נגישות
נגישות

זיהום תוך בטני: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

בשורה לחולי קרוהן: כלי אבחוני ללא חשיפה לקרינה

חוקרים ישראלים פיתחו עבור חולי קרוהן כלי אבחוני, פשוט ולא חודרני, המבוסס על בדיקות מעבדה ופרמטרים קליניים שזמינים בחדר המיון. כלי זה יפחית את הצורך של חולי הקרוהן רבים בביצוע בדיקות CT הכרוכות בחשיפה לרמה גבוהה של קרינה מחלת קרוהן מאופיינת בהתקפים של דלקת במעי הגורמים לסימפטומים של כאבי בטן, שלשול, חוסר תיאבון, וירידה במשקל. כאשר מדובר בסימפטומים עזים, לא אחת פונים המטופלים לחדר המיון לצורך אבחון מהיר של מצבם. הדילמה הניצבת בפני רופאי חדר המיון היא כיצד לבצע אבחון מדויק בחולים אלו. הסיבות האפשריות להתקפים בחולי קרוהן הן: התקף דלקתי של המחלה, התפתחות זיהום תוך בטני עם יצירה של אבצס (מורסה) או סיבות אחרות שאינן קשורות למחלת הקרוהן - כאשר הטיפול בכל אחד מהמצבים הללו הוא שונה בתכלית.   הדילמה הניצבת בפני רופאי חדר המיון היא כיצד לבצע אבחון מדויק בחולי קרוהן החווים התקף. צילום: שאטרסטוק   כלי אבחנתי יעיל וזמין בחדר המיון הוא בדיקת CT של הבטן. בדיקה זו יכולה להבדיל היטב בין המצבים שתוארו לעיל,...

סיבות אפשריות ומצבים דומים לזיהום תוך בטני

רפואה דחופה - תמונת המחשה
רפואה דחופה בליעת מטבע של 10 שקלים ובליעה של חתיכת פלסטיק ממשחק ילדים, הם רק שניים מהאירועים שטופלו...
ללמוד עוד על זיהום תוך בטני
בקע טבורי: על הניתוח שעבר נתניהו-תמונה

רה"מ חש כאבים בבטנו ועבר הלילה ניתוח דחוף של בקע בטבור...

מאת: יאנה...
11/08/2013
בשורה לחולי קרוהן: כלי אבחוני ללא חשיפה לקרינה-תמונה

חוקרים ישראלים פיתחו עבור חולי קרוהן כלי אבחוני, פשוט ולא...

מאת: מערכת zap...
21/05/2019
קרוהן וקוליטיס: ניתוח זעיר פולשני-תמונה

ניתוחי מעיים אצל חולי קרוהן וקוליטיס במקרים בהם הטיפול...

מאת: ד"ר איאן וייט
01/05/2018
האם אקמול יכול לגרום לאסתמה?-תמונה

מחקר: 13% מהתינוקות שסבלו מזיהומים בדרכי הנשימה וטופלו...

מאת: ד"ר עמית...
18/10/2010
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לזיהום תוך בטני?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

זיהום תוך בטני: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום אני בן 50. לפני 5 שנים היה זיהום בבטן עם תוצאה של תרבית חיובית ומאז כאבי בטן ושלשולים וכו'. נגרם לי IBS קשה בעקבות זיהום. צמצמתי מאוד את מגוון התזונה וזה צמצם את כאבי הבטן ועברתי לעצירות רוב הזמן. אבל יכול לאכול מעט מאוד סוגי אוכל וברגע שמנסה דברים נוספים יש מיד כאבי בטן. נמנע לחלוטין מפירות וירקות. קולנוסקופיה לפני 3 שנים תקינה CT בטן לפני חצי שנה תקין בדיקות דם תקינות המוגלובין 13.2 CRP תקין אלבומין 4.7 ירדתי ב 5 שנים מ 60 קילו שזה הנורמה שלי ל 48 קילו. BMI=15 וכעת יורד כ 300 גרם לחודש על תזונה יומית של כ 1600 קלוריות והתזונה יחסית לא מגוונת. אק"ג תקין. QT לא מוארך לפי הרופאה. הדופק שלי 60 במנוחה ובשעות הערב לפעמים יורד ל 55 ולחץ דם כ 95-55 רופאת המשפחה אמרה שאולי צריך לעשות הזנה ורידית כי המשקל כבר בעייתי. אבל הגסטרו בקופח אמר שלא רואה סיבה עדיין אבל שאנסה לקחת אנשור ולראות אם זה יעלה אותי במשקל. ניסיתי אנשור גרם לכאבי בטן. 1. האם במצב כזה כבר חיוני לעשות הזנה ורידית? 2. עד כמה מסוכן להיות במשקל 48.5 קג ואיך יודע מה הקו שממנו כבר זה מסוכן מדי וחייב הזנה ורידית? 3. יש עוד דרך לעלות במשקל? תודה רבה

שלום אינני מומחה בתזונה פנה למומחה תזונה\ דיאטנית בהצלחה

שלום אבקש את חוות דעתך על הקיסרי בשיטה הצרפתית. האם הפרסומים המלהיבים אכן תקפים בפועל? ההחלמה יותר קלה? אין סיכונים לעובר? מדוע לא מבוצע בעוד בתי חולים? האם בירוקרטיה או שהניתוח מסוכן מידע? אשמח לכל מידע שתתרום לי בנושא כי בשטח לא מוצאת, מלבד פרסומים שיווקיים.תודה

