האם אין מה לעשות כעת וצריך לחכות למצב שלא אראה ?

דיון מתוך פורום  מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

02/11/2016 | 21:27 | מאת: ברורמן מלכה

עברתי בדיקת OCT לאחר שהתלוננתי על עיוות ראיה בעין ימין. בבדיקה התברר שעין שמאל, למרות שאני רואה בה היטב, היא זו שמועדת לפורענות. וכך כתוב: ERM עם שינויים גליים על פני הרשתית. הרשתית המקולרית מעובה עם שינויים ציסטיים פריפוביאליים. עיוות השקע הפוביאלי, כולל מרכיב של חור למלרי. מוקד חוסר רציפות RPE/EZ. עובי 343 מיקרון. האם אין טיפול לעין כעת כדי לא להגיע חלילה לעיוורון מלא?

19/01/2017 | 20:13 | מאת: פרופ דב וינברגר

אין טיפול מונע. כרגע לפי התיאור שכתבת נדרש רק מעקב

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות