צלקת במרכז המקולה בעין ימין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

11/06/2017 | 21:10 | מאת: merav

שלום, בעלי בן 40 ובבדיקת עיניים אובחן כי קיימת צלקת פיגמנטרית במרכז המקולה בעין ימין, חדות 0.8 , לחץ תוך עיני 19. כרגע ממתין לבדיקת OCT מקולות. הערכת הד"ר כי הראייה נפגעה בעין ימין ב 20 אחוז. בעלי מציין כי כאשר עין שמאל סגורה בעין ימין הוא רואה הצללה בחשיפה לאור חזק ביום ובפרט בלילה ההחשכה יותר חזקה וגם חדות הראייה לא טובה, עם משקפיים משתפרת החדות אך עדיין יש תופעה של מיסוך...שללנו שזה תורשתי או סכרת האם ניתן לבצע ניתוח, מהי חומרת הנזק לעין, מהן ההמלצות למניעת החמרת המצב במידה וניתוח לא פותר את הבעיה.

15/06/2017 | 13:54 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל ניתוח לצלקת במרכז המקולה. הסיבות לצלקות כאלה הינן קוצר ראיה גבוה מחלות דלקתיות וחבלה לעין. עמובן יש הכרח לברר את הסיבה להופעת הצלקת. במידה והיא קיימת בשתי העיניים משתמשים לשיפור הראיה באמצעי ראיה לקויה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות