פוליפ טבורי

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

09/10/2015 | 01:19 | מאת: אופיר

שלום רב, לתינוק שלנו בן החודש וחצי הטבור מדמם , הרופא ילדים אמר שזהו פוליפ והפנה אותנו לכירורג ילדים כאשר הגענו אליו אבחן את זה כגרניולומה טבורית על גבעול כתב שזה ללא דלקת ללא אודם וללא דימום מקומי ונתן טיפול עי ארגינוטום ניטריקום בהתחלה אחרי כשעה אחרי הטיפול הבטנו בזה ולא היה דימום וצבע היה אפור סגול אחרי כמה שעות התחיל דימום רציני יותר שעבר את הגזה ששמנו ולא מריחות כמו שהיה קודם בנוסף תמיד בדימום היה מלווה גם בהפרשה צהובה עצתך הדחופה תודה אופיר רון

שלום אופיר לפי התיאור שלך לא ברור אם הנגע הוא רק גרנולומה. גם הדימום החזק וגם ההפרשה הצהובה אינם אופייניים לגרנולומה רגילה ולכן כדאי לדעתי לבצע בדיקת אולטראסאונד בשאלה של ציסטה או קשר שיכול להיות בין הטבור לכיס השתן או המעי. מדובר בממצא נדיר וקרוב לוודאי שלא ימצא קשר אך במידה ויש קשר כזה יש צורך לנתק אותו בניתוח. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים