פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

פורום מחלות רשתית נועד לשמש למקור ידע לחולים ובני משפחותיהם הלוקים במחלות רשתית, ביניהם: רטונופתיה סוכרתית, ניוון מקולרי גילי (AMD) ועוד. מטרת הפורום לענות על שאלות בנושא המחלות הללו מבחינת שיטות אבחון, דרכי טיפול ומחקרים חדשים.
988 הודעות
970 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

08/04/2021 | 21:14 | מאת: יוסי

שלום ד״ר ארליך. בן 32, לאחר לאסיק לפני 9 שנים. מיופי, עם -5.5 לפני הלאסיק. שנים של סבל רב מפלוטרס, שלאחרונה החמירו. הלכתי לבדיקה ונמצאו אצלי קרעים horse shoe בשתי העיניים בהיקפים. היום כבר ביצעתי לייזר לתיקונם בעין אחת. נאמר לי שבאתי בזמן. האם אני כמעט בוודאות אחווה הפרדות רשתית בחיי? האם כבר להשלים עם המצב שבו אני כנראה כל חיי אהיה עם בעיות עיניים? גם אם הטיפול היה מוצלח?

07/04/2021 | 19:43 | מאת: מיכל

שלום. בדיקת עיניים היום, הרופאה אמרה שהבדיקה תקינה. עכשיו כשקראתי את הסיכום בין היתר רשום שיש באחת העיניים LLD עדין ללא חור או קרע. מה זה אומר? תודה

יתכן וכוונתה היתה שיש שינויי לטיס באחת העיניים אולם לא ככל הנראה לא דורשים טיפול. בסהכ אם היא אמרה שהבדיקה תקינה יש לשאר שאכן אין ממצאים שדורשים התערבות כלשהי או גורמים לשינויים בראיה.

האם ניתן לגלות המצאות נמ"ג רטוב בראשיתו? אובחנו אצלי לפני 3.5 שנים בשתי העיניים דרוזן יבש בגודל של 240 מיקרון. רופאי העיניים שלחו אותי אחת לשנה לבדיקת OCT. האחרונה באוגוסט 21. בבדיקה נמצא כי אין שינוי בשלוש השנים האחרונות. לפני מספר שבועות, לאחר ירידה משמעותית בראייה והבחנה בצבעים שגויים. נבדקתי ונמצא כי יש לי בעין נמ"ג רטוב במצב מתקדם וכי אני חייב מיידית בזריקות לעין. אני מודאג ביחס לעין השנייה, האם ניתן לגלות בהקדם התפתחות נמ"ג רטוב והאם לקיחת ויטמינים מומלצים ו יכולה למנוע אותו. מודה מראש להתייחסותך. עוז

תיקון שגיאת תאריך. בדיקה אחרונה אוגוסט 2020.

25/03/2021 | 23:19 | מאת: מור

מהו הסיכוי ל-amd כאשר יש לקרובי משפחה ובפרט הורה? האם יש מחקרים בנושא? כמו כן, האם יש איזשהו מחקר חדש עם תוצאות מעודדות או תגליות חדשות בתחום amd מאז שנתגלו הזריקות נוגדות vegf? תודה!

למחלת ה AMD יש גם מרכיב גנטי אולם גם מרכיב סביבתי. אם יש סיפור משפחתי ברור של AMD יש סכון של עד 50% לחלות אולם לאו דווקא בצורה הרטובה. מרבית הטיפול וההתפתחויות בטיפול הן עדין קשורות להזרקות אולם חלק מההתפתחויות הן למציאת תרופות שיעבדו לזמן ממושך יותר ולא יהיה צורך בזריקה חודשית או בשחרור איטי של התרופה. כמו כן יהיו בעתיד התפתחויות שקשורות באבחון מוקדם של המחלה.

שלום, היכן ניתן לבצע בדיקות גנטיות ל-ניוון רשתית גילאי?Cfh, arms2 וכדומה... תודה רבה

אם יש צורך אז בהחלט ניתן לבצע בדיקות גנטיות למחלות רשתית. מבוצע בדרכ לאחר יעוץ עם גנטיקאי.

שלום רב. אמא שלי בת 82 ומטופלת בזריקות איליה לעין שמאל במשך כבר שנתיים. לפי oct שהיא מבצעת לאחר כל 3 הזרקות אין שיפור ואין החמרה במצב הרשתית והראיה. השאלה שלי היא.... לאמא שלי די נמאס מהזריקות במיוחד שגם אין הטבה והמצב בעין די "תקוע". במידה והיא תפסיק עם הזריקות מה יכולות להיות ההשלכות לכך?

קשה לצפות מה יתרחש במידה והיא תפסיק את ההזרקות. במקרים מסוימים הראיה יכולה גם להידרדר במהירות עד אובדן ראיה. מציעה לדון בנושא עם הרופאים שמטפלים באמא שלך ומכירים את המחלה שלה טוב יותר. לא הייתי ממליצה לקבל החלטה כזו באופן חד צדדי.

24/03/2021 | 00:08 | מאת: רמי

לכבוד ד"ר ריטה ארליך שלום רב הייתי אצל רופא עינ ים עקב טשטוש ראיה ואי נוחות בקריאה במיוחד בערב או תחושת סינוור שלח אותי לבדיקת otc אמר שכרגע מצב תקין שם אבל שאעשה בדיקה מקיפה ויתכן ואצטרך משקפים מקרוב.מדוע? מצ"ב דוח בדיקה אודה להמלצתך? חג פסח שמח

טשטוש בראיה יכול להופיע מסיבות רבות כאשר סיבה רפרקטיבית שמשמעותה הצורך במשקפיים היא השכיחה ביותר ושהכי קל לטפל בה בעזרת משקפים. עם הגיל יכולת גמישות העדשה הטבעית יורדת ועם הגיל מתחילים להזדקק למשקפי קריאה . אינני יודעת מה גילך. במידה ומשקפיים לא עוזרים לטשטוש בראיה אז יש צורך בברור מקיף יותר אצל רופא עיניים

שלום, באינטרנט רשום מצד אחד שרוב חולי נמ"ג לא מגיעים לשלב מתמקדם (כמו ניוון גאורגפי או ניוון רשתית רטוב), מצד שני רשום שהמחלה תמיד מתקדמת עם הזמן. מה משני הדברים נכון? תודה

המחלה היבשה יכולה להתקדם בצורה איטית מאד עם פגיעה קלה או ללא פגיעה בראיה. במרבית המקרים אכן המטופלים לא מגיעים לשלבים מתקדמים של המחלה כגון נוון רטוב או אטרופיה.

