ציסטה בעין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

17/08/2016 | 12:31 | מאת: גלי

שלום, אני 9 חודשים אחרי ניתוח כריתת זגוגית. אחרי הניתוח נוצרה בצקת שטופלה בזריקות אווסטין ולאחר מכן באיליה - עד שהבצקת נעלמה. חודש וחצי לאחר הזריקה האחרונה, נאמר לי שיש "בצקת רחוקה" וציסטה בעין ושאין מה לדאוג בנתיים. אשמח לדעת מה זה בצקת רחוקה ומה המשמעות של ציסטה בעין. יש לציין שבעקבות הניתוח התפתח קטרקט והראיה לא חזרה לעצמה לחלוטין - אני רואה 6/30, טווח הראיה הצטמצם ואין חדות.

17/08/2016 | 16:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לאחר ניתוח קטרקטה לעיתים נוצרת בצקת ברשתית בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח. בצקת זו חולפת ברוב המקרים תוך טיפול בטיפות ולעיתים בכדורים. בצקת רחוקה למרות שלא ראיתי את הצילומים משמעותה שאינה מערבת את מרכז הראיה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות