סכרת לא מאוזנת

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

31/10/2011 | 21:09 | מאת: שמואל

אני מטופל באינסולין מסוג אפידרה שלוש פעמים ביום ובלילה בנוסף בלנטוס. רמת הסוכר בבוקר נעה בין 170 ל-200 בצום. אני מזריק 10-8 יחידות אפידרה . פתאום ללא הודעה מוקדמת אני מקבל היפו ומגיע לרמות של 60-70 (בד"כ בשעות הצהריים). בשעות הערב אני מגיע פתאום לרמות סוכר של - 260 לפני אוכל. בשבוע האחרון החלטתי לא להזריק בבוקר למרות שרמת הסוכר נעה בין-170-200. בצהרים רמת הסוכר ללא הזרקה מגיעה ל-110-120 .שעתיים לאחר ארוחה הסוכר עדיין יציב. בשעה שמונה בערב הסוכר מגיע לרמות של-190-250 לפני אוכל והזרקה.אנא עזרתך איך עלי לנהוג ע"מ לאזן את הסוכר. לתשובתך אודה.

01/11/2011 | 08:59 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום שמואל- לא כתבת כמה לנטוס אתה מזריק בלילה.צריך לעלות מינון לנטוס בהדרגה עד שסוכר בצום ירד ל 120 ואז להשאר קבוע במינון הזה. במקביל יש להוריד 2 יח מכמות האפידרה. אפידרה לא צריכים לעלשות תמיד אותה כמות אפשר לשנות לפי הסוכר.

01/11/2011 | 21:39 | מאת: שמואל

ד"ר לבין שלום בהמשך לתשובתיך ברצוני לציין שאני מזריק 32-34 יחידות לנטוס בלילה. לגבי האפידרה כפי שציינתי אני לא מזריק באופן קבוע הפסקתי להזריק בבוקר אפידרה למרות שרמת הסוכר גבוהה ובצהריים אני מגיע לרמה של -110-130 .בזמן ארוחת הצהרים למרות שרמת הסוכר נורמלית אני מזריק כ-4-5 יחידות אפידרה למרות זאת בערב לפני הארוחה הסוכר נע ברמה של 180-210 . לציין שאני אוכל לפי המלצת הדיטאנית וגם ללא מלח .

02/11/2011 | 10:00 | מאת: ד"ר לאה לבין

שלום שמואל-אני מציעה שתזריק 36-36יח לנטוס בלילה+ כדור גלוקומין=מטפורמין. גם בצהרים אפשר לקחת מטפורמין. מה המשקל והגובה שלך?

מנהלי פורום סוכרת והשמנה