14/03/2021 | 10:01 | מאת: לנה

סבתא שלי עשתה oct ויש לנו תור לרופא עיניים מומחה אבל אשמח להבין לפני כן מה התוצאה אומרת חשוב לציין שלפני חודש עשתה ניתוח קטרקט ועכשיו רואה טוב . שינויים גליים בשכבת ה-rpe התמאימים לדרוזן. היפררפלקטיביות כיפתית תת רטינלית. עיבוי של הרשתית עם ישור חלקי של השקע הפובאלי והידרציה קלה אינטרה רטינלית. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל-394 מיקרון. מה זה אומר ומה הטיפול? תודה רבה

על פי התשובה נראה שיש מעט נוזלים ברשתית. יש צורך בבדיקת מומחה בכדי לראות את הצילומים עצמם האם קשור לניתוח הקטרקט או לנוון מרכז הראיה ולהחליט על טיפול בהתאם לכך.

אובחן חור מולקלרי גדול ניתוח הכרחי?הרי הוסבר שהראייה לא תחזור למצב אופטימלי השאלה אם אפשר לחיות ככה ולהשלים עם ראייה מטושטשת בעין אחת או חובה ?לנתח על מנת לא יוחמר המצב? חור גדול מצב קיים או מתפתח ועלול להיגרם נזק גדול יותר לראייה אם לא מנתחים?

לעניות דעתי כדאי לנתח בכדי לנסות בכל זאת לשפר את הראיה גם אם לא תהיה מיטבית לאחר ניתוח וכן למנוע החמרה. כמו כן ככל שעובר הזמן עם נוכחות של חור גדול כך יקטן הסיכוי לשיפור הראיה בניתוח תיקון החור.

31/01/2021 | 14:01 | מאת: רונית גז

מה עשוי לגרום לסגירת חור חוקולרי באופן עצמוני?

במידה ויש חור קטן עם משיכת זגוגית והיא משתחררת החור יכול להסגר עצמונית. במקרים של חורים גדולים החורים בדרכ לא נסגרים עצמונית

אני חייל בן 21,יש לי פלוטרס בעיניים כ6 שנים. אני עשיתי לייזר שנה שעברה וברוך השם אני רואה 6-6,אבל הפלוטרס עדיין מפריע באיכות הראייה. האם יש אפשרות לטפל בתופעה הזאת? או לפחות לצמצם ממנה קצת?

בגיל צעיר יכולים להיות פלוטרים בלי נוכחות של הפרדות גוף הזגוגית ובמצבים אלו אין לנו טיפול שיכול לסייע מציעה להבדק בכדי לראות האם יש נוכחות של הפרדות גוף הזגוגית ולודא שאין ממצאים דלקתיים אולם במידה וזה נמצא תקין אין טיפול בפלוטרים אלו

18/01/2021 | 23:18 | מאת: ענת שוקרון

שלום. לפני כ 25 שנה אימי עשתה ניתוח בעין אחת לתיקון הראייה, לאחר כ 5 שנים אחרי הניתוח התחילו הבעיות ונאמר שיש לה היפרדות רשתית, היא נכנסה לניתוח לנסות לסדר את ההפרדות ברשתית בעזרת סילוקן .היא עברה לפחות כ 5 ניתוחים אבל ללא הצלחה. יש לה היפרדות רשתית מזה שנים והיום היא לא רואה בעין אחת. רציתי לדעת אם ישנן שיטות חדשניות יותר לטפל בבעיה. תודה מראש .

לצערי אין טיפול חדש משקם לרשתית

סובלת מזה כמה חודשים מהבזקים בעין. בדיקות אצל 3 רופאים ללא ממצא. אני מבחינה בכך מייד בהיכנסי לחדר חשוך וכן כשאני מתעוררת בלילה אני מייד חשה בהבזקים. אני בת 59. תודה

במידה ובדיקת הרשתית תקינה ממליצה להשלים בדיקה נוירואופטלמולוגית אין טיפול בהבזקים עצמם

12/01/2021 | 17:30 | מאת: אולי

לפני שבוע עברתי לייזר ארגון בעין ימין עקב קרע וחור ברשתית. כאשר אני עוצמת עיניים יש לי הבזקים למטה בצד ימין העין. האם זה קשור ללייזר שעברתי?

זה לא קשור לליזר אלא להפרדות גוף הזגוגית שהוביל לקרע. הבזקי אור יכולים להמשיך מספר שבועות ולעיתים חודשים בכל מקרה יש להיות במעקב בהתאם להמלצות

21/01/2021 | 22:22 | מאת: אולי

שלום דר'. אלף כל תודה על בתשובה. אתמול עברתי פוטוקואגולציה נוספת בלאטיס עין ימין. דווקא אתמול בלילה לא היו לי הבזקים. אבל בבוקר שוב חזרו. יש מצב כי לייזר שיפר משהו ברשתית?

02/01/2021 | 11:37 | מאת: גיא

האם יש לחכות ואם כן כמה ימים בין זריקת אווסטין לקבלת החיסון של פייזר תודה

אין צורך לחכות באופן מיוחד

16/12/2020 | 06:52 | מאת: מריאן

בת66 עם המלצה לניתוח קטראקט. לפני שנה היפרדות זגוגית בעין ימין ועד היום סובלת מפלוטרס. לפני חודשיים וחצי היפרדות זגוגית בעין השניה עד היום המון פלוטרס ועננים והבזקים. אין קרעים והרשתית צמודה. האם יש בעיה עם ביצוע ניתוח קטראקט? האם הניתוח יכול לגרום לחורים ברשתית או להתגברות הפלוטרס?

אין מניעה מניתוח ירוד בנוכחות של פלוטרים ללא קרעים . לאחר ניתוח יתכן ותהיה החמרה מכוון שירוד לא ימסך או יסתיר את הפלוטרים לאחר ניתוח

27/12/2020 | 07:12 | מאת: מריאן

תודה דר על תשובתך. אודה על התיחסותך לשאלה האם ניתוח ירוד עלול לגרום לחורים ברשתית. תודה

היי. אני חווה יובש בשני העיניים + תחושה של משהו מציק בעין שמאל (התחושה עוברת לפעמים מקצה אחד לקצה השני של עין שמאל) + קפיצויות של עפעף תחתון בעין שמאל שלפעמים "נתפסת" ו"משתחררת" כעבור שנייה. נוסף על כך , קשה לי לעקוב אחרי "כדור מתגלגל" (אפקט "פולפריך") נשלל נוירופותיה אופטית תוך כדי בדיקות קליניות וביצוע MRI. להלן שאלותיי: 1.האם כל תופעות אלו יכולות להיות מ - סיבה של יובש בעיניים? 2. האם תןפעות אלו יכולות להיגרם כתוצאה מאי תקינות של כלי הדם? 3. האם תופעות אלו יכולות להיגרם מפגיעה בעצב הטריגמינלי משמאל? (חווה לפעמים לחץ בפנים משמאל , בעבר היה חזק יותר) 4. מה הסיבות האפשריות הנוספות על פי תיאורים אלו? ומה הבדיקות המומלצות? תודה רבה!

התסמינים שאתה מתאר בעין מתאימים ליובש הקפיצות בעין יכולות לנבוע מלחץ אבל כדאי לבדוק מלחים בדם וכן יתכן ויש בלפרוספזם התופעות לא קשורות בכלי הדם לגבי הקפיצות בכדי לודא שאין מדובר בבלפרוספזם הייתי ממליצה גם על יעוץ אוקולופלסטיקאי

03/12/2020 | 19:13 | מאת: ויקטוריה

שלום רב. ב1.12.2020 קיבלתי אבחנה מימין המקולה מרומת ליד המרכז (INFERONASAL) ובמרכז שמתאים לPED ול SFR ללא דימום. Acute EXUDATIVE SENILE MACULAR DEGENERATION right הרופא שלח אותי למין שיעשו לי זריקה. אבל אחרי בדיקה במיון קבעו לי טור רק ל 10.12.2020. האם בשבעו שנותר מצב יכול להחמיר ? בברכה ויקטוריה.

זריקה לנוון רטוב של מרכז הראיה בטווח של שבוע בהחלט סבירה רפואית

אני צעירה ובריאה בת 24 ללא שום רקע בעיניים למעט משקפיים עם מספר של בערך מינוס 2 וצילינדר בשתיהן. השבוע רופא עיניים זיהה בבדיקה שגרתית שיש לי 3 חורים ברשתית בעין שמאל. לא מוצאת סיבה מתאימה שגרמה לכך למעט טיפול לייזר להסרת שיער בגוף שהייתי ללא משקפי מגן והמטפלת עשתה הבזקים באוויר קרוב אליי וראיתי את האור של המכונה. רציתי לשאול האם זו קרינת לייזר שיכולה לגרום לפגיעה ברשתית?

לא אמור להיות קשר בין לייזר להסרת שיער לחורים ברשתית. יותר שכיח שיש חורים קטנים ברשתית במטופלים עם קוצר ראיה וקשורים לקוצר ראיה

שלום, בן 38, בד"כ בריא, רץ מס' פעמים בשבוע ועד לסגר במרץ גם נהגתי להתאמן בחדר כושר. ברקע גסטריטיס אוטואימונית (לוקח B12 קבוע) ונמצא במעקב גסטרו. כמו כן, ברדיקרדיה שקיימת כנראה מזה שנים. קרדיולוג לא המליץ על טיפול. לעיתים אני לוקח תרופות מסוג מתילפנידאט/אדרל ל ADD. לא מדובר במשהו קבוע אלא רק לפי הצורך. לפני כשנתיים אובחן CWS בשמאל היות והתלוננתי על עיוות תחתון בראייה. נבדקתי באחד במרפאת עיניים של אחד מבתי החולים בארץ והם סיווגו את זה כ BRAO לא טיפוסי. במסגרת בירור המטולוגי, דופלר ואקו - לא נמצא הגורם הססטמי. העניין שבערך באותה התקופה שהופיעה התלונה נטלתי תרופה מסוג מודפיניל/פרוביג'יל (תרופה סטימולנטית) שעזרה לריכוז והחשש שלי שיתכן והשימוש בתרופה גרם לממצא העיני ולתלונה שלי. כשדיברתי בזמנו עם הרופא עיניים הוא לא מצא קשר. הפרוביג'יל מאוד עזר לי, אבל אני חושש שאם אקח אותו שוב אז שוב יופיע הממצא ברשתית ויתכן אף במקום הרבה פחות רצוי כמו במקולה וזה לא טוב. מה כדאי לעשות? האם בכל זאת לקחת את הסיכון ולנסות שוב או שלא לעשות את זה? לצערי שום תרופה אחרת לא עזרה לי כמו הפרוביג'יל, אבל שוב החשש מהסיכון שבנטילתה על אף שאנשי המקצוע לא מצאו קשר לפי שעה. תודה על חוות הדעת. אבי

אין תשובה לשאלה שלך מה כדאי לעשות והאם לקחת את הסכון. זו צריכה להיות החלטה שלך אני רק יכולה להגיד שאין דווחים בספרות למיטב ידיעתי של קשר בין התרופה לחסימה עורקית בעין

לבני בן ה-18 יש קוצר ראיה של -8.5 וצילינדר בשתי העיניים על רקע תורשתי משני ההורים. האם הרמת משקולות כבדות בעמידה בחדר הכושר מהווה גורם מסכן אפשרי לפגיעה ברשתית במצבו?

אין הוכחות שהרמת משקולות קשורה בפגיעה ברשתית בקוצר ראיה בשל קוצר הראיה הגבוה כדאי לעשות מעקב תקופתי אחר מצב הרשתית

20/11/2020 | 08:27 | מאת: אבנר פ

שלום.לפני כשנה עברתי אירוע של חסימת וריד מרכזי בעין.לאחר איבחון אני מטופל באופן קבוע בזריקות אבסטין וכן מעקב צילום oct.שאלותיי: -האם ישנו טיפול נוסף/אחר לשימור מצב העין? - האם יש אפשרות לתיקון הראיה שנפגעה ? תודה רבה.

הטיפול בבצקת במרכז הראיה על רקע של חסימה ורידית הוא בהזרקות יש בגדול 2 סוגים של הזרקות . נוגדי VEGF כגון אבסטין, לוסנטיס ואיליה וסטרואידים אבסטין נמצא בסל ונמצא יעיל. במידה ואין יעילות בטיפול באבסטין ניתן להגיש בקשה להחלפת טיפול . כל סוגי ההזרקות דורשות הזרקות חוזרות בדרכ אם יש פגיעה בראיה מחסימה ורידית הראיה לא חוזרת לקדמותה אולם עם הטיפול חלק מהחולים משתפרים בראיה

26/11/2020 | 21:32 | מאת: אבנר פ

תודה רבה.

האם ניתן לשפר ראייה באמצעות יאג לייזר, לאחר שניתוח קילוף קרום רשתית לתיקון ERM, משולב בהחלפת עדשה, לא שיפר את הראייה?

במידה ויש קטרקט משני לאחר ניתוח הקטרקט יאג קפסולוטומיה יכול בהחלט לשפר את הראיה

11/11/2020 | 01:21 | מאת: ענבל

אני סובלת מזה שנתיים מיובש מציק מאוד. ומעיניים מגורות ואדומות. מטפטפת הרבה פעמים טיפות מלאכותיות אחרת ממש לא מתפקדת. בביקורת שגרתית הומלץ לי על ניתוח קטרקט. האם יובש קשה עלול לגרום לסיבוכים בתוצאות הניתוח? מפחדת ממש. אני בת 64. תודה ד'ר על תשובה ממך.

יובש לא יסבך ניתוח קטרקט ואינו מהווה מניעה מניתוח אולם בהחלט יכולה להיות החמרה ביובש לאחר ניתוח שבדרכ עוברת לאחר מספר חודשים מציעה לפנות למומחה לפני שטח של העין לבחון צורך בטיפול נוסף ליובש להקלה

אבי בן 105 סובל מניוון מקולארי. הבנתי שניתן לטפל בזריקות אבל הרופא לא הפנה אותנו לטיפול הזה. אשמח לקבל חוות דעת שניה . מצורפות תמונות של התוצאות הבדיקה. תודה רבה!! בשם משה

לא הועלו צילומים נוון מרכז הראיה יכול להיות בצורה רטובה ואז יש מקום להזרקות או בצורה היבשה השכיחה יותר ואז אין לנו בשלב זה טיפול

20/10/2020 | 18:21 | מאת: דב

שלום ד"ר אני אחרי ניתוחי קטרקט בעין ימיו יוני 2020 .בעין שמאל יולי 2020 אבקש לקבל הסבר לתוצאות OCT. עין ימין - מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים. הרשתית המקולרית מגיע ל - 326 מיקרון. עין שמאל- עיבוי ציסטי מרכזי עם מעט נוזלים תת פוביאלים פני הזגוגית האחוריים מחוברים למרכז ללא משיכה. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל- 479 מיקרון. בתודה דב

בעין שמאל נראה שיש חשד לבצקת במרכז הראיה לאחר ניתוח יש לפנות לרופא עיניים מטפל ליעוץ וטיפול

22/10/2020 | 11:33 | מאת: דב

שלום ותודה ד"ר. כרגע אני רואה מטוטש אבל מצליח לקרא. אבקש להבין איזה טיפול יש לזה ומה הסיכוי שזה ירפא וכמה אוכל לקרא לאחר טיפול. בתודה ובברכה דב

שלום ד"ר אני בחורה בת 32, רווקה, בעלת קוצר ראיה גבוה מאוד. (מרכיבה משקפיים מגיל 5-6, ב 15 שנה האחרונות מרכיבה עדשות מגע קשות). מרכיבה עדשות מגע במספרים 10-11 חייתי חיים נורמליים, מהממים ומאושרים עד לפני 4 חודשים. לאחר עיוות מינורי בעין אחת התגלה אצלי ניוון רשתית. והתגלה במקרה גם קרע ברשתית באותה העין. הקרע טופל ע"י לייזר וקיבלתי 2 זריקות אווסטין במרווח של חודש. לאחר מעקב חודשי תוצאות הצילומים הראו מצב יבש. עד שביום ראשון (3 שבועות לאחר OCT תקין) חשתי שוב בשינוי, הגעתי בדחיפות לרופא, ועל סמך בדיקה קיבלתי שוב זריקת אווסטין. כלומר עד היום קיבלתי 3 זריקות אווסטין, כולן במרפאה פרטית, וזאת לאחר שבבתי חולים ציבוריים הרגשתי שאינני מקבלת טיפול בדחיפות הרצויה. (בגילוי הראשוני הגעתי לבית חולים במצב ראייה של 6/6 אך טופלתי רק לאחר 4 ימים במצב של ראייה 6/60) נותרה צלקת ברשתית ופגיעה קטנה בראייה שלא ניתנת לתיקון. הלחץ והתסכול שלי נובעים מכך שאני מרגישה שבארץ אין הרבה התייחסות/ מודעות לניוון רשתית שהוא אינו כתוצאה מגיל. אין הרבה הבדלה מבחינת אבחון או טיפול בין שני המקרים. אני מרגישה שאין לי למי לפנות לקבלת הסבר על מצבי ועל מצבי בעתיד, על סיכונים הקיימים במצבי וסיכונים לבעיות/מחלות עיניים אחרות, ואיך אני יכולה לנסות למנוע או לפחות לעכב אותם. אני מאוד מבולבלת וחסרת אונים וחווה התקפי חרדה לראשונה בחיי. אשמח אם תוכלי לעשות לי קצת סדר או להפנות אותי לגורם המתאים.. תודה רבה

את סובלת מ נאווסקולריזציה על רקע של קוצר ראיה גבוה והטיפול הוא בהזרקות תוך עיניות. צריך לדעת שלא תמיד הטיפול מרפא אלא עוצר את המחלה אולם צריך להמשיך מעקב וטיפול מכוון שהמצב יכול לחזור ואז צריך להמשיך הזרקה. הסבר יותר מפורט ספציפית ל מצבך תוכלי לקבל ביעוץ של מומחה רשתית

את סובלת מ נאווסקולריזציה על רקע של קוצר ראיה גבוה והטיפול הוא בהזרקות תוך עיניות. צריך לדעת שלא תמיד הטיפול מרפא אלא עוצר את המחלה אולם צריך להמשיך מעקב וטיפול מכוון שהמצב יכול לחזור ואז צריך להמשיך הזרקה. הסבר יותר מפורט ספציפית ל מצבך תוכלי לקבל ביעוץ של מומחה רשתית

