאורך כל ארוחות היום ולבצע פעילות גופנית 3-4 פעמים בשבוע. בהצלחה!

מנהלי פורום סוכרת והשמנה