שאלה לגבי מחלת ניוון מוקולרי AMD

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

19/01/2017 | 16:52 | מאת: אורי

שלום רב, אני בן 83 אדם בריא בסה"כ בשנים האחרונות נוטל תרופה ללחץ דם בלבד. לאחרונה התגלתה לי בעין ימין מחלת AMD ניוון מקולרי עם צלקת CVV עם PED קטן ובצקת ציסטואידית מרכזית. התחלתי לקבל טיפול בזקירות אווסטין , 3 זריקות במרווחים של חודש, בנוסף אמרו לי ליטול אופטיסייף פעמיים ביום על מנת לשמור על תקינות מירבית בעין שמאל, מאחר שאני לא אוהב ליטול כל דבר אני מבקש להתייעץ האם הויטמינים שאמרו לי לקחת אכן חשובים ועוזרים לשמירת עין שמאל והאם אין חשש ליטול אותם עם תרופה ללחץ דם, תודה רבה, אורי.

19/01/2017 | 20:10 | מאת: פרופ דב וינברגר

במחקר גדול שנערך לפני מספר שנים נמצא שנטילת ויטאמינים כמו שמופיעים בפורמולת אופטיסייף מורידה בכ 25% את הסיכוי ללקות במחלה גם בעין השניה לכן מומלץ לקחת ויטמינים אלה. אין כל חשש ליטול אותם יחד עם תרופות להורדת לחץ דם.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות