פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

פורום מחלות רשתית נועד לשמש למקור ידע לחולים ובני משפחותיהם הלוקים במחלות רשתית, ביניהם: רטונופתיה סוכרתית, ניוון מקולרי גילי (AMD) ועוד. מטרת הפורום לענות על שאלות בנושא המחלות הללו מבחינת שיטות אבחון, דרכי טיפול ומחקרים חדשים.
939 הודעות
923 תשובות מומחה

מנהל פורום מחלות רשתית ורטינופתיה סוכרתית בניהול עמותת לראות

04/06/2017 | 21:02 | מאת: דוד משלי

אני נמצא שלושה שבועות לאחר ניתוח הפרדת הרשתית בעין שמאל שבו הכניסו לי גז אני מרגיש עכשיו כאלו שהעין נמצאת בתוך נוזל שמתנדנד האם זה סביר אשמח מאוד לקבל תשובה . נאמר לי שהגז יצא מהעין תוך 7 - 8 שבועות

15/06/2017 | 13:47 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הרגשתך כזו מכיוון שהעין אינה מלאה בגז שהולך ונספג. בקרוב יופיע מסך שחור בחלק התחתון שהוא הבועה שנעלמה. הדבר החשוב הוא שהרשתית תשאר צמודה

שלום ד"ר, אב של בן זוגי סבל מהתדרדרות ראייה עם שנים (בעשרים שנים האחרונות) עד שכרגע כבר לא רואה ובחושך לא רואה בכלל. בן זוג שלי, סיפר שלאבא שלו מחלה נדירה "חשוכת מרפא" ומחלה זו גנטי ואין מה לעשות עם המצב כרגע. בן זוג שלי לא יודע את שם מחלה אמר זה מחלה מאוד נדיר. החל לאחרונה לקחת כדורי לוטאין. והוא מעשן חפיסת סיגריות בשבועיים. הוא בן 33 והמוצא שלו מיזרחי. יש לו הרבה פעמים עיניים אדומות וקצת דומע לפעמים. 1. האם ישנה בדיקה שבן זוג יכול לעשות לבדוק האם יש לו מחלה? הוא כרגע רק עם משקפי ראייה. אם כן שמחה לדעת מה בדיקה עליו לעשות גם בשמה לועזי. 2. אנחנו חושבים להביא יחד ילד, האם ידוע על בדיקה גנטית האם בן זוג נשא? 3. מה יכולה להיות שם מחלה? המון תודה לך דוקטור

31/05/2017 | 17:40 | מאת: פרופ וינברגר

יש מספר מחלות גנטיות הגורמות לעיוורון בגיל צעיר יחסית. לדוגמה RP. בדיקת עיניים של הרשתית בד״כ מגלה מצבים אלה. על מנת להמנע או לפחות לדעת את הסיכונים יש להתייעץ עם מכון גנטי מתאים

האם בדיקה רשתית יכולה לראות התפתחות בעתיד של מחלה זו? האם לה יש טיפול כלשהו מעכב/ מניע?

20/05/2017 | 14:30 | מאת: ליאני רוחמה

יש לי מחלה ניווינת סטטית בעניים- בשנת 2015 עברתי ניתוח קטרט בעין ימין . ונוצרה בצקת . לאחר טיפול בטיפות אנטיביוטיקה הבצקת עברה אבל יש ירידה משמעותית בעין ותופעה של PED . האם מותר לעשות ניתוח בעין שמאול - האם יש קשר בין המחלה הניוונית לניתוח קטרט ? והניתוח יכול להחמיר את המצב ? בברכה

21/05/2017 | 03:34 | מאת: פרןפ׳ דב וינברגר

אין קשר בין הניתוח לבין הופעת ה PED, לכן מותר לעשות ניתוח בעין השניה הניתוח לא יכול להחמיר את המצב.

16/05/2017 | 19:05 | מאת: רוחמה ליאני

בבדיקה OCT - עין ימין הפרדות של ה _RPE תתת מקולרי עם הרמת של הרשתית ואבדן הקונטור הפוביאלי מעל מוקד ההפרדות מספר מוקדים היפר רפלקטיביים בשכבבות הרשתית הפנימיות היכולים להתאים . לדרוזן ללא עדות לנגע פעיל סביב במקוקלה מעט שינויים גליים בשכבות הרשתית החיצוניות היכולים להתאים לדרוזן ללא עדות לנגע פעיל עובי הרשתית המקולרית מגיע ל 359 מיקרון HYPER REFLECTIVEDOTS

16/05/2017 | 19:10 | מאת: פרופ׳ דב וינברגר

לפי התאור מדובר כנראה בתופעה הקרויה PED הדבר מצריך בדיקה של רופא מומחה ברשתית. לעיתים נוהגים להזריק זריקות לעין

16/05/2017 | 18:04 | מאת: מוטי

שלום, אני סובל גם מבעיות ברשתית ובקושי רואה בעיין שמאל - השאלה היא האם דואוטראב לא רצוי לסובלים מהרישתית ויש להחליפה, כפי שנאמר לחברי גם עם בעית גלאוקומה דומה? תודה

16/05/2017 | 19:14 | מאת: פרופ׳ דב וינברגר

דואוטראב הינה תרופה נגד גלאוקומה ומיועדת להורדת לחץ, בד״כ אין קשר בין תרופה זו לבעיות גלאוקומה וניתן להשתמש בה

07/04/2017 | 03:03 | מאת: עפר

לאחרונה ובעיקר בבוקר, בנוסף לראיה שהיא תקנה, אני מעין וילון שמורכב ממשבצות לאחר כ 3 דקות זה נעלם. אני מאובחן כחולה פרקיסון (רגל עצבנית) מטופל ב stalevo האם יש קשר? אני מאובחון כחולה csr ושנה לאחר טיפול לייזר.

08/04/2017 | 19:28 | מאת: פרופ דב וינברגר

כפי שידוע לי לתרופה אותה אתה נוטל יש תופעת לוואי של טשטוש ראיה כפי שאתה מתאר, למרות שסימנים כאלה יכולים להופיע גם בשינויים בזגוגית אך לא נראה לי שהמחלה שהייתה לך בעין CSR גורמת לתופעות כאלה, חג שמח

25/03/2017 | 16:46 | מאת: מוריס

נוטל מיקרופירין 75 בקביעות. מבקש לקחת אופטיסייף כטיפול מונע. הנ"ל מכיל גם ויטמין E הגורם גם הוא לדילול דם. האין סכנה בשילוב שני הרכיבים הללו בנטילה יומית ?

30/03/2017 | 18:07 | מאת: Dov Weinberger

לפי כל העדויות והמחקרים אין בנטילת תוספי מזון שהזכרת שום תפקיד מונע ומיותר לקחת ללא צורך

25/03/2017 | 16:41 | מאת: מנחם

סוכרתי. A1C מתחת ל-7 .הכל בסדר פרט לעיין שמאל: דימום מתחת לארקדה העליונה, דימומים קטנים בודדים. בעיין ימין: MA'S בודדים. מה פירוש האבחון, לאן זה הולך, מה צריך לעשות? האם מסוכן?

30/03/2017 | 18:04 | מאת: פרופ׳ דב וינברגר

כל הממצאים מתאימים לסוכרת ברשתית העין, לפי התיאור יש לבצע מעקב קבוע אצל רופא עיניים ואולי מעקב ע״י צילומים בהתאם

21/03/2017 | 12:25 | מאת: לוברבום גולדא פריידא

אני אישה נשואה צעירה שסבלתי תמיד על קצר ראיה גבוה ועדיין לא טופלתי בעשר שנים האחרנות עשיתי בדיקת רופא עיניים והוא אמר לי לחזור לעוד חצי שנה עוד פעם עם תוצאות oct חדשים יש לי שאלה אם ראו בoct שמצריך טיפול בגלל ברשתית יש חורים ולא רואים את המקולה למה דוחים את זה..........???? וכשהרופא כותב רשתית+דיסקות- עצב הראיה ודוחים טיפול אני רוצה לדעת מה זה אומר..... מחכה לתשובה

30/03/2017 | 17:57 | מאת: פרופ׳ דב וינברגר

לא ברור משאלתך מה ראו ב אוסיטי, יתכן והכל היה תקין ולכן המליצו לביקורת. בפיענוח הרופא מציים את כל חלקי הרשתית שנבדקו ואין זה אומר כלום על מצב מחלה כלשהו

21/02/2017 | 14:34 | מאת: טובה

לפני כחודשיים התגלתה אצלי בועה ענקית בעין (amd). קיבלתי שתי זריקות אבסטין והמצב החמיר.נישלחתי לצילום פלורסטין ושם התגלה קרע בשיכבה הפנימית של הרשתית. נשלחתי ל-oct ובתוצאה נראה שהבועה קטנה. האם יכול להיות שהקרע נוצר מההזרקה? והאם כדאי להמשיך בהזרקות תודה מראש

23/02/2017 | 18:32 | מאת: פרופ דב וינברגר

אמנם לא ראיתי את הצילומים אבל לפי התיאור מדובר היה במצב הקרוי PED בדכ לאחר הקרע ב שכבה שאגב איננו קרע ברשתית הבועה קטנה, תוארו מקרים שהקרע מופיע לאחר ההזרקה איני יכול לחוות דעתי אם להמשיך להזריק

תודה דוקטור. האם קיים טיפול שיכול לתקן את הקרע ב-rpe?

שלום רב ובוקר טוב, לאימי - בת כ 70 חלה ירידה משמעותית בראייה בעין שמאל והיא הופנתה למיון בביה"ח קפלן ושם אובחנה לה "אוטם ראש עצב הראייה" שלא כתוצאה מדלקת. ערכו לה בדיקות רבות ומאחר ונאמר לה כי אין מרפא למחלה והיא הופנתה למחקר אשר מטרתו הינה לתת זריקות אל תוך העין (מחקר מארה"ב) אשר מטרתו היא לשפר/לייצב את המחלה. הוזרקה לה הזריקה הראשונה בשבוע שעבר ומאז היא בעצם רואה רק צלליות. דהיינו ראייתה הוחרפה. לדברי פרופ' חנה לייבה מנהלת המח' הזריקה הבאה הינה בעוד כשמונה שבועות ורק אז ידעו אולי להגיד מה המצב. בנתיים היא הפכה להיות שבר כללי ואינה מתפקדת עקב הראייה הלקויה (העין השניה כבר לקויה). מה ניתן לעשות? האם ניתן ליטול תרופות כלשהן /ויטמינים/תוספות במטרה לשפר את המצב הקיים ? האם ניתן לקבל חוות דעת נוספת (פרטית) ממומחה בתחום ? אשמח לעזרה דחופה. תודה !

30/03/2017 | 18:01 | מאת: פרופ׳ דב וינברגר

לצערי במצב של אוטם עצב הראיה אין פתרון, הזרקת הן פתרון שלעיתים אינו יעיל אך מכיוון שאין פתרון אחר אפשר להשתמש הזריקות כפתרון אפשרי בהתאם לתוצאות המחקר

09/02/2017 | 22:45 | מאת: דליה

בת 62. לפני מספר ימים הופיעו הבזקים בהירים וכהים,"יתושים" וצורות חוטים בעיין שמאל בצדדים ובמרכז. מיהרתי לרופא עיניים שעשה בדיקה וקבע שאין קרע ברשתית והרשתית מחוברת אבל יש כנראה תהליך היפרדות הזגוגית והג'ל גורם לתופעות שיעלמו מעצמן. אמר לחזור עוד שלושה חודשים. ההבזקים וכו' נמשכים וזה מאוד מפריע. האם ביקורת עוד שלושה חודשים מספיקה או שיש לעקוב בתדירות קצרה יותר כדי לא לפספס נזק לרשתית שעלול לקרות? האם קרע ברשתית או היפרדות קורים מהר או שזהו תהליך שקורה לאט? בקיצור-באיזו תדירות עלי להיבדק כדי להבטיח טיפול בזמן נכון? אילו בדיקות נוספות עלי לעשות? תודה

10/02/2017 | 13:18 | מאת: פרופ׳ דב וינברגר

לדעתי אם התופעות ממשיכות יש להבדק שוב בהקדם עם הרחבת אישונים כדי לוודא שוב שאין קרעים ברשתית

09/02/2017 | 21:02 | מאת: גיל

שלום רב, בן 46 בריא בד"כ . סובל מי.ל.ד מטופל מגיל 17 ונוטל ליפיטור 20 מ"ג ביום (מניעתי בשל מקרה לב באב) וקונוורטין 10 מ"ג ביום. משקל : 66 גובה 176 עושה ספורט . בבדיקות ביתיות, לחץ דם בד"כ בגבולות ערכים תקינים עד 130- 140 סיסטולי ועד 90 דיאסטולי. בבדיקת עיניים שיגרתית מהיום הופתעתי מאוד לגלות הממצאים הבאים: לחמית - שקטה קרנית - שקופה ללא צביעה לשכה קדמית - עמוקה ושקטה לחץ 14 בשתי העיניים. כ"כ נרשם לגבי הרשתית בשתי העיניים - דיסקה מקולה ורישתית תקינים. נצפו הצרות עורקים וסימני חצייה ללא שטפי דם. ברצוני לשאול מה פשר הממצאים? האם מדובר בממצא חמור? האם הפיך? האם עלי לשנות את מינון/סוג התרופות? ממה ממצא זה יכול לנבוע? ובאיזה דרגת חומרה מדובר? תודה

10/02/2017 | 15:41 | מאת: פרופ׳ דב וינברגר

ממצאי הבדיקה מעידים על שינויים קלים בקוטר כלי הדם של הרשתית ממצא המתאים ליתר לחץ דם בשלבים הקלים

19/01/2017 | 16:52 | מאת: אורי

שלום רב, אני בן 83 אדם בריא בסה"כ בשנים האחרונות נוטל תרופה ללחץ דם בלבד. לאחרונה התגלתה לי בעין ימין מחלת AMD ניוון מקולרי עם צלקת CVV עם PED קטן ובצקת ציסטואידית מרכזית. התחלתי לקבל טיפול בזקירות אווסטין , 3 זריקות במרווחים של חודש, בנוסף אמרו לי ליטול אופטיסייף פעמיים ביום על מנת לשמור על תקינות מירבית בעין שמאל, מאחר שאני לא אוהב ליטול כל דבר אני מבקש להתייעץ האם הויטמינים שאמרו לי לקחת אכן חשובים ועוזרים לשמירת עין שמאל והאם אין חשש ליטול אותם עם תרופה ללחץ דם, תודה רבה, אורי.

19/01/2017 | 20:10 | מאת: פרופ דב וינברגר

במחקר גדול שנערך לפני מספר שנים נמצא שנטילת ויטאמינים כמו שמופיעים בפורמולת אופטיסייף מורידה בכ 25% את הסיכוי ללקות במחלה גם בעין השניה לכן מומלץ לקחת ויטמינים אלה. אין כל חשש ליטול אותם יחד עם תרופות להורדת לחץ דם.

05/01/2017 | 17:30 | מאת: אמיר

בן 61.5 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן. .. לפני שנה התחלתי לראות כמו כתם שחור בעין ימין לאחר בדיקה מקיפה שכלל פלורסצאין+oct פגמים קלים בrpe בחלק התחתון של המקולה.בשלב המאוחר של הבדיקה דלף מינימלי וככל הנראה מדובר csr שהפסיק לדלוף. ובעין שמואל פגמים קלים בrpe בחלק הרקתי של המקולה.לא הודגם דלף משמעותי בשתי העניים..בoct בעין ימין מודגם השטחהשל הקונטור הופאלי ונוזל סוב רטינלי תחת מרכז המקולה.ובעין שמואל קונטור ומבנה פובאלי בגדר הנורמה עובי ממוצע במרכז המקולה נמדד כ 205 מיקרוןע"פ מפה סטנדרטית.לאחר שנה בדיקת oct חוזרת בשמואל תקין. בימיןמודגם השטחה של הקונטור הפובאלי ונוזל סב רטינלי תחת מרכז המקולה.אין עיבוי בתשתיתהניורוסנסורית עצמה.עובי במרכז המוקלה נמדד 390מקרון.בחתך הרטיקלי[90 מעלות] לא ניתן לקבל עובי סטנדרטי.לדעת רופא העניים המטפל זה עובר מעצמו ואין דאגה אך עדין רואה כתם שחור ובמיוחד שמנסה לסגור את העין מה זה אומר?מה ניתן לעשות.והאם זה חולף או דורש טיפול.קראתי הרבה על אספירין שיכול לתקן את המצב .והאם תרופות לאון אוננות יכולות להחמיר את המצב.? תודה

19/01/2017 | 20:20 | מאת: Dov Weinberger

התרופה שידועה כמגבירה שכיחות של CSCR היא סטרואידים. כל שאר התרופות מותרות נכון הדבר שבהתקף ראשון נהוג להמתין עם טיפול אך יש צורך במעקב כל מספר חודשים

03/12/2016 | 01:03 | מאת: וונדי

שלום, אני בת 27, קוצר ראיה עם מספר מינוס 8.5 ומינוס 8. מרכיבה עדשות מגע. לפני מספר שנים עברתי ניתוח לייזר לתיקון חור ברשתית. מאז אני במעקב שנתי והכל בסדר. קיבלתי מרשם לתרופה נורטילין מקבוצת הטריציקלים לטיפול במעי רגיש. שכחתי לומר לרופא על החור ברשתית שטופל ושמתי לב בעלון של התרופה שצריך להתייעץ עם רופא כאשר יש תפקוד לקוי בעיניים כמו גלאוקומה. האם גם במקרה שלי יש מניעה כלשהי ליטול את התרופה? תודה

19/01/2017 | 20:16 | מאת: Dov Weinberger

אין כל מניה לקחת את התרופות אין לכך כל קשר עם החור ברשתית

עברתי בדיקת OCT לאחר שהתלוננתי על עיוות ראיה בעין ימין. בבדיקה התברר שעין שמאל, למרות שאני רואה בה היטב, היא זו שמועדת לפורענות. וכך כתוב: ERM עם שינויים גליים על פני הרשתית. הרשתית המקולרית מעובה עם שינויים ציסטיים פריפוביאליים. עיוות השקע הפוביאלי, כולל מרכיב של חור למלרי. מוקד חוסר רציפות RPE/EZ. עובי 343 מיקרון. האם אין טיפול לעין כעת כדי לא להגיע חלילה לעיוורון מלא?

19/01/2017 | 20:13 | מאת: פרופ דב וינברגר

אין טיפול מונע. כרגע לפי התיאור שכתבת נדרש רק מעקב

09/09/2016 | 20:33 | מאת: אורן

שלום רב אני בן 43 איני סובל ממחלות רקע ולא מרכיב משקפיים ,בריא בד"כ. זאת הפעם השנייה בפער של 10 שנים שאני סובל מהתופעה בעין שמאל.ביצעתי שוב את כל הבדיקות הנדרשות oct וצילום קרקעית עם הזרקה ובאבחון נאמר לי csr. שאלתי היא האם להבדיל מלפני 10 שנים כבר פותחו שיטות טיפול או תרופות כמו טיפות ,כדורים שלפחות מזרזות יחסית את הריפוי ? אם כן מהן ? הייתי אצל הרופא /מומחה והוא לא המליץ לי על כלום לתשובתך אודה!

19/09/2016 | 22:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

שלום רב. אכן יש טיפולים שונים למחלה שהוכיחו יעילות חלקית שהתפתחו בשנים האחרונות את כמובן איני יכות להמליץ מה לדעתי מתאים לך במסגרת הפורום. כמו כן חשוב לראות את צילומים השונים על מנת להביע דעה

04/09/2016 | 13:31 | מאת: שני

יש חשד ל סטרגרדט האם המחלה יכולה להדרדר לאיבוד ראיה? האם ניתן להאט התקדמות שלה ואם כן עי מה ? קבעו לי תור לעוד חודשיים ואני מאוד לחוצה אשמח אם תוכלו לענות לי

19/09/2016 | 22:23 | מאת: פרופ' דב וינברגר

המחלה יכולה לפגוע בראיה המרכזית אך אינה גורמת לעיוורון מוחלט. עד עתה קיימים רק מחקרים ספורים בנסיון לעכב את התפתחות המחלה

בן 27, בחודש הבא אני אמור לטוס לאירופה. הטיסה תהיה חודש וחצי לאחר לייזר שביצעו עלי, לתיקון חור ברשתית שנגרם מטראומה (כנראה, יש לי היסטוריה של חורים ברשתית, אבל הפעם הייתה גם טראומה). מדובר בטיול של שבוע, במהלכו אני אמור ללכת הרבה. האם יש מניעה לטוס, הן מבחינת לחצים על העין בעקבות הטיסה והן מבחינת פעילות גופנית?

31/08/2016 | 05:40 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל בעיה לטוס לאחר טיפול לייזר. האיסור היחיד לטיסה הוא כאשר יש גאז בעין לאחר ניתוח רשתית

21/08/2016 | 23:57 | מאת: ארז

בגלל הצלקות שיש לי בצד שמאל בהיקף מן הסתם אני חווה עוורון קל כי יש שם איזור מת לאחר כל הלייזרים שעברתי...האם בטווח השנים הנראה לעין יהיה פתרון לזה? כגון השתלת רשתית או אלטרנטיבה אחרת לעניין עוורון הצלקות

31/08/2016 | 05:38 | מאת: פרופ' דב וינברגר

נראה לי שהפתרונות המלאכותיים המתפתחים הם בעיקר לראיה מרכזית ולא לפתרון בעיות בשדה הראיה

שלום שוב פר', מבדיקת האו סי טי רואים בבירור שחסרה לי רקמה וזה מקור הבעיה של הקווים העקומים (כך לפי דבריו של הפר'). שאלתי..האם בגלל זה אני גם רואה הכל בקטן ואם יש נוזלים האם יש משהו לעשות בנידון? והאם בשנים הקרובות תהיה אופציית השתלת רקמה ? מפני שהקווים העקומים ממש מציקים לחיי היום יום

31/08/2016 | 05:35 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן חוסר הרקמה במרכז הראיה הוא סיבה לראיה מעוותת. אין בידי את הצילומים העדכניים ויתכן שקיים קרום פרוש על פני הרשתית ואזי אפשר להסיר אותו בניתוח

17/08/2016 | 12:31 | מאת: גלי

שלום, אני 9 חודשים אחרי ניתוח כריתת זגוגית. אחרי הניתוח נוצרה בצקת שטופלה בזריקות אווסטין ולאחר מכן באיליה - עד שהבצקת נעלמה. חודש וחצי לאחר הזריקה האחרונה, נאמר לי שיש "בצקת רחוקה" וציסטה בעין ושאין מה לדאוג בנתיים. אשמח לדעת מה זה בצקת רחוקה ומה המשמעות של ציסטה בעין. יש לציין שבעקבות הניתוח התפתח קטרקט והראיה לא חזרה לעצמה לחלוטין - אני רואה 6/30, טווח הראיה הצטמצם ואין חדות.

17/08/2016 | 16:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לאחר ניתוח קטרקטה לעיתים נוצרת בצקת ברשתית בשבועות הראשונים שלאחר הניתוח. בצקת זו חולפת ברוב המקרים תוך טיפול בטיפות ולעיתים בכדורים. בצקת רחוקה למרות שלא ראיתי את הצילומים משמעותה שאינה מערבת את מרכז הראיה

שלום פר' וינברגר, לפני עשר שנים בצעתי ניתוח לאסיק, לפני 7 חודשים נוצרו לי קרעים שבסופם ביצעו את הויטרוקמי +קטרקט, לפני כחודש בצעתי oct הכל תקין אין נזק לראייה המרכזית, 1. אני רואה קווים עקומים והכל בקטן יותר מאז הניתוח. האם זו גזירת גורל או שיש טיפול ? 2. האישון נשאר תקוע אני לוקח פ ביום פילוקרפין שמצמק לי ל10 שעות . האם כדאי לעשות קשירה? או משהו אחר במקום? 3. אני רואה ריצודים בצד ימין 20 שעות בערך מהיום ובמרכז הראיה ריצודים של 4 מעין רוביות שמופיעות למשך 10 דקות ונעלמות כל שעה בערךמאז הניתוח הרופא אומר שזה כתוצאה מהניתוח. האם יש טיפול נגד? ברגשי כבוד, אודה לתשובתיך

17/08/2016 | 16:28 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הראיה של קוים עקומים ותמונה קטנה יותר כאשר נשארים נוזלים מתחת לרשתית במרכז הראיה או לחילופין כשהרשתית מעט גלית ולכן התמונה מעוותת. ניתן לבדוק מצב זה על ידי ביצוע OCT.לדעתי במידה ופילוקרפין מסייע אפשר להמשיך גם בלי ניתוח אלא אם המצב בלתי נסבל על ידך. הריצודים נובעים ממשיכות של הרשתית והם אמורים להיעלם במשך הזמן

שלום לאחר שלושה שבועות שעברתי ניתוח ויטרקטומי ואני עם גז בעין עלה הלחץ התוך עיני והומלץ לי עי הרופא שימוש בטיפות להורדת לחץ קראתי שנטיפות האלו מעכבות את יצור הנוזל התוך עייניי מצד שני אני יודע שהנוזל כן אמור להיות מיוצר ולהחליף את הגז כחלק מהליך ההבראה השאלה אם זה נכון לקחת טיפות להורדת לחץ

13/07/2016 | 10:53 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לעיתים מופיע לחץ תוך עייני הנגרם מהגאז או מהרבה סיבות אחרות. יש לבחון את הלחץ גשהגז נספג ועד אז לשמור על הלחץ נמוך עי טיפות. חובה לקחת אית הטיפות והנוזל המחליף את הגאז מיוצר בעין במידה מספקת

20/06/2016 | 19:22 | מאת: אביאל

שלום רב, אני בן 27, וסובל מפלוטרס בשתי העיינים באופן שבו אינני מסוגל לצאת מהבית במהלך היום, ובטח שלא להסתכל במחשב ולעבוד כמו שצריך. אני סובל כמכך כבר למעלה משנתיים. אני מכיר את כל הספרות המקצועית בנושא, והתייעצתי עם עשרות רופאים חלקים מומחי רשתית מהבכירים בעולם ובראשם דוקטור סבג בקליפורניה שמבצע FOV. עשיתh OCT ונראו פלוטרס מפוזרים בעין ימין ולא בגוש כזה או אחר. אני מניח שבאולטרסאונד מיוחד יראו גם בעין השניה מאחר וזה מאוד מאוד בולט אצלי בראייה. להתרגל לזה כמו שאומרים רופאי עיניים שבורים בנושא הזה, זה לא באמת דבר אפשרי. האופציה היחדה שלי היא לבצע FOV. אני מבין את ההשלכות של ויטרקטומי (על אף שה לא ויטרקטומי מוחלט) אבל גם רואה שהנותנים אצלך רופאים שעושים את זה במיוחד עם ה25 או 27 gauge הם מוצלחים ללא שום בעיות מיוחדות. גם מטופלים שהניתוח הזה זירז אצלם קטרקט היו לרוב מבוגרים יותר. במצב שבו אני באמת בקושי מצליח לתפקד בגלל עומד הפלוטרס, מה הייתם ממליצים לי לעשות? האם הFOV הוא באמת אסון שאין להתקרב אליו כמו שאחד הרופאים בארץ תיאר את זה? זה פשוט מוזר מאחר ורופאים בכירים בעולם טוענים שזה פתרון בטוח (באופן יחסי לניתוח פולשני) ואפילו ניתוח קטרקט בעל סיכונים גבוהים יותר. אשמח להתייחסותכם. * אני אחרי ניתוח לאסיק (עברו 6-7 שנים)

13/07/2016 | 10:50 | מאת: פרופ' דב וינברגר

FOV הוא ניתוח המיועד לאנשים שהעכירויות מעכירות גם את איכות חייהם בצורה בלתי נסבלת. במידה והמטופל יודע ומסכים לכל האינפורמציה ובכל זאת מעוניין בניתוח אזי אין בעיה לבצעו

שלום רב אודה על קבלת כל פיסת מידע בנושא. אני גם בובל מזה מאד. עכירויות מרובות שפשוט בלתי נסבלות. ברור וידוע שקהילת רופאי העיניים אינה מתעסקת עם תופעה כה מטרידה שקיימת אצל אנשים רבים. אביאל - צור קשר טלפוני - 0523996050 אנא עזרתכם. תודה אבי

10/12/2017 | 16:42 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ההמלצה שקיבלת של FOV היא אכן ההמלצה הניתנת למטופלים הסובלים בצורה כה חמורה מתופעה זו שכמו שאמרת לעיתים בלתי נסבלת. היות ותיארת כה מדוייק את סיבוכים היכולים לנבוע מהניתוח היא אך ורק בידיך. אתה הוא זה שצריך להחליט

אביאל שלום האם עברת ניתוח ? איך מתמודד עם התופעה הבלתי נסבלת הזו ? אבי - 0523996050

01/06/2016 | 11:38 | מאת: ליאת

שלום רב, ביתי בת 5 ואובחנה אצלה בגיל שנה תסמונת דווין מסוג 1 בעין שמאל, כלומר היא לא מצליחה להזיז את העין שמאלה לכיוון האוזן, אלא "העין נתקעת באמצע". כשהיא מסתכלת ישר, העין לא בורחת לשום כיוון. בד"כ היא מנסה לפצות על זה ע"י תזוזה הראש שמאלה, אך זה הופך לבעיה לאחרונה מכיוון שכשהיא מציירת או כותבת מול הדף, היא משעינה את הראש על היד על השולחן. האם יש טיפול או ניתוח במצב הזה? שמעתי על ניתוח שבו מזיזים את שריר העין ?! תודה מראש, ליאת.

02/06/2016 | 18:01 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מציע שתפני את שאלתך לפורום רפואת עיניים ילדים העוסקת בפזילה

25/05/2016 | 08:52 | מאת: שני

בת 40 בבדיקת oct נמצא צלקת מקולרית אטרופיתה התדקקות של שכבת הרשתית התבטאויות מודגשת של הכרואיד עקב דלדול שכבת הרשתית פגמים בEZ עם שרידים של שכבת ה PR במרכז עובי הרשתית 129 מיקרון. תמונה יכולה להתאים ל דיסטרופיה מקולרית כמו למשל stargardt? מה המחלה שיש לי? מה חומרת הממצאים?האם המצב חמור מאוד?

02/06/2016 | 18:04 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אכן לפי תיאורך יש לך סוג כלשהו של ניוון מקולרי. ללא הצילומים עצמם וללא בדיקה קלינית לא ניתן להגיד בוודאות איזו מחלה יש לך ומה הצפי

20/04/2016 | 00:31 | מאת: שירן

שלום, רקע של הפרדות רשתית בשתי העיניים. טופלתי בלייזר בשניהם. לפני כ3 שנים חלה התדרדרות בעין ימין, בעקבות כך בוצעו 3 ניתוחים: חיגור, וטרקטומיה וקטרקט. עין שמאל כרגע באין שינוי. ברצוני לדעת אם בעקבות כך יש אפשרות לעסוק בספורט ובפרט אימוני כוח. תודה מראש, שירן.

20/04/2016 | 05:25 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין כל מגבלה לעסוק בכל סוגי הספורט ומאמצים גופניים

31/03/2016 | 19:29 | מאת: עליזה

לפני כ 10 ימים עברתי נתוח ויטרקטומיה עקב חור מקולרי ברשתית.מסך הגז בעין יורד בהדרגה וכרגע נראה לי שאני רואה מעוות ,כמו לפני הניתוח.האם המשמעות היא שהניתוח לא הצליח ?או שהראיה אמורה להשתפר בהדרגה.יש לי בקורת רק בעוד כשבועיים.תודה

20/04/2016 | 05:27 | מאת: פרופ' דב וינברגר

יש להמתין עוד מספר ימים, במידה והחור סגור העיוות בדכ משתפר במידה והחור פתוח או נפתח מחדש יש לנתח שוב

19/03/2016 | 20:37 | מאת: שלי

אימי 85 מקבלת זריקות אבסטין בשתי עיניה.הוצע לה במקביל לעבור קטרקט.האם יש בכך סיכון יתר בגלל מחלת הרשתית?האם מנתח קטרקט אמור להיות מומחה רשתית?

20/03/2016 | 17:32 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אין מניעה לעבור ניתוח קטרקט אין זה מחמיר את המחלה, אין הכרח במנתח רשתית

18/03/2016 | 13:31 | מאת: עופר

שלום דוקטור, אני בן 53 חולה בסכרת סוג 2 במשך כשלוש שנים עם סיפור רטינופטיה סוכרתית (BDR) מטופל ב APIDRA,LANTUS, VICTOZA אך למרות זאת סכרת לא מאוזנת HBA1C 8.7 בנוסף לכך החמרה באי ספיקת כליות CR 1.84 ,UREA 63, K-5.2 ובאיסוף שתן אחרון של 24 שעות 4500 מ''ג חלבון ואני סובל מבצקות קשות ברגליים והרופא המליץ על פוסיד ובנוסף יש לי לחץ דם בלתי מאוזן שממוצע יומי עומד על 180\100 אני לוקח CADEX,NORMORESSAN ,NORMITEN אך הלחץ דם אינו מאוזן הרופא המליץ להוסיף LOTAN פעמיים ביום השאלה שלי האם אפשר לקחת פוסיד ולוטן כאשר יש ספיקת כליות ברמה הזאת והאם תוכלי להמליץ לי על כדור נוסף אני יודע לך מאוד

18/03/2016 | 17:04 | מאת: פרופ' דב וינברגר

איני יכול ליעץ לך לגבי הטיפול בסוכרת אני רופא עיניים

07/03/2016 | 15:23 | מאת: עדן

שלום רב, רציתי לדעת מה ההבדל בין אווסטין ולוסנטיס לבין התרופה החדשה איליה. אני כבר עברתי 36 זריקות אבסטין ולוסנטיס שלא עזרו בעין שמאל. שאלתי האם האיליה יש בה משום בשורה חדשה? תודה

10/03/2016 | 14:42 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אילייה היא תרופה שעובדת במנגנון מעט שונה ולפי המחקרים יש להזריק פעם בחודשיים. לא מצאו באופן ודאי הבדל אבל כידוע רפואה אינה מדע מדוייק וחלק מן המטופלים מגיבים לתרופה אחת יותר מאשר לשניה.

18/03/2016 | 17:07 | מאת: פרופ' דב וינברגר

במחקרים שנערכו לאיליה יתרון בשימוש בשנה הראשונה בלבד אך ישנם מקרים שהחלפת תרופה עוזרת יותר

20/02/2016 | 19:44 | מאת: סיוון

אני בת 56, אובחן אצלי AMD במצב רטוב בעין ימין. הופנתי לטיפול בזריקות, האם הזריקות נכללות בסל הבריאות? מהו קצב התקדמות המחלה? האם זה יכול להתפתח גם בעין השניה? אם כן, תוך כמה זמן? תודה

02/03/2016 | 12:32 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לשאלותיך: 1. הזריקות נכללות בסל הבריאות קו ראשון אבסטין ואם לא עוזר אז לוסנטיס או אילייה. 2. חובה להיות במעקב קבוע של רופא עיניים מומחה ברשתית ולהמשיך לקבל זריקות שאם לא כן, הפגיעה בראיה תהיה קשה ביותר. 3. יש סיכוי של כ30%- 40% שתהיה פגיעה גם בעין השני. כדי להוריד סיכוי זה מומלץ לקחת ויטמינים מתאימים לעיין שהומלצו ע"י רופא עיניים מטפל.

שלום אבקש לדעת האם יש מצב שפיגוע הדף יכול לגרום להחמרה \ להאצאת נוספת לסינדרום אשר 2 ?

02/03/2016 | 12:29 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לא ידוע על קשר סינדרום אשר לבין פיגוע הדף אבל כן ידוע שפגוע הדף יכול לגרום לחירשות או ירידה בשמיעה.

12/02/2016 | 21:48 | מאת: אמיר

בן 61 בריא ללא מחלות רקע לא מעשן יש ירידה בראיה לקרוב ולרחוק שמעתי הרבה על הויטמין הנ"ל עוזר ומשפר הרבה את הראיה ומיוחד ראית לילה רציתי לשמוע את דעתך בנושא כמה יחידות מומלץ ליום ולכמה זמן ואם יש צורך לקחת בהפסקות ? תודה ושבת שלום.

13/02/2016 | 11:29 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הירידה בראיה לקרוב ורחוק יכולה להגרם או מהצורך במשקפיים + או לחילופין הופעת קטרקטה, דבר שאינו אופייני כל כך בגילך, בנוסף ממליץ בדיקת רשתית שתשלול מצב התחלתי של שינויי גיל. מכל מקום הויטמינים לא יעזרו ומיותר לקחת אותם במטרה לשפר או לשמור על הראיה

12/02/2016 | 10:45 | מאת: אבי

לפני יומיים עברתי ניתוח קטרט ואני רואה בעין הזאת מטושטש לגמרי יש לי בעין כמו בועת אויר מה זה יכול להיות ואיך מטפלים בזה האם זה יעבור מכיוון שאני רואה בעין המנותחת כמו לפני הקטרט ואני בלחץ האם יכול להיות שהניתוח לא הצליח ואיך מטפלים בבועת אויר הזאת בתודה מראש

12/02/2016 | 12:42 | מאת: פרופ' דב וינברגר

מציע להמתין, הבועה תעלם תוך מספר ימין. אני בדרך! כלל שבועיים זה זמן נכון לבדיקת תוצאות

04/02/2016 | 13:48 | מאת: מאיה ש.

שלום רב, אני בת 39. בבדיקה שגרתית אצל רופאת עינים נמצא שיש לי חורים ברשתית בשתי העינים. לא יודעים את הסיבה. עלי לציין שלקחתי כמה שנים סטרואידים עקב מחלה אוטואימונית (מחלת עור9 וכיום אני לוקחת סלספט. שאלתי היא: האם כדאי לעשות הלחמה בלייזר בחורים הקיימים, או להמתין. הרופאים לא המליצו חד משמעית. אמרו לי שאני אחליט. בתודה, מאיה.

09/02/2016 | 11:28 | מאת: פרופ' דב וינברגר

חורים ברשתית שהתגלו באקראי לא בהכרך מצריכים טיפולי לייזר, אין קשר בינם לבין השימוש בסטרואידים. לדעתי בדיקה עי מומחה רשתית יכולה לתת לך תשובה מדוייקת יותר.

15/01/2016 | 11:18 | מאת: איתן

נא הסברך המלומד על תוצאות הבדיקה כדלהלן: עין ימין- מבנה רשתית ושקע פוביאלי תקין.ללא עדות לנוזלים תת או תוך רטינליים.עובי הרשתית המקולרית -295 מיקרון(ספקטרוליס). עין שמאל- ERM צמודה לפני הרשתית,ללא משיכה או הרמה.הרמה של אזור המקולה עם יישור חלק של השקע המקולרי.ללא עדות לנוזלים תת או תוך רטינלים.עובי הרשתית המקולרית-350 מיקרון(ספקטרליס) . תודה!

16/01/2016 | 12:08 | מאת: פרופ' דב וינברגר

המשמעות היא שבעים אחת קיים קרום עדין שאינו פוגע בדכ בתפקוד הרשתית. פגיעה כזו יכולה להתבטא בעיוות קוים(הראיה העין הנבדקת ולא בשתי עיניים פתוחות ) או ירידה בחדות הראיה ממליץ מעקב כל מספר חודשים

תודה על תשובתך ,פרופסור.ברשותך,שאלה נוספת- האם פענוח הבדיקה מעיד על ניוון רשתית?

14/01/2016 | 09:06 | מאת: זיו

שלום, לפני כחודשיים וחצי עברתי ניתוח להסרת משקפיים בשיטת PRK. כעבור יומיים החלו להיות לי הבזקים בעיניים למשך מספר ימים. כיום אני עדיין סובל מתופעות לוואי של מריחות אור ארוכות וכפילויות בחלק התחתון של העיניים. יש לציין שאני רואה טוב, אך חושש שהמכון והרופא אינם ישרים איתי. נאמר לי שאין קשר בין הניתוח להבזקים ושהתופעות שתיארתי יחלפו מעצמן, למרות שאיני מרגיש שחל שיפור. אני בשנות ה-20 לחיי. אינני יודע מה לעשות ולאן ליפנות.

14/01/2016 | 18:40 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ממליץ על בדיקת רשתית בהרחבת אישונים ואם בסדר אז להמתין

ברשתית? (סטודנט לאופטומטריה)

14/01/2016 | 18:41 | מאת: פרופ' דב וינברגר

משום ששינויים מעידים על מחלות כלי דם שונות כגון יתר לחץ דם

08/01/2016 | 19:48 | מאת: משה פישביין

אני בן 69 לאימי היה amd בבדיקת מעקב נמצאו אצלי דרוזונים בעין ימין ושמאל. בבדיקת oct עין ימין שינויים גליים בשכבת rpe המתאימים לדרוזן ללא הרמה או הצטברות נוזלים. ללא עדות לנגע פעיל. מבנה הרשתית ושקע פוביאלי שמורים עובי הרשתית המקולרית מגיע ל291 מיקרון ספקטרליס החמרה קלה בהשוואה לoct הקודם שבוצע 31072011. אותה תוצאה בעין שמאל למעט עובי הרשתית מגיע ל282 מיקרון. קיבלתי כמוסות של אופטי סייף [מקס2] מכיל לוטאין 5מג זאקסנטין 1מג. האם יש פעולות דברים נוספים לעשות על מנת לטפל בנגע. תודה משה

08/01/2016 | 21:58 | מאת: פרופ' דב וינברגר

לפי תאורך יש לך AMD בצורתו היבשה. האופטיסייף שקיבלת אינו הכרחי במצב הנוכחי של מחלתך. ממליץ רק מעקב אצל רופא עיניים והחשוב יותר מעקב עצמי על ידי עצימת כל עין בנפרד והסתכלות על גליון משובץ כדי לראות אם מתפתחת הצורה הרטובה. אפשר להוריד את הגיליון מהאינטרנט תחת הערך Amsler Grid

15/01/2016 | 22:26 | מאת: משה פישביין

פרופ דב וינברגר דיקור סיני יכול לעזור למחלה. תודה

07/01/2016 | 16:33 | מאת: אפי

שלום רב, בהמשך לניתוח קטקרקט נוצר סיבוך בעקבותיו נעתקה הרשתית. נעשה ניתוח להחזירה למקומה - לפני כחודשיים "הודקה" הרשתית ע"י סיליקון בניתוח נוסף ולפני כשבועיים ניתוח נוסף להסרת הסיליקון תוך החדרת גז. יש הטבה והעין החלה לראות אך כשמסתכלים מטה מופיע עיגול שחור! האם נורמלי ונוצר בגלל הגז? האם עלי לפנות למנתח? תודה רבה!

08/01/2016 | 22:00 | מאת: פרופ' דב וינברגר

העיגול השחור הוא שארית בועת הגז שתעלם.

27/12/2015 | 16:50 | מאת: אלון

היי אני בן 22. במרץ 2011 עברתי ניתוח חיגור לתיקון היפרדות רשתית כרונית עקב טראומה. במרץ 2013 עברתי ויטרקטומיה עם גז לאחר היפרדות חוזרת. הניתוח היה מוצלח אך לאחר מספר חודשים חזרה לי ההיפרדות(בלי שנראה חור/קרע) אך הפעם הוחלט לעקוב. כיום ההיפרדות תחתונה מגיעה עד שולי המקולה אני נמצא במעקב אחת לחודשיים עם oct בבית החולים כדי לראות שההיפרדות יציבה. ההיפרדות יציבה כבר מזה שנתיים. האם יש מניעה לבצע קורס צלילה כוכב ראשון עד 18 מטר? ולגבי צניחה חופשית/בנגי? אשמח לשמוע את דעתך. תודה רבה

28/12/2015 | 06:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

העובדה שההפרדות החוזרת לאהתקדמה במשך שנתיים מעידה שהתהליך לא מתקדם. מאידך עצם המצאותו בסמוך למקולה מאיימת על הראיה. מציע כעת להמנע מעיסוק בספורט הגורם לטלטלה של הראש. יתכן ומדובר בנוזל כלוא תת רטינלי.

28/12/2015 | 08:37 | מאת: אלון

האם צלילה זה נחשב לטלטלה בראש? אפשרי? בהתחשב בזה שיש לחץ מסוים במים וכו

26/12/2015 | 16:18 | מאת: מאיר

יש לי סוכרת ועקב כך יש לי קטרט בשתי העיניים בבדיקה להתאמת משקפיים נאמר לי בבדיקה שיש לי צילינדר וחצי בכל עין רציתי לדעת לגבי הניתוח עצמו האם במצב כזה משתילים עדשות טוריות או רגילות הבנתי שעדשה טורית יכולה לתקן את הצילינדר האם יש הצלחה בעדשות הטוריות לעומת העדשות הרגילות לראיה לרחוק ואיזה מהן עדיפה?

29/12/2015 | 06:12 | מאת: פרופ' דב וינברגר

עדשות טוריות מתאימות להשתלה במקרים בהם הצילינדר יותר גבוה, לסוכרת אין השפעה על העדשה המושתלת

18/12/2015 | 20:17 | מאת: אירית

בן 66, האם לאור תוצאות בדיקות ה-OCT ושדה הראיה להלן, אני מחוייב להגיע במהירות לטיפול, ומהו הטיפול המוצע? עין ימין לאחר תיקון חור מקולרי שינויים גליים על פני הרשתית הטמפורלית ואי-סדיקות קלה של השקע הפוביאלי. פס של רפלקטיביות גבוהה המחבר בין השקע לשכבות החיצוניות של רשתית פוביאלית. עובי הרשתית המקולרית 251 מיקרון בדיקת שדה הראיה אמינות טובה. ירידה בסף הנקודה המרכזית ובאזור נוזלי עליון. עין שמאל VMA עם משיכה קלה. היפרדות חלקית של פני הזגוגית מהרשתית עם שרידי חיבור שלה באיזור המקולה. היווצרות של חור מקולרי צר ואלכסוני. עובי הרשתית 247 מיקרון. תודה מראש למענה ל-2 שאלותי.

22/12/2015 | 19:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

אינך צריך לבוא מיד לטיפול, בעין המנותחת לפי תאורך החור נסגר ובעין השניה דרוש מעקב עם OCT בעוד מספר חודשים

02/12/2015 | 18:50 | מאת: פרופ' דב וינברגר

כלי דם בעין הם מסוג שונה לחלוטין מיתר הכלים בגוף אך במידה והם בריאים בסיר להניח שהנזק בכלים האחרים כמו בכליה לדוגמה הוא קטן או לא קיים

02/12/2015 | 19:51 | מאת: פרופ' דב וינברגר

תשובתי לשאלה על כלי הדם בסוכרת

02/12/2015 | 14:36 | מאת: דניאל

פרופסור נכבד, האם בדיקת עיניים תקינה לחלוטין לסוכרתי ותיק יכולה להעיד בעקיפין גם על מצבם של כלי הדם בשאר חלקי הגוף?

02/12/2015 | 19:51 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ראה תשובתי מעל

02/12/2015 | 09:52 | מאת: דליה

בני בן ה 33 אובחן כחולה ב csr בעין ימין. ובהמלצת מרפאת רישתית של בי"ח בילינסון, נשלח לקבלת טיפול בלייזר, הטיפול לא אושר ע"י קופת החולים, מאחר ואינו מופיע בסל הבריאות. נידחה גם לאחר שהמחלה התפרצה גם בעין השמאלית , ויש החמרה. לאחרונה החל בנטילת מיקרופירין - כדור אחד ליום. 1. מה המשמעות של המחלה הזו, אם לא יקבל טיפול בלייזר? 2. כל פיתרון מוצע, גם הלייזר הוא בבחינת "טיפול מומלץ, לא בהכרח עוזר " ? 3. איך ממשיכים מפה? 4. מבריאים מזה? תודה

02/12/2015 | 19:50 | מאת: פרופ' דב וינברגר

הטיפול במחלה כפי שהוא מומלץ כיום הינו לייזר PDT. נכון שאינו בסל הבריאות אך לא קיימים טיפולים טובים יותר, אכן הלייזר הוא מומלץ אך לא בהכרח עוזר. במחלה יש פגיעה בשכבה שמתחת לרשתית, היא בחלק מן המקרים חולפת עצמונית אך יש לה נטיה לחזור. מתבטרת בירידה בראיה המרכזית. בדכ טיפולים בסטרואידים גורם להתתפרצות המחלבה לכן יש להמנע מנטילת סטרואידים. לעיתים מומלץ לבצע צילום פלואורסצאין שמראה את מקור הדלף ואם הוא מרוחק ממרכז הראיה יש אפשרות לטפל בלייזר ירוק כפי שהיה הטיפול בעבר

03/12/2015 | 11:00 | מאת: דליה

בהמשך לתשובתך... הבן שלי סובל מהמחלה שפרצה בעין ימין, והשתפר מעט אחרי יותר משנה. לא עבר! ההתפרצות בעין שמאל הייתה חמורה במיוחד, ובצילומים רואים שהפגיעה היא במרכז הראיה, הבן שלי רואה מטושטש, עד כדי חוסר כשירות בעבודה ובנהיגה. נכון לעכשיו, נוטל מידי יום מיקרופירין. 1. עד מתי? 2. האם זה הפיך? 3. האם כדאי לטפל עם הלייזר באופן פרטי? (מאחר ונדחה פעם אחר פעם בוועדות, לצערי הרב.) תודה 3.

03/12/2015 | 18:22 | מאת: פרופ' דב וינברגר

עניתי לך בתשובותי הקודמות, אם הדבר לא חולף במשך זמן רב רצוי לטפל, אינני יכול ליעץ לך באיזו מסגרת

28/10/2015 | 03:51 | מאת: מיכל

בת 46 עם קוצר ראיה גבוה (סביב -14) בעקבות בעיות והפרעות בראיה ותחילת תהליך קטרקטי בעין ימין נשלחתי לבדיקת oct התצאה בשתי העיניים שינויים גליים בשכבת rpe עובי רשתית בימין 278 בשמאל 273 ספקטרליס. התור לרופא שלי הוא רק בעוד חודש וחצי ואני לא מצליחה להגיע להתאמה במשקפי ראיה בפרט בעין ימין. מה המשמעות של התוצאה?

28/10/2015 | 03:55 | מאת: מיכל

שכחתי לציין שאחרי עובי הרשתית המקולרית צויין ספקטרליס ושהקטרקט בראשית דרכו

30/10/2015 | 11:05 | מאת: פרופ' דב וינברגר

ה OCT נראה נורמלי לפי תיאורך, הירידה בראיה יכולה להיות או בשל צלקת במרכז הראיה או בשל הקטרקט שלעיתים גם בהיותה התחלתית מפריעה בראיה ואז רצוי לנתח