פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

פורום מחלות רשתית נועד לשמש למקור ידע לחולים ובני משפחותיהם הלוקים במחלות רשתית, ביניהם: רטונופתיה סוכרתית, ניוון מקולרי גילי (AMD) ועוד. מטרת הפורום לענות על שאלות בנושא המחלות הללו מבחינת שיטות אבחון, דרכי טיפול ומחקרים חדשים.
939 הודעות
923 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

שלום, אשמח לקבל פרטים על תרופה חדשה לניוון רשתית שנמצאת בארה"ב EYLEA האם ניתן להשיג בארץ? היכן? תודה, מיכל.

05/02/2013 | 21:18 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן ניתן להשיג בארץ את התרופה החדשה שמוזרקת פעם בחודשיים ותוצאותיה זהות לתרופות הקודמות

08/01/2013 | 10:05 | מאת: עטר

שלום רב, אני בת 55 ואובחנתי לפני כ-3 שנים כחולה ב-RP , תופעה נוספת היא הבצקת,קיבלתי כדורי אורמוקס,אך בגלל רגישותי ללקטוז(אחד המרכיבים בתרופה לא נטלתי אותם). רופא המליץ לי על כדורי METHAZOLAMIDE וטיפות AZOPT וכמו כן על GEL DICLOTTIL ברצוני לברר האם אלה תרופות שאכן יעזרו לבצקת?ושאלה נוספת קראתי על מכון CLEAR המטפל גם ב RP ברפואה סינית בראשות איתי שרף,האם אכן ניתן להיעזר בשיטה זאת? בתודה, עטר

09/01/2013 | 20:49 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מתן תרופות שהזכרת מקובל בבצקת רשתית במחלות שונות ונוהגים לתת אותן גם בבצקת מקולרית כתוצאה מרטיניטיס. זאת משום שבמקרים מסויימים יש השפעה להורדת הבצקת למרות שאין לכך הוכחות ברורות

06/01/2013 | 18:58 | מאת: אבי

שלום רב פרופסור אני שואל בנוגע לאמי בת 75 סובלת מרטינופתיה סכרתית. המצב שלה כיום הוא שעין ימין שלה כמעט ואינה רואה אחרי השתלת קרנית לא מוצלחת. וכעת אובחנה עם בעיה ברשתית הרופא בקהילה הורה לה להגיע בדחיפות למרפאה מקצועית. להבנתי היא אובחנה עם בעיה ברשתית במקולה כנראה בצקת והטיפול שהוצע לה הוא זריקות אווסטין. שאלתי היא האם יש סיכון בזריקות האלה לאור העובדה שעין ימין כבר לא רואה וכעת היא תצטרך לקבל זריקות לעין שמאל. האם יש סיבה לחשוש מהזריקות והאם זהו הטיפול הטוב ביותר הקיים. תודה

אבא שלי סובל מרטינופתיה סוכרתית והתחיל טיפול בזריקות לוסנטיס, בינתיים יש שיפור קל. הרופא המליץ לו חד משמעית על הטיפול בלוסנטיס . כדאי לבדוק. הרבה בריאות

בהמשך לשאלותי הקודמות.תודה

09/01/2013 | 20:45 | מאת: פרופ' דב וינברגר

צפיה במחשב אינה מזיקה אך יכולה לגרום לעייפות עיניים

05/01/2013 | 15:53 | מאת: יהודה ק

אני בן 77. בשנתיים האחרונות ראייתי (בעיקר למרחוק) הדרדרה ונשלחתי לבדיקת OCT, שתוצאותיה: עין ימין: שינויים גליים בשכבת ה RPE המתאימה לדרוזן. ללא הצטברות נוזלים. ללא עדות לנגע פעיל. קיים PED קטן אינפיריורי לפובאה. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל 307 מיקרון. (ספקטרליס). עין שמאל: שינויים גליים בשכבת ה RPE המתאימה לדרוזן.ללא הרמה או הצטברות נוזלים. עובי הרשתית המקולרית מגיע ל 289 מיקרון. (ספקטרליס). איך מתרגמים לעברית פשוטה את מצבי? האם יש לי ניוון מקולרי גילי. ואם כן - כיצד עלי לטפל במצב זה? תודה וישר כוח על גישתכם למשתתפי הפורום.

09/01/2013 | 20:45 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לפי התאור יש לך ניוון מרכז הראיה גילי כפי שציינת במצב יבש. אין צורך לטפל בשלב זה רק מעקב כל מספר חדשים. לבדוק אם הראיה תקינה בכל עין בנפרד ולשקול אם יש מקום לטיפול בויטאמינים בנוסחאת AREDS

23/10/2017 | 04:26 | מאת: שינויים גליים

מה זה שינויים גליים בשכבת rpe?

25/10/2017 | 00:00 | מאת: Prof . Dov Weonberger

לפי המתואר יש לך ניוון מקולרי גילי לא פכיל שמצריך מעקב בלבד כל מספר חודשים ע״י בדדיקת רופא עיניים רצוי מומחה רשתי ובדיקת OCT חוזרת

25/10/2017 | 02:26 | מאת: מהם שינויים גליים ולא גיליים

לא שאלתי מה יש לי ומה עלי לעשות, שאלתי מה הם שינויים גליים "לא גיליים" אני רוצה בבקשה הסבר מדעי ולא אישי

03/01/2013 | 18:13 | מאת: רונית

שלום: אני בת 47 ונמצאת במעקב כבר שנה על RETINOSCHISIS כשבעין שמאל הראייה 6/12 יציב במשך השנה האחרונה.הגעתי לרופא לרשתית עקב ירידה בראייה שלא ניתן לתקן במשקפיים אחרי נסיון של שנתיים בערך. דרך ה-OCT התגלה המחלה שעדיין לא ברור לי האם אי CONGENITE או DEGENERATIVE. בעין ימין אני רואה טוב 6/6 אבל יש לי גם עייפות וגם לפעמיים צריבה ב-2 העיניים. במשך השנה האחרונה יש התקדמות של התהליך בעין ימין עם תחילת הידרציה של המקולה לפי ה-OCT. השאלות: 1. האם זה אומר שהראייה תלך ותחמיר? 2. האם יש טיפול כלשהוא כדי להצור את זה? או שכל מה שניתן זה להמתין ולעקוב ולחכות שהראייה תתדרדר בכבר לא יהיה מה לעשות? אני עובדת עם מחשב, זה אומר שלא אוכל להמשיך לעבוד?הרגע אני מסתמכת במחשב רק על ראייה בעין ימין.האם יש טיפול לעצור את זה לפני שיגיע למצב חמור יותר? 3. האם יש המלצה למקום מסויים לבירור? תודה

09/01/2013 | 20:42 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לא ניתן לפי התאור לדעת איזו מחלה או שינויים יש לך ברשתית העין ולכן אין באפשרותי לענות לשאלותייך

10/01/2013 | 13:30 | מאת: רונית

שלום ותודה על התשובה: המחלה הוגדרה כ-RETINOSCHISIS אבל הרופאה שטיפלה בי אמרה שלפי דעתה יכול להיות שלא ראיתי טוב אף פעם ובגלל זה מגדירה את המחלה כ מולד-אם כן מגיל 10 השתמשתיבמשקפיים לפני 12 שנה עברתי ניתוח לייזר לתיקון ראייה וראיתי טוב מאד ובגלל זה לא כל כך ברור לי איזה סוג RETINOSCHISIS.

01/01/2013 | 21:51 | מאת: יובל

שלום, היום הלכתי ברחוב לכיוון חניון, להפתעתי ראיתי אור די חזק מצד ימין שמהבהב, הסתכלתי לכיוון ימין אך לא ראיתי משהו מיוחד, רק אור, המרחק היה להערכתי 5-10 מטר. לאחר מכן, יצאתי עם הרכב וכשפניתי, ראיתי ממרחק של כ-15 מטר שמדובר באדם שמרתך. הבנתי שיש הרבה מאוד קרינה שנפלטת מהריתוך, האם זה מסוכן גם במרחקים כאלה ובזמן קצר יחסית של משהו כמו 5-10 שניות? תודה

09/01/2013 | 20:43 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל בעיה או נזק בצפיה בריתוך מהמרחק שציינת

10/01/2013 | 03:43 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן כן. האור המזיק בריתוך הוא אולטרה סגול שהוא אור מאד קצר. חמישה מטר זהו טווח בטוח

31/12/2012 | 16:19 | מאת: שירלי

מה הכוונה במשפט - מודגם קונטור מקולרי שמור....?

01/01/2013 | 19:27 | מאת: פרופ' דב וינברגר

משמע שהבדיקה באזור מרכז הראיה תקינה

24/12/2012 | 10:39 | מאת: מוטי פ

מזה 123 שנה אני לוקח כדורי CARTIA . לפני כ 3 שנים חלה אצלי ירידה בראיה לאחר שעשיתי CT מתברר שהיה לי ניוון יבש אני לוקח פעמיים ביום כדורי OPTI-SAF לאחר כשנתיים היתה לי ירידה בראיה ובבדיקה שניה CT+בהזרקת חומר צהוב מתברר כי יש לי ניוון רשתית רטוב ,והוחלט לתת לי 3 זריקות של אווסטין בהפרש של חודש מזריקה לזריקה, האם זה נכון ושנית האם יש צורך להפסיק בכדורי ה KARTIA .

01/01/2013 | 19:27 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן לפי תאורך יש לך ניוון רטוב של מרכז הראיה. אין כל קשר בין נטילך הקרטיה והמחלה בעין כמו כן לצורך ריפוי או עצירת המחלה רצוי לקבל זריקות לתוך העין

23/12/2012 | 19:37 | מאת: estee

לאחרונה האופטומטריסט אינו יכול להתאים משקפיים משום שהראיה משתנה כל הזמןץ האם זה קשור ללקיחת אספירין וכן האם זה קשור ללקיחת פלויקס?

01/01/2013 | 19:25 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אספירין ושאר תרופות נוגדי קרישה אינם גורמים להפרעות ראיה כפי שתארת לעיתים נדירות עלול להתרחש דימום בעין המחליש את הראיה

שלום מכובדי בעלי בן 64 אובחן לאחרונה כסובל מR.P רטיניטיס פגמנטוזיס בצורתה היבשה מזה כשנתיים רמת הסוכר בדם נעה ביין 100 -140 מטופל ב1 כדור 500 מג גלוקומין ליום כרגע הסוכר מאוזן כמו כן שומר על דיאטה לאיזון הסוכר שאלתי היא האם יש קשר לבעית הסוכר ולמחלת העיניים כמו כן האם יש אפשרות לעצור את התהליך הניווני? תודה שושנה

01/01/2013 | 19:24 | מאת: פרופ' דב וינברגר

איןכ ל קשר בין סוכרת ל RP מאידך סוכרת גם היא עלולה לפגוע ברשתיץ

06/12/2012 | 16:10 | מאת: ש

אני בן 37. לפני 6 שנים גילו לי במקרה קרע ברשתית ונותחתי בלייזר. עד היום הקרע לא חזר. בבקורת האחרונה גילו שוב קרע שניתחתי שוב בלייזר- הקרע באותו איזור שנותח קודם. בחודשים האחרונים אני מתאמן משקולות בחדר כושר האם המאמץ הפיזי יכל לגרום לקרע או שזה לא קשור? האם קרעים ברשתית תורשתיים ועלי לבדוק את ילדיי הקטנים???תודה

01/01/2013 | 19:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

המאמץ הפיזי אינו גורם לקרעים ברשתית ילדיך אמורים להבדק רק בהגיעם לגיל בגרות נדיר מאד בגיל צעיר יותר הופעת קרעים

23/11/2012 | 23:09 | מאת: אלעד

פ.נ. באילו נסיבות (כגון מצב חדות הראייה, או רקע אחר), במישור העקרוני, יש/אין צורך בטיפול כירורגי במצב של עיוות השכבות הפנימיות ברשתית כלפי מעלה עקב משיכת ERM (באזור התת פוביאלי)? בברכה, אלעד

24/11/2012 | 11:47 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כאשר חדות הראיה יורדת או העיוות הראיה מפריע לתפקוד או שיש בצקת ב OCT

25/11/2012 | 18:15 | מאת: אלעד

פ.נ. בהמשך לתשובתך, האם כל ירידה בחדות הראייה, במצב שתיארתי בפנייתי הקודמת, מצריכה ניתוח מסוכן, או שניתוח נדרש בדרגה מסוימת ומוגדרת של הראייה, ואם כן - איזו דרגת ירידה מצריכה אותו? אודה על הבהרתך. בברכה, אלעד

14/11/2012 | 12:30 | מאת: פלונית

עליי לציין שאני רואה כמו קווים בעיניים לא רואה מקרוב והאם הבדיקה שביצעו בעיניי למציאת בעיות רשתית הן מספיקות והאם הן אילו שנותנות את התשובה כן או לא יש בעייה ברשתית או אין בעייה ברשתית. האם מה שאני מרגישה בעיניים נובע מנוזלי המוח או משהו אחר. אשמח לתשובות נרחבות לגבי שתי הפניות הרצופות

15/11/2012 | 22:18 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין ספק שלא מדובר בנוזלי המוח

14/11/2012 | 12:27 | מאת: פלונית

שלום חולת סכרת לופוס ומפרקים. מזה שנים סובלת מנפיחות בעיניים עם הקימה בבוקר עפעפיים נפוחות ועיניים קטנות. מרגישה כאילו יש משהו שמפריע לי בעיניים משהו פנימי כאילו איזה גוש או נוזל פנימי . בוצעה אצלי בדיקה לתפקוד הרישתית והיא יצאה תקינה כלומר זילוף של טיפות להגדלת האישונים. הכל יצא תקין. ביצעתי mri של המוח הבדיקה יצאה תקינה אבל שמתי לב שבעיין שמאל נראה מלא נוזל פנימי שאולי זה מה שמפריע לעיין במיוחד השמאלית מקטין אותה ויוצר נפיחות עפעף. האם תוכל לומר לי איזו מחלת עיניים זו ? איזו בעייה זו? אשמח להסבר מלא עם כל המילים הרפואיות. והאם כל העיניין קשור גם למחלות שציינתי.

15/11/2012 | 22:16 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לצערי מתאורך איני יכול לאבחן את המחלה אך נראה לי שמדובר בבעיה בעפעפיים ולא בעיניים עצמן

14/11/2012 | 00:06 | מאת: אנה

שלום, אני בת 28 ועברתי ניתוחי חיגור עקב הפרדות רשתית בשתי העיניים. ניתוח ראשון בעין ימין לפני שנתיים וחצי וניתוח שני בעין שמאל לפני 3 שבועות. את הניתוח האחרון עברתי במהלך ההריון בשבוע 32. שני הניתוחים עברו בהצלחה. ברצוני לדעת כעת מהן ההשלכות על לידה במצבי, אני צפויה ללדת בעוד כחודש ולדברי הרופא שניתח אותי אין ממניעה ללידה רגילה. עם זאת, כיוון שבשתי העיניים עברתי מצב לא פשוט של הפרדות רשתית ותיקון בעזרת ניתוחים אני מאוד חוששת למצב העיניים שלי ולהחמרה בעקבות מאמץ של לידה רגילה. האם יש לי סיבה לדאגה או שאין קשר למאמץ בלידה כפי שהרופא שלי טוען? תודה.

15/11/2012 | 22:14 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום רב, אין לך מה לחשוש מלידה וגם לידה רגילה, אין מאמץ הלידה משפיע על היפרדות הרשתית ובעיקר שכבר נותחת בעבר. בהצלחה

אבי בן 75. לאחרונה הכל. מה הסיבה ? איך לטפל? בעיות לב סכרת טוען שרואה מעורפל-כמו עשן- אבק שמכסה את

15/11/2012 | 22:17 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לראיה מעורפלת בגיל 75 יש סיבות רבות מאד החל מקטרקט וכלה בבעיות רשתית

25/10/2012 | 15:28 | מאת: שולי

אני בת 49 לפני כפחות משנתיים היה לי קרע ברישתית עין ימין מאז הייתי בממוצע כמעט כל חודש אצל רופא עיניים בגלל שפחדתי על הרישתית ברוך השם הרישתית תקינה, מאז יש לי הרבה עכוריות בשתי העיניים כתוצאה של התנתקות הזגוגית, הדבר בלתי אפשרי להסתגלות , לפני שבועיים הייתי אצל רופאת עינים בקופת חולים לבדיקת הרישתית האישונים הורחבו וחזרו לגודלם לאחר מספר שעות ,אחרי 48 שעות הזלפתי טיפות סיסטין להקלה על יובש בעיניים ולאכזבתי התרחב לי האישון בעין ימין , נסעתי למיון הרופא אמר לי אל דאגה האישון יחזור לקדמותו באמת אחרי שעתיים כך קרה, השאלה שלי מהו הגורם להתרחבות האישון??. מאז לא הייתי אצל רופא עיניים האם עלי להיות מודאגת?? איזה טיפות עיניים אתה ממליץ לי נגד יובש בעיניים?? תודה

25/10/2012 | 19:01 | מאת: פרופ' דב וינברגר

התרחבות האישון היא תופעה נדירה באופן ספונטאני בעיקר בעין אחת . לא ידועה לי התופעה שטיפות סיסטין מרחיבות את האישון אך יכול להיות מצב כזה. אין זה משפיע על הרשתית פרט לראיה מטושטשת חולפת. טיפות ליובש יש רבות ואיני נוהג מטעמים מסחריים להמליץ

עברתי ניתוח ויקטרקטומיה לפני כשלוש וחצי שנים , לאחרונה הומלץ ע"י הרופא להוציא את הסיליקון מהעין ובנוסף לעבור ניתוח קטרקט בו זמנית . אם לא אעבור את הניתוח המצב יחמיר עד כדי עיוורון מוחלט כאשר היום אני מבחינה בין אור לחושך בלבד , אם אעבור את הניתוח והוצאת הסיליקון רוב הסיכויים שהמצב הנוכחי ישמר אך מצד שני יכול גם להחמיר, לחץ בעין כיום עומד על 20 ,הסיליקון מתחיל להתפורר , האם לעבור את הניתוח ואיך זה מתבצע . תודה על תשובתך

