הרחבות

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

13/01/2016 | 07:03 | מאת: טלי

שלום הבת שלי בת שבעה חודשים עברה ניתוח הירשפרונג לפני חודש. בניתוח נכנסו גם דרך פי הטבעת וגם דרך שלוש חתכים בבטן. שבוע שעבר היינו בביקורת והסבירו לנו איך להתחיל הרחבות דרך פי הטבעת. כשהרופא הראה לנו היא צרחה אבל הוא לא התרגש (לפני הניתוח הוא היה עושה לה כל יום חוקנים עד הפתח של הקיבה ותמיד היא היתה צורחת לו, בכללי רק רופא מתקרב והיא בוכה). התחלנו לנסות לעשות לה בבית והיא צורחת כאילו קורעים/דוקרים אותה. לפני שגילינו את ההירשפרונג עשינו לה הרחבות והיא לא היתה בוכה כלל גם הרופא אמר שזה לא אמור לכאוב. בינתיים הפסקנו לעשות כי פשוט אי אפשר השאלה מה לעשות? הביקורת הבאה עוד שבוע ולא עונים בטלפון.

שלום טלי הרחבות של פי הטבעת יכולות לפעמים להכאיב אך יש מקרים שללא הרחבות עלולה להתפתח היצרות. רצוי להקדים את הביקורת וניתן גם להעזר ברופא המשפחה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים