ויקטוזה

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

13/12/2011 | 01:42 | מאת: זאב

שלום בן 63 מטופל בויקטוזה מזה כשנה. תוך עליה במינון ל1.8 הושגה ירידה במשקל וכן ירידה בהמוגלובין AIC מרמה של 8.2 ל-7.2 בד בבד עם השיפור חלה ירידה הולכת וגוברת בתפקוד כיס השתן עד למצב של עצירת שתן ובעיות של צרבות קשות וכנראה דלקות בכיס השתן. לאחר טיפול אנטיביוטי ארוך פסקו הצרבות אך נשארה לפרקים בעייה בתפקוד כיס השתן שהצריכה צינתורים עצמיים. חשדתי שהבעיה מקורה בויקטוזה והפסקתי להשתמש .בתום כשלושה חודשים עושה רושם שיש שיפור בתפקוד כיס השתן ללא צורך בצינתורים אולם ההמוגלובין AIC שב לרמה של 8.2 מבקש לדעת האם קיימות עדויות נוספות לבעיות דומות ? האם ידוע שויקטוזה גורמת גם לעצירות קשה? האם יהיה זה נכון לעשות נסיון נוסף של שימוש בויקטוזה במשך מספר חודשים תוך סיכון שהטיפול יפגע בתפקוד כיס השתן? מה לדעתכם עלי לעשות?

15/12/2011 | 10:45 | מאת: ד"ר לאה לבין

לא ידוע על קשר בין וקטוזה לכיס השתן.ויקטוזה הוא הורמון של מערכת העיכול. אנסה לברר על כך עוד. לדעתי רצוי לחזור לויקטוזה מ 0.6 מג לעלות ל 1.2 אחרי שבועים ולא להגיע ל 1.8 מג. רצוי מעקב רופא מקצועי ולא וירטואלי

מנהלי פורום סוכרת והשמנה