שלום עברתי ויטרקטומיה וקטרקט ומאז רואה מנורת uv שאיש מלבדי אינו רואה האם החומר הזגוגי מסנן קרינה אולטרא סגולה? תודה

הזגוגית מסננת חלק מקרינת האור אולם הוצאת הזגוגית לא מסבירה את התלונות של ראית מנורת אולטרה סגול

30/09/2020 | 11:22 | מאת: יוסי ליבוביץ

הבחנתי בנקודות שחורות...בעין שמאל..ראיה היתה תקינה וחדה לאחר יומיים הבחנתי כבר עננים שחורים...ומבחינת הראיה בנוסף לשחורים..כבר יש כמו מסך של חול..או ערפל כזה קבוע .יש ראיה ..אבל עדין כמו בערפל...לאחר בדיקה הוברר שיש קרע רישתית טופל בליזר..מבחינת ראיה אין שינוי..עדיין רואה מיסוך ערפל כזה קבוע וגם דברים שחורים.שזזים..הוסבר לי שזה בגלל דם שעדיין לא נספג..שאלתי..מה זה הערפל הזה ? האם זה גם אמור להעלם או להיספג...? האם סביר היתערבות פנימית לטיפול תודה רבה

נשמע שהטשטוש נובע מדימום בזגוגית (ג׳ל). הדימום בדרכ נספג וזה יכול לקחת מספר שבועות הנקודות השחורות לפחות חלקן עשויות לא לעבור יש לבצע מעקב לודא שהקרע מטופל היטב ולא נוצרים קרעים חדשים

תודה רבה על התשובה לגבי ERM. אודה לך מאוד אם תתייחסי גם לשאלות שקדמו ולא קיבלתי תשובה עליהן. אני לפני ניתוח ומאוד מודאגת. תודה

אין בעיה בהרדמה הפלוטרים לא עוברים לאחר הפרדות גוף הזגוגית אלא לעיתים רואים אותם ולעיתים לא. אם הפרדות גוף הזגוגית מלאה זה לא חוזר מציעה שאם מוטרדים לפנות לבדיקה ולהתייעץ עם הרופא עיניים

13/09/2020 | 08:33 | מאת: יעל ליברמן

האם נכונה השמועה כי יש טיפול חדשני במקום הזרקות, בצורת קפסולה לטווח ארוך? תודה

ישנו פיתוח של קפסולה שתופרים לדופן העין וניתן למלא אותה לפי הצורך אחת למספר חודשים אולם היא עדין לא נמצאת בשימוש ולא נרשמה לשימוש בשלב זה.

לפני 3.5 שנים עברתי תופעה של הבזקים ,וזבובים בשתי העיניים אך בעיקר בעיין שמאל. נבדקתי מספר פעמים ולשמחתי לא היו קרעים או חורים ברשתית . באחת הבדיקות בבית החולים נכתב כי בעין ימין יש pvd מלא ובעיין שמאל pvd חלקי עם פלוטרים. כאמור עברו יותר מ3 שנים וההבזקים עברו,נשארו לי נקודות שחורות בעיין שמאל שלמדתי לחיות איתן ובעיין ימין הכל היה בסדר אבל לפני שבועיים החלו לי שוב הבזקים ונקודות שחורות , והפעם בעיין ימין (שאובחנה לפני 3 שנים כ pvd מלא) הלכתי לרופא עיניים בקופ"ח שבדק ואמר שזו הפרדות זגוגית ללא קרעים או חורים ברשתית ויש לעקוב. הייתי שוב אחרי שבוע וכרגע אין פגיעה ברשתית . שאלותי: 1- האם יתכן שיש שוב הינתקות זגוגית אחרי 3 שנים באותה עיין? היתכן דהיתה טעות. האם זה מסכן יותר את הרשתית? 2- קראתי שזה יכול לקחת כמה חודשים. בעוד שלושה שבועות עלי לעבור ניתוח עם הרדמה. האם אני לוקחת סיכון? מה עלי לעשות במידה וההבזקים ןהזבובים ממשיכים ? 3- האם חשוב להגיע למומחה לרשתית או שהאבחנה של רופא עיניים בקופ"ח מספיקה? תודה.

בהמשך לשאלותי רק עוד דבר ששכחתי. לאחר הפרדות הזגוגית בעין שמאל(לפני שלוש שנים)נשלחתי ל oct שבו צוין שיש ERM עדינה פריצנטראלית בעין זו. מה המשמעות? האם דורש טיפול ? תודה.

במידה וה ERM לא מרכזי אין בדרכ צורך בטיפול אולם יש צורך במעקב עם צילום OCT

תודה על התשובה לגבי ERM. אשמח לקבל תשובה גם לשאלותי האחרות לגבי אפשרות ההישנות של הבזקים וזבובים אחרי שלוש שנים , בעיין שאובחנה אז כ pvd מלא והסיכון לניתוח גניקולוגי בהרדמה בזמן האירוע בעיניים. השאלות הופיעו לפני השאלה על הERM. אני קצת בלחץ לפני הניתוח ואשמח לתשובה לפני.. תודה

11/09/2020 | 21:57 | מאת: יעל

שלום רב, לפני 15 שנה היה לי קרע ברשתית ומאז אני במעקב, אני לקראת לידה ורציתי לדעת האם כדאי לשקול ניתוח קיסרי בעקבות זאת המספר שלי בסביבות 4

קרע מטופל אינו מהווה אינדיקציה לניתוח קסרי ואם אין קרעים חדשים ניתן ללדת וגינלית

02/09/2020 | 11:26 | מאת: עלמה

לפני 3 חודשים ניתנה לי אבחנה של היפרדות זגוגית בשל הבזקים ופלוטרס. נבדקתי כל חודש ולא נמצאו קרעים ב'ה. הרופא אמר בדיקה עוד 3 חודשים. שאין צורך כל חודש. גם oct תקין. הפלוטרס ממשיכים ויש גם נקודה שחורה חדשה שצצה רק לפעמים. לא כל הזמן. !! פעם פעמיים ביום אני רואה אותה. כמו זבוב עף. זה מדאיג? או ניתן להמתין חודש לפחות??

במידה ובמהלך 3 החודשים נבדקת מספר פעמים ניתן בהחלט לרווח את הבדיקה ל 3 חודשים. הפלוטרים אף פעם לא נעלמים ולעיתים רואים אותם ולעיתים לא.

31/08/2020 | 19:02 | מאת: לנה

שלום סבתא שלי בת 74 לאחרונה הראייה שלה מאוד התדרדרה היא עשתה בדיקת oct ולהלן התוצאות מה הן אומרות? ואיזה טיפול מתאים לה תודה רבה. עין ימין שינויים גליים בשכבת rpe המתאימים לדרוזן. היפררפלקטיביות תת רטינלית. עיבוי של רישתית עם ישור חלקי של השקע הפובאלי. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל 318 מקרון. עין שמאל שינויים גליים בשכבת rpe המתאימים לדרוזן. היפררפלקטיביות תת רטינלית בחלק הטמפורלי של הפובאה. שקע פובאלי שמור. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל296 מקרון

בפענוח של הצילום אין נוזלים במרכז הראיה ויש שינויים של נוון מרכז הראיה של הגיל המבוגר. מציעה לחזור לרופא המטפל בכדי שיראה האם ממצאים אלו גורמים לשינוי בראיה או שיש סיבה אחרת לירידה בראיה כגון קטרקט

25/08/2020 | 10:30 | מאת: באטריס

שלום האם ניתן להמשיך בפעילות גופנית, שחיה, לאחר שהופיעו הבזקים אור ונקודות מול העין? תודה סילביה

במידה ובדיקת הרשתית תקינה ניתן לחזור לפעילות מלאה

23/08/2020 | 15:04 | מאת: שריתה

שלום, לפני כשבוע התחלתי לראות כמו חוטים כאלה או עצמים מול עין ימין. זה משגע אותי. הלכתי לרופא עיניים ששם לי חומר מרחיב אישונים ואמר שב"ה אין נזק לרשתית אבל יש שינוי בחומר הג'ל של העיניים, ובמילים אחרות: שאין מה לעשות עם זה. האם זה כך? שאלה נוספת: בשנים האחרונות עשיתי פעמיים משקפי מולטי פוקל. בהתחלה הכל נחמד וטוב, אבל מהר מאד אני מוצאת את עצמי מורידה אותם בשביל מה שאני עושה מקרוב - למשל: אם אני רוקמת או סורגת מול הטלויזיה, אני צריכה כל הזמן להרכיב ולהוריד, להרכיב ולהוריד. אני לא יכולה לעשות את שני הדברים בו זמנית. במקרה כזה: לא עדיף פשוט לעשות משקפיים לראיה מרחוק וזהו?? תודה רבה

1. את מתארת תסמינים של הפרדות גוף הזגוגית. בדרכ אין צורך בטיפול והמוח מתרגל לפלוטרים . במידה ולאחר מספר חודשים לא ניתן לסבול את הפלוטרים הטיפולים האפשריים כוללים ניתוח ויטרקטומיה להוצאת הזגוגית ויש שמבצעים יאג לייזר לשיפור הפלוטרים 2. בנוגע למשקפיים ניתן או לעשות משקפיים לרחוק ולהוריד אותם במטלות לקרוב או לשנות את העדשות המולטיפוקלית

19/08/2020 | 21:01 | מאת: איליה

היתה לי היפרדות רשתית לפני כ15 שנה, שנתפרה. הראיה לא תוקנה כי הגעתי מאוחר מידי. מאז המצב נשאר כשהיה. האם יש מניעה לצלול עד עומק של 12 מטר?

22/08/2020 | 23:57 | מאת: טלי

היי איליה , אין לי תשובה עבורך אך בעקבות חפירות ברשת הגעתי לשאלה שלך ואשמח לייעוץ קל. לבן זוגי יש סכרת סוג 1 נעורים , בשנתיים האחרונות חלה ירידה בראייה, פגיעה בעין ימין טופל בלייזר ובזריקות אך לצערי זה לא הועיל וכרגע הוא לפני ניתוח רשתית בעקבות קרע ברשתית. אשמח לשמוע ממך לגבי הניתוח ואיך אתה רואה היום ?? כרגע הוא לא רואה בחצי עין , בן 37

אין מניעה מצלילה

במידה ויש הפרדות רשתית הטיפול הוא די דחוף ודורש ניתוח להחזיר את הרשתית למקומה ולנסות להחזיר ראיה לעין. לעיתים אם המרכז מופרד הראיה לא חוזרת במלואה לאחר ניתוח אולם אם לא מטפלים בהפרדות רשתית יש סכון ממשי לעיוורון בעין. מציעה להתייעץ ביתר פרוט עם הרופא המטפל לגבי סוג הניתוח וההשלכות לאחריו

16/08/2020 | 20:37 | מאת: אופיר

שלום, בבדיקה שגרתית של הרשתית התקבל אבחון טמפורלי תחתון סכיזיס באיזור לטיס והוזמנתי לעשות לייזר ארגון. אני מאד חושש כי לא יודע מה הסיכון ואם זה הכרחי. אשמח לדעת האם יש לזה תופעות לוואי או כאבים והאם קיים סיכון בפעולה זו. תודה רבה. אופיר

אין סכון לליזר במידה והמטופל משתף פעולה. הלייזר מעט כואב אולם במידה נסבלת. המטרה של הטיפול היא להגביל בצלקות לייזר את האזור הבעייתי ברשתית .

02/08/2020 | 13:45 | מאת: צופיה

שלום רב, גבר בן 70, נשלח לבדיקת OCT. ברקע: סכרת מאוזנת. בפענוח הבדיקה, בשתי העיניים צויין: הדרציה מקולרית רקתית והיקפית קלה מכילה מוקדים היפררפלקטיביים. מיתאר מקולרי שמור. עובי מרכזי לפי מפה - 291 מיקרון (ימין) ו-288 מיקרון (שמאל). מה המשמעות, ועד כמה בעייתי המצב? תודה

משמעות הפענוח היא שיש שינויים שמתאימים כנראה לסכרת אולם אין בצקת במרכז. יש לפנות עם הבדיקה לרופא עיניים מטפל

25/07/2020 | 16:56 | מאת: אילנה

שלום בת 63, ברקע קוצר ראיה גבוה, ללא מחלת רשתית ידועה. לאמי יש AMD מתקדם שהביא לעיוורון למרות הטיפול בהזרקות. ה- AMD אובחן אצל בעין אחת בשלב רטוב כבר סביב גיל 70, ובהמשך עין שנייה עברה מיבש לרטוב. בנוסף סבלה מאוטם עצב ראיה NAION- ארוע הראשון בגיל צעיר- בהיותה כבת 60, ארוע שני בגיל 74. חשוב לציין שהיא סבלה לאורך שנים מרמות כולסטרול גבוהות, ונמנעה מטיפול עקב חשש מתופעות לוואי. התחילה אותו רק בגיל מבוגר. בבדיקות מעבדה שבצעתי נמצא אצלי כעת רמת כוסלטרול מוגברת באופן גבולי. הכולסטרול כללי - 230, LDL - 150. אין לי גורמי סיכון קרדיוסקולארים נוספים. רופאת המשפחה אומרת שלא מכירה אינדיקציה לטיפול מבחינת מניעת מחלות עיניים כלשהן, ואומרת שבערכים כאלו לרוב ממליצה על מעקב בלבד. רציתי לשאול דווקא מבחינת קשר למחלות העיניים שיש אצל אמי - AMD ו- NAION - האם מוכר קשר בינהם לכולסטרול גבוה? - האם טיפול תרופתי לכולסטרול גבוה (סטטינים) נמצא כמפחית סיכון להתפתחות AMD או אוטם עצב הראיה ? - בהתחשב בכל הרקע העיני הנ"ל האם היית נוטה להתחלת טיפול תרופתי להפחתת כולסטרול?

אנחנו לא ממליצים על נטילת סטטינים רק למניעת AMD או NAION אם אין אינדיקציה רפואית לנטילתם.

20/07/2020 | 14:41 | מאת: דור

שלום רב, הסיפור שלי קצת ארוך אז תודה מראש על הקריאה. אני בחור בן 26. סטודנט . עד לפני חצי שנה הייתי בריא לגמרי . בוקר אחד התעוררתי עם כאבי חזה חזקים מאוד שהתארכו במהלך היום עד אשר בלילה חוויתי התקף של חוסר נשימה והרגשה של התקף לב. הרגשתי שאני עומד למות . רצנו למיון נעשו בדיקות אק"ג , צילום חזה ובדיקות דם והממצאים יצאו תקינים פרט לCRP שיצא 11 ושוחררתי. לאחר מכן בדיקת אקו לב , הולטר לב ובדיקת קצב יצאו תקינות גם כן. הוחלט שזהו היה התקף חרדה. מאז ועד היום יש לי עדיין כאב עמום קטן בחזה שמגיע מספר פעמים במהלך היום - בעיקר בתנועה. הכאב לפעמים בצד ימין לפעמים בשמאל ולפעמים במרכז. לא קבוע. הכאב לא מפריע יותר מידי אבל הוא קיים . בהמשך לכך לפני כחודש התחלתי לחוות תופעות משונות בעיניים. זה התחיל מנקודה שחורה אחת שצפה בעין ימין וכעת זה המון נקודות,חוטים,עכבישים בשתי העיניים. אני רואה את זה במשך כל היום,בשמש חזקה אני רואה חוטים שקופים עם בועות בפנים ובבית המון שערות ונקודות שחורות מרחפות. זה כל כך בולט ומפריע שאני יכול לראות את זה אפילו בחושך עם אור חלש של טלויזיה. בנוסף שמתי לב שקשה לי לעיניים שלי להתפקס בבוקר ואחרי סגירה של העיניים לוקח כמה שניות עד שהעין מתפקסת מחדש. כשזה קורה אני מרגיש לפעמים דביק קצת בעין . בנוסף בלילה אני רואה קרניים סביב מנורות ורגישות לאור דבר שמקשה מאוד על הליכה ברחוב בלילה ונהיגה . כשאני יושב מתחת למנורה בחושך אני רואה בזווית העין למעלה אור חזק וזה מפריע מאוד, ואם אני מסתכל על האור הזה אני רואה בתוכו את התולעים השקופות עם העיגולים בפנים שדיברתי עליהם מקודם. ככה שאני משער שיש קשר בין התופעות . שמתי לב שכאשר אני פותח את העיניים חזק הקרניים נהפכות קצרות יותר ופחות מפריעות. הייתי אצל 4 רופאי עיניים שונים שבדקו אותי עם עישונים מורחבים ואמרו לי שאין מה לעשות עם זה ושהמוח יתרגל. גילו גם חריר קטן ברשתית אבל טענו שאין מה לטפל ואיזורים שונים של לטיס. אני מרגיש שזה רק מחמיר עם הזמן. הנקודות והגופים הצפים מתרבים כל הזמן. לאחרונה שמתי לב שכשעה אחרי ארוחה הנקודות הופכות רבות ומציקות יותר אז רציתי לשאול האם יכול להיות שיש קשר למערכת העיכול? אני מרגיש שנהרסו לי החיים ואני כבר לא יודע מה לעשות. אני לא יודע אם יש קשר בין מה שאני חווה בעיניים להתקף חדרה והכאבים בחזה שאני חווה. אשמח לעזרתך להמלצות איך לטפל בעצמי כי אני כבר אבוד. אני לא מסוגל ללמוד ולסיים את התואר שלי וכל מה שאני חושב עליו 24/7 זה התופעות הללו בעיניים . לישון בלילה אני לא מצליח כבר הרבה זמן. תודה רבה.

מציעה לפנות לרופא עיניים לבדיקה וכן לרופא משפחה ולהתקדם משם

30/06/2020 | 18:40 | מאת: מריה

שלום, עד כמה חמורה התוצאה של oct מקולרי FTMH בימין, 409 CFT מיקרון והאם תוצאה זו מראה חור מקולרי שדורש ניתוח ? אם לא עושים ניתוח מה השלכות?האם בגלל חור מקולרי יכולים לעבד ראיה ,האם ניתוח מבחינה טכני לא מורכב ואיך החלמה ממנו?

30/06/2020 | 18:59 | מאת: מריה

בהמשך לשאלה קודמת מדובר בבן אדם אם הרבה מחלות רקע אחד מהם הוא עבר לפני כמה שנים דימום בראש שדרש פתיחת ראש. האם גז שמחדירים בזמן הניתוח בטיחותי במקרה שלו? תודה

במידה ויש חור מקולרי עובי מלא הטיפול הוא ניתוחי בלבד וזה מה שראשי התיבות הללו אומרים שמדובר בחור מקולרי בעובי מלא. חור מקולרי מוריד את הראיה ועשוי להחמיר עם הזמן. במידה ודוחים את הניתוח הסכויים לשיפור הראיה גם אם החור נסגר הולכים ופוחתים . מדובר בניתוח עדין שדורש אולם למנתחי רשתית יש את המיומנות הדרושה . לאחר ניתוח נשאר גז בעין ויש לשמור על תנוחת ראש בהתאם להמלצות המנתח.

לא נראה שאמור לשנות לניתוח

29/06/2020 | 07:35 | מאת: לילך

שלום רב עברתי לפני שבועיים, ניתוח לתיקון חור מוקולרי. בביקורת לאחר ניתוח נאמר לי להמשיך עם הראש כלפי מטה עד להעלמות הגז. אני במצב שאני רואה את בועת הגז קטנה מיום ליום אך עדיין נמצאת. עד מתי את ממליצה להשאר עם הראש מטה? אני בחורה ספורטיבית, האם ניתן לשלב הליכות מתונות בחודש החלמה? תודה רבה

אני לא ממליצה בדרכ על תנוחת ראש כל כך הרבה זמן לאחר ניתוח אלא על מספר ימים בלבד. לגבי פעילות גופנית כל מנתח ממליץ על זמן אחר של המנעות וממליצה להתיעץ עם המנתח/ת שלך

18/06/2020 | 22:10 | מאת: סימה

שלום, לפני כשבועיים התעוררתי עם טשטוש ראייה: ראייה בצורת גלים בעין אחת. לאחר צילום OCT ובדיקת רופא עיניים נאמר לי כי הממצא הוא CNV. אשמח לקרוא מידע אודות האבחנה. יש לציין כי אני בת 43 מאובחנת עם דלקת מפרקים ונוטלת טיפול ביולוגי: קוסנטיקס 150 מ"ג לחודש. לא ברור מה הגורם לממצא. אשמח לדעת האם יש קשר למחלת המפרקים (AS)? או שמא לטיפול הביולוגי. אגב, אני לא סוכרתית...

18/06/2020 | 22:12 | מאת: סימה

אגב, לא מרכיבה משקפיים ולא היו לי דלקות עיניים בעבר.

יכולות להיות סיבות מרובות להופעה של CNV בניהם מחלות דלקתיות שמערבות את העין ובהחלט יש לחשוב על כך עם סיפור כמו שלך ממליצה לפנות לבדיקה למומחה לאובאיטיס לבדיקה

10/06/2020 | 18:04 | מאת: עידה

שלום דר למעלה מחודש שיש לי היפרדות זגוגית עדיין סובלת מראיית אורות וגם מענן וחוטים שחורים. אין החמרה. 1. מה הדד ליין _ אם יש שיקרה קרע.? זה שכבר חודש עבר מגדיר את העניין כמשמעותי שלא יהיה בעתיד הקרוב?. 2.מותר לעשות מסג" פנים { טיפול קוסמטי מה שאומר גם סביב העיניים או זה בגדר משיכה של העפעף ואסור רב תודות. עידה

קרע ברשתית יכול להופיע גם מספר חודשים לאחר הפרדות גוף הזגוגית אולם השכיחות יורדת משמעותית ככל שעובר הזמן מהפרדות גוף הזגוגית. לכן מומלץ לעשות מעקב ואם לא מוצאים קרעים מרווחים את המעקב אין מניעה מטיפולים קוסמטיים במצב זה

07/06/2020 | 11:26 | מאת: ברני

שלום דר לפני שבועיים קמתי בבוקר וראיתי מעין רחפנים בעיניים וניצוצות. נבדקתי במיון ונאמר לי שיש לי היפרדות זגוגית. ולבוא לביקורת בקהילה לאחר שבוע. גם בשבוע שעבר נאמר לי שהניצוצות זה בגלל נקודות משיכה של הזגוגית את הרשתית. לא מצאו קרע אלא רק נקודות משיכה. מה זה אומר? אותם תסמינים ממשיכים. ללכת כל שבוע לבדיקה? מפחדת ממצב של היפרדות רשתית. מה לעשות לצלוח את הסיטואציה הזו? מאוד מבוהלת. אני קוראת בגוגל דברים מפחידים ומצד אחר לא יודעת איך ומתי להיבדק

הבזקי אור בשל הפרדות גוף הזגוגית יכולים להמשיך אפילו מספר חודשים אולם הם באמת מרמזים שעדין יש משיכה על הרשתית. מציעה לעשות בדיקה נוספת לאחר חודש אם בשתי בדיקות קודמות לא נמצאו קרעים. במידה וגם אז בדיקה תקינה ניתן יהיה לרווח עוד את הבדיקות

03/06/2020 | 19:23 | מאת: הניה ח

אני בת 63. לפני שנהוחצי עשו לי לייזר לקרע ברשתית בגלל היפרדות זגוגית. ולפני 3 חודשים קרע בעין השניה גם בגלל היפרדות זגוגית. הראיה שלי ירדה ויש צורך בקטרקט. מה ההשלכות של הקרעים מהעבר לגבי ניתוח קטרקט. האם ניתוח כזה יכול לגרום לקרעים חדשים? תודה הניה

באופן כללי קרעים ברשתית והפרדות רשתית הם סבוכים נדירים לאחר ניתוח קטרקט. קרעים שטופלו בדרכ כבר לא עושים בעיות. קרעים ברשתית לא צריכים למנוע מביצוע ניתוח ירוד.

21/05/2020 | 18:41 | מאת: ישראל

עקב קרע ברשתית עברתי טיפול לייזר. בזמן שהצלקות ברשתית היו טריות - חשתי כאבים בעין בכל פעם שהשתעלתי או כחכחתי חזק, או אפילו כשקינחתי את האף. עם ההחלמה, הכאבים נעלמו - אבל החשש נותר: האם שיעול חזק מאד או שיעול מתמשך יכולים לגרום לקרע או היפרדות ברשתית?

שיעול חזק או מתמשך לא נמצאו כגורם סיכון לקרע ברשתית או הפרדות רשתית.

23/05/2020 | 18:28 | מאת: ישראל

תודה רבה!