פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

פורום מחלות רשתית נועד לשמש למקור ידע לחולים ובני משפחותיהם הלוקים במחלות רשתית, ביניהם: רטונופתיה סוכרתית, ניוון מקולרי גילי (AMD) ועוד. מטרת הפורום לענות על שאלות בנושא המחלות הללו מבחינת שיטות אבחון, דרכי טיפול ומחקרים חדשים.
936 הודעות
898 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

16/10/2019 | 17:41 | מאת: שרית

האם אופטיסייפ יעיל למניעת מחלה של התנוונות הרשתית מגעל 50 כאשר יש במשפחה היסטוריה של בעיה כזו אצל האם בת 70?

10/10/2019 | 16:49 | מאת: יסמין

האם באופן עקרוני אפשר לקחת טיפות לעיניים בעת ובעונה אחת גם אופטילסט וגם קרומופטיק או שהראשונה עושה גם את התפקיד של הקרומפטיק? המון המון תודה ושנה טובה

שלום לכולם רציתי לשאול לטיפול בדלקת עפעפיים שאיבחן רופא עיניים- איזו משחה עדיפה - מקסיטרול או פוסיתלמיק- מה ההבדל ביניהם בבקשה

לקריאה נוספת והעמקה

פוסיתלמיק היא משחה אנטיביוטית שמכילה פוסידיק אסיד מקסטרול היא משחה שמכילה אנטיביוטיקה נאומיצין ופולימיקסין וכן סטרואיד דקסמטזון

09/09/2019 | 12:18 | מאת: בבאי משיח

בבדיקת עיניים של ילד בן 5 נראו בליטות ברשתית ב 2 העיניים בעין שמאל גדולה יותר. בבית החולים בוצעו בדיקות שכללו MRI דיקור מותני בדיקות דם וכו' שהיו תקינות. בדיקת ה Oct מראה בליטות כמו פעמון. עתה משוחרר. מה דרוש עתה לאבחון המצב ? תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מציעה להתיעץ עם הרופא שעקב אחר הילד והמליץ על הברור ולראות האם הברור העלה ממצאים

04/09/2019 | 19:41 | מאת: דור

שלום, מבקשת הסבר לממצאי בדיקת עיניים מעקבשנתי, ברקע סכרת 2 מעל 10 שנים, מאוזנת בשנים האחרונות h1c 5.6 ויש תסמונת שיוגרן, היום בבדיקה נמצא ללא רטינופתיה סוכרתית פרט ל ma בודדת טמפורלית למקולה השמאלית מה המשמעות תודה

לקריאה נוספת והעמקה

מיקרואניוריזמה יכולה להיות סימן להתחלה של שינויים של סכרת בעיניים. יש להמשיך איזון סכרת ומעקב. לעיתים המיקרואניוריזמה נעלמת בהמשך המעקב

04/09/2019 | 14:44 | מאת: אדל

אבא שלי סובל מניון ברשתית של העין בצורה היבשה אמרו לנו שאין שום תרופה לזה המצב שלו החמיר ובקושי מצליח לראת ברצוני לדעת עם יש איזה ניתוח תרופה משהו חדש שיכול להציל אותו

לקריאה נוספת והעמקה

אין בשלב זה טיפול לנוון מרכז הראיה בצורה היבשה שיכול לשפר את הראיה .

שלום, האם בן אדם בעל עין אחת בעלת חדות ראיית 6/6 ועין אחת בעלת חדות ראייה של 6/35 זכאי לאחוזי נכות?

לקריאה נוספת והעמקה

אין לי מידע לגבי זה . יש לברר בביטוח לאומי. בכל אופן במקרה כזה אין זכאות לתעודת עוור.

29/08/2019 | 14:28 | מאת: הילה

ב17/8 עברתי ניתוח ויטרקטומיה . הגז שהוחדר כמעט נעלם והראיה השתפרה. בבדיקה שנערכה ביום ראשון השבוע, נאמר לי שההחלמה מוצלחת. כמה זמן לאחר הניתוח ניתן להשתמש בעדשות מגע? יש לי תור לרופא, אבל הוא רק בעוד שבועיים. קשה לי להתנהל עם משקפיים.

לקריאה נוספת והעמקה

לפחות 6 שבועות לא הייתי ממליצה על שימוש בעדשות מגע. גם לאחר 6 שבועות צריך שהעין תהיה רגועה ללא סמני דלקת

06/08/2019 | 18:19 | מאת: שולי.

שלום רב, בן 41 חשד לגלוקומה ובעין אחת CSR, (שלדעת הרופאים, אין מקום להתערבות בשלב זה, אלה רק מעקב). נוטל לעיתים טיפות למניעת יובש, בד"כ: וי-קרימה, לאחרונה הומלץ לי ע"י הרוקחים על טיפות עיניים "בפנטן" שעמידות יותר, אך מכיון ה-CSR שכחתי לשאול, האם מכילות סטרואידים או משהו דומה..? (שכידוע יכולות להחמיר את מצבי), ממתין לתשובה ולא נוטל בינתיים. תודה מראש על זמנך.

