עזרה דחופה

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

03/08/2015 | 21:22 | מאת: אסף

ד"ר ירדני שלום רב אנחנו זוג הורים לתאומים פגים שנולדו בשבוע 26+1 לפני כחודשיים וחצי לאחר זיהום בטני שהתגלה אצל אישתי, בימים האחרונים הבטן של הבן שנמצא באינקובטור החלה לתפוח והפכה להיות קשה, בנוסף הוא מפריש הפרשות ירוקות כהות מהזונדה שלו, הוסבר לנו על ידי הצוות הרפואי כי יעשו לו צילום שבו יחדירו לו חומר בכדי לראות מאיפה יש חסימה במעי, יש לציין כי הילד פייטר רציני שעבר ניתוח בקע מפשעתי בהצלחה סובל מבעיית ריאות כרונית (בריאה השמאלית היה חור שנסגר ובריאה הימינית שקרסה החלה להתפתח ולחזור לפעילות ) הרופאים לא מצליחים להסביר לנו מה בדיוק הבעיה כי הם בעצמם לא יודעים הם רואים בצילום שיש חסימה באיזור המעי הדק אך לא מצליחים להבין מה מקורה יש לציין כי הילד עושה יציאות לבד ובעזרת נר אם תוכל לתרום מנסיונך נשמח מאוד

שלום אסף שלום אסף ראשית סליחה שלקח לי זמן להשיב ומקווה שבינתיים חלק מהתעלומה נפתרה ושהבן התייצב. חסימות מעי חלקיות שמופיעות בפגים יכולות להיות משניות לתהליך דלקתי במעי שהיה בימים או שבועות שקדמו לחסימה. כמובן שזו רק סיבה אחת והצילומים עם חומר ניגוד יכולים לתת תמונה על מיקום החסימה ומידת חומרתה. אתה מוזמן לעדכן אותי במצב הבן ואשמח לענות לכל שאלה. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים