סוכרת סוג 2

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

27/05/2010 | 15:43 | מאת: נעמה

לפני כשנתיים אובחנתי כחולת סוכרת מסוג 2. יש לציין כי סבלתי מהשמנת יתר חמורה- bmi היה בסביבות ה-40. ההשמנה היתה בעיקר באיזור הבטן. רמת הגלוקוז בדם בצום היתה 107 ולאחר העמסת סוכר 75 מ"ל היא היתה 208. כמו כן אני סובלת משחלות פוליציסטיות. לפני 7 חודשים התחלתי טיפול בגלוקופז, כדור אחד ליום בערב. במקביל התחלתי בשינוי אורח חיים -דיאטה דלת פחמימות בבקרה של דיאטנית, וכן פעילות גופנית 4-5 פעמים בשבוע למשך שעה בכל פעם. במהלך חודשים אלו הפחתתי ממשקלי כ-35 ק"ג וכיום ה-bmi נע סביב ה-30.כיום רמת הגלוקוז שלי בדם בזמן צום נעה בין 82 ל-90 שאלתי היא כזו: 1. במידה שאמשיך בניהול אורח חיים בריא, האם ניתן להירפא ממחלת הסוכרת? האם המצב הוא הפיך? 2. האם אני נמצאת בסכנה מבחינת סיכוני המחלה (גפיים, עיניים וכו')? 3. למרות הירידה הדרסטית במשקל, הבטן אמנם קטנה, אך עדיין נותרה שמנה ולא רזתה כפי שרזו שאר איברי הגוף. האם זה מצב נורמלי? מה ניתן לעשות כדי לטפל בכך? 3. במידה ואני מגיעה למשקל נורמלי ותקין, האם עלי להמשיך לקחת גלוקופאז'? תודה!

27/05/2010 | 17:47 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

בתחילה ברצוני לברך אותך על השיפור היוצא מהכלל -כל הכבוד .אני מקווה שתמשיכי באורח חיים בריא ואזי תמשיכי להיות מאוזנת . המצב הוא הפיך כלומר אם תעלי במשקל אזי ערכי הסוכר יעלו גם . ככל שאיזון הסוכר טוב יותר אזי שכיחות הסיבוכים קטן יותר . מומלץ להשמיך טיפול בגלוקופאג' ללא קשר למשקל

מנהלי פורום סוכרת והשמנה