לקריאה נוספת והעמקה

תחליפי דמעות כגון בפנטן לא מכילים סטרואידים ואין בעיה לקחת ב CSR

19/07/2019 | 15:02 | מאת: עדי

שלום, לאחר ניתוח ויטרקטומי וקטרקט, נאמר לי דיש לי תפר בקרנית, מדובר בשלושה חודשים אחרי הניתוח. האם יש צורך להוציא את התפר. אם תפר נשאר האם גורם לתופעות לוואי? כמו כן, בעיקר בחושך נראה בצד העין הבזק. מה הסיבה לכך? תודה רבה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני בדר״כ מעדיפה להוציא תפרים לאחר ניתוח מכוון שגם יכול להועיל לצינידר וגם מכוון שהתפר עשוי לצבור לכלוך ו להזדהם אם הוא רופף. לעיתים לאחר ויטרקטומיה עדין נשארת חצאית זגוגית בהיקף ויכולים להיות הבזקי אור. יש להבדק לודא שאין קרע ברשתית ואם אין קרע ברשתית אז אין צורך בטיפול נוסף.

09/07/2019 | 22:17 | מאת: קרדי

קראתי ברשת מאמר בשם Inhibition of VEGF-Induced VEGFR-2 Activation and HUVEC Migration by Melatonin and Other Bioactive Indolic Compounds על-פי המאמר ניתן לדכא את צמיחת כלי הדם ברשתית לא רק ע"י הזרקות אלאר גם ע"י צריכת מלטונין או תרופות המגדילות את רמת הסרוטונין בגוף, ועוד. האם מסקנתי נכונה ?

לקריאה נוספת והעמקה

גם אם יש דיכוי זה לא ברמה שניתן לטפל בעזרתה במחלות רשתית שדורשות הזרקה תוך עינית של אנטי VEGF

06/07/2019 | 23:46 | מאת: אסף

שלום האם סינוור ממנורת לד כמו מזיקות לעיניים ובאיזה רמת מסוכנות? ובמידה וכן. האם הנזק הוא מצטבר או גם מסינוור חד פעמי יכול להגרם נזק רציני

אין נזק ידוע מהנורות

05/07/2019 | 20:53 | מאת: רונן

לייזר אדום פגע בי בעין שמאל ומאז כאשר אני עוצם את העין שמאל ומסתכל על משהו מסויים נניח על ארון באמצע אז ידית אחד פשוט נעלמת משדה הראייה והמוח כאילו משלים את התמונה ואין כתם שחור. התופעה הזו קורת רק בעין שמאל. השאלה אם יכול להיות שהשדה ראייה נפגע כתוצאה מפגיעת הלייזר?

לקריאה נוספת והעמקה

באופן עקרוני יכולה להיות פגיעה ברשתית מלייזר. בכדי לודא אם יש פגיעה ניתן לבצע בדיקת שדה ראיה ולעיתים יש צורך בצילום OCT

12/07/2019 | 17:05 | מאת: רונן

יש לי שאלה נוספת, בעין שמאל יש לי טשטוש ראייה וכבר הייתי כמה פעמים בבדיקת עיניים ועשו לי בדיקת ראייה ואמרו שאני רואה 6\6 אך אני רואה מטושטש באותה עין ולא באופן חד. והייתי בבדיקת רופא עיניים לפני כמה חודשים שנתן לי טיפות עיניים סטרואידים וטיפות עיניים אלרגיה כיוון שהיה לי צריבות בעיניים. חשוב לציין שלפני כשנה היה לי חשד לגלאוקומה ועשו לי בדיקות והם יצאו תקינות. השאלה ממה יכול להיגרם טשטוש ראייה בעין אחת?

יכולות להיות סיבות רבות לטשטוש ראיה. מציעה שתפנה לרופא עיניים לבדיקה חוזרת. במידה ויש סיפור של פגיעה מלייזר כדאי יהיה לעשות בדיקות נוספות כפי שצוין.

30/06/2019 | 01:58 | מאת: גלעד

אני לציין שאני כמעט ולא רואה בעין הזו. כבר לפני הצלקת היה לי מספר 9.5 וצילינדר 2 . השאלה שלי היא אם יש טעם לשתול עדשה טורית בניתוח הקטרקט ?או חד מוקדית בלבד ?

לקריאה נוספת והעמקה

בכדי להחליט יש צורך בעדשה טורית לדעת כמה צילנדר יש בקרנית והאם הוא סדיר . במידה ומושתלת עדשה תוך עינית שמתקנת צילנדר יש יותר סכוי שלא יהיה צורך במשקפיים למרחק או לקרוב בהתאם לתכנון. במידה ומושתלת עדשה שלא מתקנת צילינדר יהיה צורך בתיקון הצילינדר במשקפיים. במידה ואתה לא מעונין בתיקון הצילינדר בעדשה התוך עינית יהיה צריך בתיקון שלו מחוץ לעין.

שלום דר לפני 20 שנה היו לי 4 קרעים בעין שמאל טופלו בלייזר ועכשיו יש הבזקים ורו בעין שמאל ןגם בעין ימים יש הפרעות רופא עיניים שבדק עם הזכוכיות בעין טוען שנרשתיות בסדר רק הגל זז יתכן דבר כזה וזה אמור לעבור? מפריע ואיך טדע אם יש קרע הרי אותן תופעות תודה מראש

לקריאה נוספת והעמקה

את מתארת תופעות שקשורות בהפרדות של גוף הזגוגית (הג׳ל) שממלא את תוכן העין. בעד 15% מהמקרים יכול להיווצר קרע ברשתית שצריך לאבחן ולטפל בו בזמן. עדיין במרבית המקרים יתכן ויש הפרדות של גוף הזגוגית ללא היוצרות של קרע. בכדי לודא שאין קרע יש צורך בבדיקת רופא עיניים עם הרחבת אישונים .

20/06/2019 | 10:09 | מאת: שאול.

שלום רב, ברצוני לשאול, עקב מחלת הטייסים CSR, נמנע באופן גורף לקבל תרופות פנימיות וחיצוניות המכילות סטוריאדים וכיוצא מזה, ובעקבות פטריה בציפורן המליצו לי לטפל בתמיסה לציפורניים הנקראת "EMTRIX" האם מכילה סטרואידים או משהו דומה? התכשיר כבר ברשותי, אך ממתין לדעת ולא משתמש בו עד חוות דעת רופא מומחה. תודה מראש!!

לקריאה נוספת והעמקה

אין מניעה מלקחת את התכשיר

26/06/2019 | 22:27 | מאת: שאול.

תודה.

10/06/2019 | 09:51 | מאת: עדי

שלום, לאחר חודשיים מניתוח ויטרקטומי וקילוף קרום אני עדיין רואה מעין חוטים ונקודות. מה הסיבה לכך? והאם המצב ישתנה? תודה

לעיתים עדיין יש תגובה דלקתית בזגוגית לאחר ניתוח ולוקח זמן עד שזה חולף לחלוטין ומשתפר. לעיתים יש שארית של זגוגית שנשארת לאחר ניתוח ולכן רואים נקודות וחוטים. במצב זה לעיתים רואים אותם ולעיתים לא אבל זה לא נעלם.

01/07/2019 | 20:03 | מאת: עדי

תודה על תשובתך. שאלה נוספת:האם יש צורך להוציא את התפר שקיים בקרנית.

31/05/2019 | 16:35 | מאת: גל

כמה זמן לאחר ניתוח ויטרקטומי וקטרקט יש להזליף טיפות סטרואידים? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

טיפול בטיפות סטרואידים לאחר ניתוח בדר״כ ניתן לתקופה של חודש ימים בתדירות הולכת ויורדת אולם יש לפנות לרופא במנתח בכדי לקבל ממנו הנחיות ספציפיות בהתאם למקרה.

17/06/2019 | 12:26 | מאת: מיכאלה

היי גל מה שלומך? מקווה שהתאוששות עוברות בשלום, לגבי שאלתך הייתי ממליצה לך לבדוק את האתר הבא בנושא רטינופתיה סוכרתית, בטוחה שתמצאי פה את כל המידע לו את זקוקה. https://www.itaysharf.com/%D7%A8%D7%98%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%A4%D7%AA%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%95%D7%9B%D7%A8%D7%AA%D7%99%D7%AA/

29/05/2019 | 18:06 | מאת: יו

האם דיקור סיני יכול לסייע במחלת הנמג במצב רטוב

לקריאה נוספת והעמקה

מכוון שאין על כך סמוכין בספרות אני לא יכולה להמליץ על היעילות של טיפול בדיקור סיני

21/05/2019 | 17:48 | מאת: נתי

האם אפשר להגיש לי מה זה macula&postirior pole degeneration ? האם מחלה זו עשויה להגיע כדי זכאות לתעודת עיוור בשלב כלשהו ומה קצב ההדרדרות? אודה מאד

אין לי מספיק מידע להשיב על שאלתך. מציעה להבדק עי רופא עיניים מומחה לרשתית ולשאול שאלות אלו

בן שלו עבר ניתוח נפרדת רשתית בעין ליפני שנה ושמו לא סיליקון אים יש סיכון להוריד את סיליקון שלח אותנו אליכם הרב פירר

לקריאה נוספת והעמקה

בכל ניתוח הוצאת סיליקון יש איזה סכון להפרדות רשתית חוזרת . במידה והרשתית צמודה היטב הסכון לא גבוה

18/05/2019 | 15:43 | מאת: ריקי

שלום רב לפני 7 שבועות עברתי ניתוח משולב בגלל erm . לפני הניתוח הראיה בעין החולה היתה מטושטשת, לאחר הניתוח הראיה השתפרה בהדרגה. אבל נוצר עיוות קשה בראיית קווים לאורך ולרוחב. כמו כן מרגישה מעין חיץ והרגשה של חול/גוף זר וזה מאוד לא נעים. יש לציין שבבדיקת ה OCT לפני הניתוח עובי הממברנה היה 430, כיום הוא 457 . אודה על הסבר מדוע נעשה עבה יותר? כאשר המנצח מסר לי לאחר שבוע בביקורת, דהוא הסיר את כל הקרום? האם תופעה זו היא ידועה, ומה הצפי לעתיד. הקווים העקומים לא משתפרים, אלא, להיפך. תודה דר על תשובתך.

לקריאה נוספת והעמקה

תחושת החול יכולה לנבוע מיובש במידה ויש עוות בראיה יש לבצע צילום OCT חוזר לבדוק שאין בצקת במרכז הראיה לאחר ניתוח או התפתחות של נוזלים מתחת לרשתית. מציעה לפנות לרופא המנתח עם הצילום העדכני

שלום, אני בת 34, כבר 7 חודשים יש לי כאב ראש בצד שמאל של הראש בלבד (לא חזק רוב הזמן), והבזקי אור בצד הכי שמאלי של עין שמאל. רופאת עיניים שבדקה אותי בתחילת כאבי הראש, ואז עוד לא שמתי לב להבזקי האור, לא מצאה בעיה בעיניים, האם יש טעם להיבדק שוב? כמו כן ביצעתי בדיקת MRI והיא יצאה תקינה לחלוטין.

לקריאה נוספת והעמקה

הייתי ממליצה להבדק שוב רק לוודא שהמקור לא מהרשתית הבזקי אור לעיתים יכולים להיות קשורים למיגרנה

13/05/2019 | 15:53 | מאת: עדי

לאחר ניתוח ויטרקטומיה אני רואה כמו סלילים שממוקמים למעלה. מה הסיבה לכך? והאם המצב אמור להשתנות עם הזמן? תודה.

לקריאה נוספת והעמקה

אני לא יודעת כמה זמן ניתוח את/ה. לעיתים בתקופה הקרובה לאחר ניתוח יש תגובה דלקתית בעין וניתן לראות לעיתים נקודות קטנות או חוטים . במידה ויש הפרעה בשדה הראיה, וילון יש לפנות בהקדם לבדיקה בכדי לודא שאין הפרדות רשתית .

שלום, כבר 7 חודשים יש לי כאב ראש בצד שמאל של הראש בלבד (לא חזק רוב הזמן), והבזקי אור בצד הכי שמאלי של עין שמאל. רופאת עיניים שבדקה אותי בתחילת כאבי הראש, ואז עוד לא שמתי לב להבזקי האור, לא מצאה בעיה בעיניים, האם יש טעם להיבדק שוב? כמו כן ביצעתי בדיקת MRI והיא יצאה תקינה לחלוטין.

לקריאה נוספת והעמקה

שכחתי למיין שאני בת 34

במידה ולא היו קודם הבזקי אור יש להבדק לודא שאין קרע ברשתית. במידה והבדיקה תקינה ובדיקת ההדמיה תקינה יתכן ומדובר בתופעות עיניות שקשורות במיגרנה

06/05/2019 | 09:13 | מאת: גל

האם ניתן לבצע oct ללא הרחבת אישונים?

לקריאה נוספת והעמקה

כיום בחלק מהמכשירים החדשים ניתן לבצע בדיקה ללא הרחבת אישונים אולם לעיתים בכדי לקבל איכות טובה יותר צריך להרחיב אישונים

22/04/2019 | 18:51 | מאת: עדי

שלום רב דןקטור וחג שמח! אימי בת 54 חולת סכרת מזה שני עשורים. לאחרונה הסכרת כנראה פגעה בעינייה. הרגישה טישטושים בראייה, ובחודש מרץ עשו לה לייזר פעמיים בשתי העיניים. ומאז המצב קצת החמיר. ב16.4 קיבלה זריקת אווסטין בעין שמאל... וביממה האחרונה גם העין השנייה החלה לקבל טישטוש. יש לנו תור לרופא מומחה רק ב30.4 מה אתה ממליץ לעשות כרגע? יש לה רגעים שהיא ממש ממש לא רואה טוב. היא בהיסטריה... הרופא בבית חולים סורןקה אמר שתצטרך לעשות עוד כ3 זריקות . אחת לכל חןדש. האם לאחר מכן המצב ישתפר? כי כרגע המצב מידרדר קצת והיא לא רואה טוב ומרגישה שזה מחמיר . האם זה חלק מתופעות הלוואי? האם האווסטין בסופו של דבר יעזרו? וחלילה לא תגיע לעיוורון? מה עוד אפשר לעשות? תודה וחג שמח!

לקריאה נוספת והעמקה

פגיעה מסכרת בעיניים יכולה להיות קשה לעיתים וחשוב מאד איזון סכרת וטיפול במחלה בכדי למנוע עיוורון. טיפול בזריקות אבסטין שכיח מאד לטיפול בסבוכים של סכרת בעיניים כגון בצקת במרכז הראיה על רקע של סכרת או דימום בזגוגית על רקע של סכרת שגשוגית. בדרכ מתחילים ב 3 זריקות אבסטין אחת לחודש במידה והוחלט שיש התוויה להזרקה וממשיכים בהתאם לתגובה. השיפור בראיה לא מיידי ולא מתרחש בכל המקרים.

14/04/2019 | 13:22 | מאת: עדי

יש לי תפר בקרנית לאחר ניתוח קטרקט. האם את התפר יש להוציא גם בניתוח? והאם יש תופעות לוואי. תודה

לקריאה נוספת והעמקה

אין צורך בחדר ניתוח להוצאת תפר בקרנית. אפשר להוציא די בקלות אם יש שתוף פעולה של המטופל במכשור במרפאה.

06/04/2019 | 22:37 | מאת: שאול.

שלום רב, בן 40, בשנתיים האחרונות מחלת הטייסים CSR, כנראה כרונית בעין אחת, ללא שינוי משמעותי כל השנים ולאחרונה עיוות משמעותי בראיה באותה העיין. מהו הטיפול היעיל ביותר לטיפול, ומניעת הידרדרות ו/או תיקון וחיסול סופי. שמעתי שישנו טיפול כעת, ככל הנראה אנטיביוטי. תודה מראש שבוע מוצלח.

לקריאה נוספת והעמקה

יש לבצע שוב הדמיות מתאימות בעין כגון OCT, OCT אנגיוגרפיה, ולעיתים צילום פלורסאין ובהתאם להחליט על הטיפול המתאים.

08/03/2019 | 10:51 | מאת: דוג

הבוקר קצתי והיו לי הבזקי אור בעיניים ממש חתכים של אור במהירות בשתי העיניים יותר בעין ימים. לא מלוןה בכאב ראש או סחרחורת פשוט הבזקים לאחר 5-6 דקות זה נעלם כלא היה וכעת יש לי תחושה מוזרה בעין שוב לא כואב או משו אבל מוזר לא יודע להגדיר עליי לסור בדחיפות לבדיקה או שזה יכול לחכות? אני בן 29 בלי בעיות בעיניים ידועות עם משקפי ראייה מידות1,1.5 עם 1 צלינדר תודה!

לקריאה נוספת והעמקה

במידה ויש הבזקי אור בעין יש לפנות לבדיקת עיניים בהקדם לשלול נוכחות של קרע ברשתית

07/03/2019 | 13:06 | מאת: שימי

שלום רב, מזה מספר שנים אני במעקב תדיר אצל רופא עיניים, זאת בעקבות גילוי של מחלת הסוכרת. לאחר שנים של מעקב אצל רופא נפלא, נאלצתי להחליף רופא בעקבות עזיבתו של הראשון את הקופה. לאחר מספר ביקורים אצל הרופא החדש, הכל היה תקין, כמו אצל הקודם. בבדיקה לפני כחודש הופנתי לצילום OCT בעקבות הממצאים הבאים: קרנית: clear לשכה קדמית: ב.מ.פ. אישון: ב.מ.פ. עדשה: זכה זגוגית: ב.מ.פ עצב הראיה: טשטוש קל של שולי הדיסקה רשתית: ללא עדות לסמני סכרת בנוסף ל-OCT הרופא המליץ לי לקבוע תור לנוירולוג, בעקבות הממצאים. אך בדיקה אצל נוירולוג, דרך הקופה, כרוכה בהמתנה של חודשים לא מעטים... היום חזרתי לרופא עם הצילום והוא אמר שמבחינתו יש לחזור על הצילום בעוד כחצי שנה. כששאלתי אותו מדוע הפנה אותי לנוירולוג ומה הפענוח, הוא לא אמר לי דבר מפורש.אני נמצא בעומס רגשי ותקופה לא פשוטה ותשובה לא ברורה מהרופא זה הדבר האחרון שכרגע נצרך עבורי. אני מניח שעצם העובדה שלא קיבלתי היום הפניה לטיפול מעשי כלשהו, זהו דבר חיובי. אך עדיין "רבות מחשבות בלב איש"... לעצם השאלה. למה לדעתך הוא הפנה אותי לנוירולוג עוד בטרם ראה פענוח של OCT?

לקריאה נוספת והעמקה

טשטוש של שולי הדיסקה יכול להעיד על בצקת של ראש עצב הראיה. במידה ויש חשד לבצקת דיסקה אנו ממליצים על בדיקה של נוירואופטלמולוג ואם זה מופיע בשתי עיניים אז גם על בדיקה של נוירולוג. אני לא יכולה לענות בשם רופא אחר מדוע בחר כך או אחרת לאחר בדיקת ה OCT אולם יתכן והבדיקה לא תמכה בחשדות שלו. ממליצה לחזור לרופא עיניים או רופא עיניים אחר שיוכל לענות בצורה מטבית לשאלותיך לאחר בדיקה ועיון בתוצאות הצילומים

24/02/2019 | 10:59 | מאת: אמיר

נבדקתי אצל רופא עיניים נמצא שעין שמאל קטנה מעין ימין כתוצאה מקוצר ראייה. ברשתית הזרימת דם חלשה לעין. כתוצאה אני רואה מטושטש עם כאבים בעיו שמאל והעורק sph +3.25 עצב ראיה pink optic disc

לקריאה נוספת והעמקה

לצערי המידע ששלחת לא ברור ולכן לא ניתן לתת תשובה מהימנה. מציעה להתיעץ עם רופא עיניים מטפל

21/02/2019 | 05:38 | מאת: יגאל

ביום שישי 8.2הרגשתי משהו בעין סגרתי עין שמאל וראיתי בימין ירח גדול בצבע ירוק שמתחלף לאדוםהגעתי למיון בלינסוןונקבעhmdעם דימום מוקולריביום ראשון המשכתי בטיפול שכלל צילוםoctשבו נראהדימוםתתרטינליסביבהפואבה קיבלתי זריקה לעין tpa0.1וכעבור שעה actapשל cp6.0.5 בבדיקה התברר שלא חלה הטבה הוזרקה זריקת אווסטין לעין ויש לחזור להזרקה בעוד חודש וחודשים הראיה בעין ימין 1\18 ב20.2 הלכתי לרופא בשם יגאל רוטנשטרייך ממליץ להחליף הזריקה לאיליה שאלתי האים האיליה נמצאת יותר טובה מאווסטין או יש טיפול אחר יותר טוב והאים היא נמצאתברשימת התרופות של משרד הבריאות ללא תשלום תודה

לקריאה נוספת והעמקה

בארץ אבסטין נמצא בסל הבריאות כקו ראשון לטיפול בנוון מרכז הראיה של הגיל המבוגר. לאחר כשלון של 3 זריקות אבסטין ניתן להחליף טיפול לאיליה או לוסנטיס במסגרת הביטוחים המשלימים בהשתתפות עצמית קטנה. לא ניתן לקבל אישור לקבל איליה או לוסנטיס כקו ראשון במסגרת הסל. במידה והדימום חל לאחר זריקות אבסטין ולא לפני ניתן לבקש אישור להחלפת טיפול. במידה והטיפול באבסטין הוחל לאחר תחילת הדימום יש לקבל 3 זריקות ולבחון את התגובה.

27/01/2019 | 02:14 | מאת: משה

אני בן 50 , חולה סוכרת כ-20 שנה , חלבון מסוכרר בערך 7 אחוזים . לפני כשנה אובחנו DME וגם NPDR בשתי העיניים , בדרגה חמורה . קיבלתי 5 זריקות אווסטין ללא כל שיפור . עכשיו הרופאים ממליצים לעבור לזריקות אייליה . אני מבקש לדעת היכן אוכל למצוא סטטיסטיקות של אחוזי הצלחה לאייליה כתרופת קו שני .

לקריאה נוספת והעמקה

אין מאמרים רבים לגבי התוצאות הסטטיסטיות של שיפור בראיה לאחר החלפת טיפול לאיליה או לוסנטיס כקו שני. אולם בנסיון שלנו בהחלט יש שיפור בבצקת בעקבות החלפות טיפול באחוז לא קטן מהחולים.

08/03/2019 | 01:18 | מאת: משה

סליחה על החוצפה , אבל למה את אומרת זאת ? מהנסיון שלי להשיג המידע , עולה שמשרד הבריאות עושה כל מאמץ אפשרי להסתיר המידע ! מספר חולי DME , מספר מקבלי אווסטין , מספר מקבלי אייליה (דהיינו , אווסטין נכשל) - הכל מוסתר מהפציינטים ומהרופאים כאחד . ומכיוון שהסטטיסטיקה אומרת שמדינת ישראל במקום הראשון (המביש) באחוזי תמותה של חןלי סוכרת , ובשאר המדדים של עיוורון וכריתות רגליים אנחנו גם במצב בזיוני , ביחס לעולם , עושה רושם שקמפיין הסתרת אחוזי כישלון הטיפול באווסטין ואח"כ באייליה נובע כנראה מתוצאות ביזיוניות גם כן . מדוע את טוענת לשיפור באחוז לא קטן , אם המידע מוסתר ? להזכירך , טופלו בישראל בזריקות קו-שני רבבות חולים בשנים האחרונות . האם מערכת הבריאות הישראלית מחביאה הישג מרשים של שיפור בבצקת באחוז לא קטן ? או שאלפי מקבלי תעודת עיוור מדי שנה (נתונים רשמיים של משרד הרווחה כן מתפרסמים) הם אחוז הכישלון האמיתי של המערכת . בתור פציינט , מספיקה לי הפרוגנוזה הגרועה של המחלה , אני לא צריך בנוסף לכך שהרופא ישקר לי .

27/12/2018 | 12:02 | מאת: דרורה לב

אני בת 70, סכרתית, ומקפידה להבדק פעמיים בשנה. לפני כשנה וחצי אמר לי הרופא שיש בעיה ברשתית והפנה אותי לאסותא ת"א שם אני במעקב. קיבלתי 5 זריקות אווסטין בעין שמאל, ללא הועיל לצערי הרב. עכשיו אני מקבלת זריקות בעין ימין. שאלתי היא האם יש טיפול טוב יותר מאווסטין. אני מתה מפחד להתעוור. אודה לתשובתך

לקריאה נוספת והעמקה

הטיפול בבצקת במרכז הראיה על רקע של סכרת כולל הזרקות תוך עיניות. יש 2 סוגים של הזרקות - זריקות אנטי VEGF כגון אבסטין, לוסנטיס ואיליה וזריקות סטרואידים כגון אוזורדקס הטיפול באבסטין כלול בסל של קופת החולים ובדר"כ מתחילים ב 4 זריקות אבסטין. במידה ואין תגובה לזריקות אבסטין ואין הטבה בבצקת אז על פי שיקול הרופא המטפל ניתן להחליף את הטיפול לזריקות איליה או לוסנטיס או אוזורדקס כקו שני במסגרת הביטוחים המשלימים. מטופלים עשויים להגיב לכל אחת מהתרופות ולעיתים כאשר אין תגובה טובה יש צורך בשינוי הטיפול. אף אחת מהתרופות לא מבטיחה תגובה מלאה בכל המטופלים. חשוב לא פחות מהטיפול בהזרקות לאזן את רמות הסוכר וההמוגלובין A1C בדם.

24/12/2018 | 19:04 | מאת: כליל

אובחנו אצלי לפני כשבועיים שני חורים ברשתילת בעין שמאל (בשעה 12 ושעה 17). הגעתי לבדיקה עקב סימפטומים של הבזקי אור והופעת כתמים שחורים במצמוץ. שני החורים טופלו בלייזר אך לא שינו את הסימפטומים. אני נוהגת ללכת לשיעורי אירובי שכוללים קפיצות פעמיים בשבוע. האם עליי להפסיק?

לקריאה נוספת והעמקה

מומלץ לא לעשות פעילות מאומצת כגון ארובי במשך כחודש לאחר מכן ניתן לחזור לפעילות רגילה

05/12/2018 | 10:32 | מאת: אבי

שלום, האם תרופות מסוג ריטלין ופרוביג'יל / נוביג'יל יכולות לגרום לחסימת סעיף עורק רשתית או לחסימת עורק רשתית מרכזי ולתסמינים כגון מטמורפופסיה ? תודה אבי

לקריאה נוספת והעמקה

לא ידוע על קשר בין תרופות אלו לחסימה עורקית ברשתית.

04/12/2018 | 20:13 | מאת: גלי

שלום. הייתי היום בבדיקת עיניים הכללה הרחבת אישונים ונאמר לי שנראה שהעורקים מעט צרים. אשמח לדעת האם דבר זה יכול להיות קשור לקרע או היפרדות רשתית או שאין קשר בין התופעות? בנוסף, האם ניתוח בעין יכול לגרום לעורקים להיות צרים (עברתי ניתוח לא ממזמן בקרנית)?

לקריאה נוספת והעמקה

אין קשר בין עורקים מוצרים להפרדות רשתית או קרע ברשתית. יכול להיות קשור ליתר לחץ דם ויש לבדוק שלחץ הדם מאוזן.

02/12/2018 | 13:12 | מאת: כרמלה

מזה 15 שנים אובאיטיס בעין ימין. רוב הזמן במצב רדום. לאחרונה ירידה בראייה ואבחנה של קטרקט. מועמדת לניתוח. ב oct, ממש לאחרונה, נמצא בנוסף חשש לerm באותה עין. צריכה להחליט עם הליכה לניתוח קטרקט שמציק כבר מעל שנה. אך חוששת משתי הבעיות הנוספות באותה עין. אשמח לכל עצה

לקריאה נוספת והעמקה

שלום רב, תודה על שאלתך תחילה יש להעריך את מידת חומרת הקטרקט והאם מסביר את הירידה בראיה. ניתוח קטרקט אכן יכול לגרום להחמרה באובאיטיס ולכן מומלץ להוועץ במומחה אובאיטיס בנוגע להכנה המומלצת לניתוח בכדי למנוע התלקחות של האובאיטיס. בנוגע ל ERM יש להעריך את מידת החומרה של ה ERM ובהתאם לזה לשקול האם לעשות ניתוח קטרקט בלבד או שמומלץ לבצע ניתוח משולב של קטרקט עם ניתוח ויטרקטומיה להסרת הקרום בנוסף.

01/12/2018 | 12:41 | מאת: רונית

בפענוח של הOCT נכתב עין ימין חור למלרי עם ERM ו-RNFL מסביב לעצב הראיה.עין שמאל-RNFL מסביב לעצב הראיה. אני עברתי ניתוח קטרט בספטמבר 2017 בשמאל באפריל 2018 . מה פירוש המונחים האלה. תודה מראש

28/11/2018 | 09:05 | מאת: יעל

מה משמעות " מוקדים היפר רפלקטיבים תוך רטינלים היכולים להתאים לדימומים/MAS

שלום, שמי יובל ואני מלגאי אשר מלווה את יוסף, ניצול שואה בן 86 אשר איבד את ראייתו בשנים האחרונות. יוסף מחפש בנרות כל טיפול או מחקר נסיוניים אשר עשויים לשפר ולו במעט את ראייתו. אין לי היכרות מעמיקה עם הרקע הרפואי שלו (וכמובן שאני בעצמי אינני רופא) לכן צילמתי מספר סיכומי ביקור של יוסף עם רופאי עיניים שונים כדי לתת רקע קצת יותר מקצועי על מצבו הרפואי. תודה רבה על העזרה! מצ"ב המידע הרפואי: https://smallpdf.com/shared#st=a5126a96-c250-41ad-9869-58381d06df9a&fn=IMG_3853-converted.pdf&ct=1543065252979&tl=jpg&rf=link

18/11/2018 | 22:32 | מאת: אלון

שלום, עקב התקף חמור של אובאיטיס בעיניים טופלתי בפרדניזון במינונים גבוהים. כתוצאה מכך נהיה לי csr במרכז הראיה בעין שמאל, כבר שלושה חודשים. בבדיקת oct התקבלה התוצאה "עין שמאל השטחה של הקונטור הפוביאלי, הרמה סרוטית של הרשתית הסנסורית, עובי מרכזי 521 מיקרון" בעין ימין "erm עדינה נזאלית, ישנו ped מחודד קטן בסמוך למרכז הפוביאה ואחד נוסף עם תוכן היפרפלטיבי הטרוגני מעט סופריורית אליו מעט אינפריורית לארקדה העליונה בקוטב האחורי ישנו אזור חדש של אירגולריות ברמת ה-pr-rpe עם נוזל תת רשתי על פניו, עובי מרכזי 241 מיקרון". יש לי ירידה בראייה, וכתמים שמסתירים לי את הראייה. האם לפי הבדיקות הנ"ל זה הפיך? האם הראייה תשתפר, או שכך זה ישאר? תודה!!

19/09/2018 | 12:29 | מאת: ליזה

אובחנתי במחלת עיניים בשם mac tel האם יש טיפול למחלה ברקע מחלת סוכרת לחץ דם גבוה וצינתור בשלושה עורקי לב

17/09/2018 | 16:28 | מאת: מיה

שלו רב דר עברתי היום בדיקת עיניים אצל נוירואופטלמולוג עם הרחבת אישונים ולחץ תוך עייני תקין והופניתי לשדה ראיה כי היה לי פעם דלקת בעצה הראיה של עין ימין אז עושים ליתר בטחון . בסיכום של הרופא נכתב שהכל תקין אבל באישון שמאל רשום "אולי אטרופיה נקודתית" . למה הכוונה ?

15/08/2018 | 07:19 | מאת: דנה

שלום, לפני יומיים עשו לי לייזר בעין ימין בעקבות רטינופתיה סוכרתית. האישון לא הצטמצם ברובו מאז (טיפות הרחבה), ובנוסף, 48 שעות אחרי החל לי טשטוש ראיה כבד מאוד בעין. האם זה תקין שהטשטוש החל 48 שעות אחרי הלייזר? ממה זה נובע? בצקת מתפתחת כל כך מהר בעקבות לייזר? יש לציין כי אני בהריון מתקדם (שבןע 34). סכרת מאוזנת מאוד בחודשים האחרונים. תודה רבה רבה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

אני מניח שלא עשו לייזר על מרכז הראיה, אני בדרך! כלל לא מתפתחת הצקת לאחר טיפול לייזר, יש אפשרות לטפל בסוכרת ברשתית גם על ידי זריקות לעין. אפשר לתת גם בהריון בשבוע 34

14/08/2018 | 20:51 | מאת: דניאל

אני דני בן 30 מאז ומתמיד היו לי בעין ימין מידי פעם חוט קטן ואולי 3 נקודות שחורות ומעולם לא יחסתי לזה חשיבות כי לא הבחנתי בזה תמיד בשבוע האחרון אני רואה 2 חוטים שחורים המורכבים מנקודות בעיקר באור יום או בקיר לבן עכשיו לאחרונה התחלתי להישתמש בתוסף סידן אמורפי של density 2ויטמין d 3.משחה להעלמת צלקת בשם קלו קוט 4. שתי משחות לפטרייה ברגל 1 בשם emtrix והשנייה בשם mycoclear md האם יש קשר לתרופות הנל לתופעה זאת כי כפי שציינתי התופעה תמיד הייתה אבל לא מורגשת כמו היום כי היום זה חוטים שחורים ממש המורכבים מנקודות וגם בעין שמאל נקודה קטנה הייתי אצל רופא עיניים שבדק ואמר שהבדיקה תקינה אולי קצת לכלוך ואמר רק לעקוב שלא יהיה חורים ושזה נדיר מאוד אז שוב 1 האם זה קשור לתרופות 2האם זה עלול להחמיר 3.האם זה חולף או שאפשר להיתרגל לזה כמו שהייתי רגיל לכמות הקטנה שהייתה לי 4. בעין ימין יש לי קצת סינוור עם פס ממנורה בחושך האם זה קשור לעדשה שהרופא דחף לי לעין אודה לך מאוד על מענה

לקריאה נוספת והעמקה

התרופות אינן משפיעות על העכירויות בזגוגית, לדעתי הן תפחתנה וכמעט ולא תרגיש בהן. סינוור יכול להיות או בשל עכירות כלשהי או בשל צילינדר שיכול להיות מתוקן עם משקפיים

21/08/2018 | 21:18 | מאת: דניאל

תודה רבה דוקטור עזרת מאוד!!!

22/07/2018 | 11:49 | מאת: ניב ניסן

אני סובל מרטינופתיה סוכרתית. התחלתי טיפול בזריקות אווסטין. כמו כן יש לי כליה אחת ופגיעה קלה בתפקודי כליה. האם ניתן לוותר על צילום פלורסצאין ולהסתפק ב oct בין ההזרקות?

לקריאה נוספת והעמקה

בהחלט במצב שלך ניתן לוותר על צילום FA למרות שיש ידע ברור שהצילום אינו מזיק לכליות

שלום לך ד"ר, אני רואה את הדופק שלי בעין כאשר אני עושה פעולות פיזיות כמו לעלות במדרגות, ריצה קלה וכו'. אני לאחר חיגור עקב היפרדות רשתית אך הרופאים אומרים שהרשתית צמודה ויש מעט נוזל בחלק תחתון של העין. האם כדאי לי להיבדק על ידי רופא ניורואופטומולוגיה או שהרופא רשתית היה רואה אם היה סיבה לזה?

לקריאה נוספת והעמקה

זאת תופעה שמתרחשת עם עלית הדופק ולחץ דם ולדעתי אין צורך בבדיקה נוירואופטלמולוגית, בעת מאמץ גופני תמדוד דופק ולחץ דם ואם הם בערכים נורמאליים זה בסדר.

29/05/2018 | 20:22 | מאת: דוד

לפני מספר ימים כשבוע התיעלה ירידה בחדות בקריאה מקרוב , היום התחילה לי בעין סוג של מדוזה זזה לי בעין . עיגול שקוף . זה מסוכן ? הזמתי רוםא אבל זה לעוד שבועיים

נרדה ביכולת למקד כמו שאתה מתאר שתי תופעות שונות מבחינת העיין. הירידה ביכולת קריאה לקרוב מתרחשת עם ההתבגרות או בירידה ביכולת למקד כמו מאמץ חריג במבט לקרוב. הדבר המוגדר כמדוזה הוא הפרעה בזגוגית העין. אני יכול להגדיר האם שבועיים המתנה לרופא עיניים הם זמן ארוך מדי. תנסה להקדים את הבדיקה