פלוטרס בשתי העיניים - התייעצות

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

20/06/2016 | 19:22 | מאת: אביאל

שלום רב, אני בן 27, וסובל מפלוטרס בשתי העיינים באופן שבו אינני מסוגל לצאת מהבית במהלך היום, ובטח שלא להסתכל במחשב ולעבוד כמו שצריך. אני סובל כמכך כבר למעלה משנתיים. אני מכיר את כל הספרות המקצועית בנושא, והתייעצתי עם עשרות רופאים חלקים מומחי רשתית מהבכירים בעולם ובראשם דוקטור סבג בקליפורניה שמבצע FOV. עשיתh OCT ונראו פלוטרס מפוזרים בעין ימין ולא בגוש כזה או אחר. אני מניח שבאולטרסאונד מיוחד יראו גם בעין השניה מאחר וזה מאוד מאוד בולט אצלי בראייה. להתרגל לזה כמו שאומרים רופאי עיניים שבורים בנושא הזה, זה לא באמת דבר אפשרי. האופציה היחדה שלי היא לבצע FOV. אני מבין את ההשלכות של ויטרקטומי (על אף שה לא ויטרקטומי מוחלט) אבל גם רואה שהנותנים אצלך רופאים שעושים את זה במיוחד עם ה25 או 27 gauge הם מוצלחים ללא שום בעיות מיוחדות. גם מטופלים שהניתוח הזה זירז אצלם קטרקט היו לרוב מבוגרים יותר. במצב שבו אני באמת בקושי מצליח לתפקד בגלל עומד הפלוטרס, מה הייתם ממליצים לי לעשות? האם הFOV הוא באמת אסון שאין להתקרב אליו כמו שאחד הרופאים בארץ תיאר את זה? זה פשוט מוזר מאחר ורופאים בכירים בעולם טוענים שזה פתרון בטוח (באופן יחסי לניתוח פולשני) ואפילו ניתוח קטרקט בעל סיכונים גבוהים יותר. אשמח להתייחסותכם. * אני אחרי ניתוח לאסיק (עברו 6-7 שנים)

13/07/2016 | 10:50 | מאת: פרופ' דב וינברגר

FOV הוא ניתוח המיועד לאנשים שהעכירויות מעכירות גם את איכות חייהם בצורה בלתי נסבלת. במידה והמטופל יודע ומסכים לכל האינפורמציה ובכל זאת מעוניין בניתוח אזי אין בעיה לבצעו

07/12/2017 | 15:56 | מאת: אבי

שלום רב אודה על קבלת כל פיסת מידע בנושא. אני גם בובל מזה מאד. עכירויות מרובות שפשוט בלתי נסבלות. ברור וידוע שקהילת רופאי העיניים אינה מתעסקת עם תופעה כה מטרידה שקיימת אצל אנשים רבים. אביאל - צור קשר טלפוני - 0523996050 אנא עזרתכם. תודה אבי

10/12/2017 | 16:42 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ההמלצה שקיבלת של FOV היא אכן ההמלצה הניתנת למטופלים הסובלים בצורה כה חמורה מתופעה זו שכמו שאמרת לעיתים בלתי נסבלת. היות ותיארת כה מדוייק את סיבוכים היכולים לנבוע מהניתוח היא אך ורק בידיך. אתה הוא זה שצריך להחליט

06/03/2018 | 18:16 | מאת: אבי

אביאל שלום האם עברת ניתוח ? איך מתמודד עם התופעה הבלתי נסבלת הזו ? אבי - 0523996050

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות