אבחנה של סוכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת והשמנה

06/06/2010 | 10:15 | מאת: מאיה

שלום, בעלי חלה לפני כ10 חודשים במחלת הנשיקה. בחודשים האחרונים הוא עשה מספר פעמים בדיקות דם כדי לבדוק אם כל תפקודי הגוף חזרו לנורמה. בכל הבדיקות שהוא עשה (כולל האחרונה לפני שבוע) רמת הסוכר שלו בדם היתה מעל 130 (ומתחת ל200)והתוצאות של החלבון הסוכרי5.5 (ממוצע של 3 חודשים) . בפעם האחרונה רופאת המשפחה שלו אבחנה אצלו סוכרת והחליטה לתת לו כדורים שנקראים גלוקמין. הייתי רוצה לשמוע חוות דעת של מומחה לפני שהוא מתחיל לקחת כדורים. נראה לי שהערכים האלה עדיין יכולים להיות תוצאה של מחלת הנשיקה, למרות הזמן שעבר. בעלי חבר במכבי. האם יש איזה רופא מומחה מומלץ שאפשר לפנות אליו דרך הקופה?

06/06/2010 | 21:43 | מאת: ד"ר יצחק בר אור

אם אכן בבדיקות דם בצום של 12 שעות ערכי הסוכר מעל 130 כפי שציינת אזי ברור שמדובר בסוכרת ויש לטפל תרופתית עם גלוקמין .

מנהלי פורום סוכרת והשמנה