25/10/2012 | 19:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

השארות הסיליקון בעין יכול להיות מלווה בסיבוכים רבים, לכן נהוג להוציאו וכמובן לנתח את הקטרקטה. הניתוח מתבצע על ידי כניסה לחלק האחורי של העין ושאיבת הסיליקון ובמידה ולא ניתן לראות היטב נהוג להוציא את הקטרקט קודם לכן

תודה רבה על התשובה רציתי לדעת רק בדרך כלל כמה זמן מתבצע הניתוח והאם ישנם תפרים

28/10/2012 | 06:21 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הניתוח נמשך כחצי שעה עם תפר בודד בדכ

22/10/2012 | 14:25 | מאת: א.ש. ברק

נמצאה כמפריעה לי בראיה. האם יש תרופה שתעצור או תרפה את הנגע או כל טיפול אחר אודה על תשובה

25/10/2012 | 19:02 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הטיפול היחיד הוא ניתוח במידה וקיימת הפרעה בראיה,

21/10/2012 | 17:48 | מאת: משה

שלום ד"ר מדי שנה אהי עושה בדיקת תחתית העיין בגלל סוכרת סוג ב' הבדיקה מלווה בטפטוף של טיפות -המתנה ובדיקה חוזרת. לאחרונה ערכתי בדיקת עיינים אך במקום טפטוף הטיפות נעשתה לי בדיקה על ידי שתי "מכונות" שבאחת מהן חשתי זרימת אוויר לתוך העין האם מדובר באותן בדיקות ( הטיפות והאוויר) תודה

21/10/2012 | 20:13 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הבדיקה עם האויר הייתה כנראה בדיקת לחץ תוך עייני לא פירטת איך נבדקה הרשתית

03/10/2012 | 21:04 | מאת: רונית

שלום. בת 38 לפני כחצי שנה נוצר קרע ברשתית עם דימום ( עצמוני) שטופל על ידי לייזר. עדיין רואה עיכירויות צפות. לפני כיומיים ראיתי הבזקי זיג זג בעין השניה ועיוות רציני של הראיה שנמשך כמה דקות וחלף. בבדיקה אצל הרופא טען שמדובר המיגרנה של העין. האם אני לא צריכה לעשות בדיקות כלי דם, MRI ? נראה שיש בעיה באזור הזה לא? הרופא לא ממש מתרגש וטען שלא צריך. מה דעתך? יש לציין שלא היה כאב ראש. תודה רבה!

05/10/2012 | 08:53 | מאת: פרופ' דב וינברגר

עיוות זמני בראיה שחולף יכול אכן לבטא הפרעה בזרימת דם לעין. ארוע חד פעמי אולי לא מצריך בדיקות מסובכות אך יש בהחלט צורך לעקוב ואם יחזור, לברר.

15/09/2012 | 04:55 | מאת: שרית

שלום רב, רופא עיניים המליץ לאימי בת ה- 74 לקחת opti-safe. על פי ההוראות מומלץ לקחת את ה- opti-safe עם האוכל אימי חולת אלצהיימר וקשה לי לעקוב אחריה. יש באפשרותי לשים לב שהיא תיקח את ה- opti-safe כשעה אחרי האוכל. כלומר: בבוקר ב- 08:30 ולפני הליכתה לישון ב- 20:30-21:30. האם זה בסדר או שאנחנו בבעיה? תודה על התשובה!

15/09/2012 | 10:35 | מאת: פרופ' דב וינברגר

זה בסדר לקחת את האופטיסייף כשעה לאחר האוכל.

13/09/2012 | 22:40 | מאת: בן מרדכי

מזה שנה מזריקים לי אווסטין (נמ"ג). לשמחתי חל שיפור נכר בעין הסובלת ולצערי כאב קל נדבק אליה. לאחר אחת ההזרקות התנפח והתחמם איזור העין והנפיחות עיוותה את הפנים. רופא עינים לא מצא זיהום ורופא שיניים שלל קשר לעניין.

15/09/2012 | 10:37 | מאת: פרופ' דב וינברגר

התופעה שציינת אינה נדירה אך חולפת ואינה משאירה נזקים

07/09/2012 | 05:54 | מאת: שרית

שלום רב! לאימי יש ניוון ברשתית של העין. רופא העיניים רשם לה מולטי ויטמין בשם OPTI-SAFE. לדעתי מחירו יקר. ברצוני לשאול עד כמה הוא יעיל ועד כמה חשוב לקחת אותו? כי אם הוא חשוב אז נשלם את המחיר. (אציין שאין פגיעה סכרתית בעין) מה בעצם הסכנה בניוון רישתי של העין? תודה ויום טוב!

07/09/2012 | 12:31 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שימוש בוויטמינים הוכח כיעיל להפחתת המעבר של ניוון מרכז הראיה מצורתו היבשה לצורתו הרטובה. יש מספר חברות המייצרות את התרופה ואיני בקיא בהבדלי המחיר בניהן. ממליץ לך להכנס באינטרנט לערך ויטאמינים ב AREDS" ולהחליט אם כדאי לך להמשיך לקנות את התוסף

06/09/2012 | 23:03 | מאת: רוני

שלום רב, אני מחפש בדחיפות שמות, כתובות ואנשי קשר במרכזים לטיפולי טראומות של העין בחו"ל. איזה מרכז מתמחה בטיפולי טראומה של העין, ניתוחי רשתית מסובכים וכולי? תודה

07/09/2012 | 12:26 | מאת: פרופ' דב וינברגר

איני נוהג לנקוב שמות או כתובות של רופאים במסגרת הפורום. איתך הסליחה

08/09/2012 | 16:49 | מאת: רוני

אשמח לדעת היכן אפשר לקבל פרטים על מרכזים כאלה בחו"ל (מבלי שתמליץ על מרכז זה או אחר)

03/09/2012 | 15:12 | מאת: משה

שלום , קודם כל תודה על התשובה ששלחת לנו ב 27.08 בנושא הזה , זה מאד עזר לנו. היום אישתי אחרי שישה שבועות מהניתוח ועדיין יש לה ראייה מעווותת מלאה וילונות ...סינוור ....השתקפויות ...יש בועית של הגז שעדיין קיימת ....יש דקירות בצדדים ..וכיווצוצים בלחמית...האם זה תקין ? כמו כן אישתי התחילה לעבוד אתמול וכשהיא עובדת היא מרגישה מאמץ על העין ..האם תקין ?האם זה עושה נזק ? האם מותר לעלות במעלית 11 קומות ? ולסיום מתי ייגמרו הבועיות והעכירויות וכל שאר הסימפטומים???? בתודה מראש משה

03/09/2012 | 19:04 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כל התופעות הינן סבירות על להעלמות הגז. תוצאות סופיות רק לאחר כחודשיים וחצי

03/09/2012 | 13:34 | מאת: רון

פרופסור שלום, אני עומד לפני ביצוע ניתוח ויטרקטומיה לחור מקולרי טראומטי (טרם בחרתי מנתח ואין לי עדיין תאריך, אך עברו כבר 4 חודשים והגיע הזמן להחליט..). הטראומה לוותה גם בקטרקט טראומטי ובפגיעה בקשתית וב-ANGLE RECESSION נרחב (בכל ההיקף). כרגע אני מטופל בטיפות להורדת לחץ. לפני ניתוח הקטרקט, גם טיפול עם אורמוקס בקושי הוריד לחצים ל-22. לאחר ניתוח נתפר עדשה ונתפר הקרע באישון והלחצים, טפו טפו, נרגעו. שאלתי היא, לגבי ניתוח הויטרקטומיה, איך מונעים מבועת הגז שמושתלת בסוף הניתוח, מלהגיע ללשכה הקדמית ולהשפיע על הלחצים (כרגע אני מאוזן עם טיפות אבל לבועה יש פוטנציאל הרסני). אני מזכיר, כי יש לי עדשה תפורה לקשתית (אין זונולות בכלל) והאישון כולו 'סדוק'. אלה יאפשרו מעבר מסוכן של הבועה קדימה ופוטנציאל מסוכן לעלייה בלתי נשלטת בלחצים מה ניתן לעשות בנידון? או שאולי יש גם אופציה להוציא את בועת הגז בתום 7 ימי המנח ראש, כדי להמנע כמה שיותר מהמצאות הבועה בעין? תודה

03/09/2012 | 19:10 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שאלתך מאד מפורטת ניתן להתגבר על הבעיות שהזכרת ואת החור כדאי לנתח

05/09/2012 | 09:28 | מאת: רון

אשמח לקבל פרטים בהקדם. חוות הדעת שקיבלתי משני רופאים בכירים ומנוסים, טוענת שזו בעיה שטומנת בחובה המון סיכונים ואף שיקול אם בכלל כדאי לבצע את הניתוח.

08/09/2012 | 16:47 | מאת: רון

פרופסור וינברגר, אשמח לקבל יותר פרטים (גם אם הם "טכניים" מידי. כי פשוט, שני מומחים טוענים שזו בעיה שטומנת בחובה המון סיכונים ואף שיקול אם בכלל כדאי לבצע את הניתוח. הייתי מאד מעונין לקבל, בכמה מילים, איך כן אפשר להתגבר על בעיות אלו. תודה

02/09/2012 | 11:48 | מאת: א

לום, אני בת 32. קורה לי (לאחרונה בתדירות יותר גבוהה) שפתאום אני רואה מעין צורה משוננת בעין שמאל בחלק העליון, כמו גלגל שיניים שמסתובב ומשבש לי את הראיה. מה גם שבזמן שזה קורה אני מרגישה ממש רע - כאבי ראש, חולשה, הזעה, בחילות, חוסר סבלנות. גם כשאני עוצמת את העיינים עדיין אני רואה את הצורה הזו וזה מוציא אותי מדעתי. בפעמיים האחרונות זה קרה לי כשפתחתי את החלון והסתנוורתי מהשמש, אך זה לא מחייב. יכולה לעבור שעה עד שזה נעלם. חשוב לציין שאני מרכיבה עדשות -4.5, אך זה קורה לי גם כשאני עם משקפיים. מה זה יכול להיות? ולאן בדיוק עליי לפנות? עוד אציין שלפני כשנה פניתי לרופא עיניים שאמר שהכל תקין ושאני צריכה להגיע רק בזמן שזה קורה.. שזה כמעט ולא אפשרי.. סליחה על האורך של הפניה ותודה.

03/09/2012 | 19:08 | מאת: פרופ' דב וינברגר

תאור הבעיה מזכיר מאד מיגרנה של העין ממליץ לפנות לנאורולוגים המומחים במיגרנות

29/08/2012 | 21:06 | מאת: אורלי

שלום רב, אני אישה בת 44,אשר סובלת ממחלת הסוכרת שנים רבות, המחלה פגעה לי בעיניים ואני מטופלת באסותא תל אביב, יש לי בעין שמאל דימום קשה, לפני כשנה עברתי התקף לב ופחדתי לקבל זריקת אוסטין בגלל מצב הלב, לאחרונה קיבלתי זריקת לוסנטיס לעין ימין שמצבה טוב, אין לה דימום. בעין שמאל המצב שונה,יש דימום קשה אשר בגללו אנילא רואה בעין, שאלתי היא האם אפשר לעשות זריקה בעין למרות הדימום הרב, מה הסיכוי לקרע בעין בעקבות הזריקה,ושאלה חשובה ונוספת, האם החשש מהזריקה הוא בגלל הדימום שאותו אני רואה בעין עצמה הוא הגורם לקרע. תודה..

03/09/2012 | 19:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

א י מציע לנתח את עין שמאל לסילוק הדימום

03/09/2012 | 19:53 | מאת: אורלי

יש בעייה עם הניתוח, ולכן יש עדיפות לזריקה, אשמח אם תתיחס לשתי השאלות שלי בנושא. שוב תודה ..

27/08/2012 | 09:37 | מאת: מיכאל

בדיקת עיניים שלי מאתמול הראתה: עין ימין- זגוגית pvd רשתית צמודה, שינויים עדינים של rpe במקולה-יבש ,עין עצלה עין שמאל- רשתית צמודה דרוזנים קטנים ושינויים של rpe במקולה.יבש 1. מה המשמעות של ממצאים אלה והאם מצבי חמור?2. האם טיפול neurovision יעיל לעין עצלה. האם דיקור סיני יכול לעזור ל-rpe? 3. באיזו תכיפות עלי להיבדק על ידי רופא עיניים? אני מתקרב לגיל 70. שאר הפרמטרים בסדר למעט קטרקט משני בשתי העיניים. בתודה מיכאל

27/08/2012 | 18:36 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מדובר בניוון מרכז הראיה של בגיל המבוגר. מצב זה מצריך בדיקה כל חצי שנה לערך או בדחיפות אם הראיה יורדת באחת העיניים. יש להדגיש שחשובה בדיקה עצמית על ידי כיסוי של כל עין בנפרד ובדיקת ראיה עצמית אם קיים שינוי בראיה. הטיפול בנאורו ויזן הוא שיטה המתבצעת על ידי תרגול העין העצלה. יש דווחים על הצלחה חלקית בשיפור הראיה של כשורה או שתיים וגם זה תלוי עד כמה העין עצלה

25/08/2012 | 14:16 | מאת: דני

שלום לפני כ 9 חודשים הובחן וירוס 2 עניים במצב קשה שגרם ל FILAMENTARY KERATITIS פצעים ברשתית וסוכר בעניים בשל מחלת סוכר מזה מספר שניים . מטופל כיום עלידי טיפות OFLOX COL 0.3 לאחר מכן עוברים לטיפות נוספות . מבקש לדעת מידע על אופן טיפול ב FILAMENTARY KERATITIS . גורם לתשטוש ראיה כאבים עזים וחוסר שקט בשל הFILAMENTARY KERATITIS . כיום מבצע צילומי רשתית עלפי הנחיית רופא מבקש את חוות דעתך בנושא ,במידת האפשר שם של ממוחה בנושא שיכול לעזור לסיים את הבעיה לאחר 9 חודשים של כאבים וחוסר שקט . תודה דני

27/08/2012 | 18:32 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אתה מתאר שתי מחלות, האחת פגיעה ברשתית כתוצאה מסוכרת והשניה פגיעה בקרנית לאחר דלקת ויראלית. אין קשר בין שתי המחלות וכל אחת אמורה להיות מטופלת בדרך אחרת.

27/08/2012 | 19:30 | מאת: דני

תודה . מבקש לדעת מהי דרך הטיפול בוירוס שפגע בקרניית . FILAMENTARY KERATITIS אשמח להמלצתך ואף לשם של מומחה בנושא הספציפי הנ"ל . בברכה .

23/08/2012 | 18:07 | מאת: גדעון

כול המחקרים שקראתי ,כולם מתוך CLINICALTRIALS.GOV של ה NIH, מצביעים על כך שאין הבדל ביעילות שתי התרופות. ההבדל היחידי הוא שאווסטין לא עברה בדיקות בטיחות לטיפול במחלות עיניים אבל הניסיון המצטבר של השימוש מצביע כי אין בעיות בטיחות או תופעות לוואי חריגות. אם אכן זה המצב גם בשטח לא ברור לי מה היתרון של לוסנטיס, בוודאי לא ברור המחיר החריג בלשון המעטה. האם קיימים יתרונות כאלו ? האם נכון להתייחס ללוסנטיס כתרופת קו שני ? האם התרופות עוצרות את המחלה או גם תורמות לשיקום ושיפור במצב ? האם המחלה חוזרת תמיד או שהטיפול עוצר אותה לבסוף ?

27/08/2012 | 18:31 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כל מה שציינת בין שתי התרופות אכן נכון ולכן מקובל לנסות החלפה בין שתיהן כאשר האחת אינה פועלת או שיש רגישות יתר לתרופה.

23/08/2012 | 10:48 | מאת: משה

שלום , לפני כחודש אישתי עשתה ניתוח ויטרקטומיה הכולל גם חיגור וגז היות והיה לה היפרדות רישתית . ( חודש לפני זה היה לה טיפול בלייזר עקב קרע ברישתית ) . אישתי בת 50 והיא גם קצרת ראייה ... לפי מה שהוסבר לנו , ההחלמה הינה 6 שבועות ועד אז היא לא תראה . כשהיינו בבקורת לאחר 4 שבועות , המנתח אמר שיש היפרדות נוספת למטה והוא אמר שצריך ניתוח חוזר ...ובכל מקרה אמרו לנו לחזור אחרי יומיים ושם ניבדק שוב ע"י מנהל המחלקה . לאחר בדיקה נוספת שלו , הוא קבע שלא צריך ניתוח ...צריך לעשות רק לייזר להיקף התחתון ואכן עשו את זה . השאלה שלי , האם זה תקין ונפוץ לעשות לייזר לאחר ניתוח כזה מורכב ? האם זה תקין שיש לה כל הזמן כאבים חזקים ואם כן מתי זה אמור לחלוף ? קיבלנו את הרושם שניתוח מורכב כזה עושים כדי לקחת את כל האפשרויות כדי שלא ייגרם שוב היפרדות רישתית ... בתודה מראש משה

27/08/2012 | 18:29 | מאת: פרופ' דב וינברגר

למעשה נקטו בכל האמצעים הנדרשים לטיפול בהיפרדות. הכאבים הם בשל החיגור והם אמורים לחלוף. יתכן והלייזר יספיק כדי לעצור את התקדמות ההיפרדות התחתונה. הניתוח לעיתים מורכב ומחייב גם ניתוחים חוזרים

30/08/2012 | 21:12 | מאת: משה

תודה על תשובתך, רציתי לברר גם לגבי ההשתקפויות וסינוורים שיש לה מכל עצם שנמצא בטווח הראייה. האם זה תקין בשלב הזה? זו תופעה שתחלוף במשך הזמן? . יש להדגיש שאנחנו שישה שבועות מאז הניתוח ויש עדיין 25% גז. בתודה מראש משה

18/08/2012 | 16:14 | מאת: אמי

אובחנה אצלי בצקת שמגיבה טוב לסטרואידים, הרופא הפנה אותי לראומטולוג לצורך בדיקת סיבה וסקולרית. הבצקת היא בשתי העיניים. שמעתי על מחקר שלך בנושא אצות . האם זה עשוי לעזור לבעיית הבצקת?

18/08/2012 | 20:31 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין אצלינו מחקר על אצות ובצקת של הרשתית אבל אכן אנחנו מתמחים בטיפול בנושא. כמובן שהשאלה העיקרית היא מהי סיבת הבצקת. אם תתני יותר פרטים יתכן וניתן יהיה לסייע לך

18/08/2012 | 23:54 | מאת: אמי

הבעייה היא שלא יודעים מה הסיבה לבצקת.אישפוז במח' עיניים באיכילוב, וטיפול בסטרואידים באסותא הצליחו לטפל בסימפטום, ההשערה היא שמדובר בדליפה וסקולרית.לכן נשלחתי לייעוץ אצל ראומטולוג. מדובר בשתי העיניים בו זמנית. האם היית ממליץ לבדוק כיוון נוסף?

20/08/2012 | 21:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הייתי מבצע צילום פלואורסצאין

12/08/2012 | 15:49 | מאת: רותי

שלום ד"ר - חמתי בת 58 סובלת מזה שנים מגלאקומה +סכרת כתוצאה מכך סובלת היום מעיוורון חלקי כתוצאה של התדקקות ניכרת של העין עם העילמות שכבת הפוטורצפורטים - ללא נוזל תת רשתי או בצקת ללא משיכת זגוגית - תוצאות OCT ב 2008 אנחנו מצפים בכליון עיניים למחקר שימצא פיתרון לבעיה זו - אנא האם ידוע לך על ניתוח/טיפול בעניין זה ? תודה רבה

12/08/2012 | 17:47 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לצערי כיום אין כל ניתוח או טיפול היכול להואיל

25/07/2012 | 10:31 | מאת: שחר קרן

לפני כחודשיים אימי עברה ניתוח קטרקט מאז ועד היום היא סובלת מנקודות שחורות ווילון לבן שמפריע לה נורא בעיה שלא הייתה קיימת לפני ניתוח,הרופא ביקש שתעשה צילום oct וניתגלה נוזל אך כדי להיות בטוח הוא שולח אותה לצילום fa בקופ"ח,אימי היא חולת אסטמה וככל הידוע צילום זה מסוכן בשל ההזרקה,הרופא נתן לה הכנה ל- 3 ימים לקחת כדורים ולהפחית בעת הצילום בחומר ההזרקה,אך אני שואלת בכל זאת האם צילום זה מסוכן לחולה כי אימי חוששת מאוד,האם כדאי לעשותו?והאם הבעיות שציינתי לעיל תעבורנה תודה מצפה לתשובה דחופה.יש לציין שאין מנוס מהצילום.

12/08/2012 | 17:50 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לעיתים בבדיקה קלינית ניתן לראות את הצטברות הנוזל. אם OCT מראה נוזל אפשר להסתפק בכך במקרה של חשד לרגישות לחומר

18/07/2012 | 14:34 | מאת: שמעון

אני סובל ממחלת CSR בעין שמאל כ 4 שנים עם עליות ומורדות בכמות הנוזל , לפני מספר חודשים הנוזל נעלם כליל והראיה השתפרה , לאחרונה חלה הדרדרות בראיה בעיקר עיוות בקצה השמאלי של שדה הראיה ובבדיקת ה OCT לא מבחינים בנוזל כלל , מה פשר התופעה ומה המלצתך ?. תודה

12/08/2012 | 17:48 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אני מציע שתבצעי צילום FA יתכן שיתקבל מידע נןוסף

09/07/2012 | 12:21 | מאת: עינת

אני עומדת לעבור ניתוח לניקוי נוזלים מתחת לרשתית (בצקת) . מה הניתוח כולל ואיך הוא מתנהל? האם אתה יכול להמליץ על בתי חולים שמתמחים בנושא?

10/07/2012 | 07:42 | מאת: פרופ' דב וינברגר

איני מכיר ניתוח לסילוק הבצקת איני יכול ליעץ

08/07/2012 | 16:31 | מאת: חיה-חיפה

בעלי עבר ניתוח היפרדות רשתית בעזרת הזקת סיליקון לפני חמישה חודשים. לפני שבועיים בעת ניתוח להוצאת סיליקון גילה הרופא קרע בהיקף הרקתי התחתון והוזרק גז לאיזור הזה. היום לאחר ביקורת הרופא טען שהקרע עדיין קיים ויש צורך בהזרקת גז נוספת עם שכיבה על הבטןוגם טיפול בלייזר.האם הטיפול בגז יעיל לאחר שבפעם הראשונה זה לא עזר וכיצד ניתן לשכב על הבטן במשך כמה שבועות האם ישנם כריות מיוחדות? בתודה חיה

08/07/2012 | 18:06 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ארי ונותן המלצות טיפוליות כאשר המטופל נמצא אצל רופאים אחרים. דעה שניה מקובל לתת לאחר בדיקה

04/07/2012 | 22:16 | מאת: שרה טורס

עשיתי בדיקת עיניים עם הזרקה ולהלןפענוח עין ימין כלי דם טלנגיאקטטים הfaz עם דלף מאוחר בעין שמאל צלקתאטרופית עם גרגור היפרפלורסנטי באזור הפובאה ללא דלף מאוחר מה זה אומר ומה עלי לעשות בתודה מראש שרה

05/07/2012 | 19:40 | מאת: פרופ' דב וינברגר

השאלה מהי מחלתך, אם סוכרת או טלנגיאקטזיז בעיניים בלבד. אין לי אפשרות לייעץ על פי תשובת צילום בלבד

05/07/2012 | 23:34 | מאת: שרה טורס

מחלתי היא סכרת אבל מאוזנת הרופא שלח אותי לצילום עקב ירידה חדה בראיה

07/07/2012 | 11:11 | מאת: פרופ' דב וינברגר

בסוכרת עם בצקת ברשתית יש צורך לטפל ויש טיפולים טובים כמו הזרקות ואפילו טיפול לייזר, תלוי מיקום הבצקת וכמותה

03/07/2012 | 22:08 | מאת: שרה טורס

שלום אני בת 68לאחרונה הראיה שלי ירדה ורופא עיניים שלח אותי לבדיק oct ביוני עשיתי בדיקה ואלה התוצאות עין ימין הידרציה מקולרית עדינה ללא עיבוי הרשתית יכול להתאים טלאנגיאקטזיס בעין שמאל הדקקות ושינוים אטרופים שלה הרמה מוקדית שלה rpe הפרי מקולרי ללא עדות לנוזלים תת או תוך רטינליים עובי הרשתית המקולרית מגיע ל220 מיקרון בספקטרליס מה זה אומר ומה עלי לעשות בתודה מראש שרה

03/07/2012 | 22:17 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הבדיקה נראית שאין צורך בטיפול מיוחד אבל ללא בדיקה קלינית אין לי יכולת ליעץ על המשך.אך נראה לי שמעקב יספיק

17/06/2012 | 10:07 | מאת: אמיר

רציתי לברר לגבי ממצא בבדיקת oct+fa מתאימים csr דלף בכמות קטנה מתחת למוקלה קרוב למרכז הראיה בעין ימין 3 חודשים מקבל טיפות עניים ועדין אין ספיגה של הנוזל ולדעת רופא העניים זה עובר מעצמו עם הזמן הופסקו הטיפות ולא ממליץ על ליזר בגלל קרבותו למרכז הראיה והשאלה במידה והנוזל לא נספג האם יכול לפגוע בראיה או לגרום לנזק כל שהוא ? תודה

18/06/2012 | 00:16 | מאת: זק

בקש חוות דעת נוספת ממוחה לרישתית.לי היה אותו הדבר.ולכן אני ממליץ לך לגשת ללא דיחוי.

18/06/2012 | 14:05 | מאת: אמיר

ברצוני לדעת {במידה והיתה לך אותה הבעיה}מה היה הפתרון קבעתי תור לרופא רשתית לסוף החודש. תודה על העזרה

13/06/2012 | 00:16 | מאת: נתנאל

שלום רב אני בן 23 בריא בדרך כלל. אובחנה אצלי דלקת AMPPPE עם מוקדים רבים, כאבי עיניים והפרעה בראייה בצורת נקודות צבעוניות בקצה העין החיצוני בשתי העיניים.זה גורם לי הפרעות בראייה ובקריאה. הופניתי לבדיקת CT ועל פיה אני לא סובל מווסקוליטיס. אבל יש אצלי עיבוי מסויים של שרוולי הנוזל סביב עצבי הראייה וגם הסתיידות סמוכה לעצב האופטי הארובתי בחלק האחורי שטיבה אינו וודאי. מה המשמעות של ממצאים של הסתיידות? האם מדובר בנזק לעצב הראייה? האם הנזק לראייה הפיך? בברכה ובתודה נתנאל

13/06/2012 | 08:14 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מחלה זו ברוב המכריע של המקרים מסתיימת ללא פגיעה משמעותית ברשתית, סיבותיה לא ידועות ואכן מחפשים וסקוליטיס גם באברים אחרים. לדעתי בשלב זה עליך להמתין לחלוף המחלה

שלום רב, ברצוני לדעת האם יש הגבלה לעסוק בפעילות גופנית לאחר 10 חודשים מניתוח חיגור האם כל פעילות גופנית מותרת? ריצה? טניס? אופניים? כדורסל? אשמח להתיחסות בנושא תודה מראש

12/06/2012 | 23:32 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל בעיה לעשות כל התעמלות מכל סוג. בהצלחה

09/06/2012 | 17:28 | מאת: אמיר

אבקש תגובה לשאלתי בקשר לשימוש בליזר למחלה CSR מיום 3-6 {תזכורת} תודה

09/06/2012 | 19:57 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום אמיר, נראה לי ששלחתי תגובה אבל כנראה לא קיבלת, אני נוהג לטפל בלייזר במידה ומוקד הדלף אינו מאד קרוב למרכז הראיה, בדרך כלל התוצאות מצויינות, אין זה מונע הישנות המחלה לעיתים, יש להקפיד ולהמנע מקבלת תרופות המכילות סטרואידים

07/06/2012 | 18:48 | מאת: מיכל

: בפיענוח הבדיקה כתוב pvd לא מלאה בקוטב האחורי ללא משיכה על הרשתית עובי המרכז 215 מיקרון כל השאר תקין מה זה אומר ? אציין שיש לי עכירות בראיה כבר שלושה חודשים לערך

08/06/2012 | 00:19 | מאת: פרופ' דב וינברגר

זה אומר שהכל תקין

05/06/2012 | 12:01 | מאת: אמנו מיכל

פרופ דב שלום שלחתי לך צילום של העיין וסיכום המחלה ולא קבלתי תשובה

06/06/2012 | 07:06 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לאן שלחת

31/05/2012 | 14:59 | מאת: סימה

לפני כחודש עברתי ניתוח ויטרקטומי בעין ימין בגלל עכירות גסה בזגוגית העין.העכירות נוצרה כי במשך כמה שנים אני סובלת מאובאיטיס וטופלתי בטיפות סטרואידיות(פרד פורטה) וכן מגלאוקומה שנוצרה משימוש בטיפות פרד פורטה.כרגע אין זכר לאובאיטיס.והופסקו לי הטיפות הסטרואידיות. אבקש לדעת כמה זמן לוקח עד שהראיה חוזרת להיות ברורה ? כרגע אני רואה עצמים כאילו מתוך ערפל לבן.אין ראיה של פרטים חסרה חדות.האם זה נורמטיבי לסבול עדין מטשטוש למרות שבועת הגז נעלמה ?

01/06/2012 | 12:35 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מקובל להמתין כחודשיים עד השיפור בחדות הראיה, אם אין פגיעה במרכז הראיה כתוצאה מדלקת ממושכת הסיכוי לשפור גבוה

31/05/2012 | 12:44 | מאת: אריאל

האם זריקות אווסטין עוזרות לבצקת במקולה או כמה זמן עובר להורדת בצקת כמה זריקות צריך האם יש דרך אחרת אני חולה סכרת תודה

01/06/2012 | 12:33 | מאת: פרופ' דב וינברגר

זריקות אווסטין הן כיום הטיפול המומלץ לבצקת מקולרית כתוצאה מסוכרת מקובל להתחיל עם 3 זריקות ולראות השפעה