סכרת וזריקות אינסולין

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

25/02/2010 | 13:45 | מאת: ענת

דר' יקר שלום, אמי בת 62 סובלת מהשמנת יתר ותמהיל מחלות. בעיות בבלוטת התריס, כולסטרול גבוה, בעיות נשימה בגלל ההשמנה (יש לה ביפ-אפ) וסכרת. לסכרת היא מקבלת גלוקמין 3 פעמים ביום וגלובן 5 מ"ג פעמיים ביום. בשבוע שעבר היא עשתה בדיקה והיו לה רמות גבוהות מאוד של סוכר 300. הרופאה שלה הציעה להתחיל לתת לה זריקות אינסולין , פעם ביום. היא הייתה רוצה לדעת אם הזריקות של האינסולין עלולות לגרום להשמנה? והאם אם מתחילים עם זריקות אינסולין זה כבר לכל החיים או יכול להיות זמני? איך אפשר לטפל בסכרת, בעיקר על רקע בעיות ההשמנה והקושי שלה לעשות פעילות גופנית בגלל דורבן ברגל. לתשובתך אודה. ענת

לענת שלום, נשמע שהפתרונות האפשריים עבור אימך הם או ניתוח בריאטרי ("שרוול" למשל), או בייאטה/ויקטוזה. הייתי מנסה קודם את האופצייה השנייה.

26/02/2010 | 11:37 | מאת: יוליה

על איזה אינסולין מדובר? בד"כ האינסולינים החדשים יותר לא יגרמו להשמנה

מנהלי פורום סוכרת והשמנה