לאחר שנה וחצי של ויקטרומי סיכום מצב

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

12/06/2017 | 01:08 | מאת: שרון

שלום לך, אני לאחר שנה וחצי של ניתוח ויקטומי בעקבות הפרדות רשתית, בoct מלפני שלושה חודשים הפרופסור שניתח אמר שישנו קצת קרום ואולי בעתיד אצטרך שוב ניתוח- שאלתי : מה הסיכוי שאצטרך שוב ניתוח? בעוד שנה? שנתיים?שלוש..האם הקרום היא הסיבה שאני רואה הכל בקטן יותר ומעוות? בחודשים האחרונים כל פעם שאני עושה פעילות ספורטיבית יש דופק שאני מרגיש ורואה אותו בעין החולה, הרופא אמר שאין מה לעשות אבל זה נשמע לא הגיוני שאין מה לעשות. מה יכולה להיות הסיבה לדעתך? תודה,

15/06/2017 | 17:35 | מאת: פרופ' דב וינברגר

סביר להניח שעליה בדופק משנה את זרימת הדם לעין והדבר גורם אצלך לתופעות ראיה שיכולות להתבטא בצורות שונות. הסיבה לראיה קטנה יותר ומעוותת היא שאזור מרכז הראיה נשאר לא ישר או שהתפתחה בצקת. בחלק מן המקרים תופעה זו משתפרת עם הזמן

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות