הירשפרונג

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

10/08/2015 | 16:01 | מאת: יעל

תינוק בן 3 שבועות, נלקחה ביופסיה כשהוא בן 4 ימים והגיעה תשובה חיובית למחלת הירשפרונג. נקבע ניתוח לעוד שבועיים בתל השומר. את הניתוח מבצעים למיטב הבנתי דרך פי הטבעת אך לפני כן מבצעים באותה עת אבחון ע"י לפרוסקופיה על מנת לדעת איזה חלקים במעי חולים. האם אכן זו הדרך הרצויה והמקובלת לביצוע האבחון והניתוח? כמו כן, עד למועד הניתוח אנו מבצעים לו בבית שטיפות מעיים והרחבות על מנת למנוע זיהום. בגלל הסכנה בזיהום ובגלל הסבל היומי של הילד מביצוע ההרחבות והשטיפות אנו מעוניינים שהניתוח יתבצע כמה שיותר מהר ועוד לפני המועד שנקבע, אך אמרו לנו שיש להמתין כ- 6 שבועות ממועד לקיחת הביופסיה על מנת שהמקום יחלים. האם יש עניין לכך? האם החשש והסכנה מזיהום לא אמורה לקדם את עניין הניתוח ללא דיחוי? תודה מראש על המענה

שלום יעל הגישה המקובלת היום לניתוח במחלת הירשפרונג היא אכן מפי הטבעת ולרוב ניתן לבצע את כל הניתוח בגישה זו. הלאפרוסקופיה יכולה לסייע במקרים בהם החלק החולה של המעי הוא ארוך או שמיקומו לא ברור. לגבי התזמון הטוב לניתוח, בגיל 6 שבועות זה טוב והשטיפות מקטינות את הסיכון לזיהום. בברכה,

13/08/2015 | 22:05 | מאת: יעל

תודה רבה על המענה. שאלה נוספת ברשותך בהמשך לתשובתך: איך יודעים מה אורכו של הקטע החולה? באילו בתי חולים מבצעים את הניתוח דרך פי הטבעת בלבד? האם תל השומר אחד מהם? מחפשת עבור בני את הטיפול הכי פחות פולשני אך יעיל כמובן, אשמח להכוונה תודה

מנהל פורום כירורגיית ילדים