פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

פורום מחלות רשתית נועד לשמש למקור ידע לחולים ובני משפחותיהם הלוקים במחלות רשתית, ביניהם: רטונופתיה סוכרתית, ניוון מקולרי גילי (AMD) ועוד. מטרת הפורום לענות על שאלות בנושא המחלות הללו מבחינת שיטות אבחון, דרכי טיפול ומחקרים חדשים.
939 הודעות
923 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

27/05/2012 | 19:52 | מאת: אישה מודאגת

בעלי עבר לפני כ 5 ימים ניתוח רשתית בעין ימין בעיקבות מחלת הסכרת שפגעה לו ברשתית היו לו כלי דם שלא הפסיקו לעבוד. רציתי לדעת האם זה נורמלי שלאחר הניתוח הוא עדיין לא רואה בעין ימין והאור מסנוור אותו???

28/05/2012 | 16:34 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן זה מקובל שבימים הראשונים לאחר הניתוח הראיה מטושטשת

25/05/2012 | 23:18 | מאת: נועם

יש לי אוסטאומה כראודאל שהתפתח cnv שאלתי היא מה יכול לגרום לזה? האם לחץ או סטרס יכולים להשפיע על התפתחות של דימום ,על כלי הדם.אני בן 24. תודה על תשובתך

27/05/2012 | 10:13 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אוסטאומה יכולה לפתח CNV, אין קשר בין סטרס, יש לטפל באמצעים המקובלים, הזרקות תוך עיניות

25/05/2012 | 18:26 | מאת: יוסי

האם יש מניעה לבצע צניחה חופשית לאחר ניתוח חיגור להיפרדות רשתית בעין? עברה יותר משנה מאז והמצב יציב

27/05/2012 | 10:10 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין שום בעיה עם פעילות מכל סוג, רק לשמור לא לקבל מכה בעין

20/05/2012 | 12:34 | מאת: ary

אני בטיפולי ליזר וזריקות אווסטין בצקת במקולה הבעיה העיקרית זה עיוות בראיה מטהפורסיה מה הפתרון תודה

20/05/2012 | 13:56 | מאת: פרופ' דב וינברגר

העיוות יעלם רק אם הבצקת תחלוף

18/05/2012 | 23:10 | מאת: אמיר

בן 57 בריא ללא מחלות רקע לפני שנה וחצי אובחנתי על ידי רופא עניים ובדיקת ס,ט + oct במחלת csr בעין ימין קיבלתי טיפות עניים אוזופט 1% +דיקלופטיל0.1% שלוש פעמים ביום למשך 3 חודשים והכל עבר כעת שוב חזרה המחלה והרופא נתן לי אותם הטיפות ועשית ס.ט והשאלה ממה נובעת המחלה הזאת ?והאם יש טיפול יותר חזק שיכול למנוע את הישנות המחלה? האם יכולה לפגוע בראיה? שלושה חודשים עם הטיפול ועדין רואה ענן בעין ימין רופא העניים אופטימי וטוען שזה יחלוף ? הרופא שלי רופא עניים עם התמחות ברשתית האם כדאי ליבדק אצל רופא אחר מומחה רשתית?

19/05/2012 | 12:20 | מאת: פרופ' דב וינברגר

במקרים חוזרים של לCSR אני נוהר לבצע צילום fa ולראות אם אפשר לטפל בלייזר לצריבת מקום הדלף

16/05/2012 | 13:48 | מאת: איל

בבדיקת מומחה רשתית נכתבה המלצה לליזר ברג' בעין ימין עקב hst היפרקולה בעין ימין בשעה 10. אבקש לשאול כיצד מבוצע הליך זה (הרדמה כללית או מקומית,אורך זמן הניתוח וכד')? האם ישנם סיכונים בהליך זה? מה עלול לקרות באם אעדיף שלא לבצע את הטיפול המומלץ הנ"ל כרגע? בתודה רבה מראש!

16/05/2012 | 20:03 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לא מכיר את הפגם שציינת, טעות בכתיבה, לייזר ברג' כטיפול מונע נהוג לעשות לעיתים נדירות שיש הרבה שינויים ניווניים היקפיים רבים ומסכנים את הרשתית

14/05/2012 | 09:09 | מאת: רונית

בת 38, בריאה מרכיבה משקפים מס' 4.5. לפני כשלושה שבועות ראיתי לפתע המון כתמים שחורים זזים+נקודות+ערפל וטשטוש ראה רציני. פניתי למיון ואובחן קרע ברשתית עם מעט דימום שטופל בלייזר. מאז הראיה אומנם התבהרה אך הנקודות וה"צפים" עדיין בעוצמה ובתדירות גבוהה. כמו כן ישנו דופק פנימי בעין אותו אני מרגישה, הרופא טען שאין קשר. האם אתה מכיר תופעה כזו של דופק פנימי בעין?האם אין לשלוח אותי לבדיקת אולטראסאונד, כלי דם או oct בנוסף לבדיקת הרחבת אישונים? תודה רבה על תשובתך

16/05/2012 | 20:00 | מאת: פרופ' דב וינברגר

, גופים הצפים ישארו בעין תקופה די ארוכה בדרך כלל נעלמים בחלקם, הרגשת הדופק הפנימי בעין מופיעה לעיתים לאחר לייזר, אינה מסוכנת, אין צורך בבדיקות שציינת

08/05/2012 | 22:31 | מאת: ענבר

שלום המליצו לי לעשות ניתוח ויטרקטומי לקילוף ERM ואני מעוניינת לקבלת חוות דעת נוספת. האם מישהו עבר ניתוח כזה? מה הם אחוזי ההצלחה? והאם מישהו יכול להמליץ על מנתח ?

08/05/2012 | 22:55 | מאת: פרופ' דב וינברגר

29/05/2012 | 23:30 | מאת: המלצה

ד"ר בורלא

24/04/2012 | 20:49 | מאת: אינה

שלום רב, בעלי בן 48, אובחן כסובל מ- CSR, בעיין שמאלית. הוא סובל מטישטוש ראיה שהחמיר במהלך השנתיים. האם ניתן לטפל בבעיה זאת? לרפא או למנוע החמרה? תודה, בברכה אינה מרום

24/04/2012 | 21:26 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ניתן לטפל במחלה זו ובדרך כלל גם לשפר את הראיה

24/04/2012 | 21:55 | מאת: אינה

תודה! האם אתה מטפל במחלה זאת? אם כן, האם ניתן להגיע לטיפול דרך מושלם של כללית? האם מדובר בהתערבות ניתוחית או טיפול שמרני?

24/04/2012 | 23:33 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אני אכן מטפל במחלה זו. יש החזר על חלק מהתשלום עבור הבדיקה אני מקבל במכון מור

24/04/2012 | 05:28 | מאת: שרה ט

תודה על התשובה המהירה בנוסף עשו לי צילום עם הזרקה תוך ורידית של חומר ניגוד פלורסצאין 10 אחוז בכמות של 5 סמק בעין ימין כלי דם טלנגיאקטטים בשולי faz עם דלף מאוחר בעין שמאל פלאק של גרגור היפרפלורסנטי באזור הפובאה ללא דלף מאוחר מחכה לתשובתך בתודה מראש שרה

24/04/2012 | 21:29 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ממצא זה שתארת ב FA בדרך כלל אופייני למחלת הסוכרת והוא הגורם לבצקת ברשתית. הטיפול תלוי בממצאי הבדיקה הקלינית חדות הראיה, מכל מקום חשוב מאד לאזן את רמות הסוכר ואת ההמוגלובין A1C

23/04/2012 | 22:31 | מאת: שרה ט

שלום אני בת 68 וסוכרתית בזמן האחרון הראיה שלי ירדה והרופא שלח אותי לבדיקת oct ואלה התוצאות ומה עלי לעשות בעין ימין שינוים ציסטים קלים אינטרה רטנלים מבנה שקע פובאלי שמור עובי רשתית המקולרית מגיע ל249 מיקרון עין שמאל מוקד היפר רפלקטיבי תת רטינלי ציסטה מינימלית אינטרה רטינלית הידקקות שכבות הרשתית באזור הפובאה עובי הרשתית המקולרית מגיע ל214 מיקרון בתודה מראש שרה

23/04/2012 | 22:54 | מאת: פרופ' דב וינברגר

התוצאות מראות שעובי הרשתית די תקין אך קיימת בצקת קלה, הטיפול במצב זה הוא מעקב או הזרקת אווסטין לפי הצורך

23/04/2012 | 09:43 | מאת: רעות גולן

שלום , לפני כחודש אבי עבר זריקת אווסטין , שאותה הוא מקבל כבר מעל שנה., בפעם האחרונה שהוא קיבל אותה נגרם לו נזק לעין עד כדי איבוד הראיה, הראיה חוזרת באיטיות, והשיפור ממש איטי... האים מישהו מכיר סיפור כזה, יש מישהו שיכול לכוון אולי לרופא מומלץ??? תודה מראש

23/04/2012 | 09:53 | מאת: רעות

מתנצלת על החוסר בקיאות בכתיבת ההודעה לפורום,פעם ראשונה...

23/04/2012 | 22:52 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ירידה כה חדה בראיה בעקבות זריקה אינו שכיח ויכול לנבוע מסיבוך כלשהו כגון זיהום או דימום, מציע שאביך יבדק בהקדם על ידי הרופא המזריק או רופא רשתית אחר

18/04/2012 | 17:56 | מאת: אסי

בתוצאות בדיקה שערך לי רופא עיניים נכתב:"עין ימין עם שינויים פיגמנטריים. עין שמאל-מקולה עם שינויי rpe". יצוין כי הנני סובל מסינוורים מהשמש ומפנסים וכן מירידה בראיה בחשיכה. האם לאור ממצאי הבדיקה, יתכן כי מדובר בתחילתה של מחלת הרטיניטיס פיגמנטוזה (אני בן 40)? האם מומלצות בדיקות נוספות להבהרת ולבירור המצב המדויק של הרשתית?

18/04/2012 | 21:39 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ישנן בדיקות אלקטרופיזיולוגיות היכולות לאשר או לשלול מחלת רטיניטיס פיגמנטוזה

15/04/2012 | 21:13 | מאת: זהבה

שלום רב, האם ניתן לפנות אליך במקרה של בעיית רשתית לילדה בת 5 ? נודה לך על תשובה דחופה.

15/04/2012 | 22:03 | מאת: פרופ' דב וינברגר

נא התקשרי למזכירתי במחלקת עיניים, ג'ודי 039376113

16/04/2012 | 15:22 | מאת: זהבה

תודה על התשובה המהירה. מדובר בנכדה שלי. הבן שלי יהיה בקשר אתכם.

