מחלת csr וטיפול ע"י אספירין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

05/01/2017 | 17:30 | מאת: אמיר

בן 61.5 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן. .. לפני שנה התחלתי לראות כמו כתם שחור בעין ימין לאחר בדיקה מקיפה שכלל פלורסצאין+oct פגמים קלים בrpe בחלק התחתון של המקולה.בשלב המאוחר של הבדיקה דלף מינימלי וככל הנראה מדובר csr שהפסיק לדלוף. ובעין שמואל פגמים קלים בrpe בחלק הרקתי של המקולה.לא הודגם דלף משמעותי בשתי העניים..בoct בעין ימין מודגם השטחהשל הקונטור הופאלי ונוזל סוב רטינלי תחת מרכז המקולה.ובעין שמואל קונטור ומבנה פובאלי בגדר הנורמה עובי ממוצע במרכז המקולה נמדד כ 205 מיקרוןע"פ מפה סטנדרטית.לאחר שנה בדיקת oct חוזרת בשמואל תקין. בימיןמודגם השטחה של הקונטור הפובאלי ונוזל סב רטינלי תחת מרכז המקולה.אין עיבוי בתשתיתהניורוסנסורית עצמה.עובי במרכז המוקלה נמדד 390מקרון.בחתך הרטיקלי[90 מעלות] לא ניתן לקבל עובי סטנדרטי.לדעת רופא העניים המטפל זה עובר מעצמו ואין דאגה אך עדין רואה כתם שחור ובמיוחד שמנסה לסגור את העין מה זה אומר?מה ניתן לעשות.והאם זה חולף או דורש טיפול.קראתי הרבה על אספירין שיכול לתקן את המצב .והאם תרופות לאון אוננות יכולות להחמיר את המצב.? תודה

19/01/2017 | 20:20 | מאת: Dov Weinberger

התרופה שידועה כמגבירה שכיחות של CSCR היא סטרואידים. כל שאר התרופות מותרות נכון הדבר שבהתקף ראשון נהוג להמתין עם טיפול אך יש צורך במעקב כל מספר חודשים

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות