אוטם ראש עצב הראייה - עזרתך הדחופה.תודה

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

21/02/2017 | 11:09 | מאת: הדס

שלום רב ובוקר טוב, לאימי - בת כ 70 חלה ירידה משמעותית בראייה בעין שמאל והיא הופנתה למיון בביה"ח קפלן ושם אובחנה לה "אוטם ראש עצב הראייה" שלא כתוצאה מדלקת. ערכו לה בדיקות רבות ומאחר ונאמר לה כי אין מרפא למחלה והיא הופנתה למחקר אשר מטרתו הינה לתת זריקות אל תוך העין (מחקר מארה"ב) אשר מטרתו היא לשפר/לייצב את המחלה. הוזרקה לה הזריקה הראשונה בשבוע שעבר ומאז היא בעצם רואה רק צלליות. דהיינו ראייתה הוחרפה. לדברי פרופ' חנה לייבה מנהלת המח' הזריקה הבאה הינה בעוד כשמונה שבועות ורק אז ידעו אולי להגיד מה המצב. בנתיים היא הפכה להיות שבר כללי ואינה מתפקדת עקב הראייה הלקויה (העין השניה כבר לקויה). מה ניתן לעשות? האם ניתן ליטול תרופות כלשהן /ויטמינים/תוספות במטרה לשפר את המצב הקיים ? האם ניתן לקבל חוות דעת נוספת (פרטית) ממומחה בתחום ? אשמח לעזרה דחופה. תודה !

30/03/2017 | 18:01 | מאת: פרופ׳ דב וינברגר

לצערי במצב של אוטם עצב הראיה אין פתרון, הזרקת הן פתרון שלעיתים אינו יעיל אך מכיוון שאין פתרון אחר אפשר להשתמש הזריקות כפתרון אפשרי בהתאם לתוצאות המחקר

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות