חור ברשתית. האם לנתח, או לחכות?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

04/02/2016 | 13:48 | מאת: מאיה ש.

שלום רב, אני בת 39. בבדיקה שגרתית אצל רופאת עינים נמצא שיש לי חורים ברשתית בשתי העינים. לא יודעים את הסיבה. עלי לציין שלקחתי כמה שנים סטרואידים עקב מחלה אוטואימונית (מחלת עור9 וכיום אני לוקחת סלספט. שאלתי היא: האם כדאי לעשות הלחמה בלייזר בחורים הקיימים, או להמתין. הרופאים לא המליצו חד משמעית. אמרו לי שאני אחליט. בתודה, מאיה.

09/02/2016 | 11:28 | מאת: פרופ' דב וינברגר

חורים ברשתית שהתגלו באקראי לא בהכרך מצריכים טיפולי לייזר, אין קשר בינם לבין השימוש בסטרואידים. לדעתי בדיקה עי מומחה רשתית יכולה לתת לך תשובה מדוייקת יותר.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות