בדיקת עיניים תוצאות בדיקה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

09/02/2017 | 21:02 | מאת: גיל

שלום רב, בן 46 בריא בד"כ . סובל מי.ל.ד מטופל מגיל 17 ונוטל ליפיטור 20 מ"ג ביום (מניעתי בשל מקרה לב באב) וקונוורטין 10 מ"ג ביום. משקל : 66 גובה 176 עושה ספורט . בבדיקות ביתיות, לחץ דם בד"כ בגבולות ערכים תקינים עד 130- 140 סיסטולי ועד 90 דיאסטולי. בבדיקת עיניים שיגרתית מהיום הופתעתי מאוד לגלות הממצאים הבאים: לחמית - שקטה קרנית - שקופה ללא צביעה לשכה קדמית - עמוקה ושקטה לחץ 14 בשתי העיניים. כ"כ נרשם לגבי הרשתית בשתי העיניים - דיסקה מקולה ורישתית תקינים. נצפו הצרות עורקים וסימני חצייה ללא שטפי דם. ברצוני לשאול מה פשר הממצאים? האם מדובר בממצא חמור? האם הפיך? האם עלי לשנות את מינון/סוג התרופות? ממה ממצא זה יכול לנבוע? ובאיזה דרגת חומרה מדובר? תודה

10/02/2017 | 15:41 | מאת: פרופ׳ דב וינברגר

ממצאי הבדיקה מעידים על שינויים קלים בקוטר כלי הדם של הרשתית ממצא המתאים ליתר לחץ דם בשלבים הקלים

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות