ניתוח ציסטה בגרון לילדים

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

05/11/2015 | 23:54 | מאת: דרורה קטוביץ

שלום רב, לנכדתי בת 6.5 שנים ציסטה בגרון שהופיעה לפני כשנה. מעברה: בגיל 10 חדשים ניתוח לקיצור הלשוןבשל בעיה גנטית ובגיל 4 ניתוח כפתורים. הרופא המטפל המליץ כעת שוב על ניתוח הוצאת הציסטה. לאור היסטורית הניתוחים שלה האם הניתוח הנדרש אפשרי בדרך לפרוסקופית, כדי להקל על הסבל ועל ההחלמה מהניתוח? בתודה מראש דרורה

שלום דרורה ציסטות בגרון יכולות להיות מסוגים שונים, גדלים שונים ומיקום שונה וזה כמובן יכול להכתיב סוגי טיפול שונים. ככלל השאיפה לרוב היא להוציא את הציסטה בשלמות ולכן החתך מותאם לגודל הציסטה. במקרים אלה היתרון של הניתוח הזעיר פולשני מוטל בספק. אם יש לך יותר פרטים אשמח לקבל ולהתייחס. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים