כיס מרה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

21/11/2015 | 00:01 | מאת: ענבל

לום רב ותודה מראש, אחותי ילדה בן ללא כיס מרה. הוא לא הודגם לאורך כל ההריון בבדיקת מי שפיר נאמר לה שיש מיצי מרה. הלידה בוצעה עם זירוז בגלל עורק אחד רחב בחבל הטבור. היום היא השתחררה הביתה עם התינוק והיא נורא מבוהלת. רציתי לדעת האם יש סיכוי שאין מיצי מרה ואזהתינוק יצטרך כביכול לעבור ניתוח? אפשר לחיות ללא מיצי מרה? בנוסף אשמח לדעת מה הקשר בין עובי חבל הטבור שהיה מעט עבה, העורק בלב שקצת עבה והעדר כיס המרה יחד? בנוסף בוצע לתינוק בדיקת כבד שיצא ggt גבוהשל 229. אודה לתשובות תודה רבה רבה רבה

שלום רב ענבל מהתיאור שלך אני מבין שיש בעיה די מורכבת הן בדרכי המרה והן בלב של התינוק. בעיות כאלה מחייבות בדיקות של צוות רופאים ובדיקות הדמיה שבלעדיהן לא ניתן לענות על שאלותיך בצורה טובה. האם התינוק נמצא במעקב של כירורג ילדים? בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים