מספר שאלות לגבי amd

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

20/02/2016 | 19:44 | מאת: סיוון

אני בת 56, אובחן אצלי AMD במצב רטוב בעין ימין. הופנתי לטיפול בזריקות, האם הזריקות נכללות בסל הבריאות? מהו קצב התקדמות המחלה? האם זה יכול להתפתח גם בעין השניה? אם כן, תוך כמה זמן? תודה

02/03/2016 | 12:32 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לשאלותיך: 1. הזריקות נכללות בסל הבריאות קו ראשון אבסטין ואם לא עוזר אז לוסנטיס או אילייה. 2. חובה להיות במעקב קבוע של רופא עיניים מומחה ברשתית ולהמשיך לקבל זריקות שאם לא כן, הפגיעה בראיה תהיה קשה ביותר. 3. יש סיכוי של כ30%- 40% שתהיה פגיעה גם בעין השני. כדי להוריד סיכוי זה מומלץ לקחת ויטמינים מתאימים לעיין שהומלצו ע"י רופא עיניים מטפל.

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות