נגישות
נגישות

טרום סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

03/10/2011 | 11:55 | מאת: ענת

שלום רב. אני בת 40 בעלת משקל עודף משמעותי (95 ק"ג על 160 ס"מ). בעברי המיילדותי תינוק גדול בהריון השני (מעל 4 ק"ג) וסוכרת הריון באחרון (אוזנה יפה באמצעות דיאטה בלבד). רמת הסוכר שלי בצום עומדת על 105 וכמובן שכל הנתונים הללו מדברים בעד עצמם... הומלץ לי להשתמש בפרנדאז כדי למנוע התפתחות של סוכרת גלויה. אני חייבת לציין שאני מסתדרת היטב עם התרופה, ובשילוב עם דיאטה מאוזנת אני מצליחה לרדת יפה מאוד במשקל, ובקלות יחסית. עם אותו משטר תזונה וללא התרופה לא הצלחתי לעשות זאת... שאלותיי?: 1. מה דעתך על אסטרטגיה טיפולית/מניעתית זאת? האם מטפורמין עדיפה? 2. מה הסיכון לנזק כבדי ובאיזו תדירות יש לבצע בדיקת דם לתפקודי כבד בשנה (או רק בחצי שנה?) הראשונה לשימוש בתרופה? תודה מראש על תשובתך ושנה טובה.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום-פרנדז זו תרופה שלא נספגת לדם ולא מגיעה לכבד.אין צורך לבדוק ת. כבד איתה. היא מונעת ספיגת סוכרים מורכבים במעיים .אם היא עוזרת לך לרדת במשקל תמשיכי אותה. יש לעקוב אחרי HBAC סוכר בצום וסוכר לאחר אוכל.

מנהלי פורום סוכרת והשמנה