שלום רב, השיטה היא שיטה ישנה ביותר אשר השתמשו בה בשנות ה-50 וה-60 במאה שעברה. מטרתה העיקרית היתה לנסות למנוע זיהומים בבטן בעידן בו אנטיביוטיקה היתה פחות מגוונת על ידי חדירה לרחם על ידי דחיקת הפריטונאום (קרום הבטן) מבלי לחדור אותו. השיטה ניזנחה על ידי הרוב המכריע של המנתחים בעולם בהיותה קשורה בחילוץ קשה יותר של הילוד ולא נבדקה בצורה מבוקרת כמו מיליוני הניתוחים המבוצעים בשיטה המודרנית. "רשמים" של נשים או של מנתחים לא מהווים תחליף למידע מחקרי מסודר ולכן אישית אני מצדד בשיטת הניתוח המקובלת המודרנית ולא "בשיטה הצרפתית". פרופסור אוריאל אלחלל הדסה עין כרם 026778899

שלום אני גבר בן 46. בצבא לפני 25 שנה החלו מעת לעת כאבי בטן עוויתייים שמוקלים לאחר כשעתיים של שלשולים. CT בטן אז ובדיקות מעבדה תקינים והוחלט שמדובר ב IBS. למדתי לחיות עם זה עם תזונה מתאימה ומדי פעם היו כאבי בטן. בגיל 30 קולונוסוקפיה תקינה. לפני 6 שנים לאחר זיהום בבטן חלה החמרה בתסמינים. זה גרם לי לירידה של 8 קילו ב 4 שנים מ 60 ל 52 קג וכעת כשנתיים המשקל יציב. נמנע מהמון מאכלים בעיתיים ומעט פירות וירקות כך שרוב הימים אין שלשולים ולעתים אפילו יש עצירות. לפני 5 שנים קולונוסקופיה תקינה בלי להכנס למעי הדק. לפני שנה שוב CT בטן תקין לגמרי. לפני שבוע CRP תקין מתחת ל 0.1 ספירת דם תקינה כימיה תקינה אלבומין תקין 4.8 תמיד הבדיקות תקינות. שקיעת דם 8. ( CRP ושקיעה כבר שנים בד"כ תקינים ) הגסטרו שוב ושוב אמר שזה IBS. עם זאת, בבדיקות קלפרוטקטין שביצעתי בשנתיים האחרונות היה 52 170 80 60 110 ולפני שבוע 255! רופא המשפחה המליץ לי להפסיק עם בדיקות שרק מכניסות לסטרס. האם יש היגיון בהמשך בירור או שיכול להיות IBS עם קלפרוטקטין שנע בערכים האלה? יכולה להיות סיבה אחרת ל קלפרוטקטין קצת מוגבר לאורך זמן אבל יתר הבדיקות תקינות? תודה רבה

הקלפרוטקטין בהחלט גבוה ולא תקין. האם עברת קפסולה? במקרה שלך חשוב מאוד לדעתי להעריך את המעי הדק בקולונוסקופיה.

שלום אני גבר בן 46. בצבא לפני 25 שנה החלו מעת לעת כאבי בטן עוויתייים שמוקלים לאחר כשעתיים של שלשולים. CT בטן אז ובדיקות מעבדה תקינים והוחלט שמדובר ב IBS. למדתי לחיות עם זה עם תזונה מתאימה ומדי פעם היו כאבי בטן. בגיל 30 קולונוסוקפיה תקינה. לפני 6 שנים לאחר זיהום בבטן חלה החמרה בתסמינים. זה גרם לי לירידה של 8 קילו ב 4 שנים מ 60 ל 52 קג וכעת כשנתיים המשקל יציב. נמנע מהמון מאכלים בעיתיים ומעט פירות וירקות כך שרוב הימים אין שלשולים ולעתים אפילו יש עצירות. לפני 5 שנים קולונוסקופיה תקינה בלי להכנס למעי הדק. לפני שנה שוב CT בטן תקין לגמרי. לפני שבוע CRP תקין מתחת ל 0.1 ספירת דם תקינה כימיה תקינה אלבומין תקין 4.8 תמיד הבדיקות תקינות. שקיעת דם 8. ( CRP ושקיעה כבר שנים בד"כ תקינים ) הגסטרו שוב ושוב אמר שזה IBS. עם זאת, בבדיקות קלפרוטקטין שביצעתי בשנתיים האחרונות היה 52 170 80 60 110 ולפני שבוע 255! רופא המשפחה המליץ לי להפסיק עם בדיקות שרק מכניסות לסטרס. האם יש היגיון בהמשך בירור או שיכול להיות IBS עם קלפרוטקטין שנע בערכים האלה? יכולה להיות סיבה אחרת ל קלפרוטקטין קצת מוגבר לאורך זמן אבל יתר הבדיקות תקינות? תודה רבה

שלום קלפרוטקטין תקין שולל מחלת קרוהן כמעט בוודאות קלפרוטקטין גבוה אינו מאבחן מחלת קרוהן. יכולים להיות גורמים רבים לקלפרוטקטין גבוה, למשל מחלה זהומית גם אני מתרשם שאתה עובר בדיקות מרובות- וזה כנראה כן קשור ללחץ ומתח. בשלב זה ממצליץ לחזור עוד פעם אחת על הקלפרוטקטין-בעוד 3 חודשים אם תקין- אז בזה נגמר הבירור,מ ואין לחזור שוב ווב על הבדיקה. במיה ולא תקין ( מעל 150) הייתי ממליץ לחזור על קולונסוקפיה