גילויים חדשים ושינוי ניתוחי הרשתית

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

12/06/2017 | 01:04 | מאת: ארז

שלום ד"ר , האם בעולם חקרה רפואה ברגעים אלו יושבים במעבדות בעולם ומנסים לפתח שיטות חדשות בעולם הרשתית? כלומר יש מצב שאקום בבוקר ואשמע על "השתלת רשתית" "ניתוח ויקטומי חדשני " שינוי שיטת הלחמת קרע " האם אתה רואה את זה בעשור הקרוב?

15/06/2017 | 17:31 | מאת: פרופ' דב וינברגר

עולם רפואת הרשתית מתקדם בכל יום בכך התחומים כולל כירורגיה. אם בעבר היו מצבים שלא יכולנו לנתח מקרים מסויימים, כיום מקרים אלה ספורים אך הבעיה העיקרית הייתה תפקוד תאי רשתית שהיא רקמת עצב שנפגעים. אני מעריך שבעוד כעשור כבר יהיו לפחות באופן חלקי השתלות אמצעים מלאכותיים שיוכלו לחקות תפקוד זה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות