ליאמפפאנגיומה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

08/10/2015 | 12:03 | מאת: דורון

שלום רב לבן שלי יש גוש סופראקלויקולרי שאבחן כליאמפאנגיומה עבר הזרקה של חומר סקלרוזנטי. שלא עזר להוריד את הגוש הגוש מאוד מפריע לבני מבחינת מראה הוא לא מוריד חולצה ולא הולך לים מידי פעם הוא כואב המליצו לי לבצע כירתת גוש אך יש סיכוי של כ30 אחוז לחזרה של הגוש הגוש גדול מאוד ובאיזור הצוואר רציתי לדעת האם יש סכנות בניתוח ובכלל אם יש סכנה מהגוש הזה תודה מראש

שלום דורון הסכנה לשינויים ממאירים בגושים אלה היא מאד קטנה אך הם יכולים להפריע לרקמות שלידן עקב לחץ, עלולים לעבור זיהום וכפי שציינת מפריעים נפשית לילד. הסיכונים בניתוח להוצאת הממצא, בנוסף לניתוחים שיש בכל ניתוח, הם פגיעה באיברים שאליהם הממצא יכול להיות דבוק וחזרה שיכולה להיות גם לאחר ניתוח שבו נראה שהכול הוצא. כמובן שעל מנת לתת תשובה מתאימה לבן שלך צריך לבדוק אותו ואת בדיקות ההדמיה שלו. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים