קרע ברישתית לאחר הזרקת אבסטין

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

21/02/2017 | 14:34 | מאת: טובה

לפני כחודשיים התגלתה אצלי בועה ענקית בעין (amd). קיבלתי שתי זריקות אבסטין והמצב החמיר.נישלחתי לצילום פלורסטין ושם התגלה קרע בשיכבה הפנימית של הרשתית. נשלחתי ל-oct ובתוצאה נראה שהבועה קטנה. האם יכול להיות שהקרע נוצר מההזרקה? והאם כדאי להמשיך בהזרקות תודה מראש

23/02/2017 | 18:32 | מאת: פרופ דב וינברגר

אמנם לא ראיתי את הצילומים אבל לפי התיאור מדובר היה במצב הקרוי PED בדכ לאחר הקרע ב שכבה שאגב איננו קרע ברשתית הבועה קטנה, תוארו מקרים שהקרע מופיע לאחר ההזרקה איני יכול לחוות דעתי אם להמשיך להזריק

23/02/2017 | 19:03 | מאת: טובה

תודה דוקטור. האם קיים טיפול שיכול לתקן את הקרע ב-rpe?

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות