גוש מפי הטבעת

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

02/01/2016 | 18:07 | מאת: אריה

שלום רב , לבני בן השלוש וארבע חודשים יצא לפני מס' חודשים גוש כחלחל מפי הטבעת לאחר יציאות ואז הוא נכנס פנימה. בני סובל מיציאות קשות ולפעמים אף עצירויות מה שמצריך מאיתנו להשתמש בנורמלקס ואף לפעמים עושים לו חוקן קטן שמסייע לו. בדרך כלל אחרי כל יציאה יש את הגוש דיוצא מה שמאוד מזכיר טחור כי הינונכחול ורך. מה הטיפול ?האם זה יכול להיות פוליפ ואם כן אז מה עושים כי הוא לא מדממם ולא נראה אלא רק אחרי יציאה.

שלום אריה גוש כפי שאתה מתאר בהחלט יכול להתאים גם לפוליפ. הסיכון לממצא ממאיר הוא קטן מאד אך אני ממליץ שתקח את ילדך לרופא הילדים. הרופא יתרשם ויפנה אותו לבדיקת כירורג או גאסטרואנטרולוג. צילום של הממצא גם יכול לסייע באבחנה. בברכה,

03/01/2016 | 20:06 | מאת: אריה

תודה רבה על תשובתך , כאשר מסתכלים בפי הטבעת לא רואים כלום , אולי איזו נקודה כחולה שמתאימה מאוד לטחור.רק כאשר הילד אחרי שירותים רואים גוש קטן שנכנס אחר כך . האם פוליפ יכול להיכנס ככה? האם פוליפ מתאים לצבע כחול שזה צבע של ורידון.

מנהל פורום כירורגיית ילדים