דעה נוספת

דיון מתוך פורום  כירורגיית ילדים

09/10/2015 | 22:41 | מאת: אסף

דק' ירדני שלום רב שמי אסף אני בא לתאומים פגים שנולדו בשבוע 26 בן ובת הבת נולדה 800 גרם והבן 780 גרם הבן נולד עם מצב ריאתי גרוע מאוד הוא היה מונשם במשך שלושה וחצי חודשים הוא נולד עם ריאה ימנית שאיננה מתפקדת וחור בריאה השמאלית לאחר כחודשיים התגלה לו בקע מפשעתי שבעקבותיו הוא עבר ניתוח (היום כחמישה חודשים לאחר הלידה הבקע חזר ) ךשניהם התגלה חשד לנמק במעי שבעקבותיו נעשה ניתוח לשניהם וכרגע שניהם נמצאים עם סטומה הבת השתחררה הביתה לפני כחודש וחצי ואנחנו מסתדרים טוב עם הסטומה היא אוכלת ועולה במשקל לעומתה הבן הוא הבעייתי לאחר ניתוח נוסף שעבר שבו נקרתו שני חלקים במעי הדק היום הוא כבר שוקל 3200 אך אינו מסוגל לעכל את האוכל הניתן לו כל מה שהצוות הרפואי עושה אינו מצליח לפני יומיים הגיעה אליו לפגייה דיאטנית שערבבה לו באוכל (ניאוקייט) דייסת אורז במטרה לספוג נוזלים יש להדגיש כי הוא עייף כל הזמן אוכל משהו כמו 30 cc וכל השאר נכנס דרך זונדה הוא מחובר לנוזלים דרך עירוי מרכזי ובשבוע הקרוב הוא יעבור חוקן בריום ואז יחליטו מה לעשות שאלתי היא האם נתקלת במקרה כזה והאם יש עוד דרכים או אפשרויות שניתן לעשות ??? הרופאים חושבים כבר על סגירה של הסטומה אך לפי דעתי ולפי דעתה של אישתי זהו צעד לא נכון כי הוא עוד קטן ולפי מה שאמר לנו הכירורג שעשה לו את הניתוח של הסטומה הוא צריך להגיע ל5 קילו האם יש עוד אפשרויות או דברים שניתן לעשות תודה מראש אסף

שלום אסף מדובר אכן בתינוקות עם בעיות מורכבות בעיקר הבן כמובן. את סגירת הסטומה מומלץ לעשות כשהתינוק מתחזק ובמידה והסטומה מתפקדת טוב אין דחיפות בסגירתה. כיוון שמדובר בבעיה מורכבת קשה לענות על כל השאלות מבלי לבדוק. בברכה,

מנהל פורום כירורגיית ילדים