12/04/2012 | 23:11 | מאת: קרין

אימי בת 75 , חולת סוכרת שנים רבות עם קטרקט ופגיעה קשה ברשתית ב-2 העיניים עברה לפני שנה ניתוח קטרקט בעין אחת אצל מומחה , על מנת לשפר את חדות הראייה , במטרה לעשות א"כ הזרקת אווסטין לעין זו. לצערינו הרב לאחר כמה שבועות התפתח אצלה לחץ גבוה בעין עם אודם וכאבים ובבית חולים לא הצליחו להציל את העין וכיום העין עיוורת. אני ממשיכה לקחת אותה לרופאים על מנת לטפל בעין השנייה(ראייתה בעין זו מועטה מאוד) והם ממשיכים לטעון בתוקף שעל מנת לטפל ברטינטפתיה בעין הנותרת , היא חייבת תחילה לעבור ניתוח קטרקט. אימי מסרבת מפחד ואפשר להבין אותה! זו העין היחידה שנותרה לה! וכשאנו שואלים את הרופאים האם גם בעין השנייה יכול לחזור הסיפור ולהשאיר אותה חלילה עיוורת לגמרי, הם לא יכולים להבטיח שלא, הם רק אומרים שרוב הסיכויים שלא. בתקופה זו שלא טיפלה בעין, הראייה לא התדרדרה. קראתי שקטרקט בסוכרתיים יכול להחמיר בצקת או לגרום ליותר סיבוכים, אז למה להמליץ על זה בכלל ? אני באמת שואלת ,לא עדיף להשאיר את המעט שנותר ? (כמובן שיש סיכון שגם זה יעלם) מצטערת על ההקדמה הארוכה... 1. מה היית ממליץ לה לעשות ? היא ממש חוששת לעבור שוב קטרקט ולהתעוור לחלוטין. 2. האם יש דרך לקבל זריקת אווסטין/לטפל ברטינופטיה ללא ניתוח קטרקט והאם זה יכול בכלל לסייע ? תודה רבה

14/04/2012 | 11:01 | מאת: פרופ' דב וינברגר

נראה לי לפי תיאורך שאין ברירה וחייבים לנתח ניתוח קטרקט אפילו שזאת עין יחידה. אמך אינה רואה ובנוסף לא ניתן לראות היטב את השפעת הטיפול. אמנם יש סיכון לא גבוה בניתוח וגם נסיונה המר עם העין השניה מוסיף לחוסר הביטחון אבל יש לזכור שבסופו של דבר העין נועדה לראות ולשפר את איכות החיים. הטיפול בעין ללא ניתוח אפשרי אך לדעתי לא יהיה שיפור משמעותי בראיה

14/04/2012 | 20:09 | מאת: חולה עם ניסיון

קרין שלום. יש לי הרבה כבוד לפרופסור וינברגר,אך רציתי להוסיף מהניסיון שלי.גם לי יש פגיעה קשה ברישתית העין ויש לי קטרקט.ובהיתיעצות פורום רופאים.של מכון הרישתית של מכבי החליטו לחכות ולא לנתח.אני ממליץ בחום על מכון הרישתית של מכבי הנימצא בתל אביב.הרופאה שטיפלה בי בסבלנות רבה ובמיקצועייות היצילה את מאור עיני.הרבה בריאות.

02/04/2012 | 19:29 | מאת: סיגל

שלום, לפנ 3 שנים עברתי הפרדות רשתית בעין ימין, עם חיגור 360. מאז יש לי בעין המון עכירויות עם הרבה פלוטרים. גם בעין שמאל יש לי המון עכיריות. לא ציינתי אבל זה קרה לי שהייתי בת 39 ואני סובלת מקוצר ראייה גבוה. אנ אמורה לנסוע לבוגוטה שבקולומביה לשליחות, אני שולחת שאלה זו משום שבוגוטה היא עיר מאד גבוהה עם 75% חמצן, מה שמקשה מאד על הגוף לפחות בתקופה הראשונה של ההסתגלות. האם יש השלכה על העניים? על הרשתית ועל הראייה? תודה

05/04/2012 | 07:46 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום סיגל, אין כל מניעה לגור במקום גבוה. על תפקידך אין השלכה בעיניים

01/04/2012 | 13:16 | מאת: אברהם

שלום. אני בן 60,חדות ראיה 6\7.5 לא סוכרתי.תוצאות oct עין ימין:תתכן התחלה של erm על pmb. עובי רישתית מקולרית:278 מקרון. שמאל:תמונה אופיינית לerm. קרום מעובה ע"פ הרשתית עם אזורי חיבור והפרדה, גורמים לצורה גלית של הרשתית. איבוד השקע הפוביאלי. באזור תת פוביאלי,עיוות של השכבות הפנימיות ברשתית,כלפי מעלה,עקב משיכת erm. עובי רשתית 433 מקרון. האם זה מצב שדורש התערבות ניתוחית? תודה.

03/04/2012 | 09:40 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום אברהם, במצב זה התערבות כירורגית נדרשת רק במידה וחדות הראיה יורדת. ציינת את חדות הראיה בעין אחת ואני מעריך שזה בעין הימנית. חדות ראיה בעין שמאל לא ציינת. הרשתית עבה מהרגיל, ייתכן ויש מקום לנתח את העין השמאלית.

03/04/2012 | 11:50 | מאת: אברהם

תודה רבה על ההענות המהירה, בעיין שמאל חדות הראייה 6/9. מתשובתך אני מבין שהמצב כרגע,סביר,אם כך צריך רק מעקב? תג שמח.

15/03/2012 | 14:03 | מאת: רחלי

שלום למוחה, לבעלי, היום בן 40,התגלתה לפני 5 שנים רטינופתיה [אין לו סוכרת,וגם ללא רקע גנטי] הוא קיבל הזרקות אווסטין,בתחילה היה מעט שיפור,אך כעת חדות הראיה אינה משתפרת עוד ונותרה 60\1 ,בכלל הפיע של צילומי OCT כתוב:בצקות ברשתית,הצטלקויות רטינאלית,וסאב רטינאלית,דלף פוביאלי,רשתית אטרופית,ממברנות ב 2 העיניים,שאלתי,היא האם יש טיפול חדשני,או טיפול אחר שיכול לשפר מעט את מצבו? כי כעת הוא כבר בדיכאון,כל היום בבית,אינו משתף עוד פעולה,והתחיל לעשן בשרשרת,ואני כבר מיואשת, לתשובתך אודה: רחלי

19/03/2012 | 18:17 | מאת: זק

לא תוכלי לקבל תשובה מדויקת ללא בדיקה פיזית.כשיש דלף כמו שאת מתארת כיימת האפשרות של פגיעה במקולה.בימקום לשבת בבית ולעשן בשרשרת דבר המזיק כשלעצמו שילך בהקדם למומחה למחלות רישתית העין יש בקופת החולים רופאים מצוינים ואין שום צורך להיכנס לפניקה.כל מה שכתבתי הוא מניסיון. שלום

14/03/2012 | 15:32 | מאת: אלי כהן

בעקבות ראייה מוגבלת, הגעתי לבית חולים, בבדיקה אובחנתי כי יש לי דימום ברישתית העיין. אולצתי לקבל זריקת אבסטין בתוך העיין, מנוחה לשבוע וטיפול בטיפות סילוקטין. אחרי 24 שעות,אני מרגיש טישטוש וראייה כאילו מאחורי זגוגית. שאלה: האם זהו תהליך החלמה נורמלי? מתי אני ירגיש שיפור והטבה בראייה?

01/04/2012 | 15:42 | מאת: פרופ' דב וינברגר

טשטוש הראיה בימים הראשונים נובע מעצם פעולת ההזרקה ולאחר מכן שיפור בראיה אם מתרחש נובע כתוצאה מירידת הבצקת.

14/03/2012 | 12:05 | מאת: נורית

בתי בת ה 16סובלת מזה כחצי שנה כאבי ראש בעיקר בעורף המלווים בהבזקים חזקים וראיה מטושטשת ואור מנורה מפריע הל מאוד.

01/04/2012 | 15:40 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום נורית, לפי התיאור שלך ייתכן ומדובר במיגרנה אוקולרית. סוג של מיגרנה שמאופיינת בהבזקי אור וכאבי ראש עם רגישות קיצונית לאור. בנוסף, יש מקום לבדוק יתר לחץ דם.

12/03/2012 | 19:11 | מאת: דפנה זיו

אני בת 62, אבחנו אצלי epirential membrana. בינתיים ללא התערבות ניתוחית, אלא נקבע מעקב בעוד 3 חודשים. אני עושה פילאטיס פעמיים בשבוע - האם המאמץ הגופני הזה מהווה סיכון / יכול להביא להחמרה? האם להמשיך או להפסיק? תודה, דפנה

12/03/2012 | 21:29 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל בעיה להמשיך פעילות גופנית ללא הגבלות

13/03/2012 | 08:16 | מאת: דפנה זיו

בן 58.מידי כמה ימים אני רואה בזווית העיניים יצורים מתעופפים.אני נילחץ ויש לי גם טשטוש קל בראייה.אחרי 20 דקות התופעה חולפת.ניבדקתי לפני חצי שנה אצל רופא עיניים והבדיקה הקלינית היתה תקינה. מה עלי לעשות? תודה.

11/03/2012 | 14:21 | מאת: פרופ' דב וינברגר

צריך לבדוק אם לא מדובר במיגרנות של העין. מציע שתבדק אצל ימומחה עיניים נוירואופטלמולוג

שלום רב בני בן שנה ו-9 חודשים. שנולד גילו לו ניסטגמוס ורטיקלי. הוא עבר עשרות בדיקו כמו: e.e.g, בדיקת ראש m.r.i, כאתכולמינים, נירואופטמולוג, בדיקות דם, בדיקות שתן ועוד. בשבלב מסויים חשבו שיש לו את מחלת o.m.s אך היא נשללה. מאז הוא נבחן פעמים רבות ע"י ניורולגים בכירים ששללו את הסיכוי לבעיה נוירולוגית. אמרו לנו שהבעיה שלו היא ניסטגמוס אדיופטי. לאחרונה עבר בדיקה אצל רופאת עיניים מומחה ששלחה אותו באופן דחוף לבדיקת v.e.p - e.r.g (בדיקה אלקטרו פיזיולוגית). הרופאה היתה פסימית מאוד לגבי עתידו.פרטים על הילד: עבר לידה רגילה, התפתחותו של הילד תקינה לחלוטין. מבחינת ראייה לא רואה כ"כ טוב ומסתכל בכיווץ אישונים על הטלביזיה. סובל גם מקושי בראיית עומק ותקשה לראות במרחב פתוח. הילד לא סובל מלבקנות ואין במשפחה בעיות של עיוורון, הילד הולך לגן רגיל ומשתלב היטב והתפתחותו תואמת לחלוטין את גילו ואפילו מקדימה. רציתי לקבל את חוות דעתך מה הן האבחנות האפשריות מבדיקה כזאת? והאם גם אתה חושש שיסבול בעתיד מעיוורון חלקי או אפילו עיוורון מלא?

11/03/2012 | 14:18 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שאלתך נרחבת אך אינה יכולה להידון בתחום הפורום גם הנושא אינו בתחום הפורום. ממליץ לך שילדכם ידבק ע?י רופא עיניים של ילדים

26/02/2012 | 12:14 | מאת: אירית

שלום רב מזה 10 ימים אני סובלת מדלקת ווירלית "הלחמית" בשתי העיניים. אתמול חלה הטבה כלשהיא אך הבוקר לאחר ליל נדודים כאילו הכל חזר לקדמותו. אני מטופלת ב"אופלוקס". האם יש דבר נוסף שיכול להקל ולקצר את הוירוס הנ"ל? אגב קיבלתי גם מקסיטרול אך איני מסוגלת לסבול את הכאב שהתרופה עושה לי כשאני מטפטפת אותה לעין. תודה

11/03/2012 | 14:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

דלקת וירלית חולפת מאליה ואכן נותנים טיפות להקל על הסימנים.

11/03/2012 | 14:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

התרופהוינברגר תרופה המועילה היא כל סוג של סטרואידים כגון אלה שקיבלת אך דווקא אותם לא לקחת כי צרבו לך.

25/02/2012 | 15:04 | מאת: דוד

כולם כותבים שזה עובר או מתרגלים תוך חודשים, אני כבר סובל 3 שנים, זה מפריע לי לקרוא ובמחשב, ואני מתעייף מהר אני מרגיש את עצמי עם נכות של 20% האם גם במצב כזה לא כדאי לנסות שום טיפול? http://www.vitreousfloaters.com/?gclid=CMb9uKmSua4CFckx3wodA0zDNQ האם מישהו בארץ מכיר או בדק את הטיפול בלייזר לפי השיטה שמוצעת בקישור שמצ"ב. או פתרון אחר?

11/03/2012 | 14:03 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הטיפול שקראת עליו לא התקבל כטיפול מקובל. גופים זרים אותם אתה רואה נמצאים בחלל הזגוגית הדרך היחידה לסלקם הוא בניתוח כריתת זגוגית שיכול להביא לסיבוכים גם הוא אם כי באחוזים נמוכים. לא נראה לי שזו הסיבה לעייפות בעינייך

מה אחוז הסיבוכים? באיזה סיבוכים מדובר?האם אפשר לאבד ראיה בעין? מה התהליך של כריתת הזגוגית? במידה ואין סיבוכים, האם זה פותר את הבעיה? האם אימון גופני עלול להחמיר את התופעה? האם יש תרגול שיכול להזיז אותם הצידה, ממרכז העין? תודה מראש וסליחה, התופעה מציקה לי מאוד ברוב שעות היום דוד

12/03/2012 | 18:48 | מאת: אלי

דוד שלום אני לא רופא אבל לצערי עברתי שיבעה טיפולי ליזר וכמובן המומחים היצילו את מאור עיני.אצלך כניראה יש עכירות בנוזל התך עיני.כדם כל אל תיבהל לא מנתחים כל כך מהר כדאי שתיפנה למומחה רישתית על מנת שתרגיע

23/02/2012 | 16:14 | מאת: שוליבק

פענוח פלורסצאין: בשתי העיניים NPDR במקולה: MAS פרימקולריות עם דלף סביב המקולה. בהיקף: MAS ודימומים מפוזרים פענוח של OCT : ימין: מעל למקולה איזור של מוקדים של רפלקטיביות גבוהה בתוך הרשתית עם הצללה מאחוריהם היכולים להתאים לאקסודטים עם מעט מאוד הידרציה תוך רטינלית באיזור. עובי הרשתית מגיע ל - 276 מיקרון. שמאל: מעט מוקדים של רפלקטיביות גבוהה בתוך הרשתית עם הצללה מאחוריהם היכולים להתאים לאקסודטים עובי הרשתית המקולרית - 277 מה משמעות התוצאות הנ"ל? תודה

24/02/2012 | 16:53 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הממצאים מעידים שקיים חשד לבצקת במרכז הראיה כתוצאה מהסוכרת, אמנם בכמות מעטה אך יש הכרח לעקוב ואולי אפילו לטפל בממצא זה

23/02/2012 | 15:36 | מאת: דנה

קבלתי השבוע זריקת אוויסטן מיד לאחר הזריקה העין מאוד מאוד אדומה כפי שאמר הרופא כנראה בזמן הזריקה נימי דם שיש בלובן העין התפוצצו וזה יקח לפחות שבועיים עד שהגוף יספוק בעצמו את הדם . האם אין סכנה לעין ? במשך כמה ימים צריך לשים את הטיפות ? ומתי מותר לשטוף את העין ?ואחרי כמה ימים יודעים שסכנת הזיהום חלפה? תודה

24/02/2012 | 16:51 | מאת: פרופ' דב וינברגר

צודק הרופא שלעיתים נגרם דימום קל בלחמית, דימום החולף כעבור כשבועיים, אין הוא קשור כלל לזיהום תוך עייני, בדרך כלל זיהום מופיע בשבוע הראשון אך השכיחות לזיהום מאד נמוכה והוא מלווה בכאבים וירידה בראיה, היום מקובל לא לתת טיפות אנטיביוטיקה לאחר הזרקה.

האם כחמש שנים לאחר ניתוח (חיגור) של הרשתית בעקבות הפרדת רשתית ניתן לבצע בעין המנותחת ניתוח יאג קפסולוטומי ??? והאם קיים סיכון בכך לאור ניתוח החיגור שבוצע בעבר

24/02/2012 | 16:23 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אפשר לבצע יאג לייזר לאחר חיגור. החיגור תומך ברשתית ואין סכנה בביצוע הפעולה

18/02/2012 | 11:08 | מאת: sana

שלום דוקטור אודה לך אם תענה לי בהקדם האפשרי אני חולת סכרת והיה לי בדיקה אצל רופא עיניים ואמר לי שי לי רשתית צמודה ללא רטינופתיה סוכרתית

24/02/2012 | 16:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

רשתית צמודה זה מצב נורמאלי, אם אין רטינופטיה דיאבטית המצב תקין

04/02/2012 | 17:08 | מאת: zohar

האם חדות ראייה של 6:105 מקנה תעודת עיוור?

04/02/2012 | 19:23 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כמובן יש צורך בראיה מאד לקוייה בשתי העיניים. איני מכיר 6/195 אך 6/100 בשתי העיניים מקנה תעודת עיוור

28/01/2012 | 17:57 | מאת: שחק דוד

מזה שנתיים אני מוזרק נאויסטין בעין ימין ובחודשיים האחרונים גם בעין שמאול.עברתי גם ניסיון בלוסנטיס שלא נתן תוצאות טובות יותר.האם ידועה שיטה נוספת לטיפול בamd ?בין ההזרקות עברתי גם טיפול בליזר- ללא שיפור מורגש. טודה על תשובתך.

31/01/2012 | 19:33 | מאת: פרופ' דב וינברגר

במקרים שאינם מגיבים לטיפול בהזרקות אפשר להציע ניתוח כריתת זגוגית עם הקרנה של מרכז הראיה נקרא Neovista ומתבצע במכון מור ובבית חולים איכילוב

25/01/2012 | 19:27 | מאת: דני

שלום רב. לפני שלושה חודשים התחלתי ליראות מעוות בעין שמאל. בצילום שנעשה היתגלו צלקות או ציסטות? הרופא מטעם קופת חולים אומר שהציסטות חיות(שיש טעם לטפל). הרופא מטעם הדסה אומר שהן יבשות ולכן אין טעם לתת זריקת אווסטין. אפשר ליצפות בצילומים ב- http://www.pic4u.co.il/user/album.aspx?user=92287@N00&album=962f97c5ea914182bc3395aaca5b5451 (להעתיק ולהדביק בתוך שורת הכתובת) כדי לעקוף את ויכוח הרופאים הנ"ל,ולהציל את העין שלי אני מעונין לדעת: 1.לאן אני יכול ליפנות כדי לקבל זריקות אלו באופן פרטי בתשלום 2.מה העלות כיום(פחות או יותר) ומה דעתך על הצילומים?האים הציסטות חיות או יבשות תודה מראש דני.

31/01/2012 | 19:29 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בלי לראות את הצילומים ובלי לדעת מהי המחלה איני יכול להביע דעתי

24/01/2012 | 10:05 | מאת: יניב

שלום לאימה שלי בת 74 סובלת ממחלת עניים בשם geographic atrophy+ cacified האם יש טיפול למחלה הזו תודה על תשובתכם בהקדם

31/01/2012 | 19:20 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כרגע אין טיםול יעיל במחלה זו אך גם התקדמותה מאד איטית

18/01/2012 | 21:11 | מאת: תמר

שלום רב ראשית תודה רבה על התשובה .בהקשר למיגרנות- אני מטופלת בדיקור סיני ויש שיפור משמעותי במיגרנות. והתופעה של הצללית השחורה לא הגיעה במקביל או אחרי ולפני המיגרנה. האם אני צריכה להיבדק אצל הנוירולוג או רופא אחר? תודה מראש תמר

31/01/2012 | 19:20 | מאת: פרופ' דב וינברגר

למרות השיפור במגרנה ובמידה והרשתית תקינה יש לבדוק אם אין הפרעות בזרימת דם לעין

18/01/2012 | 07:59 | מאת: יעקב

בן 57 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן,אין סכרת או לחץ דם גבוה לפני שנה עשיתי בדיקת פלוסציאן בעקבות הופעת הפרעה בראיה קלה בעין ימין וראית מין גלגל ואלה התשובות עין ימין פגמים קלים בrpe בחלק התחתון של המקולה ובשלב המאוחר של הבדיקה מסתמן דלף מינימלי וככל הנראה מדובר csr שהפסיקה לדלוף.עין שמואל פגמים קלים בrpe בחלקה ברקתי של המקולה.לסיכום בשתי העניים לא הודגם דלף משמעותי כלשהו. בבדיקתoct עין שמואל קוטור ומבנה פובאלי בגדר הנורמה.עובי ממוצע במרכז המקולה נמדד 205 מיקרון על פי מפה סטנדרטית.עין ימין מודגם השטחה של הקונטור הפובאלי ונוזל סב רטילי תחת מרכז המקולה.אין עובי של הרשתית הניורוסנסורית עצמה,מתאיםcsr בשתי הענים .והשאלה1- מה משמעות תוצאות הבדיקה?2-האם זה מסוכן לראיה?3-מה אופציות הטיפוליות מאחר וכעת אני רואה בעין ימיןאותה התמונה אך יותר קלה מטופל על ידי טיפות ורופא העניים מרגיע וטוטן שאין ממה לחשוש ודבר זה קורה באחוזים גבוהים לאוכלסיה ולא מסוכן?4- האם יש צורך ברופא מומחה בתחום?אנא התיחסותך. תודה ויום נעים

18/01/2012 | 20:19 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן התיאור שנתת מתאים ל CSR אך הדבר אינו אופייני אלא די נדיר בגיל 57 (למרות שיש csr של הגיל המבוגר יותר) אכן יש מקום שתפנה למומחה רשתית ויש טיפולים שונים למחלה זו

16/01/2012 | 23:00 | מאת: תמר

שלום רב אני בת 35 אמא לשניים,לפני כמה ימים הופיעה לי צללית שחורה במהירות, בעין כאילו מישהו עבר לידי(ממש במהירות). סה"כ זה קרה לי בערך 4 פעמים ,וזה קרה בשתי העיניים ויכול להיות שבעבר קרה לי מקרה דומה אבל אני לא זוכרת בדיוק. אני רוצה לציין שלאבי(בן 63)יש זבובים שחורים בעין+התופעה הזו של הצללית השחורה ויש לו בעיה ברשתית. כמו כן אני סובלת ממיגרנה האורה עם הבזקי אור לפני הכאב(לא יודעת אם יש קשר). האם יכול להיות שיש לי בעיה מסוימת? והאם זה תורשתי? תודה מראש תמר

18/01/2012 | 20:17 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לדעתי לא מדובר בבעיה ברשתי אלא הפרעה זמנית בזרימת הדם לעין. אנ חושב שאת צריכה לבדוק בהקדם אכן במיגרנות יש הפרעה בזרימת הדם ויתכן שזהו התסמין אצלך

09/01/2012 | 01:40 | מאת: מירי

שלום רב, הרגשתי מעין דקירה בעין וראיתי אחר כך שהתפוצץ לי וריד בעין. זה יצר שני קוים אדומים לאורך העין מאיזור הזוית הפנימית של העין עד ממש האזור של עיגול צבע העין. זה לא מפריע לי בראיה אך זה מאוד מאוד לא אסתטי. האם ניתן לעשות משהו בנדון? תודה רבה.

12/01/2012 | 09:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מדובר כנראה בדימום תת לחמיתי שבעקבותיו הופיעו הסימנים שתארת. רוב הפעמים זהו אירוע חד פעמי אך בכל מקרה טוב לבדוק יתר לחץ דם ותפקודי קרישה

03/01/2012 | 19:04 | מאת: והיב

שלום : אני בחור צעיר בן 40 הסובל מCME כמה שנים הוחלט על טיפול עם פוטודינמי OS הנני שואל האם הטיפול הוא נמצא בסל הבריאות או לא כי למחלת AMD יש כיסוי בריאותי .

12/01/2012 | 09:04 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אניוינברגראמנם מניח לפי ההמלצה הטיפולית שמדובר במחלת CSR הטיפול הפוטודינאמי הוא מומלץ במקרים עקשניים של המחלה אך כל הפרסומים מבוססים על נסיון קליני של החוקרים ואין טיפול זה משמש כ standard of care לכן הוא אינו מוכר לסל הבריאות

27/12/2011 | 15:22 | מאת: שרית

היי, אני בת 33, סובלת כבר הרבה זמן מעייפות בעיניים, במיוחד בבוקר לאחר שינה. זה מלווה בקושי רב להתעורר. אשמח לסיוע או הפניה מתאימה. תודה!

12/01/2012 | 09:00 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אמנם הדבר לא בתחום הפורום אך נראה לי שסיבת תלונותיך אינו עייפות עיניים בעיקר בבוקר. אנא בדקי אם לא קש.ה לך לפתוח את העפעפיים ואם אכן כן יש לשים ג?ל מלחלח לפני השינה

23/12/2011 | 20:52 | מאת: תמר

האם לאחר שהנוזל נספג לחלוטין הראיה חוזרת ישר לקדמותה ברוב המקרים אם זה התקף ראשון,או שלוקח לעין מספר חודשים להתאושש לאחר שהנוזל נספג לחולטין?

12/01/2012 | 07:30 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הראיה חוזרת לקדמוותה בדרך כלל. לעיתים קיים קושי בראיית צבעים והדבר תלוי גם במשך הזמן שהנוזל שהה מתחת לרשתית וגם אם היה זההתקף ראשון. לעיתים זהנמשך כחודשייםז

21/12/2011 | 22:54 | מאת: אווה

לפני חצי שנה הופיעו הבזקי אור בעין ימין. לפני חודשיים הצטרפה גם עין שמאל לחגיגה. ההבזקים הם יום-יומיים - בשתי העיניים. בבדיקות מעקב לא נמצאו קרעים או חורים, עם זאת אני חוששת מכל הבזק בשל הסכנה להיווצרות קרע ברשתית שלא יאובחן בזמן ויתדרדר להפרדות. אני נבדקת במרווחי זמן של חודשים, ומאחר שלקרע אין ביטוי קליני להוציא "פלוטרים" וכתמים כהים שממילא נוצרים ומתווספים לי כל הזמן לשדה הראייה.. ואם וכאשר יופיע מסך זה כנראה כבר יעיד על הפרדות רשתית - מצב שממנו אני חוששת כאמור, אני שואלת: 1. כמה זמן עשוי להמשך תהליך ההיפרדות של הזגוגית מהרשתית? האם זה אמור להסתיים מתישהו? 2. באיזה תדירות להיבדק? 3. האם הסכנה גוברת עקב שיעולים והתעטשויות בזמן ההבזקים, עקב הצטננות קשה? תודה.

22/12/2011 | 16:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

התהליך אמור להסתיים בתקופה הקרובה, יש להבדק כל מספר חדשים עד העלמות ההבזקים ואם הם חזקים מאד או מופיע עכירות או ירידה בראיה יש להבדק מיד, אין סכנה בעיטושים או שיעולים

18/12/2011 | 16:09 | מאת: רני

בוצע לייזר להגבלת החור לפני חודש לאחר שבועיים בוצעה ביקורת עם הרחבה ועדשת גולדמן לאחר שבוע עוד ביקורת עם הרחבה ועדשת גולדמן בעין שמאל השאלה היא האים עדשת גולדמן גורמת לנזק בלתי הפיך לעין או לחילופין לחדות ראיה והאים הבדיקה הזאת בשילוב הרחבה מסוכנת ? אני בלחץ אטומי מזה דחוף בבקשה תשובה לי וכמובן לעוד מאות אנשים שעוברים את זה !!

22/12/2011 | 16:14 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אל דאגה, לא ההרחבה ולא עדשת גולדמן גורמים לנזק כלשהו

13/12/2011 | 20:31 | מאת: אהוד

שלום לך,פרופסור נכבד לפני 4 חודשים חליתי בcsr בעין ימין,לאחר חודשיים הנוזל בלבד הגיע ל420 מיקרון,ואז בוצע לי ליזר פוקלי לנקודה,לאחר חודשיים, כל הנוזל נספג .אבל הראיה בעיקר לרחוק היא ירודה משהו כמו 6/15. שאלתי היא תוך כמה זמן אם בכלל תחזור לי חלק מהראיה. האם התאים נהרסו,או שהם רדומים,והאם קימת צמיחה חדשה של תאים? תודה על תשובתך

15/12/2011 | 19:19 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בדרך כלל סגירת מוקד הדליפה מביא לספיגת הנוזל, הפסקת הדלף והשבת הראיה לקדמותה בעיקר בהתקף ראשון. יש לזכור שהמחלה יכולה לחזור ממוקד אחר ויש צורך במעקב רופא המומחה ברשתית. יש גם סוגי טיפולים למצבים כרוניים של התקפים חוזרים, דבר נוסף הוא לא להשתמש בתרופות המכילות סטרואידים הגורמים להחמרה

16/12/2011 | 12:32 | מאת: אהוד

ד"ר נכבד תודה על תשובתך ,אצלי הנוזל נספג,אבל בינתיים אין שיםר גדול בראיה. שאלתי היא אם אני צריך לצפות להתאוששות וחזרת הראיה?ותוך כמה חודשים?האם התאים שנפגעים מתאוששים לאחר הספיגה המוחלטת ותוך כמה זמן?

שלום לך, ברצוני להתיעץ איתך, בחצי השנה האחרונה הייתי אצל 5 רופאים מאחר ובעין ימין גדל סוג של שומה על קו העין התחתון,נאמר לי שהבלוטות חסומות . יש הפרשה בבוקר מהעין, אדמומית במקום של השומה, טופלתי בכל מיני טיפות ומשחות וקומפרסים חמים אבל ללא שינוי. למי פונים?????

15/12/2011 | 19:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בדרך כלל הבעיה מטופלת על ידי מומחים לעפעפיים הקרויים אוקולופלסטיקאים

07/12/2011 | 10:56 | מאת: מיכל

אני בת 37 . יש לי הפרדות זגוגית מזה כשנה בשתי העיניים( בעין ימין יותר) האם התכופפות לעיתים תכופות ( להוציא ולהחזיר תינוק מהלול) עלולה להחמיר את התופעה?

10/12/2011 | 19:39 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל הגבלה בהתכופפות או פעילות גופנית כשיש הפרדות זגוגית

05/12/2011 | 09:21 | מאת: רות

שלום.אני במעקב בגלל לקיחת תרופה פלקווניל חדות הראיה שלי תקינה ושדה הראיה אדום לבן תקין ביצעתי בדיקת oct ספקטרליס וצילום אוטופלורסנציה ורציתי לדעת מה משמעות תשובה זו עד שאגיע לרופא התשובה היא בשתי העיניים מבנה הרשתיתושקע פוביאלי שמורים.ללא עדות לנוזלים תת או תוך רטינליים .עובי הרשתית המקולרית בoct spectral domain מגיע ל-כ 265.לציין שיש להפחית כ-70 מיקרון ממדידות העובי במכשיר ה-spectral domain בכדילהשוותן למדידות העובי המתקבלות במכשיר ה-stratusהאים עובי הרשתית הוא תקין?לציין שאני בת 67 תודה

10/12/2011 | 19:38 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לפי הממצאים שציינת בדיקת ה oct תקינה. בדרך כלל נהוג לבצע בדיקת שדה ראיה מקולרי בצבע אדום ולבן

02/12/2011 | 14:46 | מאת: חוה

שלום פרופ', בשבוע שעבר צילצלתי למרפאתך על מנת להתייעץ לגבי זריקות לוסנטיס לטיפול בחסימת הוריד הראשי ברישתית בזמן הריון. מזכירתך חזרה אלי ואמרה שאתה לא ממליץ להמשיך עם הלוסנטיס ובמקומו, אתה ממליץ על סטרואידים. עד כה הטיפול בלוסנטיס עוזר לי פלאים (זריקת הקסם). השבוע קיבלתי מנוברטיס את המידע, המאוד מצומצם, שקיים לגבי השפעותיו בהריון והחלטתי שלא להמשיך עם הלוסנטיס. אשמח לקבל מידע על הטיפול בסטרואידים, מה מידת ההצלחה, האם רק עוצר את ההתדרדרות או גם משפר את הראיה ומה תופעות הלוואי. בהמלצת רופא הנשים,אני שוקלת הפסקת הריון,זאת כמובן במידה ויש סכנה ממשית לאובדן הראיה לצמיתות.אם לא תוכל לענות לי בפורום אשמח להגיע למרפאתך בדחיפות.

10/12/2011 | 19:36 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אני בדרך כלל ממליץ להזריק חומר סטרואידלי הקרוי Ozurdex. מזריקים חד פעמי והתרופה משוחררת בעין במשך 4-6 חדשים, התוצאות שיש לי טובות. תתקשרי מחר בצהריים למרפאה של 035772543 ואשוחח איתך או ביום שלישי בשעה 4 אחה"צ

20/11/2011 | 21:00 | מאת: אפרת

מה אחוז ההצלחה של הזריקות והאם ניתן לעצור התפתחות הבצקת .

20/11/2011 | 22:20 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין אפשרות לקבוע את סיכויי ההצלחה, במקרים רבים הבצקת נסוגה ולעיתים צריכים להזריק מספר זריקות

19/11/2011 | 11:39 | מאת: יניב

לפרופסור שלום,במקצועי אני עוסק בהרכבת חוות אנרגיה ולוחות סולארים,ובשנים האחרונות אני חש מידי פעם צריבות בעיניים,דמעות,לפעמים אפילו זה מגיע לכאב וגרוד כאילו נכנס לי גרגר חול לעין,שמתי לב שהתופעה חוזרת על עצמה רק כשאני מרכיב את החיפוי שהוא עשוי מזכוכית שקופה,ובד"כ זה קורה בקיץ,בשיא לחץ העבודה,האם יש קשר בין הדברים? אציין שמעולם לא ביקרתי במרפאת עיניים,וזאת מכיוון שהתופעה חולפת לבד מעצמה,

20/11/2011 | 22:19 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שאלתך אינה בתחום הפורום אבל נראה לי שלפי התאור הזיעה וחוסר האוורור של העין הם הגורמים לסימנים שתארת

18/11/2011 | 20:11 | מאת: מיכל

אני בשבוע 38 להריון. מזה כשנה יש לי הפרדות זגוגית. בעבר קוצר ראיה גבוה ( 8 ) שתוקן על ידי ניתוח ליזר. האם יש סיכון כלשהו ללדת בלידה רגילה? האם קרו מקרים של יולדות עם הפרדות זגוגית שילדו בלידה רגילה והדבר הביא לקרעים או הפרדות ברשתית?

20/11/2011 | 22:17 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין התווית נגד ללידה רגילה, אין בכך סיכון והדבר לא גורם לקרעים או היפרדות רשתית