pda בצמד פגים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

20/07/2015 | 01:59 | מאת: סבתא דואגת

שני פגים זהים שיולדו בשבוע 26. היום בני שנה. אחד מהם עם PDA שלא נסגר עד גיל שנה. הוזמן לעוד 4 חודשים כדי לקבל החלטה אם יהיה ניתוח לב פתוח או בצנתור. אני מודאגת מאוד. למה הדחיה הנוספת והאם כדאי ורצוי להתיעץ עם מומחה נוסף? תודה על כל מענה. לא ישנה מרוב דאגה

שלום סבתא מודאגת המומחים בתחום זה הם מנתחי לב בילדים ואיתם כדאי להתיעץ. במידה ויזדקק לניתוח, לא מדובר בניתוח לב פתוח אלא בסגירה של עורק המחבר בין שני בין אבי העורקים לעורק הראתי שנמצאים מחוץ ללב. רמת הסיכון בניתוח לא גדולה והסגירה בצינטור קלה יותר. לגבי הדחייה, רצוי להתייעץ עם מנתח לב. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים