דימום במערכת העיכול: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

צואה שחורה – תמרור אזהרה!

שינוי בצבע הצואה לצבע שחור כהה, או צבע זפת, עשוי לנבוע מסיבות פשוטות דוגמת שינוי בהרגלי התזונה או התחלת טיפול תרופתי חדש. עם זאת, לעיתים צואה שחורה עשויה להעיד על בעיה רפואית משמעותית וחשוב לעדכן את הרופא המטפל בכל מקרה של צואה דמית או בצבע-שחור על-מנת לשלול מצבים רפואיים מסוכנים. צואה שחורה עשויה להופיע כתופעת לוואי של טיפול בתוספי ברזל או טיפול בתרופות מסוימות, דוגמת Bismuth. שינוי הצבע במקרים אלו אינו מעיד על כל נזק ושינוי צבע הצואה יחלוף זמן קצר לאחר הפסקת התוספים או התרופות. לעיתים, מזונות בעלי צבע כהה עשויים להוביל להופעת צואה שחורה, כולל ליקריש שחור, עוגיות שוקולד, או אוכמניות, כאשר גם במקרים אלו, הצבע השחור נעלם לאחר שמפסיקים לאכול את האוכל האחראי לשינוי הצבע. עוד בנושאי גסטרואנטרולוגיה ופרוקטולוגיה:  מחלות מעי דלקתיות והריון: כל מה שחשוב לדעת.  האם ניתוח הריאטרי מאריך את תוחלת החיים? כיב מדמם בקיבה או במעי הדק הינו גורם חשוב להופעת צואה שחורה, שכן כיבים או תהליכים דלקתיים במערכת העיכול העליונה עשויים לגרום לדימום ומגע של הדם עם נוזלי מערכת...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לדימום במערכת העיכול

דימום במערכת העיכול העליונה - תמונת המחשה
דימום במערכת העיכול העליונה נופשים היוצאים לחו"ל, אנשי עסקים המרבים בטיסות וגם נהגים המבלים שעות בישיבה ליד ההגה, ע...
ללמוד עוד על דימום במערכת העיכול
תסמונת המעי הרגיז-תמונה

מהי תסמונת המעי הרגיז? כיצד מטפלים בה ומה הקשר בין גוף ונפש?

מאת: מערכת zap...
14/07/2005
פענוח בדיקות דם ומעבדה-תמונה

קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן אומרות? מה זה...

מאת: ד"ר יעל הס
13/03/2003
טרשת עורקים: מניעה וטיפול-תמונה

טרשת עורקים עלולה להוביל להתקפי לב ומוח. איננו יכולים לשלוט...

מאת: ד"ר מיכאל...
09/11/2014
נוגדי דלקת שאינם סטרואידים-תמונה

מהן תרופות נוגדות דלקת שאינן סטרואידיות? איזה תכשירים...

מאת: מגר' עינת...
09/03/2015
אולי יענין אותך לדעת...
פענוח בדיקות דם ומעבדה - תמונה
פענוח בדיקות דם ומעבדה
קיבלתם תוצאות של בדיקות ואין לכם מושג מה הן...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לדימום במערכת העיכול?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

דימום במערכת העיכול: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב בעקבות כאבים בקרסול שנמשכים כבר 4 חודשים ואבחון של אקססורי נביקולר וטיביאליס פוסטריור הרופא נתן לי קספו 8. הרופא אמר לקחת פעמיים ביום לפני הארוחה כדי שההשפעה תהיה יותר חזקה וכל רוקח שדיברתי איתו אמר לי אך ורק אחרי בגלל תופעות הלוואי. הקשבתי לרוקחים ולקחתי אחרי ואני כבר עומדת לסיים את החפיסה הראשונה ואין הטבה. חשוב לומר שבמקביל אני לוקחת אומפדקס. הרופא אמר שאני יכולה לקחת עד שלוש חפיסות ברצף. האם לנסות לקחת את החפיסות הבאות לפני האוכל? אולי בגלל זה אין הטבה? כי זה ממש מוזר שקספו 8 לא משפיע עלי וארקוקסיה שלקחתי לפני חודשיים השפיעה יותר.. תודה

עפ"י העלון לצרכן של התכשיר מומלץ ליטול את התרופה ללא מזון וזאת משום שמזון מעכב ומפחית את הספיגה של התכשיר ויש לכך חשיבות כאשר יש צורך בהקלת כאב מהירה. קספו ככל נוגדי הדלקת שאינם סטרואידים (ה-NSAIDs) עלול לגרום לתופעות לוואי במערכת העיכול ביניהן בחילה, כאב בטן, שלשולים, הקאות, דיספפסיה, דימום במערכת העיכול ועוד. הסיכון לדימום במערכת העיכול גבוה יותר עם עלייה במינון, עם הגיל ובאנשים עם היסטוריה של כיבים או שמטופלים בתרופות נוספות, המגבירות סיכון זה. חלק מתופעות הלוואי האלו ניתן להפחית ע"י מתן עם מזון (מידע נוסף בעלון לצרכן). ככל התכשירים ממשפחת ה-NSAIDS גם קספו, יש לקחת במינון הנמוך האפשרי לתקופה הקצרה האפשרית, הדרושה לשליטה על התסמינים. התגובה לטיפול שונה במטופלים שונים ופרק הזמן הנדרש להקלה משמעותית בכאב ובדלקת שונה כתלות במצב בו מטפלים. יתכן ונטילה ללא מזון תהיה יעילה יותר. עם זאת, במידה והתכשיר אינו יעיל או מתרחשות תופעות לוואי, יש להיוועץ ברופא בנוגע להמשך הטיפול.

תודה על המענה שאלה נוספת הרופא אמר שאני יכולה לקחת עד שלוש חפיסות של קספו 8 רצוף האם זה בסדר שאקח 3 חפיסות רצוף (2 בכדורים ביום) אחרי האוכל כמובן ועם אומפרדקס כדי להגן על הקיבה? תודה

שלום אני לוקחת כדורים 5 ימים 2 כדורים ביום ויש לי נדודי שינה לחץ בחזה קשיי נשימה האם יתכן תופעות מהכדור

אתמול ושלשום יצאה לי צואה שחורה.היום היתה ירוק כהה. לקחתי כדור ארקוקסיה 90עד שלשום.מאתמול היפסקתי. מה לעשות?

ארקוקסיה יכול לגרום לכיבים עם דימום ממערכת העיכול, יתכן וזה מה שקרה, עם ריפוי ספונטני אחרי הפסקת התרופה.

שלום ד"ר, האם אומפרדקס משפיע על רמת הברזל כך שיכול לגרום לחוסר? וגם מדלל דם- האם יכול לגרום לדימום קל בקיבהולחוסר ברזל. האם חוסר ברזל ופריטין יכול להיות בעיה משפחתית כששאר המדדים תקינים? לצורך העניין אחותי ואימי כבר לא מקבלות מחזור. אני כן. כולנו כל הזמן עם מחזור בברזל. אף אחת לא צמחונית תודה רבה

חסר ברזל לרב אינה בעיה תורשתית אך היא שכיחה מאד בנשים בגיל הפוריות. טיפול במדללי דם יכול להחמיר דימום במערכת העיכול ולגרום לחסר ברזל. לרב אומפרדקס לא גורם לחסר ברזל.

שלום דר, עשיתי בדיקת דם . הבעיה שלי בדכ זה פריטין וברזל . כעת יצא: במוגלובין- 11.8 Hct-36.4 Mch- 26.2 Mcv- 80 חומצה פולית-33 פריטין- 4 ברזל- 84 B12- 511 Tsh-3.2 T4- 17 מה יכולה להיות סיבה של פריטין נמוך? זה כל הזמן קורה. האם זו בעיה בספיגה או איבוד דם? מצד אחד אם לוקחים ברזל אז הערכים יעלו אבל אחכ ירדו. האם זו הסיבה לעייפות ונשירת שיער? - גם דבר שקורה כל פעם. האם זו בעיה המטולוגית? או שזה בהכרח גידול? תודה

יש עדות לחסר בברזל. הסיבה השכיחה לחסר ברזל בנשים היא איבוד דם במחזור ובהריונות. חסר ברזל יכול לנבוע גם מאיבוד דם במערכת העיכול הוא חוסר ספיגה בשל צליאק לדוגמא. חסר ברזל יכול לתרום לעייפות ונשירת שיער.