פענוח בדיקת OCT

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

15/01/2016 | 11:18 | מאת: איתן

נא הסברך המלומד על תוצאות הבדיקה כדלהלן: עין ימין- מבנה רשתית ושקע פוביאלי תקין.ללא עדות לנוזלים תת או תוך רטינליים.עובי הרשתית המקולרית -295 מיקרון(ספקטרוליס). עין שמאל- ERM צמודה לפני הרשתית,ללא משיכה או הרמה.הרמה של אזור המקולה עם יישור חלק של השקע המקולרי.ללא עדות לנוזלים תת או תוך רטינלים.עובי הרשתית המקולרית-350 מיקרון(ספקטרליס) . תודה!

16/01/2016 | 12:08 | מאת: פרופ' דב וינברגר

המשמעות היא שבעים אחת קיים קרום עדין שאינו פוגע בדכ בתפקוד הרשתית. פגיעה כזו יכולה להתבטא בעיוות קוים(הראיה העין הנבדקת ולא בשתי עיניים פתוחות ) או ירידה בחדות הראיה ממליץ מעקב כל מספר חודשים

16/01/2016 | 16:14 | מאת: eitan

תודה על תשובתך ,פרופסור.ברשותך,שאלה נוספת- האם פענוח הבדיקה מעיד על ניוון רשתית?

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות